5130
Holdra szállás- mi az igazság?
A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
-
#136 Ok,ok, nem kell egyből anyázni!!! :DD
Már elküldtem neki a kérdést, holnapra megtudom, mi az igazság... (Az igazság odaát van, a Hold másik felén?!) -
Sundance #135 De van profi, hogyne lenne. Aki abból él, azt tanulta, azzal foglalkozik nap mint nap. Erre mondják, hogy profi. -
Sundance #134 Hírről? :)))) Ez nem hír, ez így van.
Arról sincs hír, hogy az embernek 2 lába van, pedig de. :)
Szóval hírrel nemtudok szolgálni, de ha olvasni akarsz róla, akkor Google. -
#133 Jaja, bocsánat, csak közben dolgozom is, mint az állat... -
gazdi #132 OFF:
"Ha szerintem is igaz, akkor elhiszem."
Örülök, hogy az önbizalmadat még nem vette el semmi/senki. :)
ok, tudom, az első 'm' véletlenül került oda. Értettük. -
#131 Aha. Magyarul megvan? Nem azér, de az ilyen amerikaiaknak még azt sem hisszük el, hogy jártak a Holdon. Majd ha elmondja nekem a Szánthó Lajos, a legnagyobb magyar csillagász (szerintem), akkor elhiszem neki. De megyek, írok is neki, és megkérdezem. Ha szerintem is igaz, akkor elhiszem. Majd meglátjuk... -
#130 Tessék.
Measurements show that the Moon is receding from Earth at a rate of about 3.8 centimeters per year -
#129 Ok, akkor biztos igazatok van, de én úgy tudtam, hogy csak egy bizonyos amplitúdó között mozog. És annak örülnék, hogy ha egy linket bedobnál erről a hírről, mert érdekelne. Köszönöm.
Az amatőrséggel kapcsolatban csak annyit, hogy nincs olyan, hogy "profi" csilalgász... Lehet akármekkora távcsövem, meg tudhatok akármennyit a csillagokról, akkor is amatőr maradok... :(( -
#128 , mert akkor már messze leszek csillaghajómon. -
Sundance #127 Akkor lesz ennél nagyobb bajod is párszázezer év múlva :) -
#126 és ha nem? :) -
#125 És ha halhatatlan vagyok? :) -
#124 Ha pár centit évente, akkor nem kell attól félned, hogy Hold nélkül maradsz. -
#123 Nem lesz holdunk? -
Sundance #122 Roger!
Hát sorry, de valóban amatőr vagy :)
A Hold távolodik. Le is van szépenvezetve, hogy miért, főleg az árapályerők miatt. Pár centi évente. Mérhető is lézerrel, szokták mérni a Föld-H távolságot.
Szóval bizony, távolodik. -
#121 jaja
és Elvis él!!! -
HUmanEmber41st #120 Na egy jó kis teória:
az UFOk vitték oda a prizmákat
:) :) :) -
HUmanEmber41st #119 De ugye van a Holdon prizma?????
:) :) :) :) :) -
#118 Nem hiszem, hogy távolodik. Nem akarok beleszólni itt a nagy eszmék társalgásába, inkább csak olvasom a néha elég viccesre sikeredett hozzászólásokat. :D
Én amatőr csillagász vagyok, és biztosan mondhatom,hogy nem távolodik. Illetve van egy Föld-közeli, és egy Föld-távoli pontja, ami között mozog, mivel elliptikus pályán mozog.De hülyeségnek tartom ezt a feltételezést, hogy folyamatosan távolodik. Persze én mint mondtam, nem akarok beleszólni dolgokba... -
#117 Egyébként az tudtátok, hogy a hold folyamatosan távolodik tőllünk? -
#116 -
#115 #66 -
#114 Holdon biztos voltak, mivel a holdra telepítettek egy tükröt, amit lézerrel állandóan bemérnek, és így tudják 100%osra megmondani, hogy milyen messze van a hold, jelen pillanatban (mert ugye a hold mindig ugyanazt az oldalát mutatja). -
#113 Gagarin azt mondta, hogy fent evett valami húst és késsel- villával.
Aligha mondott ilyet, mégkevésbé tett ilyet. Ugyanis az egész űrutazás mintegy másfél órát tartott, ami alatt nem étkezett...
Brazíliában szerinte sötét volt, bár ha utánaszámolnánk kiderülne, h világosnak kellett volna lennie...
Hát Braziliának legfeljebb a déli régióit láthatta (azt is alig), és ott tényleg sötét volt... lásd:
Látható alul egy kék felirat: 0710 UT Entry into daylight. Na ott lépet a napfénybe...
Ő volt az egyedüli űrpilóta, akinek megengedték, h vadászgépet vezethessen továbbra is..
Gagarin is csak egy kétüléses MiG-15UTI kiképzőgépben repülhetett...
Amikor feltették rá a szkafi sisakot, CCCP felirat volt a sisakon. Rögtön beszállt a buszba, de mikor visszaintegetett a liftből, már nem volt felirat a sisakján... Vajon ki integetett a liftből??
