684
  • Shep
    akkor ez is "feltörhetetlen" mint a Splinter, mert akkor ez kimarad, számomra azért annyira nem jó mint a Chaos Teory, mert ugye azt megvettem, nem is bántam meg.
  • grebber
    Alap Phase Two: StarForce 3.4.77.00 az 1.05-ös Patch után pedig StarForce 3.5.10.01.
  • Axon
    Egyébként nem tudtok valami infót a 2. rész fogadtatásáról? Mennyire fogy Magyarországon? Utólérte az első rész sikerét és eladási adatait?
  • Axon
    Csak egyetlen dologgal vitatkoznék a hozzászólásodban.
    A sudden strike 2005 elnevezéssel nem értek egyet. A mai napig az én első számú kedvencem a sudden strike sorozat. Nem is lehet a Blitz 2-höz hasonlítani. Talán majd a most megjelenő sud 3-at, de azt én már nem tartom a sudden strike sorozat tagjának, még ha a neve ugyan az is lesz.
  • lammaer
    Szakmai okokból végig kell játszanom a Blitz 2-t :)
    Szerencsére nem demozok, hanem a sajtónak küldött full verziót próbálgathatom (bár asszem a hivatalos kiadás is itt toporog).

De tény, nem olyan nagy durranás - sudden strike 2005 is lehetne a neve. Mondjuk az utánpótlás rendszer nekem tetszik a Blitz2-ben, és végre a repülőket is rendesen lehet irányitani. Más újitás nincsen, ez igaz.
  • grebber
    Hát erősen legujabb SF3 esélyes :(
    Németbe már Panzers: Phase Two 1.05-ös patch is van azért gondolom ha nem törték fel még akkor maradt a Phase One nekem.
  • Axon
    Ha megnézed a Blitz 2 demoját akkor láthatod, hogy semmit nem vesztesz ha kihagyod.
  • lammaer
    Hát... ideje lenne nekem is megnéznem még a panzers 1-et, csak valahogy az utóbbi időben annyi tankos cucc volt, hogy a desert rats után nem volt kedvem hozzá.
    Most meg itt a Blitz2, de jó lenne ezt se kihagyni...
  • lipovics
    Szerintem aproneten erdeklodj majd nemsokara, tucatjaval akarnak majd megszabadulni tole
  • Rusy
    na kipróbáltam a demót, tényleg nem sok változás történt a phase one óta, igaz ez nem is baj, ha ugyanolyan jó lesz a játékélmény, majd ha olcsóbblesz lehet megveszem ha addig nem lesz warez verzió, most olyan mintha az 1-el játszanék, ami nem baj, csak 7 ezret szerintem nem ér na majd...
  • Rusy
    köszi leszedtem, nemsokára megnézem, egyenlőre az elsőnek a végén tartok azt befejezem, nehéz fokozaton vittem végig eddig az első 2 kampányt, nem volt gond...
  • lipovics
    http://www.hardwired.hu/dl.php?id=3420&dl=1
  • lipovics
    http://www.hardwired.hu/dl.php?id=3420&dl=1
  • lipovics
    Szerintem Hardwireden fent van
  • Rusy
    Mondjon már valaki egy gyors letöltési helyet a magyar hivatalos demóra ami gyors
  • Gregorius
    Utánanéztem egy kicsit a dolognak:

XPand Rally, Worms 4 amerikai verzió, Hitman: Contracts, Restaurant Empire, Beyond Divinity, TrackMania Sunrise, Moment of Silence, Area 51, Splinter Cell: Chaos Theory, GTR, Syberia 2 német kiadás, Chaos League, Virtual Skipper 3, Medieval Lords, Rolling Thunder, Battlefield 2?

