96
  • FTeR
    nem a linkekkel szarakodtam, csak mondtam, h az a 3 lehetsőség van. btw rájöttem mi a baja. javascript alatt a popup nothingon volt...
  • Sil78
    AMD-nél passz, hogy van-e Hyperthreading, hardverhez nagyon nem értek. Nem a "prioritás", hanem egy külön menüpont, de nem tudom, hogy micsoda magyarul (de csak duál procis gépeknél / hyperthreading esetén látható). Az se prociterheléssel járna egyébként, ha jól tudom, csak simán behalna.

Mondtam már, hogy ne a linkekkel szórakozz Tab Mixben, hanem a popupok beállításaival, ott van rögtön a beállításoknál az első fülön a második pont, rögtön a linkek alatt: Javascript popups / Allow resized popups open in new window.
  • FTeR
    lehet, h volt vmi ebbe switch proxiban, majd még elvállik.
    amd procim van, set affiniti az a prioritás? soha nem volt angol xp-m. nem hiszem, h azzal lenne a gond, mert nem használ procit, egyszerűen csak behal. de előbb még ennek a proxisnak utána járok.

ja egyébként megvan mér nyíllik hülyén a pop up. tab mixben 3 lehetőség van a linkekre: új tab, current tab, új ablak. ezek mind sz*rok.
  • Sil78
    Hmm... A SwitchProxy be tudja halasztani a Firefoxot (úgy tudom, új ablak nyitásakor csinálja), amikor frissítést keres és nem elérhető a szervere. Ha kikapcsolod - asszem a SwitchProxy beállításainál - az értesítést a frissítésekről, az segíthet. De ha Safe Mode-ban is csinálja, akkor valami más is van. Nincs véletlenül valami olyan processzorod (pl Pentium 4), ami "hyperthreading"-et csinál? Mert attól is be tud halni, ha ilyen esetben nincs hozzárendelve konkrétan egy processzor. (Ctrl+Alt+Del, Processes fül, jobbklikk a firefox.exe-n, és "set affinity". Ha itt több lehetőség van, válaszd ki az egyiket, és nézd meg, megoldja-e a problémát. Ha igen, akkor szólj, mert van rá végleges megoldás is.)
  • szombi
    Ez azért már túlzás! Az IE egyáltalán nem rosszabb, mint ,,vetélytársai''!
    Önök alaposan át lettek verve!
    Minek szopni a mások által elkészített pótmegoldásokkal, amikor ott az IE, méghozzá beépítve?
    A Microsoft-termékek vetélytársai a windóz alatt mind botrányosan működnek, ezt már ILLENE MEGTANULNI!
    Akinek nem tetszik az IE, az szopjon a Linux-al, és ne a Microsoft-nál sírjon!
    És valaki igazán beperelhetné az Apple-t a QuickTime lejátszó windóz alatti botrányos viselkedése,
    és a QTM-kodek más lejátszók(WMPLAYER,BSPLAYER,CRYSTAL) általi hozzáférhetetlensége miatt is.
  • FTeR
    arra gondoltál, h esetleg netalántán központilag a házirendben van letíltva az IE?
  • immovable
    látom nagy itt a csetepaté...én firefox-ot használok szaros win98SE-n mee ez van a melóban :( és még semmi gubanc nem volt...az IE alapból nem jönn be, nem azért mert szar hanem mert winfos és kész...ja meg annyi sztem egy moderátor kötülnézhetne azé máá...
  • FTeR
    safe modeban is vannak bugok, pl az órákra behalós meg sztem ez a textareás is.
    szépen enable disable minden ext (jó szórakozás volt) kikapcwsolva hagytam az összes tabos cuccot tab mixet kivéve. az eddig nem működő extek is aktivizálták magukat és ezzel vissza is jöttek régi bugok, úgyhogy otthonosan érzem magam benne. tab mix 1-2 beállítása továbbra sem müxik.
  • arty
    rosszul fogalmaztam, de hogy elég "egyedi" dolog az tuti, relative sok gépet rakok össze/installálok, de ilyennel még nem találkoztam.

sztem egy szüz win alatt neked sem csinálná :) meg gondolom láttad már másnál is h müködik az ... szal tuti valami kiakasztja firefoxot, de erről nem feltétlen a firefox tehet :) nem feltétlen, azaz lehet h mégis valami FF bug :)
  • Sil78
    > a flst-t nem szedtem le, de azzal pölö nem is volt gond.
    Az nem biztos, hogy nem volt vele gond, ha van két, egymást részben átfedő kiterjesztésed, akkor az teljesen váratlan bugokat okozhat, és elcs*szheti az egész Profilodat. Az FLST funkciója nagy valószínűséggel benne van a Tab Mixben, azt ugyanis épp az ilyen kisebb tabos kiterjesztésekből gyúrták össze úgy, hogy azok lehetőleg ne ütközzenek egymással.

