40688
:
Egy Remek Évtized Fantasztikus Zenéi !!!
Egy Remek Évtized Fantasztikus Zenéi !!!
-
Nastar #38475 Az a baj hogy ez a 80-as években született remek mű itt off lenne!!! -
#38474 rakd ki ide, hátha többen is meghallgatnák, ha nem akarod az egészet,akkor mondjuk 2 percest belőle.
-
#38473 a lényeg, hogy hallani,hogy az irányok és az arányok szumma jók -
Nastar #38472 Ha már 96 khz vinyl rippeknél tartunk akkor küldök neked egy ilyet is priviben,ezt hallgasd meg ez egy etalon számomra, nincs nap hogy legalább egyszer le ne játszanám! -
Nastar #38471 Első szempont nekem az, hogy az én cuccomon szóljon jól, de azt garantálom neked, hogy amihez mostanában hozzányúltam, az kivétel nélkül jobban szól mint ahogy a cd-re rákerült.Egyébiránt én mindent nullán hagyok, semmilyen eq szóba se jöhet, az erölködőmön is csak egy hangerő poti van, így kell hogy jól szóljon és nem szét equzva! -
#38470 a nagyon komoly az egy szubjektív fogalom, mihez képest, de a lényeg, hogy úgy néz ki, úgy hallatszódik, már meg van az a minőség,amivel lehet is mit kezdeni, persze ez olyan dolog, hogy hiába van valakinek jó cucca, ha gyík a hallása hozzá. tehát az összhanghoz kell mind a 2 tényező,jó rendszer, kifinomult, de legalábbis jó hallás és az adott zenestílusok hangzásbéli szokásainak ismerete sem baj.
vannak még apróbb észrevételek a munkáidban, de mivel ezt nem nagystúdiós szinten és nem kiadóknak csinálod, ezért ezek már szóra sem érdemesek.
a 80as és 90-es években igazán komoly hangminőséget produkáltak a nevesebb stúdiók (köztük jónéhány magyar is), rengeteg ilyen felvételem van, és most persze nem azokra a zenékre gondolok,amiket itt vagy ott megosztasz és nem is a mindenféle tákolt vinyl ripekre gondolok, amiket felvesznek 96KHz-en vagy 192-ben egy zörgővödröshangúsercegőpattogó lemezről, mert az akkor már milyen jó lesz, de nagyátlagban hangminőség szempontjából a 2000 év utáni kiadások sem különböznek, pont annyi bennük is a szar,mint régebben és a jót is ki kell fogni.a millenium után meg ugye beindult a loudness war,ami szinte azóta is tart, bár szerencsére néhány éve egyre visszafogottabban.
Sajnos ahány stúdió,ahány maszterpult, és ahány stúdiós fül és mögötte lévő monitor vagy álló hangfal,annyiféle keverés. Ez sosem lesz egységes.Ezért is futottak be anno a mindenféle csodaEQ és egyéb hangmanipulátorok (hangzásjavítónak becézett cuccok) is az otthoni körökben, és azt se hagyjuk ki, hogy a hangzásigény is változott az elmúlt 20-30-40 év során.
-
Nastar #38469 Nagyon komoly monitor és dom sugárzóim vannak,ezek már nem kamuznak !De abban egész biztos vagyok, hogy sufni tuning ide vagy oda, szeretem mindenből a maximumot kihozni és a legtöbb esetben sajnos azt kell mondanom, főleg a 80-as 90-es években megjelent lemezek esetében, hogy nem valami jó a masterelésük, de ez lehet hogy az akkori technikának tudható be. -
#38468 ez az utolsó két remix már tényleg jónak nevezhető zeneileg is, főleg a Ricky féle.
az M-System-nek az eredeti eredetijéből amiből te dolgoztál, ahhoz képest ez egész jó lett, jó látni, illetve hallani, hogy sokat fejlődtél a kezdeti problémák óta. pl. extrém túltolások vagy épp erős hiányok korszakán már túl vagy, mert mostanság már ritkábban futok bele olyan régifajta hiperszuperremaszeteredbe, amitől akár hangzásban vagy akár hangkép látványban erősen felszisszennék.
-
Nastar #38467 Végezetül mára, természetesen még mindig Italy egy remek feldolgozás 1997-böl igazi ritkaság a The Fugees nótáját dolgozta át Delirious nevű csapat Ooh La La La Szintén egy valós 320kb/s es mp3 ból remastereltem újra fényévekkel jobban szól itt lehet Ooh La La Lazni:DELIRIOUS - Ooh La La La (F.T. & Company Edit)remastered mp3.FLAC -
Nastar #38466 Még mindig Italy vonalon maradva, egy remek feldolgozás 1993-ból Ricky Wilson nevü úriember Bryan Adams - Please Forgive Me című amúgy is jó nótáját dolgozta át. Ezt egy valós 320kb/s es mp3 ból remastereltem újra nem is lett rossz ha spectrogramon nem nézitek szerintem meg se hallani a veszteséget.Ricky Wilson - Please Forgive Me -
Nastar #38465 Nincs mit cimbi! Nagyon jól szól egyébként ha komoly cuccon halgatod. -
#38464 Már régóta nem tőtikézek, de ezt most leszedtem. Nem nagyon szoktak itt ritkaságot megosztani, de ez (szerintem) tényleg az.
