40688
x7qm6o4e7cb4rxmcadpj.jpg:

Egy Remek Évtized Fantasztikus Zenéi !!!

• narumon
    Jaja engem ezzel a linkelt számmal ki lehetne kergetni a világból :)
  • kaposi1
    És teleírhatnánk még az oldalt.
  • gyorgy74
    "Ice MC (kivéve első lemeze)" Ice MC - Cinema lemezére gondolsz? Scream...Easy nálam az etalon daloknak számított nem vagyunk egyformák.

• narumon
    valóban Neverending Dream örök sláger :P
  • narumon
    "Urban Cookie Collective
    Prodigy"

Ez a kettő jöhet. Bár a prodigyt kicsit másabb stílusba sorolnám.

Nekem 90-es évekből ezek az "ászok" (többek között)

Mark Oh
    Marusha
    Scooter (abszolútfavorit)
    2 Unlimited
    Captain Hollywood Project
    Ice MC (kivéve első lemeze)
    Unique
    Masterboy
    Loft
    és még sokan mások, de ugyanezen a vonalon :)
  • reynaud #33609
    Végre egyetértünk valamiben Gyuri!
  • gyorgy74
  • gyorgy74
    X-Perience játszott még nagyon jó zenéket.
  • reynaud #33606
    Csak az általad felsorolt 3-at vesszük,akkor is több milliós példányszámban fogyott adathordozókról beszélhetünk,oly fokú volt a népszerűségük!
  • Musachy
    The Shamen
    Urban Cookie Collective
    Prodigy

ezek még nekem is bejöttek
  • reynaud #33604
    Segítek angol dance stílusban!

D:ream
    Kenny Thomas
    Tony Di Bart /nagy kedvencem/
    Cathy Dennis
    The Shamen
    Urban Cookie Collective
    Prodigy

Kapásból ennyit,ne mond hogy nem ismered őket!
    Nagy zenék birtoklói!

Nem igaz hogy nem szeretem a holland vagy német dance vonalat!
    pld: 2 Brothers on the 4th floor
    vagy C.B Milton,hollandok!
    Haddaway meg bár trinidadi származású ,de német stílus mint ahogy a Captain Hollywood Project is!

• reynaud #33603
    Nehéz és fogos kérés!

A Jam and Spoon zenék hangzása elég egyedi volt,évekkel előzték meg a 90s évek végétől tömegével jelentkező hasonló zenei stílust!
    Nem véletlen hogy a Right in the Night daluk pld.Angliában a hivatalos lemez eladási listán ha jól emlékszel egyből az első helyen landolt!

Szétnézzek lemezeimen és valamelyik nap megpróbálok egy listát összedobni hasonló zenékkel,de nem lesz egyszerű dolog!
    Tőlük még az 'Angel' maxit ajánlom,szinte az összes verzió remekmű!
    Valamint a "Stella" zenéjüket!
  • narumon
    "többségét cd-n ill.vinylen nem adják ki,így marad a BEATPORT ahol fájlként megvásárolható!"

Hát én digitális zenéért nem adok pénzt szóval ez nekem kiesett :)

"Mellesleg ez a daluk az én véleményem szerint nagyságrendekkel jobb mint a "Right in the Night" bár azt is kedvelem!"

Azt tudom, hogy nem vagyunk egyformák, mert emlékeim szerint te a dance zenékből is inkább az angol stílust kedveled míg én inkább a holland és német vonalat. (Olyan szintig, hogy a 90-es évekből hírtelen nagy angol tánzenei előadó nem is jut eszemb...:o)
  • reynaud #33601
    Narumon,írtam én ilyent hogy az 320kbps mp3 jobb vagy azonos minőség az cd vagy a bakelit adathordozó minőségével?

Írsz úgy választ hogy végig sem olvasod tán amit leírtam!
    A wav fájl és az igazi 320kbps mp3 fájl minőségét hasonlítottam össze!
    Erre írtam hogy alig érzékelhető különbség,azt viszont Te nagyon helyesen írtad hogy nem mindegy milyen hifi rendszeren,vagy berendezésen hallgatod meg,bizony ez sem mellékes!
    Magam végső megoldásként vásárolok mp3 fájlt de kizárólag 320kbps minőségben!

