5130
Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • [NST]Cifu
    #5130
    Megint ott tartok, hogy neki kéne állnom kibannolni az embereket, és megint kezdek azzal a gondolattal játszani, hogy be kéne zárni a tudományosban az NWO / konteo topicokat. Értelem úgy sincs benne, hiába áll neki az ember magyarázni, üres reakciókkal találkozik...
    Most meg egyenesen offtopic / NWO flame kezd kialakulni és személyeskedésbe torkollani. Arra meg semmi szükség.

    Egyelőre "csak" bezárom a topicot egy időre, aztán majd talán egyszer újra kinyitom.
  • patiang
    #5129
    Azért magyarázza már meg valaki, hogy miért pont gyíkok lettek az "áldozatok", miért nem a bűzös borz????
    Mert abban is ugyanannyi logika volna.
    Könyves Kálmán: "boszorkányok pedig nincsenek"----------s ez minden irtózatos nagy baromságra igaz-----------------------
  • patiang
    #5128
    Ne haragudj, ha netán a művelt, fennkölt személyedet megsértettem volna. Ha emlékezetem nem csal, kaptál Te ennél sokkal csúnyább beszólást is, már ha az enyém annak tekinthető, mégsem kaptad elő a hatlövetű bugylidat.
    Azzal pedig aki az előzetest írta maximálisan egyetértek, hiszen mit keresnek "azok" a tudomány területén? Nem elég az,hogy az emberek döntő hányada "analfabéta", jönnek olyan dolgok cáfolatával, amit a tudomány többé-kevésbé bizonyított. Amikor elkezdődött ez a topic, fogadtam az egyik haverral, hogy a hitetlenek fogják uralni a terepet. S baszki (bocsi) nekem lett igazam. Még most is azon vitázunk, hogy voltak-e a Holdon, közben teliszájjal dumálnak mindenféle hüllőemberekről, a feketelyukak urairól. S mégegyszer baszki (bocs), az okoskák nem is tudnának róluk, ha "hitetlen" tudósok, még ha közvetetten is, nem bizonyították volna be.
    Tehát nekem az a bajom a "kocsmatöltelékkel", hogy a nép őket tekinti "azénmindentudok" vezéreknek. Erről nem is vitázok.

    "Ettől függetlenül lehetnek teljesen korrekt állításai az anyagnak"-------------NE higyj benne, meg se nézd, mert nem Neked való.
    Csak még annyi, hogy igazság szerint nem szabadna ilyen filmeknek születniük.
    Mégegyszer bocsi, ha bunkó voltam, de lehet, hogy te is faragásra szorulnál még--------------------------
  • polarka
    #5127
    Milyen hüllő-emberek? Már a 19. században is tudták, h templomépítő denevér-emberek flangálnak a Holdon meztelenül. link
  • remark #5126
    Még ha nem is az a válasz, amit vártam, de ez legalább válasz!
  • remark #5125
    És ugye az a kérdés mindig, hogy mi szükség a bulvár stílusra, ha egyszer a tudományos érvek megingathatatlanok, és egyértelműen bizonyítanak egy álláspontot. A bulvár stílus szerintem csak arra jó, hogy egy vitában, ahol vélemények állnak egymással szemben, az egyik fél felülkerekedhessen.
  • Bucser
    #5124
    Javaslom ruházz be a BPPlearning Financial Accounting című könyvébe és ott lépésről lépésre leírják hogyan könyvelődik a hitelkihelyezés mindkét oldalról. Ja hogy a könyv maga 35 Euro? Nosza vedd meg és olvasd el.

    JA segítek. Az ACCA képzés moduljai között keresd.
  • remark #5123
    Nem válaszoltál. Az, hogy szerinted hogy van, az nem érdekel. Egy forrást mutass nekem, ami leírja, hogy hogyan könyveli a bank a hitelkihelyezést.

    BTW ne idegeskedj, hisz az is információt hordoz...
  • Bucser
    #5122
    Remélem feltűnt, hogy már Londonban élek így sok forráshoz nincs hozzáférésem jelenleg. A Könyvelési tételedre meg már ezerszer válaszoltam csak nem akarod felfogni.