Köszi szépen -
Nastar #38463 Elnézést 1993-ból (Miko Mission-I can fly) -
Nastar #38462 Még egy nagy zene 1994-ből, szintén Italy vonalon maradva, még pedig a jó öreg Miko Mission-I can fly (repülni tudok)című kiváló felvétele! Innen vihető saját remastered VESZTESÉG MENTES szépen csilingel mint, a régi szép időkben a dolbyC:Miko-Mission-I can fly lossless.flac -
Nastar #38461 Vagy ezt is említhetném ha már az Olaszoknál járunk! -
Nastar #38460 Ha már az Olaszoknál tartunk, ott is nagyon finnyás vagyok,de ez az egyik kedvencem, nem véletlen szól így, nagyon jól sikerült a remasterelése igazi hangfal gyilkos!!!!! Innen vihető losslessbe:M-System - Keep Right Now (Sunday Night Mix)lossless.FLAC -
#38459 De az igazán jó dance zenék Italy-ban születtek:
Algebra - The Children Blue Eyes
Utoljára szerkesztette: DFresh, 2016.07.27. 16:56:41 -
#38458 Jó kis zene
Ha már Finn Eurodance, ez sem szar:
Active Project - Fight
Utoljára szerkesztette: DFresh, 2016.07.27. 16:51:36 -
Utoljára szerkesztette: zalrobto, 2016.07.27. 00:30:48 -
Peruban Limában léptek fel pár napja
ACTIVATE
Utoljára szerkesztette: zalrobto, 2016.07.26. 23:31:56 -
Nastar #38455 Nincs mit cimbi. -
#38454 mára léptem, köszi a mai zenéket! -
Nastar #38453 Értem! -
#38452 hát aki ezt az eredeti előadótól szereti és hallgatta sokat (mint pl. én) ,az valószínű nincs odáig ezért, de egyébként ettől eltekintve nem rossz, persze sok az innen-onann elcsent eurodance és trance részlet benne -
Nastar #38451 Ehhez mit szólsz?Nagy kedvenc az eredeti is, de ez nagyon karaj feldolgozás volt az Undercovertől hozzáteszem hogy az ez utáni és elötti zenéjüket sem csíptem !!! -
#38450 ennyi elég is többnyire. -
Nastar #38449 Az igaz de nekem azért tetszik. -
#38448 ne rontsd el az eddigi remek felhozatalod!
ez nekem pl. max. háttérzene, nem is vokál miatt, hanem úgy globál a zenei alátét miatt.
a DBP és Nikita árnyékában sincsen ez. C oldalas, persze ízlés kérdése. -
Nastar #38447 Akkor megnyugodtam! -
#38446 viccelsz? semmivel! finnyásnak én is finnyás vagyok! de szerintem az így vagy úgy van mindenkiben. -
Nastar #38445 Na ez például nálam a jó zene és szintén német!!! -
Nastar #38444 Azért a hangzásán hallani (2016) hogy nagyon komoly eurodance zenéket lehetne még összehozni,és szerintem bármelyik mostani tuc tuc zenét odaveri!!! -
Nastar #38443 Bocs cimbi nem tudom hogy mivel bátottalak meg de nem szándékos volt!Egyébként nálam csak jó és rossz zene létezik és sajnos elég finnyás vagyok. -
#38442 ez szerintem nem igazán visszatérés akart lenni, inkább csak egy retro megemlékezés, vagy most megjelenik egy új album is , esetleg koncerteznek? -
#38441 ja, semmit. vagy mindent?! á, mindegy, ne zavarj bele. -
Nastar #38440 Mármint mit tudok rosszul???? -
#38439 ezt (is) rosszul tudod, de a zene attól még nagyon jó! -
Nastar #38438 -
Nastar #38437 Erre itt is egy jó példa,egy nagy visszatérő számomra az idei év favoritja!!!!!https://www.youtube.com/watch?v=gbvM4DpAjdw Innen vihető saját lossless remastered bár nem sokat kellett rajta javítani a korszerűbb technika miatt (értem ezalatt hogy 2016 kiadvány) Activate - Spotlight (Extended Euro Vocal)lossless -
#38436 ez így igaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! de a svédeknek szebbek a börtöneik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!