17
  • Mice
    #17
    a sado-mazók is életnek nevezik azt amit csinálnak...
  • valaé valaé ná
    #16
    Vagy életösztön.
  • Caro
    #15
    Igen, én sem tudom miért, de a linux szereti a nagy felbontásokat. Az ablakkezelők is rengeteg helyet lefoglalnak a munkafelületből.
    De ez akkor gond inkább, ha nem PnP-s monitorod van. Annyit mondok csak, hogy az én monitoromat ami elvileg 100Hz-en nyomja az 1024-et, ebben a felbontásban 140Hz körül nyomatta, és ennél nagyobb felbontásban (11xx valamennyi) tudta a 101-102Hz-et.
  • jefferson83
    #14
    Nekem linux automata telepítésnél az oprendszer felbontását 1024*768-nál mindig nagyobb felbontásban akarta elindítani. Persze azt a monitorom nem bírta, így minden esetben no pikcsör volt. Szóval az alapbeállításokkal is vigyázni kell.
  • jefferson83
    #13
    Lehet,hogy láma vagyok de nekem a linux telepítésénél fél órát (kis túlzással) kellet tökölnöm még olyan monitort sikerült mellérendelnem amivel képet is produkált. jobban nem tudom elmagyarázni biztos értitek mire célzok.
  • Pheel
    #12
    "Szóval a windowsnak meg van a helye. Na nem a komolyabb rendszerekben, hanem a játékoknál. És ott is csak kliens oldalon ;)"

    Tipikus rövidlátás...
  • irkab1rka
    #11
    A linux telepítés cak akkor problémás, ha
    a, nincs megfelelő driver.
    b, windows mellett akarod használni, és vannak konkrét elképzeléseid is
    c, windowsos játékot is akarsz futtatni.

    a: van ilyen. windowsnál is van vele probléma, bár ott már egzotikussabb hardvert kell találnod. Sajnos mindíg is lesznek olyan pöcs gyártók (pl SIS) akik NEM fogják fullra támogatni. lásd sis 650 videokártya drivert egy német srác írja.

    b: ha nem tudod mit kell csinálni, akkor szépen el tudod baszni a rendszert. vagy egyszerűen csak el kell olvasnod kb 1 tonna infot, mielőtt megcsinálod. És most nem arról beszélek, ami bent van a linux howto-ban.

    c: ebbe a Loki is belebukott. Be kell látni, hogy ha valamit directx-re optimalizáltak, akkor directx-re optimalizáltak, és gurunak kell lenned, hogy életet lehelj bele (na jó, ha olyan konfigod van, amit valaki a readme-ben megadott, és pont ugy van minden telepítve, akkor ok, de könyörgöm, mi az, hogy egy játék telepítéséhez ujra kell fordítanod a grafikai alrendszert (X)???

    Szóval a windowsnak meg van a helye. Na nem a komolyabb rendszerekben, hanem a játékoknál. És ott is csak kliens oldalon ;)

  • Caro
    #10
    Ne csináljátok már, mikor láttatok utoljára linux telepítést?
    Sok helyen van "teljesen automata" telepítés is pont az ilyen lámáknak.
    A konfig se valami bonyolult, tekintva, ha linux támogat valamit, azt szinte csak csatlakoztatni kell, ha nem akkor meg sz**** van.
  • Luminas
    #9
    A miskolci Media Marktban nincs is feltelepítve a Linux, csak CD-n adják hozzá. El is gondolkodtam rajta hogy aki 70 000 forintos számítógépet vesz ért -e annyira hozzá hogy feltegyen egy Linuxot. De a Mediában biztos tudják...
  • mechorg
    #8
    a legtöbb gyilkosságot pedig kenyérevést követően 24 órán belül elkövetik
  • fapapi
    #7
    Egy tök sík ember bemegy egy mediamarkt ba és mert a haverjának is van és saját magát is érzi olyan tökös érett embernek ,hogy vegyen magának egy gépet.
    "Természetesen a suliban csak winfost látott"
    Megveszi a gépet és adnak neki egy lemezt ,hogy már egy rendszer van fenn a gépen mégpedig SUSE linux.
    Örül a páciensünk végre megvan a számítógépe hazamegy közel 2 óra alatt össze is dugja a gépet amire megtalálja hova is kell bedugni az egeret a billentyűt és a monitort.
    10 perc után megtalalja a bekapcsoló gombot. Elindul a gép örül mint majom a farkának. mikor viszont keresi a startmenüt kiül az arcára egy kérdés MI A FA.. EZ!
    Elkövetkező 1 órát azzal tölti hogy megpróbáljon feltelepíteni rá egy winfos os játékot.
    A következő 1 órát pedig azzal tölti hogy felhívjon egy haverját ezzel a szöveggel -haver segíts nekem feltenni egy wint.

    Véleményem szerint a linux bármilyen fejlesztéseken ment át az elmult évek alatt még mindíg bonyolult a használata.
    És ahhoz hogy megtanuljon használni egy linuxot arra már lusta.
  • Cat #6
    http://www.sg.hu/cikkek/33938
  • Pheel
    #5
    De legalább szépen mutat a statisztika...
  • Equ
    #4
    LOL :))
    a 80%-ot csak úgy hasraütésre mondtam, erre pont ezt hozta ki a gartner tavalyra:

    http://news.com.com/Desktop+Linux+a+vehicle+for+pirating+Windows/2100-1016_3-5388863.html
  • Equ
    #3
    szvsz olyan 80-90%-ára... :)

    A Szittya azt ugye elfelejtette megemlíteni hogy ezekbe a számokba erősen beletartozik (avagy mondjuk inkább úgy, gyakorlatilag alkotja) a sulinet express programban kötelezővé tett operációs rendszer telepítés minden egyes eladott gépre...

    Ugye a vásárlónak esze ágában nincs az oprendszerért fizetni (úgyis "megvan cd-n") igy a winnel előretelepített gépek nem nagyon fogytak. Az eladónak a linux ugye ingyen van, a vevőnek dettó, így szépen kijátszották ezt az (amúgy is értelmetlen) megkötést a programban, másnap meg már nyoma sem volt a linuxnak... :)
  • Yossarian
    #2
    mindjárt ez a rosszindulat! :D Lehet, hogy legális vingőzt tettek rájuk :D
  • ZoliJ
    #1
    "A magyarországi PC eladásokból 2004-ben 16,5% volt a Linux részesedése"
    És ezek közül mennyi PC-re telepítettek a vásárlás után illegális windowst?