Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha már youtube-ozok, rákerestem ISS észlelésekre is. Megdöbbentõ hasonlóság van a te állítólagos holdi és egyéb UFO-id és az ISS között.😊 Buktad ezt is...

http://www.youtube.com/watch?v=r0OIxzFJiKY

"ez a CNN-ben elhangzott NASA riport már vagy 245ször be volt linkelve"

Te annyira hülye vagy, hogy ha az emberi hülyeséget energiatermelésre lehetne felhasználni, akkor több fokkal emelkedne bolygónk átlaghõmérséklete.

Az általad annyira kedvelt youtube-os állítólagos CNN anyagról... Kezdjük ott, hogy ilyen sosem hangzott el a CNN-en.

Nem várom, hogy olyan bonyolult feladatot megoldj, mint ugyanazon hang felismerése (http://www.youtube.com/watch?v=vENebR5hsRs), ezért inkább csak a többi topikolónak mondom: a hoax-õrült néni hangja hallható végig, csak kicsit el van torzítva az állítólagos CNN cikk felolvasása során, hogy hitelesebbnek tûnjön. Nahát, miért is kell manipulálni, ha nálatok van az igazság?😊

Aztán az az állítólagos CNN cikk érdekes módon csak Bart Sibrel honlapján és egyéb hoax oldalakon található meg. Semmi sem utal arra, hogy a CNN ilyet valaha is lehozott volna, tehát egyértelmû hamisításról van szó.

De sebaj, menjünk tovább! A szöveg ezt mondja: The radiation belts surrounding Earth may be more dangerous for astronauts than previously believed

Rajtad kívül úgy vettem észre itt mindenki tud angolul, tehát csak miattad lefordítom: nem azt mondja, hogy halálos, hanem azt, hogy veszélyeseBB, mint hitték. OK, veszélyesebb. És akkor mi van?

Továbbra is szajkózod az ûrsiklós meglepõdést. Nos tény, hogy magasra repültek, de amit láttak, annak nem sok köze volt a Van Allen övhöz. FYI, az STS-95-rõl beszélünk, amely 1998 õszén repült. 1998 õszén, amikor is óriási napvihar tört ki (The geomagnetic storm measured 8.6 on a scale of 0 to 9 used to measure geomagnetic storm intensity.) Ja, és nem véletlenül a küldetés egyik profilja volt a naptevékenység vizsgálata...

Az meg, hogy egyáltalán téma a meglepõdés... Te sosem lepõdsz meg semmin? Emberek vagyunk... Hiába olvastam és hallottam történeteket a repülésrõl, bizony meglepõdtem mikor elõször a magasba emelkedtem. De mondok jobbat: ugyan már nem tartom nyilván, hogy a Q400-astól kezdve a Jumbóig mikkel repültem, de bizony mindegyik gépnek megvan a maga újdonsága, és elsõre mindig meglepõ. De ugyanúgy mindig van egy varázsa új nõvel lenni, megmászni egy hegyet vagy csak szétnézni egy felhõkarcoló tetejérõl. Pedig nem egyszer volt már részem ezekben, de mégis jó.

Én vagyok a hülye, hogy meglepõdök korábban még nem tapasztalt vagy nem úgy tapasztalt dolgokon, mi? Csak te vagy itt a helikopter?

[NST]Cifu
Személyeskedést mellõzni legyetek szívesek.

