1071
  • PeeTeR
    vazze idomero van? :DDD
  • Tuvok #227
    És már megint kezdődik ...
    Kétszer leáll a motor, persze olyannyira Kimi tehet róla, hogy megint meg kell büntetni
    ...
  • ricky
    :) hmmm pár napig nem vagyok itthon és egyből majdnem 50 új hozzászólás, máskor meg alig van egy-kettő. Holnap megint megyek Balatonra, de azért írjatok!!!

Jah, és Hajrá Kimi, remélem megint nyer!!!
  • Miss Lucifer
    Vagy mondjuk kiwi Bocsi! Én is neki szurkolok!
  • ChevyG #224
    mi az, hogy kimi? így hogy miki még lenne értelme
  • JackDaniels #223
    "Azért olyan furcsa, hogy mióta megy a szekere (neki is és Alonso-nak is), hirtelen mindenki őket szereti."

Azé' nem mindenki, de sokan csak divatdrukkerek, ez igaz.:))
    Én pl. BMW-s vaok, nem kimondottan szurkolok egyik pilótának sem, max annak amelyik a kekszet feltalálta.:) Inkább magának az istállónak szorítok.
  • Tuvok #222
  • kircso13
  • ÁjjLe BoBBi
    már én is jópár éve mercis vagyok és nem hírtelen "átpártoltam" :)
  • Kis-Bob
    Azért olyan furcsa, hogy mióta megy a szekere (neki is és Alonso-nak is), hirtelen mindenki őket szereti. Átpártolnak a Schumisok, fogynak a Ferrarisok. Ez annyira undorító dolog. Én már ősidőktől Mercis vagyok, akkor is nekik szurkoltam, amikor sz@rul ment nekik. Kimit is azóta csipázom, amióta megjelent az F1-ben. Bár ez igaz arra is, hogy M.Schumachert meg azóta utálom, amióta anyám megszült
  • robotnyk
    azt nem én írtam
  • Lteebee
    Bakker!
    Megint nem olvastam el figyelmesen.
  • Tuvok #216
    Csak az első nyer ? Szerintem nem .
    És a hátsó harmadról volt szó, ha a rajtrácsot nézzük, akkor az a 6 versenyző, ugyanúgy a hátsó harmad is, mint az első, amibe MS is beletaertozik .
  • Lteebee
    Te azt írtad, lásd indianapolis(vagy valami ilyesmit).
    Én azt mondom, ott sem nyert a végéről rajtoló.
  • robotnyk
    na, most akkor szerinted lehet, vagy nem lehet, mert nem igazán értem, hogy mit akarsz kihozni ebből.
  • Tuvok #213
    Monteiro is .
  • Lteebee
    Mert a mezőny végéről rajtolt.
  • Tuvok #211
    Már miért nyert volna ?
  • robotnyk
    a jelenlegi mezőnyben jóval kisebb rá az esély, mint a NASCARban bármikor.
  • Lteebee
    Nyert a minardi indianapolisban?
  • Tuvok #208
    De, lásd Indianapolis :)
  • Lteebee
    Talán a forma1-ben nem lehet?
  • robotnyk
    igazából ott a mezőny legvégére küldik azt akinek motort kell cserélnie, az viszont más kérdés, hogy a NASCARban olyanok a szabályok, az autók és a pályák, hogy lehet a mezőny utolsó harmadából is nyerni.
  • Lteebee
    Világos.
  • Tuvok #204
    De én nem azt mondtam, hogy csak a Mercit ne büntessék, hanem hogy ez a szabály értelmetlen, bárkire nézve is .
  • Lteebee
    Viszont ha ez a szabály, akkor a többi csapattal szemben, akik képesek megbízhatóan működő technikát prezentálni, nem lenne korrekt, ha a merci az egyfutamos motorjával nyerhetne.

Én csak azt akarom mondani ezzel, hogy lehet, hogy rossz a szabály de érvényben van, ezért mindenkire vonatkozik.

