Röntgensugár világítja meg Archimédesz teóriáit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bizony a súlyából veszít, és minden légnemû vagy folyékony közegben "mûködik" a dolog. A tömege természetesen állandó, hacsak nem megy keresztül "legalább" valamiféle nukleáris reakción.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Egyébként milyen poén lenne, ha találnának néhány olyan "új" teóriát tõle, amire az eltelt évezredek alatt nem jöttek rá a nagyokosok... (Ugye, a tehetség...)
Igen, és ezáltal módosul a súlya...
Sem a súlyából, sem a tömegébõl nem veszít. 😊 A rá ható felhalytóerõ egyezik meg a kiszorított közeg súlyával.
Vajon, ha vannak eljárások pergamenröl visszanyerni többezer éves írást, akkor vannak-e eljárások arra, hogy visszanyerjünk egy fórumról törölt hozzászólást, ami legalább az elsö 5 válaszolót inspirálta...? (csak én maradtam le róla...)
Pls ha valaki emléxik rá, mi volt, akkor csak nagy vonalakban, de légyszi. 😊
Amúgy olyan régimódiak vagytok, Archimedes nem az úszásról, hanem az antigravitációról ír a könyvben. Ezt nem tudni! <#vigyor4>#vigyor4>
Pls ha valaki emléxik rá, mi volt, akkor csak nagy vonalakban, de légyszi. 😊
Amúgy olyan régimódiak vagytok, Archimedes nem az úszásról, hanem az antigravitációról ír a könyvben. Ezt nem tudni! <#vigyor4>#vigyor4>
Nekünk anno a fizikatanár azt mondta, hogy aki ezt találja mondani a vizsgán, az máris erõsíthet a pótvizsgára 😊
Minden vízbe mártott test a súlyából annyit veszt, amennyi az általa kiszorított víz súlya.
A középsulis fizikakönyvemben így volt! :-)
Amúgy szívesen elolvasnám az egész írást!
A középsulis fizikakönyvemben így volt! :-)
Amúgy szívesen elolvasnám az egész írást!
R Ö R G E
"Minden folyadékba merülõ testre akkora felhajtóerõ hat, amennyi a test által kiszorított folyadék súlya."
így pontosabb 😊
így pontosabb 😊
Üssetek! <#idiota>#idiota>
(Szegény Esrohnoil-nek akartam csak válaszolni, de aztán kiderült hogy az eredeti sokszáz oldalas szöveget hiányolja a felújítási technológiát bemutató hírbõl)
(Szegény Esrohnoil-nek akartam csak válaszolni, de aztán kiderült hogy az eredeti sokszáz oldalas szöveget hiányolja a felújítási technológiát bemutató hírbõl)
Jaja😊 " A test súlyából annyit veszt, amennyi az általa kiszorított víz SÚLYA" asszem így pontos😊
Az elég nagy hiba lenne, ha ezt tanítanák. Hogy jön a súlyhoz a tömeg?
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Gázokra nem igaz?
Nagyon rég lehetett😄
Nagyon rég lehetett😄
Igen, ezt tudom, de gondolom nem ezt az egy mondatot írta le. Engem az egész eredeti szöveg érdekelne.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
akkor folyadék - rég volt 😊
látom te is megfogtad a mondandóm lényegét 😊
látom te is megfogtad a mondandóm lényegét 😊
Törölt felhasználó
vajon egy test csak vizet szoríthat ki?
:_)
:_)
"Archimédesz leírja, hogyan fejlesztette ki matematikai elveit a mechanikai eszközökkel, egyben ez az eredeti forrása a testek lebegésérõl alkotott archimédeszi elméletnek"
Ma már ezt általánosban tanítják: "Egy test a súlyából annyit veszt, amennyi az általa kiszorított víz tömege."
Ma már ezt általánosban tanítják: "Egy test a súlyából annyit veszt, amennyi az általa kiszorított víz tömege."
Engem is, de errõl sajna egy szó sincs...
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
ti is levontátok a tudományos következtetást <#banplz>#banplz>
kiváncsi lennék, h mit szólna a dologhoz aki a 20.sz képeket hamisította rá, h "növelje" az értékét 😄
kiváncsi lennék, h mit szólna a dologhoz aki a 20.sz képeket hamisította rá, h "növelje" az értékét 😄
engem sem a boxeretek sem a kecskétek nem érdekel,hanem az h mit is írt le Archimédesz :o)
Sõt, azt is megmondják ezer év múlva, hogy kecskére gondoltál közben 😊
sztem ez mar boven moderatori kategoria...
😄
😄
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.