90-es évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát igen, azok a régi szééééééép idõk! Amikor még örülni tudott az ember az új válogatásoknak és megbecsülte a zenét.
Egy dupla válogatáson nem egy jó szám volt és ami elsõre nem tetszett az majd megtetszett tizedjére. Volt idõnk áthallgatni és megismerni a zenéket. Fejbõl tudtam melyik szám hol van. Havonta 3-4 válogatás jelent meg(Maxi Dance Sensation, Dance Mission, Formel Eins, Super Dance, stb.)igaz nem is nagyon futotta többre a zsebpénzbõl.
Tisztán emlékszem amikor fatherral felmentem Budapestre (a kis falusi csávó) és megvettem a megyénkben akkor még nem kapható Formel Eins-Smash hits-et! Amikor meghallottam DJ Bobo-Somebody dance with me címû számát teljesen kész voltam! Aztán pedig jöttek sorban a gigasztárok, az istenek: 2B. On The 4th Floor, La Bouche, Maxx, Imperio, Cappella, E-Rotic, Pharao, Ice Mc, Twenty For Seven, E-Type, stb.
Nem is beszélve a szinte csak maxi-n megjelenõ elõadókról, melyek beszerzéséhez errefelé azért már "kapcsolatok" kellettek: Kikka, B-Cap, Morgana, Da Blitz, Nina, Jesse Lee Davis, stb.
Istenem ez a 94-95-ös év volt a kirány!
Akkor még nem jött heti 100 GB 1000 Ft-ért amit a Pityu "szippantott" le az apja céges gépén (ingyé!). Most jön és persze nem mondom, hogy rossz. Ennyi zenét ugyanis képtelenség lenne eredetiben megvásárolni. Én azért törekszem rá, evvel tisztelegve a mûvész produktuma elõtt.
De akkor is azok a régi szééééééép idõk és zenék jobbak voltak! Akkor még örült és megbecsülte a zenészek munkáját az ember. Csak az idõ szépíti meg ezeket a zenéket? NEM! Mert a mai napig, ha beteszek egy-egy régi maxi-t ugyanolyan örömet okoz, mint régen... Mr.Sister come to bed and don't have sex with your ex...

10 print "eurodance rulez!" 20 goto 10

Szívesen!
köszi Chris!!!!!!!!!!
Kicsit gyakorlom a szmájlikat...
<#integet2><#integet2><#integet2>
Antares - Ride on a meteorite
Ha valakinek megvan jó minõségben légyszi ossza meg velem!
Elõre is köszi<#worship>
Köszi szépen!!!
valami furmány miatt sehova nem tudok feltölteni, feladom most, majd bepotolom.....

www.magnokazetta.hu

Nekem van pár darab, majd készítek róluk egy teljes listát.
Pl. E-Rotic, Decadance, Culture Beat, Clock, Cappella, 2 Unlimited, Usura, stb.

10 print "eurodance rulez!" 20 goto 10

Mega extra brutal premier!!!
Találtamegy olyan DJ Bobo bakelit maxit amiröl nemis tudtam, hogy megvan nekem.
Celebrate 1998
Egy nylonban2 lemez volt, és mivel egyforma fehér amolyanpromos a borítója 6 éve felse tünt.
Original mint állat ,a papir alig tudtam lehuzni róla annyira uralkodott a vákum rajta.
Most látott elöször tüt, vanrajta egy annyira állat verzió hogy.....leirhatatlan....15 percenbelül jön......

www.magnokazetta.hu

Sziasztok!

