5130
Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • sz4bolcs
    Én inkább a "szakértők" szót emelném aki a mondatból. Kik voltak azoka a szakértők? Talán a google.com ?
  • Albertus
    Bocsánat, az elírást már javítottam..
  • juzosch
    Ezt azt hiszem már itt megtárgyaltuk, hogy NEM kell mikroprocesszor a holdutazáshoz. Igazából egyáltalán számítógép sem kell feltétlenül, az csak a precizitást növeli.

Egyébként meg honnan tudod, hogy pontosan mikor alkották meg? Amikr annyi fontos fejlesztés zajlott máig titokban?
  • Albertus
    Én nem hasonlítottam az emberhez.. Hol olvastál olyat??
  • juzosch
    "Nos, lehet, hogy nem tudod, de a nemzetközi csillagász szövetség kéthete minősítette vissza a plútót holddá.. Lehetnél napra készebb.."

"A Plútó hivatalos elnevezése valóban nem hold.."

Ez kicsit ellentmondásos.
  • Albertus
    Többek között megalkották az első mikroprocesszort.. Amivel már valóban építhető volt fedélzeti számítógép(: I80 típuscsalád megszületése)..
    és még sok minden.. Gyártottak alagút-diódát.. stb..
  • juzosch
    "És nem a majmoktól származik, mint ahogy az ember sem.."

Akkor magyarázd meg, hogy miért hasonlítod a HIV vírust az emberhez?
  • juzosch
    Nem az életképtelent kell kiválogatni, hanem azokat, amik életképesek, de nekünk nem kellenek. Pl amik nem mutálódtak, vagy nem számunkra megfelelően.
    30000db vírus pedig semmi. Pl egsy egész influenza világjárvány kell, hogy a vírus következő generációja megjelenjen. Itt legalább többmillió vírus sok-sok generációjáról van szó.
  • Albertus
    Bocs, hogy kérdezem: Te hogy állsz az olvasással??

Vagy azt írod le amit akarsz, vagy esetleg mást..MERT nem ezt írtam!

A Plútó hivatalos elnevezése valóban nem hold.. Miután a mérete
    a mi holdunkkal közel azonos, a Hermésszel valamint a tömelék őv többi törpéjével került egy csoportba..
  • juzosch
    mi történt ezen 3 év alatt, ami hirtelen lehetővé tette a holdutazást?

Egyes szakértők szerint a holdról hozott kőzetekből kinyerhető
    A lényeget kiemeltem. Tehát a tudósok szerint nem elképzelhetetlen. Tehát semmi olyan tudás nincs a birtokunkban, ami szerint ez lehetetlen lenne.
    Ez nem azt jeletni, hogy bármit is találtak volna.
  • Albertus
    Válogatni nem kell, ami életképtelen elpusztul.. Különben amikor az inflenza megfertőz akkor az a cseppecske átlagosan 30 000 db vírust tartalmaz.. és közben csupán mikroszkópikus méretű..
  • juzosch
    Áhh, ez fájt.

A majmoktól kaptuk el, akkor tőlük származik. Olyan ökörséget senki nem mondott, hogy a majom fajból alakult ki a HIV vírus faja. Ez komolyan fájt:)

A plutó meg soha nem volt hold, eszébe sem jutott senkinek hogy az lehetne. Ahogy a kisbolygók sem holdak. A Charon hold volt, mert a plútó körül keringett.
    A plútónak, meg még jópár más égitestnek egy teljesen új csoportot hoztak létre. Asszem tényleg törpebolygó, vagy valami ilyesmi a neve.
  • Albertus
    Szia!

Figyelmetlen voltál. Azt a véleményem mondtam el, hogy 1969-ben
    nem valószínű, hogy Amstrong járt volna a Holdon.. 72'-ben már nem tartom kizártnak..

Egyes szakértők szerint a holdról hozott kőzetekből kinyerhető
    olyan biológiai fegyver, ami ellen a földön nincs védelem..

Ez szintén csupán idézetem.. Nem én találtam ki..
  • Albertus
    Szia!

Nos, lehet, hogy nem tudod, de a nemzetközi csillagász szövetség kéthete minősítette vissza a plútót holddá.. Lehetnél napra készebb..

És nem a majmoktól származik, mint ahogy az ember sem.. Az tény,
    hogy a majmokban is megtalálható, sőt! a gorillák úgy is hordozhatják, hogy önmaguk nem betegszenek meg tőle..

