29
  • [HUN]PAStheLoD
    #29
    Spybot s&d -t szoktam használgatni , meg ajánlgatni ..

    btw, napi 1x .. vagy 2naponta elolvasom a "friss" híreket (ugye mire átmegy a fordítás angolból.. addigra azért már olvastam mondjuk slashdoton..) aztán ha már itt vagyok mért ne szpemmeljek egy kicsit ? :)
  • Piscator
    #28
    Én iskolámban - közép - még én voltam a hibás, mert év vége felé párszor lefuttattam pár anti spy-t.
    Az én kurva anyámat, ha tenni akarok valamit, de amúgy mindenki leszarta, mi lesz a 10 géppel, nekik még töredezettségmentesítő, egyéb s volt jó. Amúgy kaki gépeken NT4 ment. Ennyit a magyar közoktatási informatikáról.
  • whitehawk
    #27
    a trapéz szerinted nem gey szögletes alakzat? :D
  • GABOR16
    #26
    A sorosport szerintem inkább trapéz formájú, miben van 9 db lyuk (fent 5 lent 4, bár ez attól függ, hogy hogyan nézzük :D ).
  • whitehawk
    #25
    EZ nagyon építő jellegű volt kedves olvasótárs, de talán nézzük csak meg a témát:

    Lehet, hogy neked nem tetszik, de nevezd meg azt az OSt amelyik szerinted a legtöbb zombi gépen fut! Légyszives! Melyik OS készítői állítják azt, hogy könnyű megtanulni, és kezelni stb? Emellett húdebiztonságosnak állítják be, annak ellenére, hogy összehasonlítva más rendszerekkel az egyik legsebzhetőbb az alapértelmezett biztonsági policyja miatt? Na? Vajon? Na ennek az a következménye, hogy a sok 1 bites "felhasználó" leül a gép elé, azt hiszi, ért hozzá és közben a gépe ontja a netre a szutykot. Ezért van az, hogy szerintem a számítógéphez is jogosítvány kéne. Persze nem az ECDL (European Computer Driving License) mert annak a színvonala fekete-fehér. Ahol a tanár az egeret csak "nagy szögletes" (rs232es port, soros) és "kis kerek" (ps/2 port) csatlakozóval ismeri. :P
  • immovable
    #24
  • PyRex
    #23
    Szeretem az ilyen barmokat...
  • device
    #22
    na ja
  • IoIa
    #21
  • whitehawk
    #20
    Meg kell jegyeznem itt, hogy ugye ezek a gépek a kedvenc operációs rendszereteket futtatják :D A fejlett biztonsági szolgáltatásaival...
  • Frenzy
    #19
    Pas te jol nyomod, idonkent raszabadulsz egy topicra, aztan egybol telenyomod, meg mindenre valaszolsz. :)

    Amugy a max peccs mellett esetleg egy-ket rovarirto alkalmazast (virusirto, ad-aware es tarsai, stb) is lehet hasznalni neha neha :)
  • [HUN]PAStheLoD
    #18
    ez hülyeség , elég ha maxra peccslet vindózt és firefoxot használsz , akkor nem jönnek be a kis genyák..
  • [HUN]PAStheLoD
    #17
    Ez se rossz, mondjuk ímélbe vagy telefonon kérni hogy engedélyezzék , mint ahogy Sulinetes hálón is így megy..
  • [HUN]PAStheLoD
    #16
    Ezek a káros programok ugyanis tulajdonképpen egy levelezőszervert installálnak, és működésük a 25-ös portról ismerhető fel.


    Ez azért dúrva, mért kell egyből mindenkit aki esetleg méleket küld, gyk. ellehetetleníteni ?
  • [HUN]PAStheLoD
    #15
    juhúúú , tökjó lehet zombiírtósat játszani ? :D
  • comet
    #14
    Na ezért anyáznék. Egyrészt mert az axelero smtp szerverei nagyon nagyon lassúak, másrészt mert ha saját szerverrel oldom meg akkor ne korlátozzanak már erre.

    Ha default tiltják, de ha kérem, hogy engedélyezzék a kimenő portomat és leteszem a nagyesküt hogy én becsszó linuxot használok és nem vírusos a gépem, és akkor engedélyezik pénzösszeg befizetése nélkül akkor semmi probléma nem lenne.
  • Flashy
    #13
    a 25ös portot úgy gondolják, hogy minden direktben kifele menő 25ös portra irányuló kérést tiltanak, kivéve a felelős smtp szerverre irányulókat. ha ez a szerver belül van akkor nem kell külön engedélyezni, ha kint akkor egy plusz szabály vagy feltétel. persze ha ezt egyre több helyen beállítanák (ahogy már régesrég kellett volna) akkor elkezdenének a vírusok visszaállni a beállított smtp szerveren keresztüli küldésre, akkor ott kell valami szűrést pluszban beállítani. az első emailvírusok (vírus vagy spam szerver ez most tkp mind1) annyira outlookfüggőek voltak, hogy még az elküldött elemekbe is bekerült a levél amit küldtek :)
  • Frenzy
    #12
    Ezt a cimemet kb 3-4 eve nem adom meg sehova. Nincs kiirva semmilyen honlapra.