A Van Allen öv egyik STS missziónál sem volt "meglepõ", olyan volt, hogy a vártnál nagyobb mértékû volt a napkitörés.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Gundark 1 1
Egyre inkább biztos leszek benne hogy az életkorod olyan 15-18 év lehet. Mással nem tudom magyarázni amit csinálsz. Ez a fekete-fehér gondolkodás mással nem indokolható. Megint Van Allenezel noha ezen már egyszer túljutottunk. Most gondolom majd a holdképek jönnek. Hajósok: hibát követsz el ha ostobának gondolod õket. Voltak dolgaik, de nem voltak ostobák. A társaságok alapitásáig, amik szállitásokat vállaltak miért beszélt volna a másikkal bárki? A dicsõség meg valószinûleg sokadik szempont volt a felfedezéseknél. Biztosan voltak meggyõzõdésesek akik a tudásért akartak bármit, de azért egy egy nagyobb húzás után nem jártak rosszul anyagilag sem. Mivel valószinûleg nemrég tanultad az iskolában de azért elmondom, Cristóbal Colón nem amerikáért ment át a vizen. Hanem hogy indiába könnyebb utat találjon. Na mit gondolsz miért?
Molnibalage
És ki az a mindenki?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sajnos a NASA legalább oyan hülye, mint a hajóskapitányok,meg a hajós népség. Erre jó példa , amikor meglepõdtek az egyik STS ûrsiklós úton, hogy a Van Allen öv milyen hatásokat produkált. (nem zörög a haraszt...) Nem véletlen, hogy most már mindenkinek gyanús a NASA. (Nem itt kellene állni a színvonaluknak, mert ezzel egyszerûen égetik magukat, ez a CNN-ben elhangzott NASA riport már vagy 245ször be volt linkelve, aki akarja keresse vissza)
Mert ha elárulja, akkor ANGLIA DICSÕSÉGÉT NÖVELI, még eddig sem terjedt a felfogásuk, csak egyes, különálló hajók és kapitányok voltak, mindenki külön-külön járt ugyanoda, ugyanazért? A végén meg kitûzték az egészre az Angol zászlót? Elég értelmetlen és pazarló.
Boccs ez félrement, az NWO topikba akartam tenni.
"mert csak a hülyeség terjed akadály nélkül"

És ezt te napról-napra, óráról-órára bizonyítod is...😞

Molnibalage
Igen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
És ez hogyan jön ide?

"Gratulálok az értelmes hozzászólásodhoz."

Mondtam egy rossz szót a nasara? Amugy kösz.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Gundark 1 1
Nem értem a röhögésedet. De komolyan. Ezeket tényleg nem tudtad? Tudod akkor még egy más kor volt. HA példának vesszük a hajósokat akkor miért árulta volna el egy kapitány a másiknak hogy megtalálta az "ellenszert"? A saját boltját rontotta volna. Ezenkivül maga a hajós népségek meglehetõsen zárt világot alkottak. Olyan csodálatos babonáik voltak hogy öröm volt nézni. Mindenre, az új gyerekre a hajón a macskákra, nõkre stb. Egyébként meg ismét csak ne térj el a tárgytól 😊
[NST]Cifu
Ha már ilyen alapvetõ dolgoknak sem nézel utána, mielõtt kijelentésekre vetemedsz, akkor hogy akarsz tisztán látni a témában? De legyen, elvégzem helyetted, tanulni sose árt:

Alfa sugárzás (két proton és két neutron alkotta atom): Gyakorlatilag már ~10 cm levegõréteg, egyetlen papírlap vagy egy sima ruharéteg is felfogja, mivel lassú és viszonylag nagy atomtömegrõl van szó. Emiatt az Alfa sugárzás csak úgy lehet veszélyes, ha közvetlenül a szervezetedbe kerül a sugárzó anyag.

Béta sugárzás (elektron): Általánosságban egy milliméteres aluminium lemez vagy egy centi vastag mûanyag, víz, üveg, esetleg pár vastagabb ruharéteg is megállítja, erõsebb béta sugárzás esetén persze ennek többszöröse is kellhet. A tartós Béta védelemhez viszont jobb a vastagabb kis sûrûségû anyag (mûanyag, fa, víz, stb.) jobb megoldás, mert az elektron/proton sugárzás miatt a vékony fémrétegben másodlagos sugárzás jöhet létre. A Van Allen övezetben, amire te hivatkozol, Béta sugárzásnak van kitéve az ûrhajó, tehát ez ellen kellene védekezni - az pedig látható, hogy az ûrhajó burkolata elegendõ védelmet nyújt általános viszonylatban (ie.: erõs napkitöréseket nem számítva).