> a tabbed pref ugyan tabos, de vannak benne dolgok, ami nincs a tabmixben.
    Pl micsoda? Ez a kettő szerintem tuti összeakad egymással, még ha az FLST nem is okoz gondot.

> annyira meg nem vagyok gyökér (mégha úgy is tűnik), h ne tünjön fel ha
    > felteszek 1 új verzsönt. főleg ffnél ahol újra kell telepíteni.
    Nem is mondtam, hogy gyökér vagy, de vannak pl olyan kiterjesztések, amik hajlamosak átírni, módosítani a useragent-et, és ha rossz a useragent, attól is előfordulhat, hogy behalnak a kiterjesztések (vagy pl fel se lehet őket telepíteni).

Nem azért kérdezek ilyeneket, mert feltételezem, hogy hülye vagy, vagy elrontottál valamit, csak próbálom kizárni a lehetséges hibaforrásokat. Ha pl a gondjaidat egymással ütköző kiterjesztések okozzák (amiről továbbra is Safe Mode-ban lehetne legkönnyebben meggyőződni, hogy a kiterjesztések nélkül is előjönnek-e ezek a bugok), akkor az 1.1 telepítése sem fog rajta segíteni. Nekem egyelőre úgy tűnik, hogy mindig a profilodra vezethető vissza az egész, és mivel tiszta install és vadiúj profil esetén is visszatér, tényleg arra gyanakszok, hogy az új profilra szintén feltelepített kiterjesztések nem kompatibilisek egymással.
  • FTeR
    pár s meg d lemaradt sry (egyébként megint behalt a textarea)
  • FTeR
    úgy néz ki a dolog, hogy gondoltak egyet és elkezdtek készíteni egy júzer frendli böngészőt, mert a már meglévő túl bonyolúlt és átláthatatlan lett. mindent ebbe az új böngibe fektettek, még a Times-ban is reklámozták, ez volt a firefox. ez lett a fő böngi, leváltva elődjét.
    eltelt ki idő és páran nehezményezni kezték, hogy méltatlanúl megfeletkeztek a nagy öregről, ezért pár renegét fejlesztő továbbra is életben tartja a mozzillát. másrészt mozzilla nme csak 1 böngésző, hanem beépített levelező kliense is van plusz egyéb dolgok.
    az új név meg azé van, mert a gecko motort leszámítva semmi közös nincs bennük.
  • Tetsuo
    ..1 szuper böngészőt, a 2 jó helyett?.. :)
  • Tetsuo
    Mozilla vs FF (kicsit off, de itt és most aktuell)

Vki világosítson már föl, mi a fenének van ebből 2?
    1 cég mérnem 1 szuper böngészőt készít, ahelyett h 2 jót csinálna?
    Ha meg nem annyira különbözőek, akkor minek van eltérő nevük? Miért nem 'Mozilla Light' és 'Mozilla Full'? S telepítésnél miért nem egy mappába települnek (, miért nem használják 1más fájljait -pl bookmarkokat-?
    Állítólag a Mozillának egy régebbi FF a magja, egy újabb -biztonságosabb- miért nem jobb?
  • Tetsuo
    Ez nálam is van, jelenleg a Mozillával.. s már több fórumon is olvastam erről.
  • FTeR
    103 és 104 között nem vártam, mert bugfixeken kívűl nem kellet nagyobb változtatásra számítani...
  • FTeR
    ez most nem jött be.
    azé nem szarakszom vele, mert mingyá kijön az 1.1 és várhatóan rengeteg változtatás lesz benne, sok extet integrálnak bele, így pl tabprefre nem lesz szükség, namármost akkor minek szarakodjak vele, h mivel akad, ha nem lesz rá szükség záros időn belűl?
  • [HUN]PAStheLoD
    1.1 ? aztán 1.2 .. aztán aztán .. mért nem egyből 2.0-ra vársz ? :) Használd és meg fogod szokni [ a világ /jelenlegi/ legjobb böngészőjét]...
  • FTeR
    sessionsavert írtam, h leszedtem, a flst-t nem szedtem le, de azzal pölö nem is volt gond.
    a tabbed pref ugyan tabos, de vannak benne dolgok, ami nincs a tabmixben.
    érdekes ez a jobb katt dolog, mert amikor 1x szembe jött a extes ablak első dolgom volt jobb kattot nyomni és nem volt ez a menü, azóta meg nem próbáltam.