Ha legközelebb a ferrari vagy a renault füstöl el, akkor hátrébb kerülnek ők is.
  • Tuvok #202
    Van mindenhol, na de hogy érintené, ha így vennék ott is, fele mezőny indulna ..?
  • robotnyk
    épp most akartam írni, hogy ott is ez a szabály, viszont ott nem olyan fasiszta rendszerben működik a szövetség mint az f1ben :)
  • Tuvok #200
    El lehet képzelni pl. a Nascar-t hogy érintené egy ilyen szabály, mikor ott sok pilóta a saját garázsában rakja össze az autót, a tetejében még büntetnék is ezzel-azzal ...
  • Tuvok #199
    Szerintem meg épp elég veszteség az is, hogy egy drága kölcségeken és izzasztó munkával összetákolt motor elfüstöl, a büntetés már csak kellemetlen ráadás, hisz nem tehetnek róla ha akár egy tömítés, vagy anya elrepül .
    Senkinek nem érdeke (talán az FIA-t kivéve) kompromisszumokat kötni a teljesítmény vs . megbízhatóság harcban, mindig mindenki a legjobbat akarja, egy-egy műszaki hiba az autóversenyek fontos velejárója, nem pedig szabályszegés, amiért büntetés járna, Murphy törvénye messze az FIA agyszüleményei fölött állnak, szvsz .
  • Lteebee
    Belementek, hogy ez lett az új szabály.
    Mindenki tudja, hogy mi jár, ha beszákszol a motorja.

Kicsit lejjebb adnának a teljesítményből és nyomnának a megbízhatóságon, már rég vezetnék a pontversenyt.
    Akár a rendszeres második hellyel is lehetne vb-t nyerni.
  • PeeTeR
    errol van szo, de az FIA -t tulzottam semmi nem erdekli a kokemeny szabalykonyvon kivul
  • Tuvok #196
    Én sem értem ezt a 10 helyes büntit, arról nem a versenyző tehet, hogy műszaki gondja akad, ráadásul kicserélték egy tökéletesen működő motorra, és azzal hátulról dobogós lett ... Nekem nem tűnik úgy, hogy abból bármi haszna lenne az FIA-nak, hogy Kimitől (vagy bárkitől) elveszik az első helyét ...

• Lteebee
    Szerintem jó a bünti.
    Azt akarták, hogy csökkenjenek a költségek, ezért egy szett gumi/futam és egy motor/két futam.

Aki nem hoz megbízható technikát, az hátulra kerül.
  • PeeTeR
    jo mondjuk ezt en sem ertem, hogy mi a faxert kell hellyel buntetni a motorcsere miatt. WRC -ben kapnak par ezer Euros buntetest azt szevasz. Szerintem kibirnak az itteni csapatok is :D
    Nem volt gyorsabb mint Alonso mert a tavolsag kettejuk kozt nem csokkent szinte semmit. De ez nem is baj. Kimi -nek celba kellett ernie mindenkeppen es ezt tudta O is. Ebbol kifolyolag szerintem nagyon jo az a masodik hely. A kovetkezon mar ugyis nyerni fog :D Montoya viszont szivja a faxt de rendessen.
  • Laffite
    a finn sokkal gyorsabb a spanyolnál, és ha nem lesz világbajnok idén, akkor az az idióta, sportszerűtlen szabályoknak lesz köszönhető és nem azért, mert a spanyol volt idén gyorsabb... most is nyert volna, ha nincs ez a -10 hely és vele az a -30 sec elcseszett idő az elején.

gratulálok a F-1 vezetésének, nagyszerűen megoldották, hogy most már ne is a pályán, verseny közben dőljön el a vb cím... :(
  • PeeTeR
    azert ebben meg ne legyel olyan nagyon biztos :)
    geco Schumi is jon fel, mert most meleg volt az aszfalt es nem kellett neki 65-70kor hogy bemelegedjen a gumi

meg milyen pofat vagott mar a dobogon? a Renault mernoket (vagy markketingeset) locsolta a sracokkal nem is torodott. pedig beletorodhetne, hogy ki lesz rugdalva a segge az elso 3 -bol.
  • Sheva
    Kimi lesz a világbajnok!!!!
  • Felfedező
    Mint oly sokszor, most is minden elismerésem Kimié!!!

• PeeTeR

(De ettul fuggetlenul Alonso is brutalisan jot ment. Sajnalom hogy nem Kimi lett az elso de nagyon szep rajt-cel gyozelmet csinalt.)