Tovább nem sorolom, biztos van még
  • Gregorius
    Nekem a hangkártyadriveremet sajna nem szereti. Meg is hal miatta egy pár progi, de tény, hogy egy évig úgy volt fent SF, hogy azt sem tudtam fönt van. Persze ez megint egy gány dolog, hogy fent van egy éve úgy, hogy azt sem tudom, hogy fent van. Viszont kibírom, hogyha játszani akarok olyan játékkal, aminek bekavar az SF, akkor addig leszedem, és kész. Ha pedig olyan játékot futtatok, amihez kell, az meg úgyis felteszi magától.
  • Gregorius
    Ha pedig elvi kérdésről van szó, akkor meg nem tudom miről vitázunk. Akkor nem kell ide a duma a pénzről, fillérekről, eladásról, bevételről meg sikerről, meg lehet mondani, hogy te azért nem kérsz SF-ből, mert mondja neked senki, hogy ne warezolj!
  • Gregorius
    Mintahogy SF-ozik a DR is, a Mithis is a Stormregion is, és a hazai fejlesztők közül majd mindenki.
    De nem mindegyik játék lenne azzal ellátva éppen a #223 miatt. Mert ugye te is tisztában vagy azzal, hogy kereslet és kínálat-görbe létezik, nem pedig egyenes.
  • Gregorius
    A per azért lenne érdekes dolog, mert nem azt perli az ember, hogy másolásvédelem van rajta, az majdnem minden CD-n van, hanem az, hogy ez a másolásvédelem akkor is aktivizálódik, ha amúgy te teljesen legális módon használod a géped, mivel vannak komoly hibái. Olyan dolgokat kell tudnod a másolásvédelemről, amit te nem vagy köteles tudni, mint fogyasztó. Tehát hiába rendelkezel amúgy a játék futtatásához szükséges konfigurációval, nem biztos, hogy futtatható lesz a példányod, hiszen a védelem megemlítése nélkül nem is vagy köteles tudni megállapítani, hogy az adott játék futni fog-e a gépeden. A SF három nem csak SW-eket, hanem HW-eket sem támogat 100%-osan.
  • Gregorius
    Minden fórumon ez van. És érdekes módon mindenki oda lyukad ki, hogy majd warezol. Az még senkinek nem jutott eszébe, hogy vesz egy másikat.
  • Gregorius
    Te meg azt mondd meg nekem, hogy ehhez nekem miért kell nagy nevet mondanom?
    Egyébként így van, általában a kisebb fejlesztők választják ezt, mert nekik fontosabb, hogy legalább az a kevés ember vegye meg a játékukat, aki megveszi.
    Egy nagyobb cég futtatja a játékát, nem pedig a kiadóra ruházza annak jogait fejlesztés után, mert van tőkéje, hogy ezt megtehesse. Miután futtaja a játékát már nem is igazán az a célja, hogy megvegyék egymillióan, hanem az is, hogy aki tudja szerezze be warez-ban, mert az az egymillió úgyis megveszi a parasztvakításunk miatt, amire már így is költöttünk félmillió dollárt, szóval az új célunk az, hogy akár warezban, akár nem warezban minél több embernek legyen meg, mert minél több embernek van meg, annál nagyobb a rajongótábor, annál nagyobb az élet, a nyüsgés, a rajongók által készített cuccok, és ez még több embert ösztönöz majd arra, hogy minket válasszon.

Most vagy az van, hogy a Stormregion is egy még nem befutott fejlesztőstúdió, és akkor ő sem fogja a nagyok példáját követni, hanem egyelőre megpróbál befutni, de nem fejjel a falnak, vagy pedig ő is egy nagy cég, remek játékokkal, többmillió eladott példánnyal, és akkor itt van a példa.

Úgyhogy én ezt pont fordítva látom mint te, de végeredménye ugyanaz, amit te kihoztál belőle. Mert ahogy Axon is írta, vagy megkapja a törést hozzá már ma, vagy meg se veszi, mert mire lemegy az ára, addigra nem fogja érdekelni, lesz újabb, amit fel lehet törni, be lehet warezolni. Most ilyen embernek fejlesszen az ember?
  • 3P
    Azzal maximálisan egyet értek, hogy marhára bosszantó valós biztonsági másolat készítésének ellehetetlenedése, de ez sem per alap, akármennyire is sértő sokunk számára. :(

Azzal viszont nem értek egyet, hogy te nem a lemezt vásárolod meg, hanem a szoftvert. A szoftver marha drága dolog, te csak egy használati licencet vásrolsz, s bizonyos feltételekkel használhatod, amit elfogadsz a telepítésel. A telepítő többek között közli már az elején, legalább is telepítés után, hogy ez biza SF3, de mint licenc tulajdonosnak jogodban áll lemondani 3 napig a licenc-ről árvisszatéritéssel.