Gamma sugárzás (kis hullámhosszú elektromágneses sugárzás): A laikusok számára ez a "sugárzás" egyik legismertebb fajtája, mivel ezt használják például a röntgen-gépekben és ugyanakkor ezt a sugárzásfajta igényli a legkomolyabb védelmet, mivel a nehéz atomok nyelik el a legjobban - így a legáltalánosabb védelem ellene az ólom, a gyengített uránium (U-238), de nagy anyagvastagságnál a beton is megfelel. A napban végre zajló folyamatokban keletkezõ gamma-sugárzást a folyamat "melléktermékei" jobbára el is nyelik, így a Föld keringési pályája szintjén már gyakorlatilag elhanyagolható a napból származó gamma sugárzás - olyannyira, hogy a Hold is világosabb lehet egy gamma tartományban dolgozó ûrteleszkóp képén, mint a Nap.

Neutron sugárzás: A másik legismertebb sugárzásfajta, a fissziós és fúzirós reakciókban létrejövõ neutronok az egyik legnagyobb veszélyt jelentik, a víz, a vastag beton (amely kötött vízmolekulákat tartalmaz), vagy a boron réteg nyeli el a legjobban. A napból viszonylag kis mennyiségû neutron jut el a Földre általános szituációban.

Pozitron sugárzás (pozitív töltésû elektron, vagyis béta pozitív sugárzás): Mivel rövid utat tud megtenni a pozitron, mielõtt egy elektronnal találkozna, ezért különösebb védelmet nem igényel az ûrhajók esetén.

UV sugárzás (a látható fény és a gamma sugárzás között áll): Jól ismert mindenki számára, védekezni ellene viszonylag könnyû, igaz sok anyagra van negatív hatással (mûanyagokra fõleg).

Kozmikus sugárzás: Valójában kicsit félrevezetõ, mert nem tartozik a klasszikus sugárzásfajták közé, proton, elektron és alfa sugárzás keveréke, amely jelentõs része a világûr távoli részeibõl származik (ie.: a naprendszeren kívûlrõl érkezik).

A fõ tétel a világûrben a töltött részecskék, elektronok és protonok elleni védelem. Ezek ellen az ûrhajó burkolata is elégséges, az egyetlen kivétel a napkitörés esete, melyeket célszerû elkerülni.

Molnibalage
Gratulálok az értelmes hozzászólásodhoz.

Az úttörõk közül általában sokan halnak meg. Magellán 5 hajóval és majd 300 emberrel indult. Egy hajó ért haza 20-nál kevesebb emberrel.

Otto Lilienthal meghalp kísérletezés közben, ahogy sok tesztpilóta. Önként vállalták.

"Jack Swigert, Stuart Roosa és Alan Shepard rákban haltak meg, Ronald Evans és James Irwin szívrohamban, Pete Conrad pedig motorbalesetben. A többiek még élnek, és mint korábban már linkeltem az orvosi tanulmányt, szinte mindegyiknek komoly szemhályog problémája van (bizonyítottan a magas sugárzási szint miatt)."

Grat. a Nasanak. Ügyesek voltak...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Amíg nem vezeted le számításokkal, hogy szerinted mekkora sugárzás érte az ûrhajósokat és ez mennyire volt káros az emberi szervezetre, addig csak fröcsögsz, mint mindig. Mivel sem te, sem senki nem volt képes eddig bebizonyítani, hogy az Apollo utak során halálos sugárzást szenvedtek volna a résztvevõk, ezért figyelembe véve a valós bizonyítékokat az utazás kivitelezhetõ és túlélhetõ 1960-as évekbeli technológiával.

Persze már ezt is többször megrágtuk, számos linkelés és bizonyítás történt az ügyben. Újabb eset, amit elsunnyogtál, hogy késõbb visszatérhess rá... Hát nem nyert, figyelünk.

