22
-
t0m1 #22 Vajon milyen sebességel lehet maj errő a kis kártyáról olvasni? -
Hegyikecske #21 :DDDDDD
Nah nekem teccik a cuccli az az 50gigás kártya nagyobb mint az egyik winyóm, viszont kivi lennék a biztonságára, mivel olyan kis helyen van annyi adat, mi történik ha megsérül egy részen... (vagy csak eccerűen átmegy rajta az úthenger, esetleg ráesik egy zongora szal ami a hétköznapokban megtörténhet vele) -
#20 Mondd csak, nem sértésképpen, de általánosban lógtál fizikáról? -
#19 Látom, még mindig nem érted...
Byte, 10 byte, 100 byte, 1 kilobyte.
Ugyanaz wattra: 1 watt, 10 watt, 100 watt, 1000 watt (v. 1 kilowatt, gyengébbek kedvéért kW).
Nem tudom, mi ezen annyira felfoghatatlan. -
babajaga #18 Akkó nem tudom mér így használják byte, kilobyte, megabyte, gigabyte, mér nem tízesével. -
#17 Vegyünk két 200 literes hűtőt (a már szállóigévé vált two large refrigerators eszmét), mert nagyjából akkora lehetett. Egy vinyó kb. 360 köbcenti, 200 ezerben a 360 az 555 5/9, de legyen inkább 550, a könnyebb számolgatás végett. Két frigóban értelemszerűen 1100 vinyó fér el. Ha a napjainkban már kapható 500 gigással számolsz, 550 TB. -
#16 Itt az eszméről van szó .))
Jó, vegyünk egy kézzelfoghatóbb példát: itt arról írnak, hogy 1992-ben egy 40 megás IDE vinyó (tehát 3,5"-os) 200 dolcsi volt.
Térfogatra ugyanaz, tárolókapacitásra még mindig több mint négyszeres nagyságrendbeli változás. Így már jó? -
#15 Grétsy László után szabadon: na ájjunkmegegy szóra. Ahogy elnézem, nem árt rendet tenni nemcsak az ördögi kulimászaid között, hanem a káoszban is, ami a fejedben uralkodik.
Nem tudom, hogy a byte és az egyéb prefixumok - amelyek kis kezdőbetűvel írandók! - hogy kerülnek egy kalapba. A byte mértékegység, a kilo-, mega-, giga- stb. pedig előtagok, sorrendben ezer, millió és milliárd.
Ha pedig fellapoznád általános iskolai fizikakönyvedet, akkor tudhatnád, hogy az egy nagyságrend az 10-szeres növekedést, illetve csökkenést jelent.
Egy nagyságrend: 10-szeres, 2 nagyságrend: százszoros. Így könnyen kiszámolhatod, hogy az 5 MB és az 500 GB között ÖT nagyságrendbeli, azaz 100 ezerszeres különbség van. -
Cat #14 nem öt nagyságrendbeli, ugyanis te csak a kapacitást nézted, a méretet nem
ma két hütőszekrény méretű cuccban kb. 100 terabyte fér el. -
babajaga #13 A nagyságrend mindig annyi amennyi az adot mértékegység váltószáma.Területmértéknél 100 űrmértéknél 1000, 1liternél az 1000 liter nagyobb egy nagyságrenddel. -
babajaga #12 Nem mert ez nem hatvány hanem váltószám. Byte, Kilo, Mega, Giga. -
dez #11 Egy nagyságrend az nem az adott számrendszer alapjának valahányadik hatványa? (Pl. tizesben a 10^n, azaz 1, 10, 100, stb.) Így, az 500 GB (ha a gigát az SI szerinti 10^9-nek vesszük) az már a 11. nagyságrend (az 1-et a 0.-nak véve). Ha meg a régi értelemben vesszük (2^30), és binárisan nézzük, akkor ez már a 39. nagyságrend. -
babajaga #10 "átléptük az 500 GB-os határt. Ez öt nagyságrendbeli változás"
A giga még csak a negyedik nagságrend. -
jozzee #9 Az Optware a kártya mellett fejleszt egy optikai disket is, 1 TB kapacitással, HVD(Holographic Versatile Disk) néven.
Khmmm....a BlueRay és versenytársa hol is tart?
HVD - kép -
#8 Na igen, de az még egy nagyságrendbeli változást se nagyon takar.
"IBM introduced the first hard disk drive ever back in 1956. It had a capacity of 5 mega or million bytes and was the size of two large refrigerators."
Most, gyenge fél évszázad múlva átléptük az 500 GB-os határt. Ez öt nagyságrendbeli változás. Igaz, hogy a technika és a technológia az elmúlt évtizedben sokkal nagyobb fejlődésen ment keresztül, így valószínűleg nem kell 50 év ahhoz, hogy a holotárolók is ilyen kapacitásnövekedést érjenek meg. -
#7 Igen, nekem az jutott az eszembe, amikor bemutatták a P4-et, és kijelentették, hogy az architektúra akár 10 GHz-ig is működik. Most már kiderült, hogy mégsem... -
HUmanEmber41st #6 Ha nincs benne mozgó szerkezeti elem, már megérte kifejleszteni -
_Vegeta_ #5 Jajj en mar nagyon varom ezt. Legyen olyan occso mint a dvd ma es akkor sztem mindenkinek ilyennye lesz. :)
Ez mar fejlodes, utallom a korongokat egyebkent is. :) -
jozzee #4 Hmmm, végre itt a holografikus - adattárolás.
Ma még felfoghatatlan kapacitás/teljesítmény várhat ránk!
Elképzelhető, hogy ez az új irányvonal a vártnál hamarabb teheti tönkre a konkurens technológiákat???(!) -
#3 "Bírom ezt: "később akár 50 gigabájt adatot is tartalmazhat."
Még később meg 500 terabájtot, ha feltételezzük hogy fejlődik a világ. :) -
#2 Az első "új generációs adathordozó", aminek elhiszem, hogy el fog terjedni... -
#1 ez nekem nagyon teccik