Én is ideges vagyok a lemez berakásától, de hogy ez tönkretenné a lemezt erősen kétlem. A TOCA 2-t már több mint egy éve nyúzom folyamatosan hol beteszem, hol kiveszem, rengeteget játszom vele, de a lemez még tökéletesen olvasható, ja igen nem dobálom összevissza a lemezt, picit vigyázok rá. Persze ha menne Daemon-ból én is úgy használnám (bűn de ha lehet az eredeti játékaim is így használom, kényelmes és igen kíméletesebb is).

Ha karod hidd azt hogy az általad felállított feltételezések miatt nem kapnak SF3 védelemt az ismertebb nevek, ha nézetem szerint tév hitben élsz az nem nekem rosz, én próbáltam segíteni, de ha nem megy...
    Hogy hol olvass utána? Talán itt a SG-n is jelent meg erről cikk emlékeim szerint, de külföldi neves gamer site-okon viszont elég sok jött a témában ott könnyen találhatsz persze lehet mondani hogy fizett cikkek meg minden, de próbálom kerülni a látszatot, hogy rámvessék, hogy üldözési mániában szenvedek... :)
    Na ok, részemről is lezárva a téma, mert ez már sújosan off, csak sajna semmi ideillő hozzászólás nem akaródzik születni, ezért untatjuk itt ilyen marhaságokkal egymást... :)
  • lipovics
    Vegezetul meg par dolog azert:
    SF cdrol nem tudsz masolatot kesziteni, ergo ha egy karcolas is rakerul mar kuka a vedelem miatt!
    Akkor mehetsz gariba csereltetni a lemezt, mert te nem a lemezt vasarolod meg, hanem a rajta tarolt szoftvert.
    Aztan! Eleg idegesito a lemez berakosgatasa, nekem legalabb is az idegeimre megy es a lemezt se kimeli. Pl Silent Hunter 3-nal sok embernek tonkrekurta a lemezt ez a remek vedelem.
    Es a fent felsorolt dolgokert nem kapnak sf vedelmet az ismertebb jatekok velemenyem szerint :()
    De most mar tenyleg befejezem!
  • lipovics
    Reszemrol lezartam SF-es vitat, mert nem tudtok meggyozni, en se titeketet, felesleges :)
  • lipovics
    Splinter Cell 3 is nyom nelkul mult el.
  • lipovics
    Utana olvasnek, ha tudnam hol kell.
    De kizartnak tartom, egyszeruen egy ceg nem mehet szembe a vilaggal.
  • 3P
    Inkább olvass utánna, hogy miként működik a SF licenc, aztán eldöntheted, hogy miben lehet maradni...
    Bocs, de tényleg nézz utánna, s meglátod, hogy mi a valóság.

A nagyjáték kisjáték vásárlási arány változása a védelem függvényében meg nem misztifikum, egyszerű számadatokban mérhető. Van jó pár cikk erről és ott ez bizony feketén-fehéren le van írva.

Csak még egy! Sokszor olvasom, hogy ilyen meg olyan progit blokkol a Starforce (pl. te is írtad), olvastam ezt a Daemon Tools-ra, az Alcohol-ra, a Clone DVD-re és sorolhatnám. Történetesen ezek mind fent vannak a gépem és mind tökéletesen fut, történetesen van felinstallálva 2-3 jogtiszta SF3-as játékom és azok is tökéletesen futnak. Tehát a védelem nem blokkol semmit. Azonban a warez forrású mini image-ek esetén pl. erősen bekeverhet az SF3 (haragszom én is rá, de próbálok tárgyilagos lenni, kifizetődő). Csak ugye az hogy a warez forrás miként ütközik más dolgokkal megint nem per alap. Sajnos pont az ilyen hozzászólások miatt válik az egész SF3 ellenes láz flame jellegű morbid háborgássá...
  • Rusy
    Hát igen, szerintem a panzers pont nem az a játék amit megvennék 8 ezerért, esetleg world of warcraft, diablo 2, amivel több 100-1000 órát eltöltenék neten ja lenne időm, a soldier heroes of world wart pl megvettem, 4 ezerért, azt rongyosra is játszottam már warezba, aztán neten, de a panzers hosszútávon szerintem nem nyújt ilyesmit, igaz az eésőt végigjátszottam, 2szer kb 50-100 óra aztán kész nem érzek késztetést hogy nyomjam multiba vagy neten, ezért nem is veszem meg, vagy warez, vagy ha 2-3 ezer lesz. és szerintem pl a gta sa-ra azért nem raknak starforce-ot, mert avval vagy annélkül is rengeteg játékidő és megéri megvenni, mondjuk nem nekem...
    De most pl tényleg itt egy kakukk tojás, a splinter cell 3 és egy nagy kiadó az ubisoft, miért van rajta starforce, szerintem azért mert elég erős rókabőr már, és aki fanatikus úgyis megveszi, aki meg remeg hogy játszon vele az is...

