8545
Spore
  • Thanatos
    wow :)
  • Serpa

többi kép ...

a variácók száma végtelennek tűnik ...
  • Fejes021
    Igaz, a simsben nem változik a karakter csak ruhákban meg hízik/fogy de itt valóban "kicsit" több lehetőség lesz
  • Hmuda
    Erre szerintem kicsi az esély, mive itt nem egy fix kinézetű fajjal játszol, hanem folyamatosan állítgatod a dolgokat.
  • Fejes021
    Télleg nagyon ütősnek ígérkezik. Már azzal jól el lehet szórakozni hogy saját civilizációt csinálsz.
    Remélem lesz creature workshop még megjelenés előtt mint anno a sims2-höz
  • Hmuda
    Spore render trailer a HW-n.
  • Hmuda
    Csak én gondolom úgy, hogy a lények mozgása már nem elég természetes? Az a sárgás négylábú lény - ami először párosodni akar majd megtámad egy szürke agancsos lényt - az valahogy túl mereven mozog. Járás közben a felsőteste teljesen mozdulatlan és a lábai is úgy járnak mint egy robotnak. A régi GDC-s vidóban annyira életszerűek voltak, itt meg totál merevek.
  • Lobsterman
    Én denevér-cethal-százlábút akarok, aki fákon és, és lesből támad :D De szerintem nem lesznek repülő állatok benne sajna. Csak ne legyen igazam
  • Lobsterman
    Találtam még egy videót. Az eleje a GDC-s cucc kicsit jobb verziója, úgy 1 percnyi. A többi az új(nekem legalábbis az volt :D). Will is beszél egy pettyet, szokásos érthetetlen motyogásával. Ha jól sejtem ez amolyan E3 előtti cucc
    LINK
  • haxoror
    Vízkupolavárosokat a szárazföldön?
    Hát ez elég hülyén hangzik
    Én inkább majd egy szárazföldi faj útját egyengetem
  • Hmuda
    A vizi éértelmes életet úgytudom belekalkulálták a dologba. Elvileg lehetőség lesz arra, hogy szárazföldi lények a víz alatt kuplavárosokat létesítsenek, és elvileg a normális vizilények is létesíthetnek vízkupolavárosokat a szárazföldön. Legalábbis elvileg, aztán majd megjelenéskor kiderül, hogy ezt sikerült-e megtartaniuk.
  • Lobsterman
    Arra lenék nagyon kíváncsi hogy ha úgy gondolnám hogy nekem marha jó ott az óceánban, vajon, meg lesz e a lehetőség hogy kis vízalatti városom legyen? Vagy esetleg még jobb. Szárnyakat növesztene a kis fickóm, és fákon élne :D
  • Lobsterman
    Egyre jobban izgulok :D
    A legjobb az hogy tényleg úgy néz ki mint ami meg tud jelenni még idén. De hogy addig hogy fogom kibírni...
  • magus
    en egy playboy cicakbol allo tarsadalmat szeretnek csinalni
  • Hmuda
    Huh, láthatólag elég sokminden megmaradt az eredeti koncepcióból.
  • Thanatos
    és van már végbélnyilásszinváltoztatási lehetőség is Hmuda-nak :)
  • grebber
    Hm meglepően érdekes lesz azmár biztos!
  • dr Kotász
    Te egy nagy E3-figyelő vagy...
  • Serpa
    E3 trailer
  • Serpa
    E3on ott lesz ...
  • Lobsterman
    Azt mondja a prezentáció elején hogy az E3ig nem beszélhet, és erre a GDC-s cuccra is csak külön engedéllyel jött el :)
    Szóval majd májusban dobbantanak az biztos.
    Hmuda: mintha beszélt volna valami olyasmiről, hogy a játékos is simán belepiszkálhat majd a textúrázásba, egy olyan tool-al ami lényegesen egyszerűbb kezelésű mint mondjuk MAXban textúrázni valamit. Szóval ne aggódj. Szerintem át fogod tudni színezni azt a végbélnyílást ha nem tetszik :D
    ZsZso: nekem nagyon bejön ez az egyedfejlődés dolog ha olyan lesz ahogy gondolom. Én valami diablo-szerűen képzelem el a dolgot(amit meg is említ Will) kis Sims beütéssel. Szóval megkajálsz valami kis dögöt, leharcolsz valami nagy dögöt aki neked támad, kapod az xp-t. Szaporodsz, és elköltöd az xp-t az egyedfejlődésre, és máris ehetsz és harcolhatsz nagyobb dolgokkal. Szóval jónak tűnik. És az sem valószínű hogy le kell játszani 3millió generációt(ahogy a valóságban történhetett) hogy növessz magadnak egy nyolcadik kart. Szerintem én most is jól eljátszogatnék csak a lényszerkesztővel egy jópár napig, ha mondjuk kiadnák ingyenesben valahol tesztként.
  • Serpa
    E3 -on csak dobbantanak vmit ...
  • Thanatos
    reméljük hogy vihar elötti csend... :)
  • Hmuda
    Nyilván lesz valami hasonló dolog, de mivel még csak a GDC prezentáció van mint viszonyítás alap és ott úgy emlegette, hogy majd a gép kiszámolja neked a klafa dolgokat, így egyelőre csak az alapján lehet beszélgetni (legalább van miről, mert így is egy éve nagy a kuss Willék háza táján).
  • Thanatos
    hát szvsz méret meg a "fegyverek" alapján fogja kitalálni mi lenne az ideális neki szal az általad leirt eset csak nem fordul elő..., és ha nem is lehet külön kiválogatni magadnak a szint emg a hangot lehet hogy elsz egy gomb ami újra randomgenerálja neked, igy azzal addig jojozol amig jó nem lessz :)
    amugynemtudom miért állna olyan sokbol ha ki lehetne választani a szint meg a hangot is... :P
  • Hmuda
    Az egyetlen dolog ami aggaszt az egész "procedurális" technológiával kapcsolatban, hogy az okés, hogy a játék eldönti magának, hogy a lényem hogyan mozogjon, milyen legyen a bőrének/szőrzetének/kitinpáncéljának/lábujjkörmének/végbélnyílásának a színe, milyen hangot adjon ki, stb. De mit kezdünk vele, ha abszolút nem olyan a végeredmény ami elnyerné a tetszésünket (a dínóméretű ragadozónk kap egy bugyirózsaszín borítást babagügyögés kiséretében)? Remélem, hogy azért az ilyen dolgokba komolyabb beleszólása lesz a játékosnak.
  • Thanatos
    én spec csak azt modntam hogy oylan szaga van nem azt hogy az is lessz..., msárészt a the guild szvsz jo game votl nemtom mi a bajod vele.... :)
    amugy milyen egy évről beszélsz? nem arról votl szó hogy november tájéka? azért ez nem egy év még akkorse ha csuszuk 1-2 hónapot :)
  • ZsZso
    A maxis már tényleg alkotott nagy játékokat, de az évezred játéka, év játéka titulust neki adni a gammának röpke egy évvel a megjelenése előtt nagy merészség. Az 5let hatalmas és újszerű. A játékmenettől sok minden függ, ne feledjük! Tudom, hogy a Maxis nem egy Jowood, de anno a The Guild (többek közt) azért nem lett nagyágyú, mert tele volt bugokkal. Szóval óva itenék mindenkit attól, hogy egekig magasztalja a gammát, kitalálja mi hogy fog működni, mert félő, hogy aztán nagyot csalódik. (persze lehet, hogy lesz egy csodás, várakozással teli éve :). Azért bízzunk benne, hogy nem jut a Black & White 2 sorsára.

