124
-
HUNIgor #44 Az EU pont ezek miatt a problémák miatt szekálja az MS-t, hozzáteszem jogosan!!
Ha sikereket ér el az EU az mindenkinek jó lesz, még nektek is, kedves "Windows az Istenem" felfogású barátaim és ha nagyok lesztek akkor majd meg is értitek miért! -
HUNIgor #43 "Fejet hajt a Microsoft az EU előtt?"
Még jó! Mi lenne ha nem ezt tenné?? A befőtt tenné el a nagymamát?? A Microsoft-nak nagyon sok pénze jön be Európából. Ha már füzetnek érte az emberek akkor legyen már beleszólásuk abba mit is akarnak.
Windows-al pedig az a legnagyobb gondom, hogy azt feltételezi csak ő létezik. Nem képes mással együttműködni.
Miért van az, hogy a Linuxom látja az fat32-t, látja az NTFS-t, olyan boot programot adnak hozzá (persze nem kötelező feltelepíteni, és mindjárt kettő is van belőle) ami még a Windows-t is elindítja. Van benne Windows-os emulátor, ami szerintem már felesleges, mert rengedeg jó pogram van Linux-hoz is.
Ezzel szemben amikor az ember felrak egy Windows-t az elbassza a Linuxos boot progit (felülírja azt), nem ismeri a Linuxos ext2, ext3, RiserFS fájlrendszerek egyikét sem.
Sőt tovább megyek.
Az MS évek óta arra törekszik, hogy inkompatibilis legyen mindennel. Ezért van az, hogy egyes web-oldalakat nem lehet megnézni csak Windows alól, Internet Explorerrel. Ezért nem volt képes a Linux sokáig írni is az NTFS-t. Azért zárták ki őket a JAVA-ból is, mert inkompatibilissá tették a sajátjukat a többivel szemben.
Az EU hivatalos oprendszere sem véletleül lett a Linux. -
megrab #42 Nem az a baj hogy a hozzá nem értő, vagy igénytelenebb emberre rásózzák a sz*rt, hanem az hogy mindenkitől elvárják, hogy azt használja.
Két haverom példája: office 2003 mindkettejük gépén: Az egyiken háromoldalas szépen megformázott szöveg a másikon totál szétcsúszva két és fél oldalas. Marha vicces, hogy önmagával is inkompatibilis tud lenni.
Ha nem akarok valamit használni, elvárnám a rendszertől, hogy ne telepítse, vagy le tudjam szedni. Az IE, WMP, MSN stb nekem nem kellene. -
#41 Nekem csak az a bajom, hogy itt figyel a gépen az MSN, vagy a WMP, pedig sose használom őket.
Persze meg lehet magyarázni, hogy nem-e fér el a winyón, hát végülis igen, elfér. De ez a jó megoldás? Hogy töröljem le az ikonját, és kész, spongyát rá?
Ne mond, hogy neked ez nem szúrja a szemed. -
Hierogli #40 A firefox a bizonyitek, hogy ha van jobb a beeitett cuccoknal, akkor van eselye barminek. -
Hierogli #39 "átlag, egyorrú user, aki nem fog sokat görcsölni azon, hogy telepítgessen mondjuk Firefoxot vagy Opera-t, ne adj isten valami videólejátszót"
Az a kerdes, hogy miert zavar teged az, hogy mit hasznal az egysegsugaru user? -
Inquisitor #38 Ja, meg az éppen nem használt (OS-be épített, szinte senki által nem használt, bugos félkész)driverenek is befoglal vagy 5-800MB-ot az XP. Azt sose értettem miért jó? -
megrab #37 A baj a MS hozzáállásával az, hogy nem az a céljuk, hogy jó legyen amit csinálnak, hanem az, hogy MINDEN benne legyen.
