84
  • ThomasTheKoRner
    Én,Boglárka, nem értek ebből SEMMIT. Ilyen HÜLYE lapot!!!!! Szar!!!:)) He-he
  • Cleawer
    hmmmm köcce
    akkor most bekellruháznom egy uj procba...
    köszi mindenkinek
  • dez
    Ime ez grafikon arról, hogy függ az fps a procitól pl. Doom3 estén (itt most a grafkártya szinte mindegy [kivéve belépő szint], mert a CPU a szűk keresztmetszet; a csúcskártyákkal inkább csak a nagyobb felbontások és/vagy +AA+AF lesznek gyorsabbak):
    http://www23.tomshardware.com/index.html?modelx=33&model1=24&model2=70&chart=26
  • dez
    A 2.66GHz is kevés lehet (P4 esetén).
  • Cleawer
    azért mert az FsB nem tudja szállítani az adatot a karinak,nem?én erre gondoltam...
    Ha te nem akkor bocsesz
  • Cicero
    beszarás... :|
  • lazsi
    Cleawer: P4nél a kisebb fsbd max -5%-ot jelent a játékokban. Én arról beszéltem h akkor kevés az fsb ha 1szerre 4 6600 vagy 6800gt-t rakunk a gépbe.
  • TeszteloPontHu
    Ez nem tudom hogy jött ki. Lehet, hogy én számoltam rosszul, de ezek szerint az új procid kb. 90 W-tal fogyaszt kevesebbet, mint a régi...

(2000 Ft/31 nap=64 Ft. 64/24=2,7 Ft/óra. 1 kW áram kb. 30 Ft, tehát 2,7 Ft-ért 90 W áramot kapsz.)
  • kancsal456
    haggyuk az egészet
  • Cleawer
    Valaki felvetette az FSB dolgot a vidkarival kapcsolatban,erröl a dologról lenne 1 kérdésem:nem rég vettem 1 6600GT-t (és arra számítottam hogy a D3 örjöngve fog rohangálni,de nme igy történt)az hoyg nem teljesit annyit mint amennyit tudna az lehet a proc hibája?
    p4 2.66 533-as(133an megy)
    már jó néhány hete gyanaxom,de inkább megkérdem miért nincs elég fps?

Köcce
  • Diocles
    Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön!
  • dez
    (És persze van más dolga is a procinak ezeken kívül is.)
  • dez
    (Csak egy apró korrekció: A TFT-kben valójában egy apró áramkör van, ami állandóan kap feszt, aminek egy adott részét adagolja a folyadékkristályra. Két frissítés között tárolja ezt az értéket, de nem digitálisan, hanem analóg módon, egy kondiban. Persze úgy van megoldva, hogy csak nagyon lassan sül ki a kondi, tehát viszonylag állandó az adott szubpixel intenzitása. De ha leállna a frissítés, látható sebességgel menne el a kép a fehér vagy a fekete felé [fajtától függően]. Azaz, azért kell neki az a 60-85Hz-es frissítés.)
  • dez
    "Szkeptikus vagyok. Már az NForce 4 SLI is "csak" úgy működött, hogy 2 VGA esetén 2db PCI Expres 8x!!! csatiként kezelte le a kártyákat, akkor itt lesz mondjuk PCIE 4x???"

2 chipset van benne, így megvan a 2x2x8.

Mondjuk túl sok értelme ennek már tényleg nincs, a 2 kártyás SLI még elment, de ez már tényleg túlzás. (Túl kevesen engedhetik meg maguknak, plusz a proci-limit, stb.)
  • dez
    PPU-k, de nem mindent számolnak a proci helyett, csak a fizikát. És a procinak is van itt is dolga, nevezetesen át kell adnia az adatokat.
  • dez
    1. Az egy dolog, hogy a 24fps-t már folyamatosnak látjuk, de az 50 mégfolyamatosabb! Nekem nagyon is kevés a 24. És akinek kicsit gyakorlottabb a szeme, látja a különbséget 50 és 100 között is. (Pl. én látom, és sokkal jobb egy 100fps-es mozgást nézni, sokkal folyamatosabb, szebb, lágyabb.) [Most fps-ről beszélek, tehát nem CRT-s képfrissítési frekiről, villogásról, hanem a mozgásfázisok számáról.]