Jack Swigert, Stuart Roosa és Alan Shepard rákban haltak meg, Ronald Evans és James Irwin szívrohamban, Pete Conrad pedig motorbalesetben. A többiek még élnek, és mint korábban már linkeltem az orvosi tanulmányt, szinte mindegyiknek komoly szemhályog problémája van (bizonyítottan a magas sugárzási szint miatt).

Persze múltkor nem reagáltál arra a tanulmányra... Úgy látszik teljesen beigazolódott a sejtésem, miszerint csak elsunnyogtad a válaszadást, hogy majd pár héttel késõbb újra feleleveníthesd a témát, mintha igazad volna. Pedig ezt is buktad. Nem unod még?

Tin Foil HAT????
Nem véd, le lehet venni.
Régebben még azon is kiakadtam, ha a valaki az adott témával kapcsolatba felütött valami forrást, általában wikit, és az alapján kezdte osztani az észt a többieknek. Persze az ilyen emberek mindíg továbbgondolták a dolgokat, és sokszor baromság jött ki belõle. Természetesen a baromsághoz is ragaszkodtak.

Manapság már ez sem divat. Alapfogalmak ismerete nélkül ontják a fost a tudományosnak nevezett topikokba. Vadabbnál vadabb õrültségek kerülnek elõ, természetesen a tudományos világot kihagyva (mert a tudósok mind idióták) születnek a milágmegváltó elméletek.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Molnibalage
Igen, két dolog végtelen. A világegyetem és az emberi butaság, bár ebbõl csak az egyik biztos...

Pluskast
Most vársz? Ismered Einstein mondását......

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Most mondták, hogy nézz utána, erre jössz megint a hülyeséggel.
Ólom, meg víz. LOL

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Mivel tudnak védekezni? (a Földön) szerintem az ólmon meg a vizen kívül (hivatalosan) még semmi nincs. A belinkelt videókban vannak nanotechnológiás anyagok, de azok még csak a laborokban léteznek. Ráadásul azt sem tudják még(?), hogy pontosan milyen anyagot kellene manipulálni, hogy az adott sugárzás ellen védjen. A szénrõl sem gondolta senki, hogy lehet belõle egy kristály, ami jó hõvezetõ, és nagyon kemény.
Hol van errõl a sok rákos ûrhajósról valami hiteles forrás?
A MOONHOAX dok.filmben egyik sem nézett ki vaknak. (éppenhogy jól tartják magukat, az egyikõjük 80évesen még ment egy kört az ûrsiklóval is)
[NST]Cifu
Szerintem az ilyen kijelentések elõtt nézz utána, hogy milyen sugárzásfajták léteznek (hogy segítsek: alfa-, béta-, gamma-, pozitron-, neutron-, UV- és kozmikus-sugárzás) és hogy melyik ellen miképpen védekezhetsz. Utána feltûnne, hogy az általad favorizált ólomköppeny a gamma sugárzás ellen hatásos. Ezzel csak az a baj, hogy az adott régióban (világûr, Föld-Hold viszonylat) éppen a gamma sugárzástól kell a legkevésbé félni...

Õk vállalták. Meg is van az eredménye, sok szövõdmény lépett fel.

Nyilván direkt besugározták magukat, hogy 30 évvel késõbb rákosak legyenek vagy félig megvakuljanak - mindezt csak azért, hogy fenntartsák az álcát, ugye?

Papíron, de amikor az ûrruhában be kellene menni egy sugárvesélyes helyre, akkor nem vállalnád. Inkább 100kg ólomköpeny, az már bizonyított.
Mit ködösítesz már megint? Tételesen meg lettek cáfolva a pajzs/sugárzás aggályaid. Bukta számodra.