Amit eddig láttam, az csodálatos. Remélem sikerül jól megvalósítani a gammát.

(amikor a kis lénnyel kóbászolt a csóka (mind sejtként, mind szárazföldi lényként) nem igazán nyűgözött le a játékmenet. Órák fognak arról szólni, hogy táplálkozzak, meg rohangáljak a nagyobb lények elől?! Roppant kíváncsi vagyok rá, hogy mit tesznek azért a programozók, hogy a játékosok ne hagyják ott a játékot 2 óra táplálékkeresgélés-futkározás után - bár az is lehet nem figyeltem eléggé a videót, és ott van benne a válasz)
  • Lobsterman
    Jah. Ezért valószínűleg megjelenik, és vagy fél év múlva olyan árban is lesz amiért meg is veszem :) Mert hogy ezt megveszem az biztos
  • Thanatos
    hát nemtom szvsz szokványos ár lessz...
  • Serpa
    kérdéses mennyibe fog kerülni?
    kizártnak tartom, h ne 10eft felett legyen.

EA nem az olcsóságáról híres, vagy inkább hírhedt?
  • Lobsterman
    Én tuti kentaurszerű valamiket fogok csinálni elsőre. Aztán valószínűleg még soksoksok mindent
  • Lobsterman
    és ha valakinek nincs nete akkor mi van? egyedül elvagy, és semmi más lény a játékban? izgalmasan hangzana. :D
    mondjuk biztos hogy alapból a gép kreálja az ökoszisztémát, csak opcionálisan lesz ez a lehetőség
  • Thanatos
    rájöttek úgyis hogy csoda másolásvédelmet ugyis megtörik viszont ha cisnálnak egy jó netes közösséget amit serialal védhetnek , csomo + embert rá lehet venni hogy megvegye...., eddig ennek eléggé év játéka szaga van... :)
  • Thanatos
  • Serpa
    aha.
    szóval elképzelhető, h minden szinten (kettőn legalábis biztosan) máshogy fog kinézi az editor.
    így tiszta.

"a többi fajt meg más játékosok gépéről szedi át"
    ez új.
  • Hmuda
    Ha jól vettem ki a bemutatóból (nagyon hadarva beszél Will) te kreálsz maganak egy fő fajt, amivel játszol (azt kell majd egysejtű korától fejlesztgetni), a többi fajt meg más játékosok gépéről szedi át, hogy egy ökosziszémát hozzon létre (gondolom azért lesznek bőven alap lények a kezdéshez).

Miért lenne két editor? Eleinte az amőbát buherálod, aztán ha felfejlődött többsejtűvé akkor másfajta dolgokat lehet rápakolni.
  • Serpa
    most akkor ebben az editorban "előállított" lényt bedobhatom az ökoszisztémába és ott tengeti a napjait?

mert egy másik vidben azt mutatták, h ha elért egy bizonyos szintet az egysejtű, hozzá lehetet csapni egy új testrészt, mondjuk egy csápót, és folytatta a "vadászó-halászó" életmódot.

kétféle kreátor lesz?
  • Hmuda
    Én tuti meg fogok próbálkozni egy emberi fajt létrehozni, csak vizilényként. :-)
  • Serpa
    szép gnómokat lehet majd kreálni ...