Engem nem zavarna, hogy van benne mplayer, explorer, cd író stb..., ha rendesen működnének, és nem lenne egyik sem kizárólagos, ne kelljen a registyben azzal tökörésznem, hogy letiltsam ami nem kell.
Másrészt ha már feltelepül, legalább arra lenne lehetőség, hogy eltávolítsam.
Szerintem az legyen benne ami RENDESEN MEG VAN CSINÁLVA. Emellett hagyjanak választási lehetőséget is.
Az EU-nak pont az a baja, hogy a MS kizárja a többi céget, alapítványt a programok fejlesztéséből azzal, hogy a szükséges infókat visszatartja.
A Linuxban megvan a lehetőség arra, hogy eldöntsem mire mit használjak, a windows és a MS nem elég rugalmasak, inkább megpróbálják korlátozni a lehetőségeinket: ők akarják megszabni, hogy milyen programokat használjunk. Ez üzlet, nekik az a jó ha minél több bevételük van.
Egyébként nem tudom mit sírnak. Azt hiszem, hogy manapság a legnagyobb üzlet a PC-k kapcsán a játékokban van. A gamerek pedig nem linuxot használnak... -
#36 A WMP, IE6 és az MSN mélyen való beágyazása szerinted szakmailag megindokolt? Még az IE6-ot esetleg megértem, nade a WMP vagy az MSN ugyan minek?
Semmi bajom nem lenne vele, ha választható lenne egy teljesen átlagos telepítőkészlet (átlag, egyorrú user, aki nem fog sokat görcsölni azon, hogy telepítgessen mondjuk Firefoxot vagy Opera-t, ne adj isten valami videólejátszót), és egy legalább valamennyire átszabható komponenslista, ahol ezeket ki lehet szórni azokat, amelyekre az életben nem lesz szükségem vagy van jobb választásom helyette... -
HUNIgor #35 Hogy Pelikán szavaival éljek: Erre én már nem tudok mit mondani.
Szívemből szóltál. -
Hierogli #34 Kedves Cifu,
Az az igazsag, hogy a mely, bebetonozott integracio szakmailag is megindokolhato, azonban meg ez sem kell, eleg, ha belegondolsz, hogy mennyire fontos egy infrastruktura platformnak egysegesnek lennie. Gondolj pl. a POSIX-ra. Nem veletlenul lett POSIX kompatibilis a linux. -
#33 Szerintem igenis legyen benne a Windowsban minden.
Tőlem benne lehet, csak a lehetőséget adják meg, hogy én dönthessem el, hogy mely komponensek kellenek vagy éppen nem kellenek nekem (pl. WMP, IE6, MSN). Mert ugye jelenleg ezek felmennek, ha kell, ha nem...
Töröld le az ikonját ha nem akarod használni és zavar.
Ez aztán a vérprofi megoldás...
Az a baj, hogy semmire nem becsülitek azokat, akik a programokat létrehozzák, kifejlesztik.
Javíts ki, ha tévednék, de nem az M$ programozók azok, akik úgy döntöttek, hogy például nem lehet pár kattintással uninstalállni az alapból, kérdés nélkül feltelepült komponenseket. Ez a cég felsőbb döntése, nem a programozóké, nem kéne összemosni a kettőt, szóval a kinyilvánulásod erőltetett és hibás....
Attól, hogy szídja mindenki a MOL-t, mert magas a benzin ára, az emberek általában nem a telephelyen vagy benzinkúton dolgozó alkalmazottat teszik felelőssé...
Persze arra is van példa, pl. Japánban...
Arról meg nem az Win tehet, ha a szutykabbnál szutykabb fos hardvert teszik a PCbe, még fosabb driverekkel, amik majd jól összeomlasztják a syst és persze Win SUX.
A baj éppen az, hogy már egyetlen fos drivertől is képes összeomlani a rendszer...
Meg a sok lószar freeware program. Feltelepíted és persze anélkül, hogy tudnád összebassza a DLLjeidet, kicserélgeti őket újra.