Azok a felvételek összevágott (propaganda)felvételek voltak, volt olyan része, amely jóóóval az indulás elött készült... -
HUmanEmber41st #112 Gagarin azt mondta, hogy fent evett valami húst és késsel- villával. Brazíliában szerinte sötét volt, bár ha utánaszámolnánk kiderülne, h világosnak kellett volna lennie...elég sok elszólása volt és Ő volt az egyedüli űrpilóta, akinek megengedték, h vadászgépet vezethessen továbbra is..
A TV ben is bevágták az eredeti beszállási felvételeket:
Amikor feltették rá a szkafi sisakot, CCCP felirat volt a sisakon. Rögtön beszállt a buszba, de mikor visszaintegetett a liftből, már nem volt felirat a sisakján... Vajon ki integetett a liftből??
Biztosan volt fenn valaki, de őt valamilyen okból aztán nem lehetett mutogatni a nagyvilág előtt..
Holdraszállás: láttam ezzel kapcsban 1 filmet, egyik mérnök mondta az űrhajósoknak: kb 60 % az esély arra, h odaértek, de vissza..azt még becsülni sem tudta.. -
gazdi #111 Nincs érettségid, amid van azt vetted! -
#109 Ezt miért nekem? :) -
#108 Az idegesítés ott indult be, hogy egyáltalán meg mert ezt kérdezni-kérni.
No erre még én aszondom, hogy ha nincs takargatnivalója, ráadásul istenfélő ember, akkor miért ne emelné büszkén kezét a bibliára, és esküdne meg rá, hogy ily csodás hőstettet hajtott végre.
Mivel erre senki sem volt úgy első-másodikra hajlandó, no ott kezdődött az "idegesítés" a kérés megismétlésével :) A végén egyeseknél elég dúrván "kérte", de vazzze, ha velem is így bánnának ilyen promik, én is bedurvulnék. Meg aztán vissza is ütnék :) -
#107 Én a kezeit is eltörtem volna ennek a hülye ipsének! -
#106 hát egy idegesítő ipsével én sem rokonszenveznék, te magad írtad pff... -
#105 ha láttad volna a Kennedy űrközpontban fektetve a komplett Apollo 11 életnagyságú mását, meg egy leszállóegységet (mind valódi, csak repülésre azért persze nem alkalmas), akkor láttad volna, hogy ez az egész túl nagy akció ahhoz, hogy a végén csak egy kamura maradjon erejük. Mellesleg nehéz lett volna a több száz közreműködőt elhallgattatni, ebbe gondolj bele. -
#104 JFK, ja meg a csodagolyó, ami 13 kölönböző helyen csapódott be
Amúgy megintcsak Conspiracy Central: Astronauts going Wild.avi
Egy eléggé idegesítő ipse szépen felkereste az asztronautákat, hogy esküdjenek meg a bibliára, hogy voltak (vagy keringtek hivatalos story szerint) a hold körül. Kapott is 1-2 pofont az asztonautáktól :(
És piszok ellenszenvesen viselkedtek az ipsével, pedig nem kért valami piszoknagy dolgot
A végén talán 1-2 asztronauta volt csak hajlandó felesküdni a bibliára (egyik ateista)
-
#103 Köszi a segítséget. A távcsövem elég nagy, 127/1200-as Fraunhofer refraktor, a KOZMOSZ topicban van fénykép is róla. (Meg a saját galériámban is...) :DD
Köszi mégegyszer! :D -
#102 A Vosztok visszatérésekor még nem volt megoldva a puha landolás, ezért az űrhajós egy katapultülésben ült, majd mikor biztonságos magasságba sülyedt a kabin ejtőernyőjével, akkor katapultált. A visszatéréskor lévő enyhén érdekes film- és fotófelvételek ennek köszönhetőek - ugyanis utólag vették fel, odavitték az űrhajóst a kabinhoz, hogy lehessen fotózni, és ne derüljön ki, hogy ilyen ponyolán van megoldva az űrhajós biztonságos földetérése... -
#101 Skywatch
Ha elég nagy a távcsöved, valószinüleg megláthatod, mintegy 13 méteres hosszúságával elég méretes műhold. -
#100 én vhol azt olvastam, hogy éppen a földetérésével kapcsoltaosan lettek viták...
Bár lehet ez csak az elméletgyártók találták ki. Viszont anno apám volt a FÁK-ban és ott volt egy olyan mende-monda, hogy a Vosztokban egy másik fickó ült, aki a visszajövetelkor nagyon durván megsérült, később meg is halt... Gagarinból meg alaptalanul csináltak hőst. -
#99 Hé emberek!
Lehet látni csillagászati távcsővel a Hubble Space Telescopot? Mondjuk amikor Föld-közelben van?
Bocs az OFF-ért, csak érdekelne! Köszönöm. -
#98 Csak tíz hozzászólást kellene visszaolvasnod (#86). Ott a válasz... -
#97 Próbáltak ... ;> -
#96 Szerintem nem volt holdraszállás, de ez legyen az én szuverén véleményem, ne is akarjatok meggyőzni ;)
Engem csak egy dolog érdekel, amire remélem Cifu kolléga választ tud adni. Ha akkora volt a hidegháborúban a harc a Szovjetúnió, és az USA közt, akkor a Szovjetek miértnem küldtek embert a Holdra?