    BTW kurvára nem szóltam hozzád.
  • remark #5121
    Mondja az, aki nem hajlandó egy egyszerű kérdésre válaszolni (könyvelési tétel megvan már?), helyette kelti itt a hangulatot.
  • Bucser
    #5120
    Olvass bele az NWO topicba kb 2007 tájától. Saintgerman azóta megvan győződve arról, hogy én egy vagyok a reptoliodok közül:) és hogy más a szemem és ha belenézne akkor végre biztos lehetne, hogy a Rotschild vérvonalból származom:)

    Régen röhögtem olyan jókat mint az ő meséin:) és vannak csodálói odaát:)

    Nagyon tanulságos hova vezet ha sok konteóst összezársz:) A legnagyobb zagyvaságokat képesek összekölteni és teóriákkal alátámasztani és csepett sem gondolkodnak el azon, hogy esetleg az alapállítások hibásak:)
  • remark #5119
    Mondd már meg mi rázta fel ennyire a bogyódat??
    Az összefoglalót nem én írtam, jeleztem is, de egyetértek vele.


    Tudom hogy nem te írtad az összefoglalót. De az, hogy egyetértesz vele, ez utalhat arra, hogy amit megfogalmaztam az rád is igaz. Erre utalhat a "mi rázta fel ennyire a bogyódat" megfogalmazásod is.

    Lehet, hogy olajozni kellene, de mit akarsz kifejezni?

    Annyit akartam kifejezi, hogy az összefoglaló írója még a Discovery színvonalát sem éri el (ők egy "nem normális"-nál messzebb nem merészkedtek az idézet alapján). Amivel nyit, az fröcsögés, hangulatkeltés, rágalmazás, minősítgetés, majd (eddig ugye semmi tudományos nem hangzott el) egy hirtelen kanyarral kilyukad ott, hogy itt tulajdonképpen tudományos érvek felsorolásáról van szó.

    Már többször több helyen figyelmeztettem a kedves egybegyűlteket, hogy ne mossák össze a tudományosságot a kocsmahangulattal, mert ez pont az ellenkező hatást váltja ki mint szeretnék. A tudomány tekintélye, renoméja ezzel nem nőni fog, hanem pont ellenkezőleg.

    Tehát mikor az összefoglaló írója hangulatot próbál kelteni az olyan megfogalmazásokkal mint: "pszichopata szélhámosok", "áltudományos baromságokkal", "megetetni az embereket", "azzal kábítja a világot", akkor valóban sikerül "hangulatot keltenie", csak épp eredeti szándékával ellentétes hangulatot. Azt fejezi ki ékes magyarsággal, hogy a fórumtudósok gyakorlatilag mocskosszájú manipulatív és/vagy primitív kocsmatöltelékek. (Nem én mondom, én csak lefordítom mindenki által érthető magyarra a nyilvánvalót.)

    És ugyanebbe a hibába bizony nagyon sokan beleesnek arra hivatkozva, hogy "teljesen mindegy a megfogalmazás, a tartalom a lényeg". Nem, a megfogalmazás (a kommunikáció) nem lényegtelen elem. A megfogalmazás/kommunikáció ugyanúgy információt hordoz, mint a "tartalom". Mert a megfogalmazás színvonala a másik fél gondolkodásának színvonalát tükrözi. Ha tetszik, ha nem. Ez nem olyasmi, amit én találtam ki, így erről felesleges vitatkozni. Ezt tudomásul lehet venni, vagy lehet tagadni.