Kiváncsi vagyok, hogy a Longhorn majd változtat-e ezen valamit. Elvileg igérték, hogy ezt a problémát is kezelni fogja...
Bocsi, de szerintem az összes témában érintett fikázó ember szerintem szűk látókörű, nem egyik teljesen elvakult gondolkodású
Érzésem szerint viszont te sem sokban különbözöl tőlük... -
#32 Mint fejlesztő, elég nagy butaságokat írtál. A beszűkült gondolkodás meg szerintem is arra vall, aki vette a fáradtságot és körbenézett más oprendszerek, programok terén is. Fikázni pedig senki sem fikázott, biztosan rossz beidegződésből írtad csak. -
#31 Persze csak félrekattintottál, ezt nem nekem akartad írni. -
IoIa #30 Ne legyél már ennyire elszállva magadtól!
Szerintem senki sem azt kifogásolja, hogy a windows-zal együtt adnak még pár egyebet is, ami nem szigorúan oprendszer, hanem az, hogy akár akarod, akár nem, kötelezően települ. Pedig ezeknek nem kéne. Opcionálisan telepíthetőnek felkínálhatja, de ne telepítse. Mellesleg egy linuxnál (nem használok linuxot, és a rajongója sem vagyok) pont így működik. Nálam (én wint használok) pont fordítva működik a dolog, a telepítést követően kell a kötelezően települő szarjait kigyomlálnom, hogy viszonylagos stabilitást érjek el. Így van ez a msie és a wmp esetében is. Ráadásul ezek köztudottan veszélyforrások és árulkodnak is rendesen.
A free programokról meg annyit, hogy milyen oprendszer az, ami nem tud sajátmagára vigyázni, és hagyja, hogy bármilyen program összebassza a kulcsfontosságú részeket?
Észre kéne venni, hogy ez nem véletlenül van így. Ha a mikorszopsz egy tökéletes oprendszert készítene (most ne taglaljuk, hogy képes lenne-e erre), akkor lenne egy egyszeri bevételük, és csókolom. De mivel szart ad el, az újabb terméknél mindig el lehet sütni azt, hogy az új sokkal jobb és gyorsabb. Ami persze nem igaz, vagy legalábbis csak részben, de a felhasználókat mindig rá tudja bírni, hogy vegyék meg az újat.
PS: ahhoz, hogy megállapítsam, hogy egy TV-nek szar képe van, még nem kell tervezőmérnöknek lennem. De mondhattam volna más példát is. -
HUNIgor #29 Most pedig megyek a piacra és veszek egy kis eret. -
HUNIgor #28 Sajnálom, ha az tűnt ki, Istenítem a Linuxot és utálom a Windowst. Ez nem így van. Szerintem egy magát kicsit is szakembernek mondó ember nem utálja egyiket sem.
Miért?
Mert egy szakember (vagy mester?) feladata, hogy ismerje az éppen aktuális technikákat, tudja azt kezelni, programozni. Az nem tartozik a feladatai közé, hogy folyton fikázzon valamit, mert neki az most épp nem tetszik.
Sajnos elég sok olyan embert ismerek akik azt hiszik ha rosszakat mondanak valamiről amit sokan használnak akkor majd felnéznek rájuk. De ami még elszomorítóbb, olyanokat is ismerek akik felnéznek rájuk.
Én nem tartom magam ilyen embernek, ezért nem is fikáztam a Windows-t. Csak egy kicsit, mert azért az jól esett.
A problémám a következő a Microsoft-al:
Én ha kimegyek a piacra akkor szeretem megnézni több kofánál is az epret, mire eldöntöm mit veszek. Az MS szeretne az egyetlen kofa lenni. De akkor ő árulhatna rossz epret is nagyon drágán és azt én nem szeretném. Sokkal jobb ha több kofa van kint a piacon. Ez hihetetlenül hangzik, de annak is jó aki olyan nagy Windows fanatikus mint Ti. Csak az a szomorú, hogy pont Ti nem látjátok ezt. És még én vagyok az elvakult Linuxos? Hát lehet..
