5
  • Hegyikecske
    #5
    Khm ezt az #1esre akartam írni csak asszem félrenyomtam :D Amugy nem olvastam végig a cikket teljesen, de a lényeg akkor is az ár és ezen semmilyen jelenlegi tartalom nem változtat!
  • Hegyikecske
    #4
    Na igen én is pont erre gondoltam h egy szóval meg lehetne fogalmazni az okot: DRÁGA! nem csak maga a barangolás költége hanem gondold csak el a szolgáltató menüpontján hány opcióból hány nem fizetős... Fura arányt kapnánk:) mondjuk inkább :(((((((((
  • joed
    #3
    HEllo!
    Zsolttikka felsorolásához hozzátennék még egy pontot: GOOGLE :-) (Mert ugye ez wapon is tud keresni)
    A wap árával kapcsolatban nem egészen értek egyet. Persze lehet, hogy azért, mert én még akkor kezdtem wapozni, mikor még csak CSD (betelefonálós) kapcsoalt volt elérhető és percenként egy SMS áráért lehetett (nagyon lassan) tölteni. Ezért ez a mostani GPRS (vagy akár EDGE) díjazás és átviteli sebesség számomra olcsónak mondható. PErsze ezt relatíve véve, a korábbi árakhoz (nem beszélve arról, hogy már nem vagyunk időhöz kötve, csak adatforgalomhoz). Annyiban tévedhetek, hoyg ugye mindenkinek a pénztárcája szabja meg, hogy mennyire vél drágának vmit. Bár én még diák vagyok, de ha mérlegelem a wap árát és az általa elérhető hasznos információkat (pl. Menetrendek, programok, jegyrendelés, egyéb infromációk, amik eléréséhez nem kel kivárni a telefonközpont kapcsolási idejét, meg nem kell elviselni a telefon másik oldalán lévő értetlenségét) szerintem ma már megengedhető, hoyg havonta kifizessünk 500 Ft többletet a GPRS forgalmunkért.
    A cikkhez vissza fordulva, szerintem, a wap azért nem terjedt el igazán, mert az emberek nemigazán tudnak jó oldalakról amiket meg látogathatnának. CSak a nagy cégek tehetik meg , hogy wap portálokat üzemeltessenek és (legfőképp) ezeket promótálják, bevegyék marketing teveékenységükbe. Ha bárki tudna wap oldalt készíteni, sokkal nagyobb lenne a népszerűsége. Miért? 1. mert sokkal több oldal létezne (gondoljunk csak bele, 10 éve hányan tudtak HTML oldalakat készíteni (pl. én :D)) 2. bannercsere, fórum, spontán reklám. Ha lenen sok wap oldal terjednének a neten az említett módon (szerintetek hogy terjednek a warez oldalak? :)
    Szóval szerintem, WML könyvet mindenkinek a kezébe! Igen, itt az első probléma. Nem lehet komoly WML kézikönyvet kapni itthon. O'Reilly forgalmaz egyet (ez elég jó!) de uyge ez angol. És ak netán nem beszél nyelveket (vagy pl németül tud) annak nehéz dolgal van. De most komolyan! A WML nagyon hasonlít a HTML-re. CSupán néhány tag differencia van, meg az, hogy nagyon szigorú a szintaxisa. És ha vki konyít kicsit a PHP-hez is, akkor már simán össze tud rakni egy wap-portált is.
    Tehát szerintem: "Azért nem népszerű a WAP, mert csak nem kevesen tudna wap oldat készíteni."
  • zsolltikka
    #2
    Na igen. Nagyon-nagyon remélem, hogy a 3G megjelenésével a göpörösö árak aláhullnak. Egyébként relatív a drágasága, mert pl.vonatinformációt az elvira wapon olcsóbb kérni, mintha betelefonálnál.
    Ezektől függetlenül hasznos dolog a wap:
    -friss hírek
    -tőzsde
    -supergamez
    -Ebay
    -Utvonal ajánló, elvira, menetrendek
    -Diszkó, mozi, étterem, szállás
    -Orvosok
    -Céginformációk
    -E-könyvek
    -Fényképes apróhirdetések
    -Bankolás
    -Online játék fórum chat
    -Instant messeages

    Szal még bőven lehetne folytatni.
    DE:
    Reméljük occsó lesz mindez.
  • Ecology #1
    Szerintem még mindíg nem jöttek rá,hogy azért nem használják a wap-ot mert egyszerűen drága!!!!