Molnibalage
És ez tudod, hogy mit jelent?Ennyi buta ember van nagy átlagban! Ez egészen hihetetlen. Ezek után nem tudom, hogyan szólaljak meg bárhol, ha ez az arány általános. Mert az sg elvileg egy tudományos fórum. Itt kéne lenni az értelmesebb embereknek. És még ebbõl is cirka 10% hazugságnak miõsíti és 30%-a is csalást gyanít. 40%!!! Ennyi embernek nincs sem józan esze, sem természettudományos affinitása még egy ilyen helyen sem? Komolyan mondom ez egyszerûen hihetetlen...

Eddig azt hittem, hogy 1,5 millió hülye ember országa vagynuk. Lehet, hogy alábecsültem a helyzet súlyosságát. És ezeknek az embereknek szavazati joguk van...

[NST]Cifu
Kíváncsi vagyok, hogy vajon mi lenne a szavazás eredménye ha az lenne a kérdés, hogy valóban volt-e a Lunokhod-1 a Holdon. 😊

#2577?
Akkor lenne hihetõ pl. a Holdraszállás, ha kiderülne, hogy egy nanotechnológiás anyagból készült pajzs védte õket a sugárzástól. Akkor már csak azt kellene "kitalálni", hogy honnan volt az a különleges anyag, és honnan tudták, hogy képes védelmet adni. (tapasztalat és technológia hivatalosan még nem volt!)
Egyébként legalább 25-30éves beszámolókból ismert már ez a "probléma", hogy egyszerû ötvözeteket nem tudnak utángyártani, mert nem úgy készülnek, ahogy azt gondolják, hiába ismertek az összetevõi. (az atomok olyan struktúrába vannak rendezve és olyan tisztaságúak az összetevõk, hogy nem tudtak vele mit kezdeni, lemásolni talán majd mostanában, legalábbis laborkörülmények között)
Hát igen, több mint a fele másképp gondolja... 😛

Molnibalage

Na még egy , ami ehhez kapcsolódik: kvázikristály, metaanyag:
az 5.perctõl érdekes, hivatalos tudományos adatok
Érdekes, de ilyenekbõl már több óra anyag van David Sereda szedte össze, de arra kíváncsi lennék, hogy a MÁSIK audio csatornán mit beszélnek:
A NASA sem megerõsíteni, sem cáfolni nem fogja , tipikus sunnyogás
Kicsitt OFF, de Elvis-rõl is szó van benn, fõleg a végén!
Mi van ha valami érdekeset fedez fel valaki a garázslaborjában? Megjelenik a CIA?

[NST]Cifu
Nem látni ilyen terveket. Volt még az 1980-as években (mily meglepõ, az STS és a Buran idejében) kíni ûrrepülõgép-makett kiállításokon, de azóta ez az opció eltûnt. Úgy tûnik, hogy legalábbis ~10 éves szinten marad a Szojuz-szerû ûrhajómegoldás.

.. és mennyire lesz hasonló a három rendszer 😊)

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Bucser
Kíváncsi vagyok, hogy a Kínaiak megpróbálkoznak-e a majd shuttle jellegû programokkal vagy megmaradnak az egyszer használatos Hordozórakéták és többször használatos kabinok elvénél..

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage

Ekúrtam. Nem kicsit. Nagyon...

Molnibalage

Jó, akkor haggyuk az offot. Bár csak egy megjegyzésnek szántam azt az anonimitást, ti meg belekevertetek vmi exy-t meg indedit meg mittomén.

Molnibalage
Az is jó lenne, ha majd 100 poszt után esetleg valami valami tényekkel is elõállnátok, de nem UFO észlelésekrõl vagy másról.

"Vagy szklerózis multiplex?"

A nap vicce. A topik címét elolvastad már? Minta elfelejtették volna páran mirõl van itt szó.

Anonimitás téma, vagy ilyesmi? Megvan? Vagy szklerózis multiplex? <#banplz>

Molnibalage
Akkor mirõl te lángész?

Még véletlenül se errõl beszéltem...