WinTV-PVR tévétuner család ismertetője

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FTeR de legalább az "vigasztal" rendesen öszezavartunk......bocs.
Szval a döntés a tied Hauppage vagy Leadtek....én a hauppage mellett vagyok az van a gépemben ismerem és tökéletesen elégedett vagyok vele a haverjaimnál is az van (250-s és 350-sek) és elégedetttek velük.
A döntés a tied.

A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!

mindenféleképpen dobozost akarok. 😊
De persze lehet, hogy amit te venni akarsz, az dobozos. És akkor gond egy szál se.

Azt azért észrevettük. Bár azt most vettem észre, hogy a .com site-on is a "multimedia" lapon a rev.A nyák van az OEM-nél a kis képen (miközben a rev.B a bejövõ lapon, aminek a tetején ott van, hogy (OEM)). Szal lehet, mindenhol a rev.A-t adják OEM-ként. De nem sokat veszít vele az ember, mert szerintem az OEM-hez amúgy sem jár távirányító.

nah szép, a végén inkább nem veszek semmit <#idiota>

a ledtekes oldalon sok link rossz helyre mutat, van hogy a lap tetején meg alján lévõ specif-es link is máshova mutat. szal lehet h ezé kavarog az egész.
Annyi van, hogy a norvég site-on az OEM típus még a rev.A-s PCB-t használja. Azaz itt még egy korábbi szállítmányt árulnak belõle. Bár lehet, hogy ez itthon is így van. De nem sok különbség van: a rev.A-son nincs remote bemenet, a Jack hangbemenet helyett 2 RCA van, nincs belsõ hangkimenet, és nem csavarosak az antennacsatik. Vétel elõtt meg kell kérdezni, hogy rev.A-s vagy rev.B-s az OEM itthon. És persze a kiegészítõkben is lehet különbség. (A szoftveren kívül.) Pl. esetleg nem jár hozzá távirányító (még ha az új nyák már tudná is fogadni).

Hauppage: persze, mert más is (a 150-es és a 250-es - 350-bõl csak sima van, 500-ból meg csak MCE-s): a simán nincs FM.

Én arra gondoltam hogy szegény FTeR nem fogja tudni ugyan már melyik a dobozos vs Oem verzio...Mert tény és való a .com-s oldalon mindkét kép azonos még a hivatkozási cime is....DE adva van egy másik oldal is ahol más a hw mint az anya oldalon....+ a hauppage egyértelmûen meg különbözteti a két os-hez tartozó hw-t.Namármost mostanában sok mindent hallani hogyan és miként próbálkoznak a gyártók NÉHA szegény usereket palira venni...
AMugy igazad van az oem és dobozos ÁLTALÁBAN csak a köritésben különbözik.

A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!

Mi gyanús? 😛 OK, pl. korábban az OEM Audigy, Live nem ugyanaz volt, mint a dobozos, de általában ugyanaz, csak nem adnak hozzá szoftvert.

Hááát akkor is gyanus egy kicsit...

Ez nem a sima/OEM miatt van, hanem ha megnézed, a norvég site-on még a rev. A PCB van kint, a .com site-on mindkettõ reb. B, és egyforma.

Elméletileg... Ha körülnézel pl. a hazai boltokban, tele vannak OEM cuccokkal. 😊 (De ez köztudott.)

dez szomorú hirem különbözik

OEM
hasonlitsd össze a két képet.....

FTeR elméletileg igazad van.....a gyakorlat soxor mást mutat.Szóval figyelj oda rendesen
dobozos

elméletileg az oem nem kapható kiskereskedelmi forgalomban, csak komplett konfig összeállítók vásárolhatják meg. ezeknek nincs szûkségük az sw-re.
Az egyforma HW megjegyzés a WinFast PVR2000 sima és OEM-re vonatkozott.

A hauppagénél alapból van plusz csati+ rádió a pvr250mce-l szvsz a hw nem ua.....

HW-esen egyformák, csak a SW más. Talán egyszerûen csak nem adnak semmit az OEM változathoz, és rábízzák az egészet az MCE-re.

#33 ez van.Én még azt nem értem miért gyártanak két oprendszerre ugyanolyan kártyát.....és még véletlenül se kompatibilisek....

ja azt nem írtam, h nekem a rádió is kell, ezé nem jó pl ez a pvr250-es, és az áráért ott van a leadtek pvr2000 ami meg kb azt tudja mint ez a pvr350.
hw-s tömörítést tud a leadtekes pvr2000
"Hardware MPEG-II Encoder free up your CPU resource"
mondjuk ha hw-s nem értem mi köze a CPU teljesítményéhez...