Az összeföggésbehozás sem tőlem származik, hanem az AIDS felfedezőjétől.. Az az orvosnő aki először azonosította és az AIDS nevet adta neki, ő hozta kapcsolatba..én csak idéztem..
  • juzosch
    Hiba#1: Ahhoz, hogy normális eséllyel legalább 1 olyan baci maradjon, ami azon kívül, hogy mutálódik, és életképes marad még a megfelelő új tulajdonságot is szerezze, ahhoz rengeteg baktériumra van szükség, hosszú időre és nem árt egy labor sem. Tehát abban sem vagyok biztos, hogy befértek volna a leszállóegységbe a többi cucc mellé, ráadásul hetekig ott kellett volna maradniuk legalább. Ugyanis a mutáció kis lépésekben zajlik, és csak szaporodáskor. Ráadásul ki is kell válogatni a megfelelő egyedeket, ehhez megfelelő környezet kell, ahol a nekünk nem tetszőek elpusztulnak.
    Hiba#2: A földön olyan sugárzást csinálsz, amilyet akarsz. A holdi sugárzáson kívül még számtalan más lehetőség is van.
  • sz4bolcs
    :D:D:D lol micsoda elméletek.. még-még! :D
  • mrzool
    "Amúgy eléggé nevetséges az AIDSet összefüggésbe hozni, a holdkőzetekkel :D"

Főleg, ha figyelembe vesszük azt a megdönhetetlen állítást, hogy nem is jártunk a Holdon.:) Akkor milyen holdkőzetről is tetszik beszélni, kedves Albertus?:)
  • Sanyix
    "Plútó már nem bolygó, hanem hold.." Hát ezt nemtudom honnan vetted, mert a plutó soha sem volt hold (minek a holdja lett volna?), régen bolygó volt, most törpebolygónak sorolják be.
    "Egybeesés: az első AIDS-es betegeket azután találták, hogy a fél világ
    végigtapizta a holdköveket! (Állítólag sterilizálták a köveket elötte!)"
    Az AIDS afrikából, majmoktól származik, elvileg a 70-es években került valaki kapcsolatba velük, majd továbbhordta. Amúgy eléggé nevetséges az AIDSet összefüggésbe hozni, a holdkőzetekkel :D
  • Albertus
    Szia!

Fogsz egy csomó DNS-t besugárzod ( Hold felszínén tartod pár órán át, nincs Van Allen öv, nincs ionoszféra, nincs légkör..), a sugárzás megváltoztatja..
    Ezek után visszahozod a földre. Az élhetőség szempontjából hibás
    DNS-ű vírusok, bacik, gombák elpusztulnak, a többit pedig mutánsnak hívjuk..
  • Albertus
    Szia!

Jó ötlet!
  • Albertus
    Szia!

A rövidhullámú technika alkalmazásával az MTI 1969 elött már évekkel,
    ugyanazt a "digitális" átviteltechnikát alkalmazta amit a luna műholdak..
    Ez a mai értelemben nem nevezhető digitálisnak. Lényege, hogy
    a képet pontról-pontra rávezették egy vákumos "fotocellára", az így kapott nem digitális, hanem analog jellel modulálták az amplitudóban
    a vivőhullámot. Ha a rövidhullámú sávra tekered a rádiódat, akkor a
    mai napig is hallhatsz ilyen "buborékolás" szerű hangú adást..

Nem ártana ismerned azt amiről beszélsz!

A karantén: A hold (a bolygók besorolása, hogy bolygó vagy hold
    megállapodás kérdése, lásd: Plútó már nem bolygó, hanem hold..), idegen égitest. Így félszínéről hozhattak magukkal idegen vírusokat, baktériumokat, gombákat..

Egybeesés: az első AIDS-es betegeket azután találták, hogy a fél világ
    végigtapizta a holdköveket! (Állítólag sterilizálták a köveket elötte!)

