7
  • Smitiz
    #7
    Ha törvény tisztelő állampolgár vagy és veszel egy gépet ami RAW-ban csinálja a képeket, hazaviszed, kipróbálod, aztán pofára-esel mert nem kezeli semmi a RAW-t, erre hallod hogy a MS-nek van egy ingyenes RAW buzerálója, akkor az MS nem a világot váltotta meg neked? :)

    Persze ez csak akkor igaz, ha nincs más ilyen ingyenes progi a neten.... :))) Akkor tényleg nem világmegváltás, hanem választék van :)
  • Dömsödi
    #6
    Mert fejlődés van, és esetleg olyan informáciokat is tárolnának, amire 1 hónapja még nem volt szükség.
    Amigán annakidején nem a a file kiterjesztése volt a meghatározo, hanem a fejléce. Volt egy pár száz byte-os vagy kilobyte-os "meghajtoprogram" (csak be kellett másolni kézzel a megfelelő könyvtárba) és kész. Mindez 1990 környékén.
  • raingun
    #5
    Miért nem képesek szabványosan tárolni az információt? Lenne veszteség mentesen tömörítve, oszt mindenkinek jó lenne...
  • Dömsödi
    #4
    Nem az a baj, hogy ingyen adják, hanem az, hogy ugy tálalják, mintha a világot váltanák meg.
  • Hegyikecske
    #3
    AZ sose árt ha van ingyé egy plus progi, és nem csak a csúcskategoriás fényképezők dolgoznak RAW-val, és amugy pont volt egy hasonló téma itt az sgn ezzel kapcsolatban nem olvastad?
    Ha ingyé ad vmit a mikrofost akko az a baj ha nem ad akko meg az a baj...
  • megrab
    #2
    Már nem azért, de akinek csúcskategóriás fényképezőgépe van, az a microsoft szoftverével akarja majd szerkesztgetni a képeit, mert komolyabbat nem tud megfizetni???
    Ezt most komolyan gondolták, vagy direkt csinálnak hülyét magukból?
  • Dömsödi
    #1
    Hihetetlen.
    Egyszerűen nem találok szavakat.
    Az évezred technikai csodája...

    Csak fogom a fejem.
    Én meg olyan kerékpárt árulok, amelynek 2 kézzel behuzható fékje is van, amik piros szinűek, hogy nagyobb sebességnél is meglásd hol van a fékkar...

    Amiga ezt már 1990-ben tudta... (vagyis bármilyen fotoformátumot hozzá lehetett adni a rendszerhez) Általában 1-1 formátum leíró, értelmező "codec"-je 1-10 kbyte volt...