5130
Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
#95 1.: Volt fent.
2.: Ő ült a Vosztok-1-ben. -
#94 Jurij Margarin valójában az első női űrhajósnő volt. -
Bár OFF, de mi a helyzet Gagarinnal? Ez a hidegháborúról jutott az eszembe... Igaz, hogy nem is volt fönt? Igaz, hogy nem is Ő ült a rakétában? -
#92 ÁMEN! -
#91 nekem csak sikerül :DD -
_Vegeta_ #90 off
Rengeteg a topik es nehez az eligazodas. :) -
#89 sajnos igazad van! -
Shadow_THH #88 az is kamu mint a holdraszállás!!4 -
Grusi #87 Bocsánat, hogy közbeszólok, de ez az sg-n mostanság trendi, hogy minden egyes új topicba megy a sok kocka, és beugat, hogy minek kell ilyet nyitni?
Kellemes kis mikrotársadalom.. -
#86 Én azt nem értem miért maradt meg az egész annyiban?
A pénz, a pénz és egy "kis" politika. Az Apollo holdmissziók első sorban politikai okból lettek végrehajtva. Meg lehetett volna csinálni űrszondákkal, kicsit lassabban, vontatottabban, de olcsóbban. Ám a hidegháborúban az, hogy elmondhatták: igen, az USA küldött elsőként embert a Holdra, és igen, megvalósították Kennedy álmát, minden pénzt megért. Ám annyi pénzt már nem ért meg, hogy folytassák is. Az Apollo-18 és az utáni missziók törölve lettek, politikaialag már inkább nyűg volt a gigászi költségekkel járó program. Szóval le is állították...
Érdemes megjegyezni, hogy a Szovjetek is erre jutottak. Az N1 hordozórakétával történt sorozatos kudarcok miatt az ő Holdprogramjuk zátonyra futott, épp akkor, amikor talán sikerült volna felülkerekedni a problémákon. 1972-ben végképp leállították az N1-L3 programot, miután túl sokat áldoztak rá, és már politikailag semmiféle eredményt nem jelentett volna az, hogy "másodikok" a Holdon. Pedig az űrhajók és az űrhajósok készen voltak, "csak" az N1 készült el túl későn...
A már elkészült LK leszállóegység. Csak egy múzeumig jutott a Hold helyett...
Fent a Szovjet L3 (Szojuz-LK), alul az Amerikai Apollo (Apollo CSM-LM) Holdűrhajók.
Ha már annyira készülünk a Marsra nem lenne jó tanulópént a Holdon dolgozni? Annyira nincs ott semmi, hogy nem éri meg odamenni?
Megint két dolog: politika és pénz. Vagy inkább fordítva.
Egy Holdűrhajó kifejlesztése komoly befektetés (most a hasamra csapok: kb. 2-3 milliárd $-ból gond nélkül megvalósítható lenne, többségében már ma is rendelkezésre álló eszközök felhasználásával - persze megoldható kevesebből is: olyan 4-500 millió $-ból, de akkor minden minimum szinten, biztonságot is beleértve). Viszont ennyi pénzt "csak" egy Holdutazásért kifizetni senki (épelmélyű) nem fog, hiszen "fölös" pénzkidobás, bevétel nélkül. Ahhoz, hogy valami értelme is legyen, mondjuk egy Holdbázis kiépítése, az viszont már egy nagyságrendel több pénz (10-15 nagyobb Holdutazás, 30-40 milliád $, "fapados" alternatíva is legalább 5 milliárd $). Ennyit meg végképpen nem fog egyetlen cég sem rááldozni. Maradnak az országok űrkutatási szervei, akik viszont mind pénzügyileg, mind terveikben a politikusoktól függenek. A politikusoknak meg jelenleg nem sűrgős, nincs semmi kézzel fogható előnye (pl. népszerűségükre nem hat, gazdaságilag rövid távon nem hoz semmit, de iszonyú sokba kerül)...
Szóval nem egyszerű a helyzet... -
#85 Nem vette föl -
#84 Azért ezt a két eseményt botorság összehasonlítani. -
#83 JFK-t is kinyomozták, megvan a lövés helye, a gyilkos, egyedül a fegyver nincs, de az már nem is kell .
Amúgy meg nincs kit miről meggyőzni, ha valaki kétségbe akar vonni valamit, azt illik alátámasztani valamivel, ez közel 40 év alatt még senkinek sem sikerült .
Biztos hallottál arról az esetről, mikor egy kisebb csoport azt igyekezett bizonyítani, hogy nem is történt meg a holokauszt, de munkájuk során odáig jutottak, hogy több dokumentum film és történész kezdett dolgozni a holokauszt eddig feltáratlan eseményeiről, szóval csak saját magukkal szemben gyűjtöttek bizonyítékokat . Pontosan ugyan ez a helyzet itt is, ha eddig senkinek sem sikerült bebizonyítani, hogy megrendezték, az igen valószínű, hogy azért van, mert nincs mit bizonyítani, azaz nem is lehet, azonban túl sok bizonyíték, és cáfolhatatlan tény szól a kritikusok ellen . -
#82 A föld nem is gömbölyű szóval nem volt igaza. :) Aszteroid formályú azon belül geoid ha jól emlékszek középiskolai tanulmányaimra. :D -
#81 Volt más esemény is amiről máig se lehet tudni biztosat pl JFK merénylet.
Én azt nem értem miért maradt meg az egész annyiban? Ha már annyira készülünk a Marsra nem lenne jó tanulópént a Holdon dolgozni? Annyira nincs ott semmi, hogy nem éri meg odamenni?