    Egy hatásvadász módon megfogalmazott szöveget még véletlenül se fogok tudományos igényességűnek tartani, hanem bulvár színvonalúnak, attól teljesen függetlenül, hogy mi az adott anyag valódi tartalma. És ezzel hidd el nem csak én vagyok így. Ettől függetlenül lehetnek teljesen korrekt állításai az anyagnak, de a tálalás akkor is bulvár.
  • remark #5118
    Mi köze van az anonimitásnak a hsz színvonalához? Semmi. Akkor meg? Már megint semmi értelme annak amit magyarázol...
  • gothmog
    #5117
    Azzal azért ugye te is tisztában vagy, hogy aki az utóbbi időben ide jött tagadni, meg kérdőjelezni azt egyiket se az esemény megtörténte vagy meg nem történte érdekelte. Hogy a századszorra vigyorogva beirkált "árnyékok meg lobogazászló" -típusú kommenteknek soha nem az volt a célja, hogy bármit is bizonyítsanak. Hiszen soha nem állítanak semmit.
    Hogy akkor mi a céljuk? Nem egyértelmű hogy az ingyencirkusz?
    Persze Saintgerman, az más eset, ő az a tolvaj aki balekokra vadászik, akiknek az idejét rabolhatja. Esetleg balekokra, akik elhiszik a maszlagját. (persze tudom, ő se állít soha semmit. erre nagyon ügyel, hogy számonkérhető konkrétumok ne legyenek a szövegelésben) Néha még a sleppjét is idecsődíti, bár azok elég hamar el szoktak fogyni.
  • patiang
    #5116
    Nem tartasz attól, hogy a holdraszállást mindig is többen fogják tagadni, megkérdőjelezni??
  • High end PC #5115
    A Holdon elhelyezett tükröket ma is használják külföldön a csillagász kollégák távolságmérésekre, valamin 2009-ben mi is vizsgáltuk a Holdról hazahozott kőzetek egy kis részét az anyagtudományi tanszéken. Mindig lesznek olyanok, akik tudatlanságból fakadóan bugyuta összeesküvés elméleteket fognak gyártani. Amivel nem mindig van baj, az összeesküvés elmélet gyártás sokszor magas intelligenciát is takarhat, de az összeesküvés elméletek nagyobb része -véleményem szerint- a tudatlanságból fakad.
  • patiang
    #5114
    Ki ül a pacin? Vagy netán mindig lekúrják a "kétoldaliak" ?
  • Pares
    #5113
    LoL? Azért az vicces, amikor a ló egyik felére átesőket a ló másik felén lévők akarják helyre rakni.
  • patiang
    #5112
    Bocs Molnibalage, ha tévedtem:))
  • patiang
    #5111
    Mondd már meg mi rázta fel ennyire a bogyódat??
    Az összefoglalót nem én írtam, jeleztem is, de egyetértek vele.
    Lehet, hogy olajozni kellene, de mit akarsz kifejezni?
  • patiang
    #5110
    Ez személyemet célozta?
  • Molnibalage
    #5109
    Mondja mt. nagyarc, aki az anonimitás mögé bújik. Mindan nap azzal a jól eső tudattal kelek fel, hogy amíg annyi idióta van, mint te, addig nincs veszélyben a megélhetésem...
  • remark #5108
    Akárki is írta ezt az "összefoglalót" a filmről, színvonalon aluli megfogalmazása színvonalon aluli gondolkodót takar.

    Lásd:
    "pszichopata szélhámosok"
    "áltudományos baromságokkal"
    "megetetni az embereket"
    "azzal kábítja a világot"
    vs.
    "tudományos érvekkel"

    Ilyen szöveget a Discovery-n ma még nem adnának le. Ahhoz előbb még vagy 20 évig kellene butítani az embereket, hogy ez elfogadottá váljon.

    Ez a színvonal inkább az sg-n írogatókra jellemző, lásd: "Ma divat hülyének és konetóhívőnek lenni. Ennyi."
  • Molnibalage
    #5107
    Ma divat hülyének és konetóhívőnek lenni. Ennyi.
  • Saintgerman
    #5106
    A Discoverin lehet megtalálni az egyetlen való igazságot ? Ott alkalmazzák az igazmondókat ? Az idézeted inkább bértollnok megnyilvánulásának tünik... akinek egy csöpp sütnivalója van, az nem veszi a szájára a "tudományos" szót, különösen nem bizonyítás gyanánt...
  • patiang
    #5105
    A Lunohodokkal mi lett amiket az oroszok '70 körül lőttek fel?
  • patiang
    #5104
    Aki hozzá tud jutni nézze meg: Discovery World - Mi volt az igazság a holdraszállás körül

    Egy kis idézet:
    "Egely Györgytõl Erich von Danikenig mindig akadnak pszichopata szélhámosok, akik abból akarnak megélni, hogy áltudományos baromságokkal próbálja megetetni az embereket.

    Jose Escamilla "Élet a holdon amit a kormány eltitkol" filmjében azzal akarja kábítja a világot, hogy a Holdon - õ aztán csak tudja és biztos forrásból... - van élet és persze mindezt szándékosan eltitkolják elõlünk. Míg más áltudományos próféták azzal szédítenek, hogy az amerikaik valójában nem is jártak a Holdon, hazudtak a világnak, és a készült filmek és fényképek nem többek, mint hollywoodi produkció.