És bocs hogy nem a játékról beszélek, de még a demot sem szedtem le, nincs időm, de mivel egyenlőre nem lesz warez verzió, addig megnézem azt...
  • lipovics
    Rusy, nem a penz miatt sirok, mult honapban koltottem el a gepemre 160e-t fejesztes gyanant :)
    Itt egyszeruen elvi dolgokrol van szo, es nagyooon utalom, ha le akarnak huzni, at akarnak verni es hulyenek is neznek.
    Es a Panzers II-vel eppen azt akarjak megcsinalni es hozongok, bar tudom, ertelme semmi :)
    De legalabb en kiadom magambol a feszultseget. Es utana megyek BF2-zni, amit megvettem boltban. Es StarForce sincs rajta :))
  • lipovics
    A pert arra ertem, hogy tolunk jogilag es anyagilag fejlettebb orszagokban biztosan nem merik megcsinalni, hogy egy cd es dvd iro programot (pl Clone DVD) blokkol egy masik program, mindenfele elozetes figyelmeztetes nelkul.
    Ugyanis ha nincs rairva a dobozra, akkor ez siman kepezheti per targyat.
    Ha Starforce-os vedelemmel rendelkezo jatekbol tobbet adnanak el kockazat nelkul, akkor mindegyik jatek azzal lenne ellatva.
    Espedig azert, mert ha Starforce-k kernek X szazalekot a bevetelbol, de 2X-el tobbet adnak el, mert nem masolhato, akkor egyertelmuen Starforce-ozna mindenki.
    Az meg kizart dolog, hogy ha tobbet adnak el, akkor tobb X-ot is kernek, mert az kozgazdasagi erdekesseg lenne. Ugyanis a vilagon mindenhol az van, hogy ha nagy tetelben vasarolsz, akkor olcsobb a dolog. Tobb a sok filler, mint a keves forint alapon. Nem hiszem, hogy Starforce-kra ez nem lenne igaz.
    Szoval maradjunk abban, hogy a kiadok sem biztosak a vedelem helyessegeben es hatekonysagaban, ezert a kis peldanyszamu jatekokkal kiserleteznek.
  • Rusy
    Hát igen én is várom a warez verziót nagyon, mert a játék nagy kedvencem, de itt tényleg starforce ide vagy oda, most 8 ezerért nem fogom megvebbi, majd talán később, max addig nem játszok vele ennyi, de azért szidni őket, mert rárakáták ezt a védelmet szerintem nagyon csúnya dolog csak azért, mert egy két kis seggfej nem tud vele játszani, én is nagyon játszanék, de ha nincs warez nem játszok ennyi, nem kell itt sárral dobálózni, vagy vedd meg vagy várj...
  • 3P
    De létezik...
    Akkor, ha olyan védelem, van rajta, ami röhögve kijátszható, akkor itt biztosan sokkal több hozzászólás lenne, de jóval kevesebben vették volna meg. A fejlesztő és a kiadó meg nem hozzászólásokból él meg, hanem a megvett példányokból.