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

eztet írja a about firefox és mint mondtam 104 után halt be, annyira meg nem vagyok gyökér (mégha úgy is tűnik), h ne tünjön fel ha felteszek 1 új verzsönt. főleg ffnél ahol újra kell telepíteni.

és az sem okoz problémát, h rendbe tegyem az ffet, írtam is, h többször rendbe raktam már, és pont ez a bajom vele, hogy rendszeresen elcsesződik.

értékelem, h segíteni próbálsz, de 1.1ig nem szándékszom tesztelgetni, h mi a szar (nem mintha az én dolgom lenne - user friendly rlz) mert megcsinálom kijön az 1.1 és lehet újra kezdeni, szal ezt a lépést most kihagynám.
  • Sil78
    Még egy kérdés:
    Ha megnézed a Firefox névjegyét (fent a Súgó menün belül), ott a lap alján kiírja a useragentet (úgy kezdődik, hogy Mozilla/5.0...). Mi a vége? Firefox/1.0.4 -re végződik, vagy még az 1.0.3 szerepel ott, vagy még van valami szöveg utána?
  • Sil78
    A Tabprefet és a SessionSavert is eltávolítottad? Csak mert nem jelölöd... A Focus Last Selected Tab is tabos (meg valószínűleg van ilyen a Tab Mixben is), próbáld meg legalább letiltani. Letiltani úgy lehet, hogy jobb egérgombbal kattintasz a kiterjesztésre, és a Letiltást választod (és persze újraindítod a Firefoxot). Ez egy ideiglenes módszer az eltávolítás helyett, ha nem vagy biztos benne, és ki akarod próbálni, melyik okozhatja a problémát.
  • comet
    Néha összeakadhat.
  • FTeR
    ff 1.0 topikban #672
    változás,hogy az előbb felsoroltak, plusz az általad említett miniT meg a tabos cuccok nincsenek fent, mivel leszedtem a tabmix előtt.
    újak: showIP, Favorites Converter (export), utóbbit ma raktam fel. plusz vissza raktam az adblockot.

tehát:
    Tabbed pref
    open long url
    FLST (focus last selected tab)
    all in one gestures
    web developer
    ////tab clicking options
    editCss
    flashgot
    switchproxy tool
    rss editor
    minimize to tray
    ///unread tabs
    generic url creator
    resize search box
    ///miniT (drag+indicator)
    sessionSaver
    javascript debugger
    jsLib Lite
    tweak Network
    menu editor
    text/plain
    IPv6 indentification tool
    RIP (remove it permanently)
    showIP
    Favorites Converter (export)
    Tab Mix

a ///-eket töröltem
    ez a lista kb meg is egyezik az 104 óta nem működőkkel, csak az újonnan felrakottak mennek + a flasgot meg j lib, mert azoknak volt updétjük. + a resize search box is muxik.