Ezt persze te is tudod, mert hát igazi szakember vagy és olvastad az utolsó gondolatom: ("A Windows egy OS, a Linux meg hát NOS..."). Ugyebár az
OS = Operating System
NOS = Network Operating System
A Windows otthon használják legtöbbet az emberek, míg ha megnézed az Internetes szerverek nagyon nagy része Linuxos.
A két rendszer nincs egy kategóriában. Akármit is mond a Microsoft a Windows még mindíg az egyszerű embereknek írják akik nem értenek a számítástechnikához, nem is akarnak érteni, nem is az a feladuk. Ettől ők persze remek szakácsok, fodrászok, szabók, kőművesek, orvosok, ügyvédek stb..
A Linuxot nem ennek a körnek kezdték fejleszteni, és mai napig nem ez a célközönség, annak ellenére, hogy készültek hozzá olyan programok is amikhez nem kell szakmai tudás.
Mint mondottam egy szakember feladata ismerni mindent (ez persze lehetetlen), nem pedig fikázni.
Ha a Windows-t te valóban nem telepítetted újra vagy 3 éve és nem is lenne még indokolt, akkor szerencsés ember vagy. Én ezt nem mondhatom el magamról. De mivel egy pár napja 4.5 percre sikerült zsugorítani a Windows telepítését (hála a Linuxnak) nem is érdekel.
Ja és hogy nem értek a Windows-hoz?? Hmmmm Tudom, hogy van ember aki jobban ért hozzá mint én, de az nem te vagy.
-
#27 Szerintem igenis legyen benne a Windowsban minden. Egyfelől mindenki sír, hogy ezt meg azt nem tud a WMP vagy az Explorer, meg ilyen codec kell meg olyan codec kell még hozzá. Ezek nincsennek alapból a winbe, hát ezért is lehet sírni. Nem jó nektek semmi.
Áruljátok már el miért zavar az, hogyha be van alapból építve egy rakjás cucc a Winbe? Töröld le az ikonját ha nem akarod használni és zavar.
Én mint fejlesztő igenis nagyon örülök, hogy ennyi beépített szolgáltatás van. Még így is probléma gyakran, hogy a userek gépei olyan elavult szarok, hogy a fél világot telepíteni kell rá mielőtt egy értelmes szolgáltatást viszek a gépére.
Éppenhogy a userek azok, akik felől még mindig Win95 lenne, ha nem lennének kényszerítve az újabb és újabb technológiák használatára, telepítésére. Mert egyszerűen lusták vagy nem értenek hozzá vagy szarnak az egészbe bele.
Meg mi az hogy a Windows nem ér annyit, amennyit. Ezt mi alapján meri kijelenteni bárki is? Ismeri a Windowst belülről? Tud róla mindent? Tudja, hogy mennyi programozó munkája és nehezen megszerzett tudása fekszik benne? Ismeri az összes szolgáltatását a rendszernek?
Az a baj, hogy semmire nem becsülitek azokat, akik a programokat létrehozzák, kifejlesztik. Mindig van aki fikázik valami miatt, de csak a szája jár. Képzeljétek el, hogy egy programozótól is pénzt kérnek a boltokban, ha venni szeretne valamit. Az MS-nél körülbelül 60.000 programozó dolgozik. Ezeket fizetni kell, mert nem azért dolgoznak és tanultak, hogy segédmunkás bérért tegyék egy kicsit jobbá a világot azáltal, hogy folyamatosan fejlesztenek és adnak vitathatattlanul sok jó technológiát az emberek kezébe. Amit hozzá kell tenni egyszerűen a többség warez útján lop el, semmibe véve ezeket az embereket. Ez utóbbi még el is fogadható, ha valakinek tényleg nincs rá pénze és csak otthon használja. OK. De honnan veszi magának a bátorságot az ilyen, hogy fikázzon? Írjon jobbat! Ráadásul olyanok fikáznak legtöbbször, akik alig vagy egyáltalán nem értenek hozzá. Vagy ha ért is hozzá nem elég nyitott, felületesen vizgsálja meg a cuccot, amit bírál és csuklóból fikázza azt, ami nem olyan, mint amit már megszokott. Ez egy emberi tulajdonság, de gyakran látom kollégák között is ezt a megnyílvánulást és szerintem ennek nincs helye a szakmában.
