34
  • DOT
    #34
    Azok mégis eltűntek (csekély kivétellel) a Win pedig megmaradt, és fejlődik. Akkor valamit mégiscsak jól csinálnak.
  • dez
    #33
    "Nem ők találták ki, inkább nekik köszönhető, hogy elterjedt az átlagfelhasználók körében."

    Ez is csak azért van, mert ők terjedtek el a legjobban. (De nem a hihetetlen jóságuk miatt.) [Mellékesen, home-computerek millióin volt már igen fejlett grafikus-egeres-multitaszkos-stb. OS, amikor végre olyan formába került a Windows-kezdemény, hogy egyátalán használhatónak lehetett nevezni, és legalább át lehetett állni az MSDOS-ról.]
  • dez
    #32
    "és ők találták ki először a grafikus felületü oprendszert"

    Hujjujujujuj, ez fájt. Te hány éves vagy? :)
  • Dj Faustus #31
    "ők találták ki először a grafikus felületü oprendszert"
    Nono, azért ez nem így van. Nem ők találták ki, inkább nekik köszönhető, hogy elterjedt az átlagfelhasználók körében.

    Lásd erről:




    "pl. a microsoft antispyware"
    Ez a program (mely alapvetően nem a Microsoft készítménye, lásd GIANT AntiSpyware) a Microsoft részéről a utólagos hibaelhárítás (ha már az Internet Explorer korábbi verzió ennyi spyware-t összeszedtek, próbáljuk meg őket kiírtani) taktikáját követi.

    "a Microsoft sok jó dolgot csinált"
    A Microsoftnak inkább az az érdeme, hogy sikerűlt neki elterjesztenie a számítástechnikát, olyanoknak is, akik annyira nem értenek hozzá.
  • TommoT
    #30
    Biztos sokan nem értenek egyet velem, de a Microsoft sok jó dolgot csinált. Pl. szerintem ez nem hülyeség amit most csinálnak és sok jó progit csináltak (pl. a microsoft antispyware, ettől függetlenül mást használok :)) és ők találták ki először a grafikus felületü oprendszert, gondolj bele, ez mekkora lépés volt! Az más kérdés, hogy szarul sikerült és néha engem is idegesít amikor lefagy és akkor kitekerném Bill Gates nyakát .
  • Laci73
    #29
    "...A kutatók ennek alapján kísérletképpen felhasználták a Microsoft szoftverének algoritmusait, azért, hogy így elemezhessék ki a HIV-vírus genetikai szekvenciáját"

    Láthatnánk esetleg a modelleket és összevetéseiket? Hát igen.

    Néhány, publikációs viszketegségben szenvedő, másodvonalbeli asszisztens szeretne az utókorra oszlopos bölcsességeket hagyni, ugyanakkor a háttérben röhögő, de okosan meglapuló marketing-szakemberek ügyesen hozzák le szenzációként a hírt. A lényeg hogy a MS neve egyre szélesebb körben kapcsolódjon olyan, köztiszteletben álló dolgokhoz mint az egészségügy, a kutatás, a kultúra.
    Kicsit sarkítva: Mikor derül már ki hogy a Linux ilyen jellegű kutatásokra alkalmatlan, ráadásul bizonyítottan rákkeltő? :)
  • maozedong
    #28
    lál :C
  • FTeR
    #27
    jujj, a marketing duma :)
  • Kensin
    #26
    "3. ez nem különbözteti meg másoktól, mivel mindenki ezt akarja. linux is arra vágyik, h mindenhol linux fusson...csak neki nem megy annyira."

    Hát ezt kétlem, mivel a linux eleve nem olyan oprendszer, ami egy átlagfelhasználónak való, mivel főként konzolos, és a konzoltól már rég elszokott ez emberiség.
    Egy normális, jóravaló, értelmes linux programozónak nem az az érdeke, hogy mindenhol az ő programja fusson, hanem hogy aki használja, annak jó legyen.
    Csak azoknak érdeke, hogy minél többet ráerőszakolni mindenkire, aki pénzt akar ebből. A Winfos meg pénzt akar, de k* sokat.

    Bocs az offtopic-ért, ezt el kellett mondanom
  • Tetsuo
    #25
    A multi(k), a torz ("szabad") piacgazdaság erdménye és a kaszterősítő bankrendszer eszköze. A modern rabszolgaság jelképe(i).
  • Tetsuo
    #24
    Így van.
  • FTeR
    #23
    igen, tudom. A M$ súlyosan károsítja ön és környezete egészségét. Kérdezze meg EU-s képviselőjét, kivizsgáló biztosát!
  • LowEnd
    #22
    Hihi Dez, itt is ellenvéleményt kell nyilvánítsak :-))))

    Nem biztos, hogy a multik terjeszkedése olyan káros: pénzt nyomnak oda, ahova mások nem képesek, így a kutatás fejlesztés ütemét összességében nagyon felpörgetik.

    Szálljon be a Microsoft ebbe a biznicbe is, hajrá! Csak aztán haszna is legyen, ne csak "fölözze a mások által kikapart gesztenyét". Itt most olybá tűnik tesz is valamit.

    Nah, majd meglátjuk...

    Mondjuk ennek a gyógyszernek még az átfutási ideje is olyan hosszú hogy olyan lassú lefolyású betegséget figylembe véve mint az AIDS, sem mehetek nyugodtan a dizsibe csajozni....