2. Rosszul vagy informálva a monitorokkal kapcsolatban is. A jobb CRT-k (pl. az én régebbi monitorom, most LCD-t használok) 1280x1024-ben is tudta a 100Hz-et.

Apropó CRT/LCD: az LCD-k többsége 60Hz-et bír (vagy max. 85-öt, de úgysem nagyon tudja követni), viszont, nemsokára olyan monitorok jönnek (OLED, SED, FED), amiken sokkal gyorsabb lehet a frissítés, mert sokkal gyorsabban reagálnak, akkor majd megint jobban lehet látni a különbségek pl. 50fps és 100fps között (mint most LCD-n).
  • uniu
    Maradjunk annyiban hogy a 2kwatt és a 300watt az 1 óra alatt felvett teljesítményt mutatja. A 60 hz LCD moncsi teljesen más mint a katódsugárcsöves testvére. Az LCD csak akkor frissít ha változás történik, és a válaszideje szerint. Az hogy a freki mit takar ennél a típusnál az azt jelenti hogy mennyiből képes mintát venni az elektronikája. Az emberi szem valóban 24 frame/sec et már folyamatosnak látja, de az igazán kellemes látványt a 40-50 frame/sec nyújtja. A 150-200 frame-es ÁTLAGOT onnan lehet észrevenni hogy a folyamatos játék közben sem esik vissza a frame rate mondjuk 60 alá, és azt már nem képes észrevenni az emberi szem, tehát mindig nagyon szép folyamatos marad a látvány.

Aki végképp nemtudt magához térni az árak és teljesítmények közt az látogassa meg az alienware weblapját a tűréspontja feltornáztatásához:)
  • Inquisitor
    De ha még is, akkor meg a játék motorja visszafoghatja, ha az meg egy magot támogat csak. Bár az újakból talán már egyik se ilyen ...
  • asysoft
    ...már ha a driverek képesek kiaknázni a többszálas működést (sztem jelenleg egyik VGA gyártó meghajtóprogramja sem képes erre).
  • Inquisitor
    Oké, vegyünk alapból egy 4 foglalatos Xeon lapot, pakoljunk bele 4db 2 magos Xeon procit (darabja 1 milla?), és melyiken is van 4db PCIE? :)
  • Robin Hood
    A Rózsadombon akad egy pár...
  • arty
    jaj, gondolkozz már :)

a villanybojler NAPONTA zabálja meg a 2 kW-t, egy 600W-ot zabáló gép pedig 3-4 óra alatt ...

arról pedig, hogy mennyire látszik meg a gép a villanyszámlán:

nekem sokat megy a gépem, a 100+ Wattos ex-AMD procim miatt +2000 ft volt a villanyszámlám a mostani Athlon64emhez képest! Azaz évi 20-25ezer forintot sporolok egy alacsony fogyasztásu procival ...

és hol van még ettől a 4xSLI(4x60-80W), a prescott, a dual intel p4 ....
  • blackeagle
    " akkor azt mi a fenével jahtják ki? " 8 procis opteron rendszer elég lesz ? Már csak a 4 vga-t kell rádugni.
  • Inquisitor
    "és négy PCI Express x16, ..."
    Szkeptikus vagyok. Már az NForce 4 SLI is "csak" úgy működött, hogy 2 VGA esetén 2db PCI Expres 8x!!! csatiként kezelte le a kártyákat, akkor itt lesz mondjuk PCIE 4x???

Másik probléma meg, hogy adott csúcskártyát csak kb. 1 évvel késöbbi CPU tud kihajtani. Ha most veszek egy 6800Ultrát, vagy legyen csak 4db 6600GT, akkor azt mi a fenével jahtják ki? A jelenlegi csúcs eredményekhez is 3GHz fölé húzott AMD64 procikat vagy 4,5GHz fölő húzott P4 procikkal tudták csak elérni ...
  • newlife
    Juj de kafa, rohanok és veszek 4 karit.