    "Az ilyen elméletek feldühítik a Holdprogram egykori résztvevõit. Annyira járatlanok a tudományban, hogy nem is érdemes vitatkozni velük. A Holdraszállás-összeesküvés prófétái hatalmas kárt okoznak a jövõ ifjúságának. Aki azt állítja, hogy az egész csalás volt, az õszintén szólva nem normális." - hallhatjuk a filmben.

    E film ez utóbbi szélhámosság prófétáinak állításaival száll szembe és leplezi le õket az utolsó szálig, tudományos érvekkel, és egyszer és mindenkorra a helyükre téve õket."

    Persze van akinek ez is csak az eltitkolás egyik műfaja.
  • patiang
    #5103
    Értem:)
  • Saintgerman
    #5102
    Mit gondolsz mért tettem idézőjelbe a feltételes módot ?
  • patiang
    #5101
    Akkor Te sem hiszel benne?:-" ha igazam "lenne" "
  • Saintgerman
    #5100
    Örülök, hogy szórakoztathatom a kollégéjaidat (is) uwu. Képzeld el, ha igazam "lenne", hogy az arcukra fagyna a röhögés !
  • uwu hun
    #5099
    Nem értek a pszichológiához, de szerintem ilyen betegség nincs. Neki ez a hobbija, hogy ilyen.
    Végül is mi is ezzel foglakozunk, csak másképp, ő is csak unatkozik. Én meg tudom érteni. A kollégáim enegem se tartanak teljesen épeszűnek, csak azért mert pazarlok rá időt hogy egyáltalán figyeljek rá. Persze azért annak ők is örülnek, mikor elküldöm nekik a gyöngyszemeket, és van min röhögni:)
    Kemény munka mám levadászni ilyen hsz-eket amikhez tegnap volt szerncsénk.
  • Molnibalage
    #5098
    Nem tudom már eldönteni, hogy saint csak fullba viccek, tényleg ennyire buta vagy csak elmeorvosi eset...


  • uwu hun
    #5097
    Én már mondtam, hogy még ha mély retardáltkodásról is van szó, még akkor sem szabad fullba nyomni a kretént.
    Most aztán meg lehet nézni mi van belőle, ha valaki fullba nyomja.
    Nem szabad ennyire átszellemeülni, csak lájtosan a retardáltkodással!

    Elég ha egy hsz-be csak egy kurvanagy hülyeséget ír az ember.
    Nem szabad így sokkolni a közönséget, mert rögtön vége a kellenmes kis retardáltkodásnak. Érdektelenek leszneik, ha az összes poént a nyakukba zúdítjuk. Elég lenne először egy kis gyíkozás, aztán lájtos zsidózás, és csak a következőbe legyen benne a máj és lép evés. A láthatatlan megfoghatalan rezgésekkel és energiákkal, meg különösen ki kell várni, főleg ha el akarunk jutni a meridián szövésig a lekvár kaszáláson keresztül.

  • sittes79
    #5096
    Aztakurva...véletlenül tévedtem ide..de a tökömnek kellet bezárni a sárga házakat vagy akkor kapcsolják ki a netet legalább....jézus
  • Nagydög
    #5095
    Uhh, basszus! Az elmeorvosoknal nincs olyan szabaly, mint a rendoroknel, hogyha elmebeteggel talalkozik, szolgalatba kell helyeznie magat, es megkezdeni az eljarast?
  • Saintgerman
    #5094
    Azért annak örülök, hogy nem csak tőlem hallotok ezekről a dolgokról, de az elszomorít, hogy az energiátokat adók formájában elvonják, és ti vagytok elég 'birkák', ahhoz, hogy ebből még viccet is csináljatok !!!
  • DaniellT
    #5093
    gondolom a Hihetetlen magazin az egyik alapmű ehhez az emberi szerveket zabáló közöttünk élő hüllőlény alakváltó ufó sztorihoz, akik feketelyukakkal kommunikálnak a Holdnak, kb ott olvasni ilyen legalja dolgokat.
  • Saintgerman
    #5092
    Én viszont az illemtanra hívnám fel a fegyelmedet! Hogyan kell viselkedni, ha valahová belépsz... arra vonatkozólag viszont, hogy mi a tudomány, adj még magadnak egy kis időt... (ha nem 'mások' adták neked)
  • patiang
    #5091
    Igaz, hogy ez is off lesz: hidd el, hogy az emberek min 80%-a az ilyet lapátolja befelé.