most látom,h dv2000 nem tud csak sw-sen, akkor ez is különbség.
nézegetem a winfast pvr2000 meg a dv2000 specifikációit és a dv2000 jobbnak tûni, pedig az egy 5össel olcsóbb. (talán az elõbbire több dolgot lehet kötni, meg közvetlenûl tud dvdre írni)

röhely hogy a 2 cucc 90% ugyan az, de ezt a leírásbúl úgy kell külön-külön összeszedni. egyknél hatalmas nagy betûkkel ír 1 fícsört, míg 1 másiknál éppenhogycsak mellékesen megemlíti.
FTeR akkor viszont nézd meg jól hogy melyik verziót veszed mert dez is irta van belöle MCE ill xp-s verzió....
pvr 350 hardveres mpg2 encoder ill decoder van benne

tehát akkor én eredetileg
a WinFast PVR2000-re gondoltam és ott ez van "Microsoft Windows XP with XP1 or Windows 2000 with SP4", de valameik táblázatban az mce-t írta erre írtam, h akkor marad a WinFast DV2000. de ahogy most elnézem mindegyik megy xp-re.
meg azt is írtam, h nem látom miben jobb a WinTV-PVR 350 ami a plusz 10et indokolná.
A PVR2000-hez is XP kell (vagy akár Win2000)! Csak az OEM változat keszült az MCE-hez. Vagy a Mistralos az az OEM? Akkor nem szóltam. (Bár talán meg lehet szerezni a nem-OEM szoftverét, ami már megy sima XP-n is.)

Sztem te értetted félre FTeR-t, õ a #26-ban "pvr" alatt nem a Hauppage-eket értette, hanem a Winfast PVR2000-et. 😊

Na ezt rosszul szerkesztettem 😞de pont odamutat ahova akartam...olvasd el és mérlegelj...

Akkor félre értettél mégpedig:
1:a pvr xxx mce-k és a leadtek pvr 2000 szoftver igényét megnézed akkor az os az xp media center specifikáció[/url ]
2:a sima pvr xxx-k az xp alatt zokszó nélkül megy
3:van rá mód hogy az sima xp alatt is müködésre bírd de csak a lentebb irt tv-s szoftvrekkel(hauppage esetében) Leadtekrõl nem tudok nyilatkozni de olvastam az igényét azért szóltam.
Azok a hauppage-k amirõl a cikk szól sima és nem mce-s változatok.Nézd meg az összehasonlitó táblázatot a lentbeb levõ linket és rájösz.

huh, nem értelek 😞
mondtad, h pvr MCE-n megy csak, megnéztem és ténleg.
ezért úgy döntöttem a továbbiakban dv-n fogok gondolkodni, mert annak sima xp-kell.
ezt a fizetõs dolgot meg végképp nem értem 😞
Minimum System Requirements One available PCI 2.2 compliant slot
Pentium III 550MHz or higher
128MB of system memory
Microsoft Windows XP Media Center Edition
Graphics sub-system with DirectX 8.1 or above
16-bit sound card

És milyen a media center??????
Mondom nézd meg ha xp alatt akarod használni akkor CSAK fizetõs szoftver jöhet szóba pl MythTV, BeyondTV, SageTV

akkor dv2000 😉
kösz
Leadtek szintén a Windows XP Media Center Edition-hoz.Mint a Hauppagenél MCE sorozat.....
FTeR ha a Leadtekben gondolkozol akkor figyel arra hogy milyen oprendszered van fenn......

én egy winfast pvr2000-en gondolkodom (leadtek)
mistrálnál 25ért van és nem látom miben jobb pl ez a 350es ami azt plusz 10et indokolja árban.
Nekem most egy WinFast TV 2000 XP Expert van és amúgy meg vagyok vele elégedve!
Viszont érdekelne, hogy mennyivel jobb képminõséget tud nyujtani a WinFast PVR2000 ami már hardveres mpeg1-2 kodolást igér és mellette ugyanúgy beépített TV és rádió tuner?

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

KIP
én is megvagyok elégedve a Leadtek Winfast-al ha nem nagyok az igényeid tökéletesen megteszi és nem kerül 20 ropiba😊
Kár hogy nincsen rajta Firewire csatlakozó a digitális anyagnak. Bár nem rossz kis szerkezet. De én inkább maradok Leadtek Winfast kártyánál. Amire használom arra kiváló.

Azt nem is vitattam mindenkinek magának kell eldönteni hogy mit akar és hogyan csinálni.Én csak a saját tapasztalatomat irtam le.

azért ne felejtsük el, hogy te egy 60ezer forintos terméket hasonlítasz össze egy 20ezressel...

nem egy kategória a kettõ

Ja és a kiirt mesét vihetik magukkal a gyerekek a nagyanyjukhoz mert a dvdplayerük zokszó nélkül lejátsza a divx-t viszont nem...
Én csak ajánlani tudom.