Arról meg nem az Win tehet, ha a szutykabbnál szutykabb fos hardvert teszik a PCbe, még fosabb driverekkel, amik majd jól összeomlasztják a syst és persze Win SUX.
Meg a sok lószar freeware program. Feltelepíted és persze anélkül, hogy tudnád összebassza a DLLjeidet, kicserélgeti őket újra. Hány de hány ilyen szart láttam már. Freeware. Mehetsz panaszkodni a szomszédba. Ingyen van. Na persze amikor egy már fenn lévő program emiatt elszaródik rögtön az a hibás. Itt aztán jön a Windows fikázás, a program fikázása és egyeseknél, ami a csövön kifér.
Egy Wint be lehet állítani frankóul. Úgy hogy az menjen. A registryt is ki lehet takarítani vannak ez előbbi példámtól eltérően jól működő és ingyenes programok, amikkel remekül ki lehet takarítani a szemetet a Winből. Hozzátenném, hogy a hanyag programozók az okai annak, hogy ez a rengeteg szarság ott marad egy program után még akkor is, ha uninstalláljuk őket. Persze ilyen a szokásos "belassult ez a szar win" szöveget hallom minden hülye usertől.
Bocsi, de szerintem az összes témában érintett fikázó ember szerintem szűk látókörű, nem egyik teljesen elvakult gondolkodású. -
#26 A legnagyobb baj ezzel a dologgal, hogy a pénz és a programozás sehogy sem fér össze.
Ha kiadják a forráskódot (ami segítségével könyebb lenne rá optimalizálni, ugyanakkor a kódot ellopni), akkor elesnek a bevételtől, mert ki venné meg, ha a forráskód szabadon másolható?
És itt a következő gond: A szoftverben az a legjobb, hogy akármikor le lehet másolni pillanatok alatt. Viszont így ugyancsak elesik a cég a bevételtől, ezért próbálkoznak a szoftverszabadalommal, és a másolásvédelemmel.
A másik oldal pedig, hogyha nem kérnek érte pénzt, és kiadják a forrást (GPL és társai), akkor meg nincs meg benne az ösztönzés, egy ilyen programozó csak hobbiból csinálja a programot, vagy úgynevezett donationware-t csinál belőle. De akkor sem lesz meg az a színvonal, mint egy pénzes proginál. (Viszont az meg nem használja ki a szoftverek adta óriási előnyöket, hanem minden erejével megpróbál védekezni)
SOHA nem fog a pénz és a szoftverfejlesztés egy ágra vergődni, és mindígis lesz "csúny nagy Microsoft", mindígis lesznek ilyen perek (egyszer ez indít egyet egyszer meg az), és legvégül mindíg lesznek ilyen hírek az sg-n, amelyek alatt UGYANAZT lehet állandóan olvasni.
Uff -
#25 Egyáltalán nem ingyenesek, csak benne vannak az árban.
