1317
  • oneal1
    már nagyon várom a kezdést!!!

Remélem massa és Kimi jól elverik a mezőnyt!!!:)
  • Dexantreal
    Hajrá! Március 18 pedig szezon rajt! Ha jól tudom.
  • Nuno88
    F1: élen a Ferrari

A bahreini tesztelés első napján Felipe Massa futotta a leggyorsabb kört, a világbajnoki címvédő Alonso egyelőre nem ült autóba.

A 11 Formula 1-es csapatból kilenc kezdte meg a tesztelést csütörtökön Bahreinben, a Williams és a Spyker anyagi okokra hivatkozva nem vállalta az ázsiai kiruccanást. Az első két helyen a Ferrari két pilótája, Felipe Massa és Kimi Raikkönen végzett, a harmadik legjobb időt Button érte el Hondájával.

A McLarennél Pedro de la Rosa helyettesítette a világbajnok Fernando Alonsót, aki csak holnap kezdi meg a munkát.

Eredmények:

1. F. Massa Ferrari 1:31.776 p
    2. K. Räikkönen Ferrari 1:31.901
    3. J. Button Honda 1:32.097
    4. L. Hamilton McLaren-Mercedes 1:32.194
    5. P. de la Rosa McLaren-Mercedes 1:32.628
    6. S. Vettel BMW-Sauber 1:32.652
    7. J. Trulli Toyota 1:32.787
    8. N. Heidfeld BMW-Sauber 1:32.810
    9. R. Barrichello Honda 1:32.920
    10. A. Davidson Super Aguri-Honda 1:33.396
    11. H. Kovalainen Renault 1:33.579
    12. N. Piquet Renault 1:33.816
    13. M. Webber Red Bull-Toyota 1:34.077
    14. D. Coulthard Red Bull-Renault 1:34.595
    15. R.Schumacher Toyota 1:35.265
    16. V. Liuzzi Toro Rosso-Ferrari 1:36.345
  • zalan05
    Remélem itt már jobb feltételek lesznek a teszteléshez és Raikkönen is jobban hozzászokik az autohoz.:)

Massa elégedett a Ferrarival

A Ferrari nem tudta teljesíteni tesztprogramját Vallelunga-ban. Keddtől csütörtökig eső kísérte a gárdát, Felipe Massa pedig péntek délelőtt összetörte az F2007-es versenygépet.

A brazil versenyző a nedves aszfalton elvesztette uralmát az autója felett, majd a korlátnak csapódott. Az ütközés hatására az első szárny és a bal felfüggesztés is megsérült. Massa kilenc kört futott, legjobb idejét 1:22.279 perc alatt teljesítette.

Kimi Räikkönen 52 kört futott, leggyorsabb körét 1:19.758 perc alatt teljesítette. A finn pilóta tavalyi konstrukcióval, a 248 F1-es autóval lépett pályára.

Felipe Massa: "A beállítások egészen jók, sikerült javítanunk. Az eső ellenére is sikerült kisebb változtatásokat véghez vinni, de jobban örültem volna, ha száraz az idő. De legalább néhány kört sikerült futnunk a jövő heti teszteket megelőzően. Az autó egyensúlya rendben van, és külön öröm, hogy számos kört futhattam egyszerre, különösebb technikai probléma nélkül. Biztos, hogy legalább olyan szinten kezdjük meg az évadot, mint tavaly, de az is lehet, hogy még jobb pozícióban leszünk. Még nem áll a rendelkezésünkre minden új elem, amivel az első futamon rajthoz állunk. Lesznek még fejlesztések. Így vagy úgy, de legalább egy lépéssel a 248 F1-es előtt vagyunk."

Jövő héten a spanyolországi Valenciában tesztel a Ferrari, ahol Kimi Räikkönen és Luca Badoer léphet pályára. Amennyiben minden a tervek szerint halad, a finn versenyző ekkor már kipróbálhatja az F2007-es versenygépet.

