8545
Spore
  • Hmuda
    Kissé spanyolviasz kategória, de grat a felfedezéshez. :-)
  • Fantos
    köszönjük Emese
  • DarkSector
    Bazzmeg! Kép formályában hordozhatóak a lényecskék!!!

Na tehát:
    Menjetek ide --->
    C:\Documents and Settings\Rendszergazda\Dokumentumok\Spóralkotások\Lények
    Az itt lévő képek tartalmazzák a lényeket!!!!!!

Ha ezt a képet elkülditek valakinek és bemásolja saját magának ebbe a mappába, akkor bent a "MINDEN" listán megtalálható lesz.
    A "saját lények" opcióban viszont nem, de ha beütöd, hogy szerkesztés, és újból elmented akkor gondolom berakja oda is, bár szerintem ez is elég ha az összesítésekben hozzáférhető.

Már próbáltam és működik.
    Ezért nem értettem, hogy Sporemedia oldalán vagy hol, mikor rányomok a DOWNLOADRA, akkor miért csak egy kis kép jelenik meg. Háát azért, mert az tartalmaz minden adatot!!!!!
    Ez monnyuk nem újdonság.
    Már régebben is léteztek olyan progik, amikkel képekbe lehetett rejteni monnyuk adatokat. Mint például egy MP3-at, csak meg volt adva, hogy a kép méretének hány százalékát tudod megpakolni.

Úgyhogy indulhat a gyüjtögetés!!!!!!!
  • Fantos
    pár postot olvas vissza
  • evildamien

Uborka:D
  • offkorz
    a testet hogy lehet formálni?hogy vastagítani meg ilyenek
  • Thanatos
    utobbi
  • Hmuda
    Az a neve, hogy "Creature Creator trail". Szerintem a Civilizációs fázis demója lesz.

/szarkazmus off
  • grebber
    Ebben a demóban vannak rendes küldetések vagy csak lényeket lehet készíteni?
  • Rip
    A Creature Creator demo-ja.
  • Fantos
    jóvanna feltételezés volt :P
  • Hmuda
    A te logikád alapján az én Beholder lényemnek csak a kép alapján egyszerűen nem lenne szabad lőnie a szeme alatt lévő köpőizékkel és nem lenne szabad, hogy LVL1-es lebegéssel rendelkezzen (mert a szárny amit ráraktam egyszeráen nem látszik). De mégis képes rájuk (reinstall után importáltam).

Szóval: adva van egy 128x128-as méretű PNG file (ekkora képet tölt le a sporepedia). Nem akarom elfogadni, hogy bárki elhiszi, hogy egy ilyen bélyeg méretű képből bármiféle program képes lehet egy olyan lényt kielemezni amiket ezzel az editorral létre lehet hozni. A mai technológia ezt egyszerűen nem teszi lehetővé.

Megoldás: nem a képet elemzi ki hanem a kép adatai mellé bekódolt információkat.
  • Fantos
    nem hivatalosan igen :D
  • Rip
    Valószínűbb a végén, az elején a header kell, hogy képnek lássa minden (gondolom). Mindenesetre érdekes, nem találkoztam még ilyennel.
  • Fantos
    rámész arra a csigojára ahol vastagítani szeretnéd és egérgörgő
  • chalezlopez
    Valamiről lemaradtam? Demo jött ki vagy mi?
  • Fantos
    csak a lény felét kell látnia mert a másik fele szimetrikus 100%-san
  • 5c0rp330n
    valamit nem értek: a lény vastagságát hogy lehet átállítani? alapból ott van egy bizonyos vastagságú része amit ha nyújtok (a gerincét), fokozatosan vékonyodik és sokszor alapból is vékonyabb, mint amilyet akarnék.
  • Hmuda
    Nem a kép alapján simeri föl, az lehetetlen. Ha valami takarásban van akkor azt nem rakja be?

Szerintem csak símán a kép adatai után vagy előtt van lekódolva a lény információja. Információk alapján ez nem több pár kB-nyi adatnál, szóval bőven belefér egy PNG bitjei mellé.
  • Rip
    Aranyosan pislognak :)
  • Fantos
    igen énis gondolkoztam ezen hogy dúrva hogy képről feiismeri :O azon gondolkozom hogy ha átszinezem a .png-t akkor mi fog történi
  • Rip
    Oh, csak most jöttem rá, hogy hogyan lehet színárnyalatokat választani!
    (Sokáig lenyomva az egérgombot a kívánt színen bejönnek az árnyalatai).

Amúgy tényleg jó ötlet a png-ket feltenni ide, hisz helyet gyakorlatilag nem foglalnak, és akkor mindenki otthon megcsodálhatja más agyszüleményét :)
    Tényleg, ez a .png hogy képes tárolni minden infot a lényről?
  • Fantos
    és itt van Dino:

a hátán a foltokat üvegszemel oldaotam meg
  • Fantos
    felfedeztem egy hibát amit nem tudtam sajna levideózni de leírom:tegyél egy fejre szemet azután cseréld ki a fejet egy másikra eredmény:eltünek a szemek de ha ráraksz újabb szemeket akkor az elözőek is feltünek
  • Eagle16
    Az első :)

Nagyon jó lesz ez a játék.
  • Fantos
    arra gondoltam hogy meg lehet csinálni a flinstone családból Dino-t
  • Rip
    Szép lett!
  • Gibor
    Eza legelső állatkám :)
  • Gibor
    Itt van az én Zámetorsz-om:

Ez egy igazi ragadozó :)
    VIDEO
  • wesker24
    Újabb lényt csináltam !!

• Fantos
    ha a vágot vagy a sima szem van azt a kölköknél nem kicsinyíti el ezért azoknak ormótlan nagy szemük van szerintem ez bug
  • adammmmmmm
    Ez most hogy a F@szban jön ide? Meny a reklámoddal máshova.
  • Gerbill
    Jobban jársz ha sms-ben szerzel aranyat, mert ezért itt büntetés jár!
  • DarkSector
    Youtube is nyakig van videókkal.
  • sb1
    Sok kis lurkóval körbevéve...

• Istencsászár
    Első kísérlet

Fluxuritusz:))
  • Rip
    Haha, köszi!
    Király! :D
  • Tatyla
    elsö próbálkozás