24
-
#24 igen mivel nem veszt a súlyából -
#23 Bizony a súlyából veszít, és minden légnemű vagy folyékony közegben "működik" a dolog. A tömege természetesen állandó, hacsak nem megy keresztül "legalább" valamiféle nukleáris reakción. -
dez #22 Egyébként milyen poén lenne, ha találnának néhány olyan "új" teóriát tőle, amire az eltelt évezredek alatt nem jöttek rá a nagyokosok... (Ugye, a tehetség...) -
dez #21 Igen, és ezáltal módosul a súlya... -
Wilddog #20 Sem a súlyából, sem a tömegéből nem veszít. :) A rá ható felhalytóerő egyezik meg a kiszorított közeg súlyával. -
Slartibartfast #19 Vajon, ha vannak eljárások pergamenröl visszanyerni többezer éves írást, akkor vannak-e eljárások arra, hogy visszanyerjünk egy fórumról törölt hozzászólást, ami legalább az elsö 5 válaszolót inspirálta...? (csak én maradtam le róla...)
Pls ha valaki emléxik rá, mi volt, akkor csak nagy vonalakban, de légyszi. :)
Amúgy olyan régimódiak vagytok, Archimedes nem az úszásról, hanem az antigravitációról ír a könyvben. Ezt nem tudni! -
DOT #18 Nekünk anno a fizikatanár azt mondta, hogy aki ezt találja mondani a vizsgán, az máris erősíthet a pótvizsgára :) -
#17 Minden vízbe mártott test a súlyából annyit veszt, amennyi az általa kiszorított víz súlya.
A középsulis fizikakönyvemben így volt! :-)
Amúgy szívesen elolvasnám az egész írást! -
#16 "Minden folyadékba merülő testre akkora felhajtóerő hat, amennyi a test által kiszorított folyadék súlya."
így pontosabb :) -
Cat #15 Üssetek!
(Szegény Esrohnoil-nek akartam csak válaszolni, de aztán kiderült hogy az eredeti sokszáz oldalas szöveget hiányolja a felújítási technológiát bemutató hírből) -
bandia #14 Jaja:) " A test súlyából annyit veszt, amennyi az általa kiszorított víz SÚLYA" asszem így pontos:) -
#13 Az elég nagy hiba lenne, ha ezt tanítanák. Hogy jön a súlyhoz a tömeg? -
archkoven #12 Gázokra nem igaz?
Nagyon rég lehetett:D -
#11 Igen, ezt tudom, de gondolom nem ezt az egy mondatot írta le. Engem az egész eredeti szöveg érdekelne. -
Cat #10 akkor folyadék - rég volt :)
látom te is megfogtad a mondandóm lényegét :) -
#9 vajon egy test csak vizet szoríthat ki?
:_)
-
Cat #8 "Archimédesz leírja, hogyan fejlesztette ki matematikai elveit a mechanikai eszközökkel, egyben ez az eredeti forrása a testek lebegéséről alkotott archimédeszi elméletnek"
Ma már ezt általánosban tanítják: "Egy test a súlyából annyit veszt, amennyi az általa kiszorított víz tömege." -
#7 Engem is, de erről sajna egy szó sincs... -
FTeR #6 ti is levontátok a tudományos következtetást
kiváncsi lennék, h mit szólna a dologhoz aki a 20.sz képeket hamisította rá, h "növelje" az értékét :D -
citkar #5 engem sem a boxeretek sem a kecskétek nem érdekel,hanem az h mit is írt le Archimédesz :o) -
awender #4 Sőt, azt is megmondják ezer év múlva, hogy kecskére gondoltál közben :) -
nenad #3 sztem ez mar boven moderatori kategoria...
:D -
#2 Csak ha te vagy Ironman :)