14
  • obe
    #14
    ha nem haragszol meg, ellentmondanék kedves barátom:a leica mindig is híres volt a kiemelkedő minőségéről, amikor az a 3dbmasina már rég az enyészeté lesz akkor ér a leica serdülő korba, ezeket a gépeket, és főképp az objektivjeik több évtizedes szolgálatra készítik. elárulom hogy a most kiadott gépük kompatibilis a 70 (!) évvel ezelőtt gyártott objektivjeivel.
    Amilyen szolgáltatást nyújt az pedig bőségesen elegendő egy hozzáértő fotosnak.
    Az pedig hogy komoly fotósok nem használnak leicát az pedig pont fordítva van, a profik többségének van és használják, aki nem az pedig szeretne birtokolni.
    köszönöm
  • Yfel
    #13
    1: Jelenleg a Bayer Pattern megoldas sokkal eroforraskimelobb mint az a beallitas amit te mondasz. Arrol nem is beszelve, hogy a mechanikai felepites eleg bonyolult es preciz eljarast igenyel 3CCDnel ugyanis egy prizmat kell a szenzorok ele tenni ami "szetbontja" a fenyt a harom alapszinre. Ha ez a prizma elmozdul az alap mechanikai beallitasabol akkor rossz iranyba fogja tukrozni a fenyt aminek rossz szin-osszeallitas/sotetebb kepek lesznek a kovetkezmenyei. Sajnos a prizmak nem birnak tul nagy utest sem elviselni, igy ha leejtened a fenykepezogepedet valoszinuleg vihetned is szervizbe. Ezert az altalad feldobott megoldas nem praktikus fogyasztoknak/profiknak szant kamerakban.

    2: 3 Szenzornak 3x akkora eroforrasigenye van mint egynek. Raadasul ha valoban CCD (es nem CMOS, mint a legtobb kameraban) van a fenykepezogepedben akkor nem csak a szenzor eroforrasigenyerol kell gondoskodni, hanem harom kulon szenzor aramkorrol is ami megintcsak megemeli az eroforrasigenyeket (a hotermelesrol es a kamera mereterol nem is beszelve).

    Egyenlore maradjunk csak az egy-szenzoros megoldasnal es mindenki sokkal jobban fog jarni :o).
  • LaPalma
    #12
    "S miért jobb a lassabb FireWire, mint az USB2?"
    valszeg azért, mert a firewire fixen annyi amennyi (400 vagy 800), az usb viszon megosztja a sávszélességet, ha már egynél több cucc van rákötve
  • babajaga
    #11
    Ja a legutóbbi hozzászólásomból kifelejtettem hogy a 425000Ft-ér 3 db ennél sokkal nagyobb tudású gépet lehet venni ha nem is szuperminőségben! Miért fikázás a valóság leírása?
  • babajaga
    #10
    Az egyik fotó áruház lapján egy Leica van csak rendelésre, 5,2 Mp 3X-os zoom 28-90mm-ig midössze 425000 Ft-ért! Mi csak az úri osztály részére gyártunk jeligére?
  • babajaga
    #9
    Messze nem annyival jobb a Leica akár minőségben akár tudásban az áráról nem is beszélve mert pld a tudása egyáltalán nem valami fenomenális, komoly fotósok nem is használják. A profik is a múlt század negyvenes-ötvenes éveiig a Nikon felbukkanásáig használták.Nézd meg hogy ezer fotósból hány használja. A hírnevét elsősorban avval szerezte hogy ez volt az első kisfilmes gép.
  • Lateralus
    #8
    Nem hivatalos árinfó:

    Az R9 váz ára 2750 Euro körül jár.
    A Digital-Modul R kb. 4500 Euro lesz "németben"
  • Zro
    #7
    S miért jobb a lassabb FireWire, mint az USB2?
    CF helyett is SD :( Igaz engem nem értint, mivel nem tartozom a várakozók csapatába :)
  • noss
    #6
    a Leica nem a kommersz fg.-ek piacára gyárt, mielőtt itt nagy fikázásba kezdenétek az ára miatt.
    és valszeg nem véletlenül szerezte a hírnevét a profi fényképészek közt, szóval kapsz minőséget is, így még csak sznobságról sem lehet beszélni.

    én a digitális film tovafejlesztését várom, aminek előnye, h nem monokróm ccd-ből próbálja kitalálni a képet, hanem minden alapszínnek (r,g,b) saját érzékelője van...
  • babajaga
    #5
    "Megjött a régen várt Leica digitális hátlap "

    És ki várta!
  • babajaga
    #4
    "A Leica Digital-Modul-R önmagában 725 gramm súlyú"

    Jobb digitgépek obival kompletten ennyik! Csak testépítőknek!
  • babajaga
    #3
    Naná pont a Leica híres a szolid árairól! Ez csak sznoboknak lesz jó! Logikus ember a töredékéért vesz egy digitgépet és kész!
  • Loál János #2
    Hmmmmm, bizti olcsó lesz...


    "15-ike" D:
  • concrete
    #1
    wow!