Épp ez a röhej (saját tapasztalat) tvbõl sokat digizek a gyereknek.Nerovisionnal vagy a movie factoryval a bedigizett cucoott pillanatok alatt megvágom(reklám stb) chapterelem és kiirom.
pl most digizem a Michel Palin sorozatot a Dunáról 3 rész megy fel 1 korongra vágás-chapter-menû készités tömrités dvd5-re max 1 óra volt+a kiirás dvdre.A haverom a pnacléjával felvett mpg2-sét viszont ujra tömöriti mindkét szoftver.....én maximálisan elégedett vagyok a hauppagéval.....

mrzed001
Minõség szempontjából nem mindegy, hogy újra át kell-e kódolni vágáskor, ezt talán a DivX mellett szólhat (persze, ha rendesen be lehet állítani a keyframe-ek intervallumát és képváltozás %-ot)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

A fene tudja én maradok a hauppagénél amire én használom arra kitünõ jól használható.Ezzel nem azt akarom mondani hogy a másik nem jó de a pénztárcámnak és gondolom sokak igy vannak ezzel jobban tetszett és tetszik.Meg a mai dvd árak mellet már hogy dvdre vagy cdre irom ki olyan mindegy....

mrzed001
Nem rossz. Az on-the-fly hardveres DivX kódolás elég csábítónak hangzik.
Ha még a képjavító algoritmusai is ilyen szépek, akkor egy igencsak jó vétel 😊

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Plextor PX-TV402U DVC Specifications
MPEG-1/2/4 storage capacities
Compression Bit Rate Video Record Times*
Video Encoder/Decoder Video (Kbps) Audio (Kbps) CD-R/RW DVD±R/RW
MPEG-1 (VCD) 1150 224 80 -
MPEG-2 (DVD-Video) 6000 - 2000 224 12 - 27 79 -169
MPEG-4 4000 - 700 224 - 128 22 - 115 141-721
DivX® 4000 - 768 224 - 128 22 - 107 141 - 666

*Video record time may vary based on selected bit rate, frame size, disc capacity and video source.

Hardware
TV Tuner PAL/SECAM
Video Capture PAL/SECAM (720 x 576, 352 x 576, 352 x 288)
NTSC (720 x 480, 352 x 480, 352 x 240)
Video Input S-Video or Composite (RCA connector)
Audio Input Stereo audio (2 x RCA connectors)
TV Inputs RF/Coaxial
PC Interface Hi-Speed USB 2.0
Power Supply 100 - 240 V, 50/60 Hz

Software
Input Format Video : MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, AVI (DivX®, ASF), WMV
Audio : Wave, MP3, WMA
Image : BMP, JPEG, GIF
Video Output MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, WMV, AVI, ASF, DivX
Format Support VCD, S-VCD, DVD (supported media including DVD-R, DVD+R, DVD+RW, DVD-VR, DVD+VR)

Minimum System Requirements
CPU Pentium III 800 MHz or higher (minimum configuration)
Pentium IV 2.4 GHz or higher (recommended configuration)
Hard Disk Drive 10 GB free disk space
RAM 256 MB
Monitor Resolution 1024 x 768,24-bit color
Graphics Card Video card with 24-bit resolution capability and DirectX support
Sound Windows compatible sound card that supports 48 KHz playback (PCI recommended)
DirectX DirectX 9.0b (included in the WinDVD Creator application)
Interface Hi-Speed USB 2.0
CD-ROM A CD-ROM drive for installation (CD installation)
CD-RW To burn CDs, Video CD or mini DVD (DVD format on CD)
DVD±RW To burn DVDs
OS Support Windows 2000/XP

I2k br 53-58eFt felett van az ára
És így néz ki

mrzed001
Hardveresen DivX? Maxi felbontásban is bírja? Mekkora bitrátával?

IMYke2.0.0.0
Mennyibe kerül és hol vehetõ meg?
Muszáj kábeltv-re kötni, vagy egy egyszerû szoba- ill. kültéri antenna is megteszi?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Plextor PX-TV402U DVC

DivX !!!, MPEG 1-2-4, AVI, ASF, WMV videoformátumokba; Wave, MP3, WMA audioformátumokba kódol.PAL/SECAM, NTSC támogatás; S-VHS/kompozit video, stereo RCA audio bemenetek, USB 2.0,Audio, video/S-video, USB kábelek, SCART adapter, beépített TV tuner !!! Time shifting funkció.

Errõl ennyit.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Akkor mentem venni...

Elhiheted tudja én egy pvr250-s boldog tulajdonosa vagyok pár éve....
Mondjuk az aviba felvenni vele soha nem próbáltam.De a vcd,svcd,dvd felvételeket tutira tudja....

Engem leginkább a felvétel része érdekelne. Még nem láttam olyan cuccost, amivel komolyan lehet felvenni. Ez alatt a következõket értem:
- 752x576-os felbontás.
- Hardveres tömörítés.
- Esetleg valami normális kodek, pl. mpeg4.
- Jól kezelhetõ, gyors és stabil szoftver.
- Ugyanaz a szoftver a felvételhez és a sima nézéshet.

Talán az ATI AIW tud ilyet, de még nem láttam olyat, és a dokumentációja nem túl bõbeszédû.