8545
Spore
  • Hmuda
    Ha esetleg valaki nem akar regeléssel meg miniképernyős lejátszóval bénázni a GDC oldalán.

Teljes prezentáció.

Megvágott prezentáció.

Nagyon kezdetleges lény editor.
  • Lobsterman
    jajj bocs a floodért de: még hozzátenném hogy az oblivion után gépigény már nem tud hidegzuhanyként érni :D
    Meg még van időnk a játékig bőven. Addigra biztos fejlesztek majd gépet.
  • Lobsterman
    mondjuk nem tűnik olyan csilli villinek(bár ahogy láttam a videon hdr már van :p)de procit és ramot tuti fog enni.
  • Lobsterman
    hát például szerintem az elég sokat fog enni majd hogy egy komplett galaxisban lemodelleze az egyes fajok egyedfejlődését. Akár még csak a saját bolygódon is.
    Plusz ott van az hogy semminek nincs előre leszámolt animációja(lényeknek legalábbis tuti nincs) így azt is real timeban kell számolnia mindig. Nem csak a grafika eszi a teljesítményt
  • Gerbill
    Végülis meglehet oldani közepes gépigénnyel is, de mostanában ritka a jól optimizált játék. Remélem hogy ez egy lesz ezek közül
  • Sephi
    Ugyan mit lattal ami hihetettlen gep igenyt igenyelne?
  • Gerbill
    Szerintem egy nagy baja lesz a játéknak, mégpedig a gépigény. Szerintem ehhez elég erős gép kell majd
  • Lobsterman
    Aha. Szóval idénre tervezik. Ami azt jelenti ha az EA nem nagyon fog szívózni azzal hogy meg kell jelennie karácsonyra(ami ugyen nem lenne túl jó, főleg ha nem tudnak rendesen bétatesztelni etcetera), akkor egy év múlva fog kijönni valószínűleg. Nagyszerű! Azt hittem ez valami távolabbi jövő zenéje lesz. Így legalább nem kell annyit várni
  • Hmuda
    Legutóbbi értesülések (valakinek a nővérének az unokabátyjának a nagynénjének a haverjának a régi szobatársának az unokájának az egyik osztálytársának a manikűröse) szerint november körül.

Rajta vagyok a levlistájukon, de a tavaju E3 óta semmi hír.
  • Lobsterman
    Hát igen. Eléggé évezred játéka érzésem van.
    Persze azért nem fog mindenkinek tetszeni. De a stratégiarajongók paradicsoma lesz az egyszer tuti.
    Valami infót tud a projectről valaki? Ilyenek hogy mikorra tervezik hogy elkészül, milyen készültségi szinten vannak, és hasonlók.
  • Gerbill
    WOOOOOWWWW. Jobb lesz mint gondoltam.
  • Hmuda
    Hm, nemegészen. Először mikroszkoőpikus szinten kell boldogulni, azután mint vizi lény, majd ha úgy döntesz, hogy lábakat növesztesz, akkor szárazföldi lény (ezt lehet talán Sims szerűnek nevezni, de csak nagyon nagy jó(rossz?)indulattal). Később jön a stratégiai rész, azután egy kis városépítgetés, bolygókolonizálás, űrutazás, végül az egész galaxis feltérképezése.

Itt van egy videó, hogy hogyan is kellene elképzelni a dolgot (ez a régi GDC prezentáció, csak úgy lett megvágva, hogy kizárólag a játékot mutatja, a PR szöveget kivágták).

Video
  • Gerbill
    Ez nem életszimulátor lesz hanem sstratégia. A törzsfejlődés során fejlődő fajunkal kell meghódítani a nem túl méretes bolygót. Legalábbis erre gondolok hogy ez lesz.
  • Hmuda
    Hmmmm...az ea-elcseszés résszel egyetértek, de mi ebben a Sims-szerű?
  • quack
    ha nem cseszné el az ea, ahogy szokta, és nemlenne túlzottan sims-szerű akkor sztem nagyonfasza lehetne :)
  • Serpa
    egy aranyos kis játék
  • Thanatos
    :PPPPPPP
  • Serpa
    pasziánsz, aknakereső, ...
  • Sephi
    Mirol beszelunk?
  • tormy
    Marha komoly lesz. Az eddgi osszes jatekonal utosebb amit valaha probaltam szerintem.
  • Sephi
    Erdekes. Ugy nyilvanyitjak mint egy korszakalkoto jatekot. Naon kivancsi leszek ra.
  • Serpa
    hivatalos oldal

introért érdemes bekukkantani ... :)
  • dr Kotász
    Egy egészen apró információt lehagytál...
  • Y4hOO
    Nézzétek meg magyarország első spore fan siteját csomó képpel, egy háttérképpel, amit én csináltam, és ha minden jó lesz holnap/holnapután végre fen lesz az 1 órás GDC movei!
  • Serpa
    reméljük ...
  • Sephi
    Tuti jo gama lesz :D
  • HarryProf
    nem az egysejtüeket kell nevelnünk de midnegy hanem az egysjetüekből majd lesz rendes élőlény meg minden.
    Bővebb info: www.spore.try.hu
  • dr Kotász
    Nem. Ott kezdődik a játék. Törzsfejlődés, aztán megjelenik az értelem, civilizáció, városok, háborúk, űrkorszak...

Szerintem hatalmas az alapötlet. Kiváncsian várom, mi lesz belőle. Már csak néhány év!
  • Shadow_THH
    imádom a maxis játékokat. de abban igaza volt hogy amikor a maxis kiment a tőzsdére nekiállt tucatjátékokat csinálni amik között volt sok szar (sim ant, sim copter a pucér homotáncossal, simfarm stb), és Will Wright miután nullázódott 'felvásárolta' őt az EA, azzal a feltétellel, hogy egyszer csinálhat egy babaházas játékot (sims :) )
    én is hallottam már ilyen gameról, de lehet hogy egy és ugyanaz a kettő.

ui: serpa az szerintem a relices impássziblö kricsörz volt
  • Zola NFK
    de koránt sem ilyen szabad lehetőségekkel...
  • Serpa
    azonnal.

vmi hasonló játék már van.
    abban különböző állatok testrészeiből egy új állatfajt kell kihozni.
  • Sephi
    Ja ja :D

Nezd meg a muvit!
  • Serpa
    mi ez a játék?

a mikrobáktól kell elkezdeni a fejlődést?
  • Sephi
    A legsikeresebb eladasok kozott a vilagon azert a The Sims-e es a Sim City-ke mert nem jok ugye?
  • Thanatos
    tény jáccotam amikor kijött, elég is votl egy életre... :P és meglehet a véleményem róla nem? hátakkormeg...

és nem amit a maxis eddig kiadot tnem volt mind jo és pont, izlések és pofonok ugye :)
  • Sephi
    Hagyuk mar. 10 emberbol 9-en jaccotak/jaccanak Sims-et de nem merik bevallani csak anyaznak. Meg te is jacottal vele tobb orat akarcsak en amikor megkaptam.

Amit a Maxis kiadott az eddig mind jo volt es pont.
  • Thanatos
    a sim city-ért jó pont a the sims-ért kevésbé :PPP
  • grebber
    Az E3-on annyira agyon ajnározták csomo dijjat kapott.
  • Sephi
    Oszinten sozlva en meg nem is halottam ilyen tipusu jatekrol. Eleg kreativ kell legyen valaki hogy meg a mikrobakbol is jateko csinaljon.
  • Nyers
    Hatalmas ötletek, sztem írtó nagy lesz.