Mellesleg a srác egyáltalán nem fényezte a linuxot vagy szidta a m$t, szóval nem kell megszokásból ugatni.
arschg: remélem be volt már készítve a zsepi, nemsokára szükséged lesz rá :P -
fflx #24 sajnos a lenyeget tovabbra se vagy hajlando erteni... (ha az M$-en mulna meg mindig win95-ot arulna, mert ha nincs konkurencia akkor szerintuk jo lesz az is)
Az explorer 7-essel is siman bevertak volna a longhorn soha el nem keszulo elso verziojat. csak ugye az a mocskos konkurencia, mindig jonnek valamivel azt nekunk is kell csinalni valamit.
hat ezert ruhelli sok ember a beepitett soha nem fejlesztett dolgokat. csak akkor fejlesztenek ezeken, ha nagyon muszaly. a sok mulya meg ugyis azt hasznalja mert: lusta, nem erthozza, bugyuta, vagy lehet veletlenul tenyleg jo neki, de az inkabb ritkan fordul elo.
anyukam is mikor megmutattam neki a BSPlayert azota nem hasznal msmediaplayert, pedig o aztan igazi antitalentum. de erezte, hogy azert jo, ha van felirat, jo ha lejatsza filmeket, jo ha lehet a feliratot ide oda helyezni, jo ha lehet zoomolni stb... amit adddig el se tudott kepzelni. a mediapleyeres vasarlast erolteto berakom a CD-t azt jonnek rola az infok eloszor tetszettek neki de aztan kesobb zavarova valt.
nade mind1, hat magyarazd meg magadnak nyugodtan, hogy az M$ az egy karitativ szervezet, aki hajtja a gazdasagokat itten europaban, felaldozva sajat magat. -
Mice #23 szegény bugyuta barátom vajon hány nappal lett rövidebb amikor egy fél órás winsetupnál 0.1 mp-ig települt az iexplore...
de hát ne kelljen már neki telepíteni!!! -
Mice #22 erről a hülye titkárnős eset jut eszembe amikor megkérdezik tőle, h miért kellett a vírust elindítania? mert ott volt! bazz ha már ott egy ikon, akkor te már kényszerítve érzed magad? -
FTeR #21 pölö azért védi mert tetszik neki és netalántán szereti is (mégha számodra ez teljesen elképzelhetetlen) és bántja ha bántják. Tod mással is van ez így.
Ugyan úgy ahogy te a linuxot isteníted és minden este imádba foglalod Torvalds nevét.
Csak ellentétben veled nem hiszi azt, h csak az a jó amit ő használ minden más szar. -
FTeR #20 nos. :) attól nem lesz olcsóbb a win mert nincs benne 1-2 cucc. mivel ezek mind eleve ingyenesek. Aztán bárki felrakhat bármilyen médialejátszót, nem kell mp-t használni. ha zavar hogy fent van (100gigás winyón biztos sokat foglal) akkor le lehet szedni (igaz, telepítésnél felajálhatná).
Ráadásúl pont a pert kirobbantó realnetworks lejátszója olyan, h egy rendes programozó inkább szégyelné.
Attól most magamat is és mást is megkímélek, h bővebben leírjam, fingod sincs winhez. Mióta kijött XP fent van a gépemem, nem kellett újra raknom vírusom se volt és eddig 1x jött be a kékhalál, amikor elszállt a videókártyám. És nem töltöm szabad időmet win karbantartással. 1x beállítom és minden megy.
Winnek pölö az az előnye, h olyan emberek is használhatják akik nem értenek hozzá. Ez linuxról nem mondható el. Sőt ha linuxon mullott volna még mindig a konzolba irogatnánk, karakteres környezetben. Meg pl winre könnyebb fejleszteni is.
Sajnos tipikus fan vagy, semmivel sem jobb arschsg (bocs arschsg).
Az egész per nevetségesen indúlt és később kapott némi értelmet a forráskódos dologgal, amivel viszont én alapvetően nem értek egyet. De ezt már bővebben leírtam korábban.
Tudod M$ nem a közellenség és nélküle nem lenne se jobb, se rosszabb a világ.