Tehát én sem vagyok az mp3 minőségért rajongó,persze vannak elérhetetlen zenék amiket én örömmel fogadnék akár egy jó minőségű mp3-ban is!

Veled beszélgettünk arról már hogy zenében mindenevők vagyunk,én szeretem a progressive house illetve progressive trance zenéket is és ezek többségét cd-n ill.vinylen nem adják ki,így marad a BEATPORT ahol fájlként megvásárolható!

A Jam and Spoon videóban alkalmazott technika miatt volt olyan drága a videó klip!
    Mellesleg ez a daluk az én véleményem szerint nagyságrendekkel jobb mint a "Right in the Night" bár azt is kedvelem!
  • DFresh
    Én kukába raktam az összes mp3-at.
    Kocsiban is úgy oldottam meg, hogy vettem egy 8GB-os "mp3" lejátszót, ami lejátssza a wavot is, itt is hatalmas minőségjavulást értem el.
  • Musachy
    Én hallgatok mp3-at is, mondjuk kocsiban szerintem éppen elmegy, bár épp most volt szerencsém egy ilyen járgányt próbálni, de szerintem még akár itt is elég lenne.
  • Musachy
    Nem nagyon szeretem a 90-es éveket zenei szempontból, mert nem túl sok muzsika van, ami bejön (a 80-ashoz képest), az is főleg az évtized elejéről való.
    De bekukkantottam már, mert látom, hogy nagyon pörög a topik és lám, mennyi ismerős "arc"!

Beleolvastam a diskurzusba és már megint előjött az ezerszer lerágott csont, mp3 kontra fül... Nem szaporítom a szót, mert már sok mindent leírtatok, de ez a "Egyébként pedig a veszteség mentes fájlok esetében a 'wav' sokkal szebben szól mint a 'flac',de ez csak saját vélemény!" reakciót váltott ki belőlem: az első felével abszolút nem értek egyet, a másodikkal igen.

Ami a Felli szám minőségét illeti, arra ne adj, mert ugye az én ripem nem etalon, én nem rendelkezem olyan technikával, ami annak számítana... szerintem! ez van.
  • AeroCool
  • AeroCool
  • AeroCool
  • AeroCool
  • AeroCool

• AeroCool
    Sziasztok!
    Eladásra kerültek a következő maxijaim.Ha érdekel valakit privátban irjon.

• kaposi1
    Előbb hallgasd végig a Jam & Spoon albumokat.
    Szerintem azokomn is találsz még hasonló stílusut.
  • narumon
    Jó kis zene bár a Right in the Night nálam toronymagasan jobb. Az, hogy mi volt ebben a klippben drága azt el sem tudom képzelni, nagyon egyszerűen kivitelezett klipp.
  • narumon
    Hát megint nem értünk egyet (és nem is veszek vissza az arcomból az mp3-at illetően). Elég sokáig gyűjtöttem kölökként mp3-at amíg apu által vett hangrendszerem volt. Aztán ahogy saját fizetésből lépegettem felfelé úgy kezdett el egyre szarabbul szólni az mp3. Sajnos TÉNY, hogy minél jobb hangrendszered van annál jobban kijön minden hiba (másik forumban már kibeszéltük, hogy ezért cseréltem le a CD-t is a vinylre). Saját CD lemezről ha csinálok egy 320-as legmagasabb minőségi beállításokkal készült Mp3-at sajnos ott is hallatszik, hogy a teteje vágva van és "nem kerek az egész". FLAC-nál szerencsére ilyen gond nincs.
    A rossz mastering az meg rossz mastering (CD-n is nagyon sok ilyen van) azzal nem tudsz mit csinálni. Mondjuk zenefüggő is az mp3 kérdés mert nyilván egy italon, trance, dance zenén kevésbé jön ki hallható különbség mint egy jó kis jazz muzsikán, egy jól masterelt rockon, stb.
    Ha árnyaltan kéne fogalmaznom akkor azt mondanám, hogy az mp3 alkalmazása függ
    1, hangrendszertől
    2, attól, hogy milyen zenéről beszélünk
    3, Mastering
  • Retroman
    Ehhez a Jam& Spoon - Find Me című dalhoz hasonló stílusú zenéket tudnátok még mondani?
    Nagyon bejön ez a zene nekem, jó lenne találni még ilyeneket, ami ehhez hasonló stílusú.
  • reynaud #33587
    Ezen rajt van a 'Diamond in the Night' volt szerencsém meghallgatni,nagyjából olyan rossz minőség mint bármely korábbi original anyagon!