• patiang
    Az előzőre: "istenek" nem vallási.
  • patiang
    "Tudod Te, vagy egyáltalán bárki,"-: ez nem az "istenekre" vonatkozik!
  • patiang
    Úgy érzem félreértetted szavaimat. Olvass a sorok között.:)))
  • Kmarha
    No, pont te mondtad elöször, hogy tudja e Te, vagy bárki is, hogy mi játszodik le a színfalak mögött?? No, akkor hogy mered azt mondani, hogy hatalmas disznóság ez az egész?!
  • patiang
    Hát igen. Ha belegondolsz, valóban az igazat mondod. Tudod Te, vagy egyáltalán bárki, mi játszódik le a színfalak mögött?! Igen, hatalmas disznóság az egész. "Én tudom, hogy te tudod, hogy én tudom stb . Fogjuk be a pofánkat. Kifelé majd megjátszuk a nagy útálatot stb, de azért egy tálból cseresznyézünk". Köztudott volt mindenki előtt, hogy megegyeztek a világ felosztásában, minden téren. Itt-ott egy pifi-pofi, de azért "barátok" vagyunk. És MOST ugyanez játszódik le, kissé más szereposztásban. 1956-ban a mellettünk lihegő amik, nyugatiak miért dobtak egy kis alamizsnát is. Kijelentették, hogy, ha ti ruszkik nem szóltok bele Szuezbe, vihetitek a csába K-Európát. Egybként Gagarin körül vannak fura dolgok. S ezeket nem a nyugati, hanem a keleti média piszkálta.:(((
  • Gundark
    Öö.. Mennyi idő is telt el a repülése és a lezuhanása között? Nem sok egy kicsit? 61 áprilisában reült, és 68 márciusában zuhant le. 7év? Amikor beszélhet hogy nem ő volt? Akkor gyanus lenne ha az eltás gépe lezuhant volna mikor viszik moszkvába bemutatni az embereknek. No meg miért is beszélt volna? Örökké benne lesz az emberiség történelmében. De az is jó hogy az oroszok azért nem szóltak hogy nem az amik az elsők a holdon mert az amik sem szóltak hogy nem ők az elsők az űrben :) Milyen szép új világ :) A hidegháború meg az űrverseny csak egy barátságos golfjátszma a nemzetek között, és mindenki kedves mindenkivel :)
  • HUmanEmber41st
    Ok, már megrendeltem a repülőjegyeket és a belépők is megvannak a múzeumokba... :) :)
  • patiang
    Amikor az emberiség döntő többsége minden fenntartás nélkül hisz valamilyen /nem bizonyított / felsőbbrendűségben, de a tényekkel hadilábon áll, akkor szerintem várni kell még pár évezredet. Bár a fene tudja.....:)))))
  • [NST]Cifu
    Bocsánat, de ha tagadják az eredeti képek eredetiségét, akkor mi értelme újabbaknak? Azokra is rá lehet fogni, hogy hamisak. Amúgy az évtized végén, a jövő évtized elején kb. tucatnyi Holdszonda indul, tehát valószinüleg lesznek majd eféle képek.
  • [NST]Cifu
    Ha még akarnék flémelni egy kicsit, megkérdezhetném, h melyik űrhajót mutogatják a nagyközönségnek, de ez sztem sehova sem vezetne, mint ahogy eddig sem vezetett sehova.

Az Apollo-rendszerből csak a parancsnoki modul tért vissza. Ezek megtekinthetőek a következő múzeumokban:

Apollo 7: National Museum of Science and Technology, Ottawa, Ontario, Canada
    Apollo 8: Chicago Museum of Science and Industry, Chicago, Illinois, USA
    Apollo 9: Michigan Space Center, Jackson, Michigan, USA
    Apollo 10: Science Museum, London, UK
    Apollo 11: National Air and Space Museum, Washington DC, USA
    Apollo 12: Virginia Air and Space Center, Hampton, Virginia, USA
    Apollo 13: Kansas Cosmosphere and Space Center, Hutchinson, Kansas, USA
    Apollo 14: Astronaut Hall of Fame, Titusville, Florida, USA
    Apollo 15: Air Force Museum, Dayton, Ohio, USA
    Apollo 16: US Space and Rocket Center, Huntsville, Alabama, USA
    Apollo 17: Johnson Space Center, Houston, Texas, USA
    Apollo-Skylab 2: Naval Aviation Museum, Pensacola, Florida, USA
    Apollo-Skylab 3: NASA Glenn Research Center, Cleveland, Ohio, USA
    Apollo-Skylab 4: National Air and Space Museum, Washington DC, USA
    Apollo-Szojuz: NASA Kennedy Space Center, Cape Canaveral, Florida, USA
  • sz4bolcs
    A földön nem kellett cserélniük, bármi is volt.
  • patiang
    Volt egy olyan pletyi is, hogy Gagarinnak azért "kellett" lezuhannia, mert pofázni akart.
  • patiang
    Nahát pont ezért szarnak az amik arra, hogy egyesek elhiszik-e vagy sem. Ők tudják, és ez nekik elég. Az összes "hitetlen" a világ nyugati feléből került ki / üzlet ? /, a ruszkik kukák. Vagy netán én is tudok valamit, meg te is ?
  • Sanyix
    A maradékot skylab küldetések formájában használták fel. Azhiszem valami félig elkészült utolsó darabot állítottak ki, ami már a skylabot is lekéste.
  • HUmanEmber41st
    Olvasd el mégegyszer figyelmesen: #707...
  • sz4bolcs
    Tehát a földön nem sokat ért nekik Gagarin, gondolom nem őt képezték ki egyedül. De ha így van, a moonhoaxerek miért hozzák föl ezt is, miért keverik be, mint valami érvet?
  • sz4bolcs
    Tehát ha egy tartalékos ment volna föl, és tegyük föl meghal fönt, akkor mondták volna lent Gagarin nevét, ha Gagarinnal történik fönt valami, akkor lent a másik nevét mondták volna. Ezért spekuláció, hogy a Földön cseréltek volna.. :)
  • sz4bolcs
    Tök mindegy, hogy gagarin, vagy más ment az űrbe, hiszen csak akkor jelentették be a dolgot, amikor már fönt volt. Gagarin nevét akkor még az ismerősein kívül nem ismerték. Mi értelme lett volna a Földön cserélni?
  • sz4bolcs
    Igen, sok milliárdot költenek színészkedésre, eközben a technikai fejlődés is hipp-hopp megugrik. :-) Vagy csak úgy van a technikai fejlődésben egy fekete folt?