Az M$ termékekért kifizetett összeg meg nem megy egyenesen USÁba mivel szépen nyerészkedik mindenki rajta itt is. M$ embereket is foglalkoztat EUban elég szép számmal, tehát pénzt hoz be. PL adó is van M$ terméken mivel pénzé adják, amiből állambácsi gazdagodik. Linuxon nincs adó abból nincs pénz. M$ forgatja a pénzt, tehát hajtja a gazdaságot.
Attól most eltekintek, h fikázzam linuxot, már számtalanszor belementem ilyenbe, de tök fölösleges. Egyéként se stílusom, csak akkor szoktam, ha vki túl sokat enged meg magának. Ellentétben a könyökből wint fikázókkál, akik boldogabban hajtják álomra fejüket, ha jót fikázhattak. -
#19 NOS -
#18 Így van. (Csak nem értem mi az a NOS. :) -
HUNIgor #17 Figyu! Te nem szeretnéd, hogy a benzin olcsóbb legyen??
Oké, nekem motorm van. Szeretek motorozni. Még a benzint sem az ukránoktól veszem, mert hiába olcsóbb, szar (ezzel most nem a Linuxot akartam szidni). De tisztában vagyok azzal, hogy nem ér annyit a benzin, mint amennyit kérnek érte. Szeretném, ha olcsóbb lenne!! De tovább megyek. Szeretném ha a matávnak (vagy tékom) lenne versenytársa, merthát tudod én szeretek telefonálni, de ennek ellenére (vagy talán pont ezért??) szeretném, ha olcsóbb lenne!! Még tovább megyek: Én szeretem az AMD processzoromat. Tudod ha nem lenne az Intel akkor kb. 3 szor olyan drágán vehettem volna meg. Szeretem-e az Intelt? Igen. Ezt a sort folytathatnám még az autómárkákkal, a miskolci taxitársaságokkal..
Tudod bugyuta barátom nem azért kell örülni annak ha a Microsoft-al kibabrálnak, mert akkor nem lesz többet Windows. Ezt én sem akarom, sőt Európa sem akarja. Az emberek (kivéve persze téged, bugyuta barátom )azt szeretnék, ha a Windows a mostani erényei mellett (gondolok itt olyanra, hogy ???? mire is ??? Tudom, hogy van neki sok, csak most pont nem jut eszembe egy sem ) ne legyen vírusos, ne zabálja meg a gépem erőforrását, ne kelljen pár havonta újratelepíteni... Ne kelljen már feltelepítenem az InteretExplorert, ha már úgyse használom. Ne kelljen feltelepítenem a Windows Media Playert, mert herótom van azzal, hogy lassú, alapesetben nem támogat semmilyen kódolást (pl.: DivX, Xvid stb.. amit egy normális lejátszóprogi élből tud), nem képes a feliratokat betölteni, csak ha ugyanaz a neve mint a filmnek. Ha mégis betölti akkor nem lehet a felirat színét, méretét, hátterét megváltoztatni. A Pan-Scan -t még csak hírből sem hallotta.. (Tudod bugyuta barátom ezek olyan dolgok amiket az ember, - persze nem Te -elvárna.)
Tudod nem az a baj, hogy létezik a Microsoft, hanem az, hogy kezdte azt hinni, hogy mindenható. Abban a hitben élt, hogy az embereknek szükségük van rájuk, de most már kezd bebizonyosodni, ez pont fordítva van.
A mostani, hír pont ezt igazolja. Ez pedig az embert - persze nem Téged - örömmel tölti el, hiszen ez azt jelenti talán, most már végre nekünk írják majd a Windows-t, nem pedig az üzletnek és a pénznek.
A Linuxról pedig csak annyit, hogy:
Ez egy Európai termék. Ha egy európai megvesz egy Windowst akkor a pénze kivándorol az USA-ba. Vagyis, bugyuta barátom, Európa (tudod! azok vagyunk mi) szegényebb lesz, míg az USA (azok nem mi vagyunk) gazdagabb. Ha az emberek nem vesznek Windows-t, hanem használják ingyen a Linuxot akkor a pénzüket elkölthetik nyugodtan másra, itt Európában, de akár - ha nagyon rendes az illető - el is küldheti ezt a pénzt magának Linus Torvalds-nak. De a pénz még így is ITT Európában marad.