    (bár mostanában az écc fő terjedési forrása a netes társkeresők :-( )
  • dez
    #21
    Az a baj, hogy MS tipikusan azt a hírhedt multit testesíti meg, amelyik ha kell ha nem terjeszkedni akar (ráadásul igencsak unfair módon, bár emiatt már az orrára koppintottak, és már kicsit visszafogja magát), és ahova így eljut, ott nem feltétlenül pozitív hatást fejt ki, mert nem valami jobbat alkot, mint ami volt, hanem úgy-ahogy összerak valamit, olyan alapon, hogy nem az számít (nekik), hogy valami milyen jó, hanem a kapcsolatok, piaci fölény, vagy technikai kényszerhelyzet (zárt szabványok, stb.). Plusz a konkurencia teljes kiirtására is törekednek, amennyire tudnak, így alternatívát sem hagynak azoknak, akik mást használnának. És akkor szerinted szeretni kellene őket?
  • FTeR
    #20
    soronként:
    1. minden infó hírnek számít azok számára, akiknek új infót tartalmaz.
    2. nem. de remélem nem kavarok bele az összeesküvés elméletedbe. Én nem vagyok a rendszer részét képező egyed és te nem vagy Neo.
    3. ez nem különbözteti meg másoktól, mivel mindenki ezt akarja. linux is arra vágyik, h mindenhol linux fusson...csak neki nem megy annyira.

    érdekes, hogy tök mind1 mit csinál m$ nektek fikázni kell. orvoshoz kéne fordúlnotok. már ott tartotok, h ha billi teszemazt élete kockáztatásával megment 1 busznyi gyereket, ti rögtön arra gondolnátok, h a szemét biztos azt mérlegelte, h ezzel növelheti a potenciális piacot.

    köszönés képpen 1 bölcsesség:
    "Ha nem értenek meg, még nem jelenti azt, h művész vagy."
  • bidzsi
    #19
    Az SG gyorsreagálású cikkírói jelentik...
    A hír különben március elejei, több más hazai online forrás is írt róla, és ami még cikibb, már az offline sajtó is megelőzte őket... (PC WORLD/április)
    Egyébként feltételes valszám segítségével derítik fel a spamek mutációit, és ugyanezt alkalmazzák "hagyományos", mutációra hajlamos vírusoknál is (AIDS, Hepatitis, stb).
  • Mice
    #18
    és akkor mi van? ebben a mai hülye világban v verexel v eltaposnak

    nem tom akkor is uígy szidnád ezt a céget ha egy vérvétel során te is AIDS-es lennél...

    azt a pár embert akinek megmentheti az életét az ku$vára nem fogja érdekelni a m$ számtechpiaci helyzete

    és ha fter az ms-nek dolgozik? akkor mi van? az már büdös? ez dettó olyan mint a szoftverszabadalmak idején amikor az egyik muksó azt mondja, hogy az igaz, hogy tagja volt az azt elfogadó tanácsnak, de a véleménye nem egyezett meg a tanáccsal.

    mellesleg legalább valami m$ felvásárolta xy céget című lenne a cikk, de most is egy normális ténykedésnél vakaróztok már megint...
  • fie
    #17
    Ős régi hír.
    FTeR, Te az M$-nek dolgozol, vagy mi? Mindenhol csak azt látom hogy dícséred.
    A helyzet a következő: a picipuha mindenben benne akar lenni. Totális hatalmat akar. Ez különbözteti meg az M$-t másoktól.
  • FTeR
    #16
    egyébként az ilyenek különböztetik meg az M$-t másoktól.
    lehet, h nem ő fejlesztette/találta ki az sw-t, de ő látta meg benne a lehetőséget. És nem csak meglátja az ilyeneket, hanem ki is használja...
    Hiába találod fel a pénzcsináló gépet, ha nem tudod kihasználni.
  • Emmegki
    #15
    Ez még jobb
  • HUmanEmber41st
    #14
    Ez jóóóóóó :) :) :)
  • dez
    #13
    Mondjuk nem egészen világos, pontosan mit is csinálnak.
  • szivar
    #12
    Nem kapus, hanem Ablakos.
    lsd.: "Hiányoztál mind Ablakos Billinek az árfolyamesés." címszó alatt....
  • FTeR
    #11
    Akkor már Kapus Vili (Vilmos)
  • FTeR
    #10
    most mi a bajod, symanteknek ménem jutott ilyen eszébe?
  • HUmanEmber41st
    #9
    Júj de rendes ez a Kapus Billi bácsi, hogy már a kutatólaboratóriumokban is keresi a vírusokat...azzztaaaa
    :):):):)
  • dez
    #8
    Júj, mintha a MS találta volna fel ezeket az algoritmusokat... (Nem pedig megvett volna egy tizedrangú kis vírusbuster céget.) Legendaépítés megy 1000-rel... (Bizonyára cserébe némi anyagi támogatásért. Mármint a kórház felé.)
  • Cat #7
    pedig nem baromság

    "Laboratory tests of the HIV vaccine models on samples of HIV-infected cells began in February 2005. Initial results should be available later in 2005. If the models succeed, Microsoft Corp. will do algorithmic analysis to determine if the multiple epitopes reduce the effectiveness of the vaccines, a phenomenon called immunodominance."
  • FTeR
    #6
    :DDDDD ez nagyon állat, csak nehogy tévesen azonosítsa a hiv vírust :D
  • Axon
    #5
    Ekkora maszlagot rég olvastam...
  • SuperCow
    #4
    már előre látom a hírt .

    " a Microsoft kiadta az ANTIinfluenza SP1-et"
  • Aaron Hallam #3
    Huzzunk kotont a netkábel végére?
  • rolika
    #2
    microsoft a gyógyszeriparban? :-D

    "általános védelmi hiba. a szervezet leáll."
  • Inquisitor
    #1
    :O