A perrel meg komolyan nem tudom, hogy mire gondolsz. Azért nehezen perelheted be, mert védelemmel van ellátva, azért is nehezen perelhető, hogy a biztonsági másolatok problémássan futtathatóak.
    A nagy játékok meg nem a pertől tartva nem teszik rá, hanem a miatt, mert nem jelente számukra kiugró plusz bevételt és ahhoz meg drága a SF3 -as védelem, hogy így rátegyék, mert ha jól tudom, akkor az eladott darabszám után fizet a kiadó a SF-ért. A kis játékokknál viszont az eladásban jóval magasabb százalékot jelent az SF 3 miatti többleteladásm, tehát üzletileg jobban megéri, mint nagy játék esetén...
    Mielőtt megköveznétek én nem véddem az FS3-at, mert utálom, mint a pestist, csak nem szeretem, ha hülyeségek mennek a topikban.
    Egyébként én is szomorú vagyok, hogy egy rendkívül jó hazai játékról csupán ennyi szó esett a topikban, s valójában ennek a hozzászólásnak a tetemes része sem magáról a játékról szól. Szomorú vagyok a program árképzése végett is, de ezt már leírtam ismételni meg nem fogom magam. A játék egyébként nagyon jó, de semmi pluszt nem hoz az előzőhöz képest, igazi mission disc, még ha másnak is van titulálva...
  • lipovics
    Mindent elmond a Starforce-rol, hogy ez a 211-ik hozzaszolas egy magyar jatek forumjahoz, az egyik legforgalmasabb magyar gamer forumon.
    Szerintem ennel nagyobb kriktika nem letezik.
  • lipovics
    Egyre tobben -> Mondj egyetlen olyan jatekot, ami nagy nevnek szamit a piacon, nem egy szuk kornek szol.
    Egyetlen egy sincs. Ugyanis nem merik meglepni a kiadok, hogy a millios jatekaikkal szarozzanak, mert esetleg olyan pereket kapnak a nyakukba, hogy ihaj. Ezert az aranylag kis jatekokkal szaroznak, (pl ez, vagy a Silent Hunter 3), ami egy szuk retegnek szol es ugy is megveszik annyian, hogy ne legyen bukta. De pl egy GTA:SA-nal nem merik bevallalni, hogy esetleg itt is 50%-al kevesebbet adnak el, mert az ott milliokat jelent, dolarban meg milliardokat.
    Ezert undorito ez az egesz Starforce-s mizeria, ha ez lenne a vilagmegvalto akarmi, mar regen mindent ezzel nyomnanak. De megse? Gondolkozz el, miert nem.
    Ha a kiadok 1 dollarral is jobban jarnak valamivel, egybol azt valasztanak.
  • ChevyG #209
    ha az uj SF lesz rajta akko jo pofára estünk
  • Axon
    "ha nem lesz egy heten belul, akkor soha nem lesz."

Tartok tőle, hogy ebben igazad lesz. Én azért még reménykedem. Az első rész megjelenése után is eltelt vagy 1 hónap is mire lett törés hozzá. Mostanában több példa is volt arra, hogy jó pár hét mulva jött törés egy SF3-as védelmű játékhoz (pl. Sacred Underworld).
    8 ezerért nem fogom megvenni, majd csak akkor ha már 3 ezer alá megy az ára. Az meg kb. 2 év. 2 év múlva meg valószínűleg már nem is fog érdekelni :-)

Egyébként azt hallottam, hogy a 64 bites windows alatt nem működnek az SF3-as védelmű játékok. Igaz ez?
  • Ramza
    Nem kívánok vitába szállni veled arról, hogy jó-e a warez vagy sem, azt gondolsz, amit akarsz.
    Nem volt kiadóváltás a két rész között, mind a kettőt a CDV adta ki.
  • Gregorius
    Valószínű azért választják egyre többen, és azért élnek meg a StarForce készítői is, mert pont ezt látják.
    Az viszont szerintem is aggájos még jogilag is, hogy nem tűntetik fel a dobozon a védelmet. Mert egyébként olyan környezetet szab magának egy program, amilyet akar, úgyhogy olyan szagos női alsófertájba képzelik, amilyenbe csak akarják, csak lenne feltüntetve.
    Gondolom az új van rajta, nem hiszem, hogy külön egy régit kértek volna, ami már fel van törve.
  • ChevyG #205
    az ujjab starforce van rajta?
    mer régebbieket sikerült feltörni