Végezetül szeretnék nyugodalmas éjszakát kívánni mindenkinek, még Neked is bugyuta barátom !
A Windows VS Linux örökös vitával kapcsolatban, engedjétek meg, hogy tanult kollegámat idézzem: A Windows egy OS, a Linux meg hát NOS...
Sziasztok! -
Hierogli #16 "Szerintem az M$-t kötelezni kellene, hogy semmmit ne integráljon a rendszerbe."
Az integracio komplexitas csokkento, es teljesitmeny novelo hatasu. -
#15 Hát én ezt nem értem. Miért kell az M$-t védeni, pártolni? (Igaz 10 évesen én is microsoft programozó szerettem volna lenni)
Szerintem az M$-t kötelezni kellene, hogy semmmit ne integráljon a rendszerbe. Ez nem azt jelentené, hogy alapból nem lenne benne, hanem választható legyen.
A lámák beikszelik és menhetnek a kis homokozólapáttal játszani. (Bocs, de én is voltam láma. Lanuljatok és akkor értitek miről beszélek.)
Az, aki meg nem próbált más oprendszert, az ne is szóljon hozzá, amihez nem is ért.
Azt hiszem, hogy egy BeOS, Linux tapasztalatokkal kicsit tágabb a látóterem, mint egy egerésző júzernek.
Használd ha jól esik, de hülyeségeket ne beszélj. -
#14 "ne legyek kényszerítve a Windwos .... használatára " Téged ki kényszerít? Van Linux, Mac, freeBSD stb.
"Ne kelljen annyit fizetnem egy termékért amennyit szerintem nem ér" hát akkor ne fizess. Vagy pl, neked van autód? Benzint veszel bele vagy gáolajat? Ha van/lenne... Vagy szerinted Magyarországon pont anynit ér, amenynibe kerül? -
whitehawk #13 Az én érdekem az, hogy ne legyek kényszerítve a Windwos vagy egy más termék kizárólagos használatára hanem, választhassak, hogy mivel akarom az épp aktuális feladatot megoldani. Ne kelljen annyit fizetnem egy termékért amennyit szerintem nem ér. stb.. Ha mást nem is, de talán neked is jó, ha olcsóbb valami. Ha van piaci verseny. Vagy te tényleg ilyen elvakult windowsmatyi vagy? -
#12 igen tudom miről van szó. Nekem mi érdekem abból pl, hogy ne legyen WMP a Windowsban alapból? -
#11 >"Kemény, határozott döntéseket hoztunk annak érdekében, hogy megoldjuk az elmúlt hetekben felmerült bonyolult kérdéseket. Nagyon komolyan vesszük európai kötelezettségeinket, és mindent elkövetünk, hogy eleget tegyünk a kívánalmaknak" - jelentette ki Ballmer.
Nekem meg röhög a vakbelem :) -
#10 Ez a szörnyű, hogy nem fizeti :) -
Drawain #9 Te tudod egyáltalán miről szólt ez az egész? A te érdekeidet is szolgálják ezek a módosítások! Vagy téged is fizet a microsoft?... -
Praetor #8 Amúgy az M$-nek nincs is más esélye, minthogy végrehajtja a határozatokat becsülettel. Még választhatja azt hogy akadékoskodik, de hosszú távon jól megszívja.
Egy vállalkozás és egy quasi szuperállam nincs egy súlycsoportban. -
Praetor #7 EU bizottság:
M$:
Már csak azért hogy egy szinten kommunikáljunk. -
#6 és ugyan olyan hülyék, mint USA.
EU bizottság: -
#5 Ez csak európát szimulálja erősek és masszívak vagyunk