Nem normálisak.
  • Plutonium
    Nagy poén, hogy már 24fpstől folyamatosnak lát az emberi szem és vannak, akik ezen verik a nyálukat, hogy 120fpsen megy valami szar lövöldözős játék. Eleve a játék egy rakás szar arról nem is beszélve, hogy nincs is 120hz-es monitor vagy ha van, akkor 640*480as felbontásba. Én maradok a 60hzemnél és az lcd monitornál. Lassabban frissül, mint a képcsöves, de pontosabb sokkal és nem bántja a szemet annyira. :) Ha meg valaki képes és olyan hülye, hogy azt a rengeteg villanyfalót berakja a gépébe 200ezer pengőért darabját, az meg is érdemli. :))
  • Hedgehunter #18
    Most olvasom hogy ez mekkora hulyeseg amit ezek irnak........
  • Hedgehunter #17
    Hat nem olvastad hogy jonnek a GPU-k amik szamolnak a proci helyett??
  • PLaci #16
    először a THG oldalt kell megnyitni, egyébbként letiltja a képet ;)
  • asysoft
    Hát ja, már régesrég nem a videokártya a szűk keresztmetszet. A mai csúcs VGA-k a magasabb felbontásokban, FSAA-val, anizotropikus szűréssel fekszenek csak meg-ennek 4 VGA-s összeállításnak max az ilyen "látom a 120 és a 150 FPS közötti különbséget a 85Hz-s monitoromon" emberkék örülhetnek.
  • lazsi
    És milyen proci fog 4 vidkarinak elég adatot szolgáltatni? Arról nem is beszélve h az nvidia driverei 1szerre max 2 kártyát kezelnek, szal ehez a gigabyte fog drivert írni mert driver nélkül nem megy az sli. Szevasztok ezeket nem lehet kihajtani mert a proci meg a proci fsbje lesz a szűk keresztmetszet. 1db intel proci nem tud ennyi vganak elegendő adatot szolgáltatni késlekedés nélkül.
  • mittu
    jah, es miafrancnak? :x
  • mittu
    a kivancsiskodoknak, mert a gugli a haverom 8)
    http://www.nordichardware.se/image3.php?id=233

a cikk:
    http://www.nordichardware.se/nyhet,7473.html
  • Zozo76
    meg azert nem lesz elhanyagolando az aramfogyasztas sem, amit bizony honaprol honapra ki kell majd fizetni. akar tetszik akar nem.
  • HUmanEmber41st
    Azért ez már kicsit durva nem???
    Gondoljatok bele!
    4!!!! Vid.kari egy vason!!!
    Aztán majd csökken a méret, és a 4 proci majd 1 kártyára költözik, és ebből tesznek be majd 2-őt...
    Csak győzzék pixellel a játékkészítő grafikusok...
  • Falconer
    :D Ismerem az ilyen típust, sok ilyen ember van. Nem bírják kivárni amíg tényleg lesz rá szükség, elterjedt lesz és fele annyiba fog kerülni, hanem rögtön megveszik, és akkor ő lesz a legfaszább...
  • Roli
    Van olyan bolond! Haverom is örökké fejleszt, most 1,5giga ram meg nem is tudom milyen atomkártya kell neki meg 3,6GHz-s proci. Mert mikor lecseréltük a gépet itthon véletlen jobb lett, mint az övé a RD rammal. És lehet ő azt a gépet lecseréli megvétel után egy évvel, mert a Doom4 nem fog neki futni rajta 150akárhány FPS-el. Nem is látja már de azért vagizik örökké, hogy 100-300között megy neki minden.
  • concrete
    pl mátrix falhoz:
    4db 4 monitort kezelő vkártya, akkor van 16 kijelződ amin a kódok futnak...... hurrá ....
  • formatuq
    nem keves ilyen beteg van......
  • artschi
    Pláne azért, hogy mondjuk a 3dmarkban x ponttal többet érjen el...