Köszi pazo a speedyshare is jó lesz a #1825-ös zenéknek. Mindíg elfelejtem kérdezni, hogy nincs-e valakinek eladó maxi CD-je az ilyen zenékbõl. Mármint a 90-es évek eurodance zenéibõl. Vagy ha valaki tud egy biztos beszerzési forrást, akkor kérem irja meg. Köszi. <#wave>

Ezt valaki korrábban kereste itt ha jól emlékszem:
Mondd Te KARLO - Várj (Itt van a nyár)

DJ Bobo lesz ma még igérem csak leküldött a nejem tojásért meg mazsoláért, madártejet akar gyártani ipari mennyiségben....

www.magnokazetta.hu

Szenvedni kell vele idönként, de van némi filingje, ugye.......

www.magnokazetta.hu

mflex
Ez a baj a bakelittal pazo,hogy megkell várni,nem 10 másodperces rip mint 1 CD-nél vazze!

De a minõség kárpotól 😊

What about the forests?

na mára lassan abbafejezem, nincs több lemezt bedigizni kedvem, remélem a sok-sok ritkább - jobbára csak bakeliten fellelhetö - verzió okozott egyeseknek némi örömet.

DJ Bobo - Where Is Your Love 1998 central seven remix 4:41 320 bakelit

www.magnokazetta.hu

és még mindig DJ Bobo - t a népnek.....(de ezt már csaka nagyon elvetemült fan - oknak ajánlom)

DJ Bobo - Freedom 1995 underground house mix 4:08 320 bakelit

www.magnokazetta.hu

fine2006
Ezeknek a felvételeknek nem lehet ellenállni. Igazi classzikus dance sikerek. Hajra DJ BOBO

még mindig....DJ Bobo - t a népnek.....

DJ Bobo - Freedom 1995 club mix 6:12 320

www.magnokazetta.hu

Egyetértek pazo-val! Dj Bobo-t a népnek...
Dj Bobo - Tell me when
http://www.speedyshare.com/307467128.html
fine2006
A the free nevü formációról már ejtettetek szót. Ha jól emlékszem a lover on the line jött szóba. Mindenképpen meg kell említeni a dance the night away-t, a born crazy-t loveletter space –t, hiszen ezek a dance zenék is szórakoztattak bennünket a hazai szórakozóhelyeken.
Csakúgy, mint dr alban (one love, it’s my life, mr. dj stb. 2Unlimited, alexia, culture beat.

www.magnokazetta.hu

Nem, tuti nem én voltam, de van pesti régi-régi dj, studiós cimbim majd rákérdezek, hogy tud e valamit ebben a tárgykörben.....

www.magnokazetta.hu

"Nem te raktál fel"
Pazo! Nem raktál fel a bakelit csodádról képet fel a 80's fórumban?

Azt mondta egy haverom, hogy állítólag Pesten írnak (gyártanak) bakelit lemezt! Valaki meg tudja ezt erõsíteni?
Ha már ismét visszakanyarodtunk a hazai zenékhez, valakinek nincs meg esetleg a Mont Te Carlo-tól az Itt van a nyár c. szám?

Igencsak két számot ismerek ettõl a csapattól, a másik tán valami ilyesmi, hogy Velünk táncolnak az emberek...

De az Itt van a nyár, az tényleg jó szám.

Ha valakinek megvan, és megosztja velünk, azt nagyon megköszönöm!

www.magnokazetta.hu

Ja és ha már szóba került a Soho Party, Dilis a lány
itt: http://www.speedyshare.com/224298166.html
Nem sokat. Kb fél éve hallottam hogy elköltözött bp-röl, egy vidéki kis városba, vagy talán faluba és eléggé visszahuzodottan él, és biztos hallgatja faxa minöségben a jó kis italo - euro muzsikszokat.
A 90es évek vége felé volt ha jól emlékszem egy rádiós próbálkozása, a sok éves tapasztalatát szerette volna kamatoztatni a helyi, vidéki kisebb rádióknál amolyan hakni-show jelleggel - utazgatott volna körbekörbe és élöbe nyomta volna - de az akkori rádiók kompetens személyei valószinüleg azt sem tudták ki kopogtat az ajtón. Szomorú.

aki még tud róla valamit irja már meg nekünk!!!