Olvasd el amit írtam,csak legvégső esetben cd-n elérhetetlen zenét veszek wav vagy 320kbps fájlként, és hivatalos oldalakról!

A warez jelenség átvágásairól szóltam,ha ez nem jön át és nem tudjátok értelmezni sajnálom!

• kaposi1
    Csak kérdezném erről a kiadványról hallottad már?

Felli - Palagianello Ricordi ( Vinyl 12'' I.D. Limited ‎– I.D.L. 015 ) Italy 2012

Mondok én neked valamit.
    Lehet hogy közel egyenértékű egy valós mp3 320-as mint az eredeti forrás wav. Csak elég hülyén tud mutatni egy lossless könyvtárban az mp3 kiterjesztésü file.
    Én így gondolom sajnálom ha ezzel olyat írok ami neked szúrja a szemed.
    Van aki így gyűjt zenét van aki amúgy.
    Fordítva ez ugyan úgy igaz nálam.
    Soha nem tennék mp3-as könyvtárba lossless minőségü nótát.
  • reynaud #33585
    LEÍRTAM!
  • reynaud #33584
    Amikor elkészült akkor minden idők legnagyobb anyagi költségvetésű klipje volt Németországban!

A zene is egészen páratlan,számomra szinte megunhatatlan!

JAM AND SPOON-FIND ME

• gyorgy74
    "Az mp3-at illetően vegyetek itt néhányan vissza a nagy arcotokból!"

Mért is
  • reynaud #33582
    Az mp3-at illetően vegyetek itt néhányan vissza a nagy arcotokból!

Tény hogy fizikális adathordozóhoz képest,érzékelhető a különbség,pláne ha az egy eredendően a YT-ről lelopott 128kbps minőség amit pld. az oroszok előszeretettel,felkonvertálnak 320kbps fájlként,ami ugyebár attól még marad borzalmasan rossz 128kbps minőség!

Ám mondjuk egy beatport-on vásárolt igazi 320kbps fájlt összehasonlít valaki egy wav fájl minőséggel,alig érzékelhető különbséget fog hallani!

Már a soundcloud-on is lehet találkozni olyan fájlokkal amit egyszerűen a videómegosztóról loptak,s persze felkínálják 320kbps fájlként!
    Nevetséges,és a hivatalos zenei oldalakról irtani való jelenség kéne hogy legyen!

Egyébként pedig a veszteség mentes fájlok esetében a 'wav' sokkal szebben szól mint a 'flac',de ez csak saját vélemény!

Végül:
    Én cd minőség párti vagyok,ám sajnos vannak zenék melyek beszerezhetetlennek original cd-n,erre ott van megoldásként a wav vagy a hangsúlyozottan mondva igazi 320kbps mp3,ami azért még egy elfogadható és hallgatható minőség!

Akkor még nem is beszélve a már eleve rossz stúdió technikával rögzített felvételekről ami a 80s italo zenékre nagyon jellemző volt!
    1 példa:Felli-Diamond in the Night (soha semmilyen fizikális eredeti adathordozón nem hallottam jó minőségben,mert már a dal rögzítését elcseszték!

• kaposi1
    Persze természetesen nekem is rengeteg olyan mp3 van ami arra vár hogy felcserélődjön egy jobb minőségre.
    Kidobni addig nem fogom őket amíg nem lesz meg jobba.
    Sajnos vannak olyan nóták is ami biztos hogy nem lesz meg , mert nem is jelent meg.
  • kaposi1
  • narumon
    Hú én teljesen elfelejtettem ezt a zenét, pedig imááádtam! Na most jól meghallgatom :)
  • narumon
    Egyetértek. Nekem úgy egészében véve nincs is mp3-am csak néhány meselemez - meg más formátumban (eddig) be nem szerzett muzsika
  • gyorgy74
    Jó az mp3-is egy barátom lánya a yutub-ról szedi a zenét és teljesen elégedett a minőséggel.
  • kaposi1
    Pedig így van Laci.
    Max kocsiban ahol nem szeretem sűrűn váltogatni a lemezeket.
    De ezt pont neked bizonygassam?
  • Wind 67
    ezt kevesen merik kijelenteni magukról