• ForzaInter
    Jó az a Massa gyerek de Kimi sztem jobb lesz, de akkor is Schumi a király!!!
  • Kit--Kat
    Hogy rivalizálhatott volna ez a kis görcs Schumival?! Még jó hogy tisztelte és felnézett rá...
    Nagy arcu... ÉS Mások is tesztelnek esőben, Schumi is 1000x tesztelt esőben, sőt hogy távolra ne menjek Kimi is ugyanúgy ott tesztel vele esőben, érdekes, csak ennek nem mnet probléma nélkül... Mert ugye a tesztelés nem feltétlenül arról szól, hogy menjünk el a határokig, pláne esőben, pláne 1 prototípussal.
  • hunbasser
    "Pénteken kisebb eső zavarta a gyakorlást, s valószínűleg ennek köszönhető, hogy Massa kisodródott az aszfaltcsíkról." ergo önhibáján kívül hibázott.én meg a sauberben figyeltem fel rá,h milyen jól tolta már akkor is,és szimpatikus lett a srác.ilyen beszólogatásokról meg nem is hallottam.és pozitívum h Michaellel is összehaverkodott
    és mint ismeretes,nem ez a megszokott az f1 világában...még 2-3 csapatnál lehet ilyen haverkodás,de amúgy az összesnél rivalizálnak a csapattársak
  • Kit--Kat
    Azért mert pl. amikor fontos lenne most is buzigyerekeskedett és összetörte a prototípust. Meg már a Sauberben is nagy volt az arca amikor még kis csicska volt, ő 2. évét vágta már, de az újoncokat lenézte és beszólogatott stb. Rem Kimi 1. futamtól összezúzza a VB álmocskáit.
  • hunbasser
    szted miért ótvar gyökér?milyen okot adott neked arra h ily jelzőkkel illesd? :P
  • Kit--Kat
    Cáfolj meg, ha nem az...
  • hunbasser
    :-@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
  • Kit--Kat
    Massát mindíg is 1 ótvar gyökérnek tartottam...
  • zalan05
    hát csak van, ha meg nincs akkor megcsinálják valahogy
  • kulabácsi
    asszem h van belőle még:)
  • hunbasser
    :S
  • zalan05
    Massa összetörte az új Ferrarit a teszten

Lewis Hamilton csütörtöki, sérülésnélküli balesetét követően péntekre is jutott tesztbaleset: Felipe Massa Vallelungában a Ferrari idei Formula-1-es autójával a célegyenes előtti kanyarban csúszott a védőfalnak. A brazil pilóta sértetlenül úszta meg az ütközést.

A Ferrari napok óta készül a Róma közelében található pályán, de a kedvezőtlen időjárás miatt nem tudja tökéletesen végrehajtani a feladatokat. Pénteken kisebb eső zavarta a gyakorlást, s valószínűleg ennek köszönhető, hogy Massa kisodródott az aszfaltcsíkról. A versenyző nem sérült meg, az autón azonban komoly károk keletkeztek, főleg az orr-részen.

Massa csapattársa, Kimi Räikkönen is tesztelt, de a rossz időjárás miatt csak néhány kört ment.
  • kulabácsi
    van mit:DDD
    [csak viccel]
  • Japep
    Köszi!
  • kulabácsi
    tényleg jó munka!!
  • Dexantreal
    Nagyon jó bannner! Nár azt hittem, hogy Michaelt kihagytad, de a vége felé ő is megjelent.

Szóval klassz munka, thanks!
  • Bandee1987
    ok, berakatom a modikkal
  • Japep
    Úgy is próbáltam, de úgy nem jó, hidd el! Így sokkal jobban kiadja a lovat!
  • hunbasser
    jó lett
    látom azért kellett vmennyit rontani a minőségén -.-
  • Kit--Kat
    kurvajó:)
  • Bandee1987
    nagyon fasza lett!

de nem lehetne esetleg a bal szélén a hátteret nem fehérre, hanem olyan világoskékre megcsinálni, mint amilyen a fórumnak? úgy tök fasza lenne :)
  • zalan05
    nagyon kemény lett
  • Japep
    Na, kész lett az új banner, remélem tetszik:

[Kicsit hosszú lett, nekem csak akkor hozza ki nagyba, ha már végigpörgette kicsiben...]
  • pirosBoci
    ÁÁÁÁÁÁÁÁ...tök jo most voltam Maranelloban a ferrari galériában volt enzo!!!!iszonyat jol néz ki áááááá rohadt jo
  • kulabácsi
    cikk
  • kulabácsi
    ez egy nagyon jó kérdés, de az alap már megvan:)
  • Japep
    Amúgy mikor mutatják be az új Ferrarit???
  • Bandee1987
    Végülis ez sem rossz, bár lehet más is, csak Kimi is legyen benne (és jó lenne, ha Schumi képe megmaradna)
  • Japep
    Ugyan ez más képekkel, vagy teljesen másra gondolsz???
  • Bandee1987
    Vki tudna egy olyan bannert csinálni ide, amiben Kimi is bennevan már? (Persze vmi piros öltözékben)
  • Dexantreal
    Michael Schumacher szerintem kap egy tisztelet példányt belőle.
  • hunbasser
    durva :)
  • kulabácsi
    szép a kicsike
  • Kit--Kat
    az nem kérdéses, én ilyeneket gyártanék a Ferrari helyében, ez eredetibb és egyedibb is lenne a mai felhozatalban
  • G_ArchAngel #719
    szvsz Ferrarisabb, mint az Enzo...
  • Truck Driver001
    Hát,igazándiból vlhogy ez nekem jobban bejön!:D