www.magnokazetta.hu

Na és erre emlékszik valaki?
Cut'N'Move - I'm Alive
http://www.speedyshare.com/915179137.html
Egy mondatba - HOVÁ TÜNT A HAZAI ITALO NAGYKÖVETE?
Pazo! Te mit tudsz Haluskáról? Mi van vele mostanság? Annak idejébe TDK SA-X re meg SONY UX-re rendelgettem a privát slágerlistájáról a válogatás kazikat? Vajon mi lehet vele? Van vkinek infója? Ha igen ossza meg velem!
Egyesekben biztosan!!....folyt köv....

www.magnokazetta.hu

Ezek alapján egyesekben biztosan Pécs neve merülne fel ...

csak mert a #1905 ben leirt cucc ugye ismerös nekem, van még talán jópár ilyen kaziboritom.....
"gondolkodjunk béláim" : szükitsük a kört kicsit :
Haluskától - (ugye aki járt nála az pesten járt abban idöben amiröl szó van) attól 200 km-re dél, délnyugat.....????

www.magnokazetta.hu

fine2006
Bejön még valakinek a www.di.fm rádió???? Szerintem a világon az egyik legjobb rádió. (New York)
Most is a 90-es évek legjobb zenéi mennek. Ski mix3. Aki ráhangol, hallhatja amit most én is!
(ice mc, mr. President……..)

háát ... a 200 km-es kör legalábbis nem zárja ki
de valószínûbb, hogy van közös ismerõsünk

Ismerjük mi egymást esetleg...???!!!

www.magnokazetta.hu

"az akkoriban divatos zenék, mint az eurodance"

Jav: az akkoriban divatos zenék, vagyis az eurodance zenék

így érthetõbb...
Hogyne emlékeznénk? Cool...

Annak idején nem voltak annyira elterjedve a kisebb kereskedelmi rádiók, ráadásul amik voltak egy egy nagyobb városban azok gyakorlatilag 20-30 Km távolságból voltak igazán jól foghatók. Ja és azokban sokkalta inkább mentek az akkoriban divatos zenék, mint az eurodance, muzsikák...

Emlékszem, ezek a kis rádiók kb. 2-3 hétig éjjel nappal nyomták a mûsort, majd utána nemtom mi okból megszûntek, és két hét múlva megjelent egy teljesen más nevû rádió az éterben...

Sosem felejtem el, azt, hogy hogyan próbálkoztam azzal, hogy befogjam ezeket a rádiókat:

áthangoltattam a kis kétkazettás international-magnómat, kivezettem egy vezetéket az antennarészébõl, amit a ûTV antennára rányomattam, és az volt a kedvenc idõtöltésem, hogy keresgettem, milyen új rádiók tûnnek fel...

Én Hajdúböszörményi vagyok, itt a Debreceni kisrádiókat akkor még nagyon gyengén lehetett fogni. Nem is nagyon ismerték sokan, az akkor induló city, universum, rádio top, liceum rádiót...stb.

Miskolcról jött a nonstop, ami erõsebb volt mindnél, mert ugye 80 Km-rõl jött, mégis tiszta idõben akár Stereo-ban hallgathattam...

Az délelõtt 10-tõl asszem este 10-ig szólt, este 10-tõl meg már nem emlékszem volt egy másik nevû miskolci rádió (tán party rádió?) amit idõvel a T-Rádió követett...

Aki a környéken lakik, az tudja, hogy a T-top 20 volt az etalon mûsor...

96 környékén, húúúú de jó volt...

Elkapott a nosztalgia-hullám...

Üdv, Chris

Euro Club ? 😊

d jani
Na erre emlékszik-e még valaki ?

2 Eivissa - Move Your Body (Radio Mix)

Rengetegszer és nagyon nagyon hangosan hallgattam<#wink><#wink>

köszi, hamarosan rámozdulok....

www.magnokazetta.hu