A műsort én is láttam, de nem tudtak egyértelműen meggyőzni arról, hogy kamu vagy megtörtént. Igazából nem is érdekel. -
#80 Holdra szállás- mi az igazság?
hívd fel és kérdezd meg:D -
#79 Így asszem ok -
#78 HST = Hubble Space Telescope = Hubble Űrteleszkóp -
#77 Tessék, itt a repülési pálya vázlatos ábrája:
[center] -
tehen_m #76 Pedig reménykedtem...
És a Hubble ? -
#75 Pedig emlékszem útvonal rajzokra. Akkor lehet, hogy a Apollo-11 előttiek -
#74 Itt közel sem egy emberről van szó, de a kételkedők száma mégis elenyésző a valóságot képviselők mellett, és az az elenyésző számú kritikus véleményű ember bizonyítási kísérlete is nagyon kevés ahhoz a tényhez képest, hogy az ember a Holdon járt . Azok az emberek vagy unatkozó szőrszálhasogatók pár légbőlkapott badarság alapján, vagy olyan konzervatív felfogású emberek, akik nem is akarnak tudomást venni arról, hogy ez megtörtént .
És fontos megemlíteni, hogy nem egy Holdraszállás volt, de ezt már még annyira sem akarják tudomásul venni ... egynél is lehetetlen lett volna megjátszani, nemhogy kettőnél ...
Azt is egy ember bizonyította be, hogy a Föld gömböjű a milliós főt számláló maradi egyházzal szemben, mégis sikerült, mára ennek az ellentéte már fel sem merülhet, ahogy majd 1-200 év múlva, mikor hétvégekre "átruccanunk" a Holdra, az is röhejes dolognak fog tűnni, hogy páran kétségbe vonták a Holdraszállás valódiságát . -
#73 Ez mind?
Ha az a kérdés, hogy ez mind a prizmarendszer, akkor igen. Bár az Apollo-14 és -15 egy háromszor ekkorát vitt fel.
Egy jobb csillagvizsgáló milyen felbontásó képet tud csinálni a Holdról?
Ha jól rémlik a HST is már csak valami pár méteres felbontású képet tud csinálni, tehát egy pixel (saccra) 3-5 métert jelent. Egy ilyen képen a leszállóegység csak egy fekete pont lenne. -
tehen_m #72 Ez mind?
Más:
Egy jobb csillagvizsgáló milyen felbontásó képet tud csinálni a Holdról?
Más:
#28 -
#71 Az Apollo-űrhajók nem használták ki a Föld tömegvonzását, egy ilyen megoldás túlságosan is hosszadalmas lenne. A külső bolygók eléréséhez viszont az űrszondák tényleg ki szokták használni a belső bolygók (pl. a Föld) lendítő erejét... -
#70 Na, értelmesen:
Vagy hogyan jutottak el a Marsra a szondák? Az is kitaláció -
#69 Marsot akartam írni -
#68 1. nem egyensen mentek a Holdra, kihasználták a Föld grav erejét.
(Vagy hogyan jutottak el a Holdra a szondák?)
2.Na mekkora a Holdon a grav.? -
#67 Azt, hogy gyenge vagy fizikából?
Mekkora a Föld tömegvonzása? Mekkora a szökési sebesség a Földről?
Mekkora a Hold tömegvonzása? Mekkora a szökési sebesség a Holdról? -
#66 -
pasquale #65 eleve nem a zászlóban kell keresni a hgibát...
hanem:
1. mennyi baszott üzemanyag kell ahhoz hogy a Földről elmennyenek???? qrva sok na akkor
2. a Holdról meg elég az a mi a felszállókabinban van??? nem hiszem.... na msot mitmontok??? -
tehen_m #64 Különböző emberek vagyonk.
Az is érdekes hogy ellenérvek születtek.
Azt meg hogyan szokták mondani amikor valakit megkérdőjeleznek és a megkérdőjelezett valaki saját igazát kezdi el bizonygatni, mert nincsen egyértelműen eldöntő bizonyítéka?
-
#63 Én nem is állítottam ilyesmit. ;) -
#62 Tessék.
Vagy írd be a Google-ba, hogy Retroreflector -
[Walaki]D`Lair #61 Ez így van, viszont nem ver vissza akkora fényt, hogy tűéles árnyékot képezzen...;) -
tehen_m #60 Tudnál mutatni linket ahol bővebb infó van róla? -
#59 Fényforrás abból a szempontból, hogy napfényt tükröz vissza, ugyanúgy, ahogy a Földön a Hold tükröz vissza napfényt - ezért láthatjuk. :) -
#58 Nem, egy prizmarendszer. -
#57 Ennek csak úgy lenne értelme, ha mindenki most látta volna a filmet, de legalább megalapozott infói lennének, így viszont itt is csak a levegőbe beszélés folyik .
Például a tükrös dologra én is emlékszem, azt is elmondták benne, hogy miért csakis emberi kéz állíthatta be / juttathatta oda, de már nem emlékszem miért .
Én mindenre választ kaptam a filmben, de már nem emlékszek azokra, csak arra, hogy meggyőző volt, és kétségem sem lehet .
Így én ezt rábízom a múltra, nekem semmi kétségem a Holdraszállás valódisága felől, akinek pedig van, inkább járjon utána a bizonyítékoknak (biztos vannak cikkek is, de dok. film nagyon sok van), és győződjön meg róla, hogy vajon az ő állítása, vagy a valódiságot indokló bizonyíték támasztható alá jobban . -
tehen_m #56 érdekesen küldte a hsz-t