    Elotte viszont megadtam par helyen, aztan azota felgyuruzott. A levelek felet nem is ertem, mert olyan karakterkeszlettel jon, amit megjeleniteni nem tudok :)

    Szoval ez ilyen os cim, manapsag mar kulon free cimeim vannak ilyen celokra, amiket kb felevente zarni is kell :)
  • TeszteloPontHu
    #11
    A gáz az, hogy én már magyar spameket is kapok, naponta legalább 1-et, holott itthon már jópár éve tiltott dolog. Előre engedély kell kérni a reklámlevél küldésére. Ezt most úgy oldják meg, hogy elküldik a reklámot, és a végén kérnek "további" reklámküldésre engedélyt. Vagy le lehet iratkozni...
  • mondnick
    #10
    Nem mintha túlságosan értenék az IT témához, nem is nagyon érdekel ez a hír, de az USA-nak miért nincs ott a gafikonja?

    Mellesleg az én gépem szinte biztosan zombigép. És amíg ez a 300 MHZ-es szar lesz, ami minden tűzfaltól használhatatlanra lassul (már ha az segít, nem tudom) addig az is lesz. Persze ha valaki mondana nekem egy módszert ami nekem is jó lenne szívesen használnám, de amúgy nem is akarok tenni semmit az dolog érdekében.
    Valószínűleg spamproblémák igazi oka a hozzám hasonló userek
  • IoIa
    #9
    Az, hogy valaki kap-e spam-et, független attól, hogy milyen oprendszert használ.
    A zombi gépek túlnyomó részén viszont windows van.
  • device
    #8
    hat ami engem irrital az az, hogy "hiszen bárkinek a számítógépéből egyik pillanatról a másikra spamküldő PC válhat." Nemtudom ti hogy vagytok vele, de pl az en gepemen egy deka spam ize sincs mar nagyon reg ota... es vinfost hasznalok....
  • Hedgehunter #7
    Sok idot tolthetsz a neten sokfele vandorolva......
  • Frenzy
    #6
    Nekem az egyik mail cimemre 100-200 ilyen level jon, ugyhogy meg lehet rosszabb. :-|
  • Hedgehunter #5
    Zombi pc... beszarok... (naponta vagy 3-5 vegyek viagrat levelet kapok. zombi pc-k ramszalltak??
  • IoIa
    #4
    Hát igen, ez nagy balfasz lépés. A kimenő levelek hagyományosan a 25-ös portot használják, a bejövő a 110-es. Ha globálisan tiltják, akkor a normális (nem spam) levelezésnek is annyi.
    Spam esetén egyébként sem a szolgáltató levelező szerverán keresztül mennek a levelek, tehát ennek így semmi értelme.
  • Frenzy
    #3
    A cikkben említett megoldás igen érdekes (vagyis hatalmas marhaság!).

    Ha küldeni akar SPAMet, akkor nem kell hozzá a 25-ös porton hallgatózni (server módban). Vagyis elég, ha kifelé menő kapcsolatokat nyit SMTP szerverekre máshová. Kifelé menő kapcsolatnál pedig egyáltalán nem biztos, hogy 25 lesz a forrásport. Innen tehát nem ismerhető fel.

    Ha viszont arra gondolunk, hogy letituljuk a kimenő 25-ös portot (az előzőek alapján), akkor a "normális" userek sem fognak tudni levelet küldeni.

    Esetleg arra gondoltak, hogy valaki sok levelet küld, és úgy ismerik fel (mint ahogy a végén írják is). De ebbe a 25-ös port tiltása akkor is marhaságnak hangzik.

  • mrzed001
    #2
    Ha ezen a bizonyos oldalon a usernek belépés után villogni kezdene, hogy ÖN UGYE TUDJA, HOGY ZOMBI A GÉPE (aznapi IP lista alapján beazonosítja), akkor ez egy hasznos szolgáltatás is lehetne (bárki online tudná csekkolni, hogy lehet-e zombi a gépe). Mint azt jól megszoktuk, az amcsik ennyire nem gyakorlatiasak, inkább marketig managgerek, szóval tutira lesz egy szép grafikon és le vannak a userek sz.rva
    A 25-ös letiltása helyett meg inkább küldésnél is authentikációt tegyék kötelezővé
  • concrete
    #1
    a délafrikai adatok a legérdekesebbek ...