egy ext letíltani meg nem is tudom hogy kell.
    1.1et úgyis megvárom...
  • Sil78
    Azért egyszer felsorolhatnád, hogy Session Saveren meg Tabprefen kívül mid van még. Nem emlékszem, hogy ezt valaha is megtetted volna. Tab Mix mellett ugye nem használsz semmilyen más, tabos böngészéssel kapcsolatos kiterjesztést (pláne nem MiniT-t, meg a többi ilyet, amit egy az egyben tartalmaz is), és a Session Savert meg a Tabprefet eltávolítottad vagy letiltottad előtte? A kis popup ablakkal kapcsolatban ha jól emlékszem, nem pipa van a Tab Mixben, hanem egy lenyitható lista, mint a Tabprefben is, hogy mit nyisson meg külön ablakban (pl az átméretezett javascriptes popupokat).
  • FTeR
    104 óta extek ~80%a behalt és még nem volt kedvem szarakodni vele, miután 104 előtt 1 héttel tettem rendbe. megvárom 1.1-et, aztán visszatérhetünk rá. (egyébként ugyan azokat használom(nám) még mindíg). flraktam a tab mixet (mivel a tabpref meg a session saver is behalt), egész jó. kár, h nincs pár plusz beállítási lehetőség (pl unread tabsnál). viszont beállítások fele egyszerűen nem érvényesíti magát. és pl sg bejelentkezésnél teljes tabba nyitja meg a kis popup ablakot, pedig direkt kivettem az erre vonatkozó pipát.
    az auto update is behalt ma, a kis nyilacska a help menü mellett van és ha rákattintok hibát dob.
  • Sil78
    Pontosan milyen kiterjesztéseket használsz? Ugyanazt sokszor el lehet érni másik kiterjesztéssel is, úgy, hogy ne akadjanak össze egymással.
  • FTeR
    megnéztem és meg is ijedtem és mint olvasom 1 csávesz fejleszti, ami becsületes dolog, de kevés és pluginek sincsenek hozzá :(
  • FTeR
    már emlékszem mi volt a baj maxthonnal! a kedvencek sidebar ugyan olyan gagyi mint IEben (kerestem pluginek közt megoldást rá, de nem találtam), plusz a mouse gesture elég szolid (hogy finoman fogalmazzak).

megnézem ezt az avantot...
  • FTeR
    tudod, h ez engem nem vígasztal :)
  • Sil78
    Mióta használnak a szövegdobozok Java-t? Az egész SG-n nem tudnék olyan részt mondani, ahol Java kellene...
  • comet
    Ez java problémára utal.
  • Sil78
    Akkor mindenkinél előjönne. Inkább valamelyik kiterjesztés lehet (vagy még inkább több, egymást átfedő kiterjesztés), meg kéne nézni Safe Mode-ban.
  • FTeR
    tudom, maxthon fent is van a gépen. meg nem tudnám mondani mi nem tetszett benne, de az új élmények jegyében megnézem újra, ezt is onnan írom :)
  • stratoman
    Esetleg az IE helyett egy arra épülő böngésző pl. Maxthon, Avant Browser miért nem jöhet szóba? Ezekben minden benne van amik hiányoznak az IE-ből.
  • FTeR
    ennél ezerszer idegesítőbb dolgok is vannak benne, de vannak dolgok, amik jellegénél fogva hiányoznak IEből, amik kellenek nekem. opera jöhetne még nálam szóba, de korábban már kifejtettem az ménem jó. ezt a netszkép csodát meg fel nem rakom a distribúciókra kialakított anti policym miatt.
  • FTeR
    ez elég naív beszólás volt. figyelembe véve, hogy ilyenfajta szövegdobozt gyaekorlatilag minden progi használ és eddig csak ff-ben volt/van vele gond, bizton ki merem állítani, h az ff hibája.
  • arty
    szted, ha ez a Firefox hibája lenne, akkor nem javitották volna már ? :)

ez valami nálatok jelenlévő windows gond ...
  • arty
    "Kurvaanyátokat most mér tényleg"

Szégyen, hogy az sg.hu ilyeneknek csak felkiáltojelet ad, nem ban-t. Szégyellje megát az oldal ....
  • Lost Lont
    huha, megijedtem
    Látszik hogy mennyire nem értesz az egészhez, csak szeretnéd felkelteni a figyelmet. Most kedvem lenne pár sor nem túl szép mondatot írni rólad, de én nem vagyok olyan bunkó mint egyesek (nem is tudom ki).
    Szidj akit csak akarsz úgy ahogy akarod, de úgyis csak téged néznek hülyének tőle.
    Amúgy még egy normális képet sem bírsz csinálni magadnak mert az a tiltó tábla kicsit elnyúlt. Inkább betehettél volna 5 normális méretűt, akkor legalább megfelelő mennyiségű büntetőpontod lenne
  • archkoven
    "ilyen nekem is szokott lenni, egyszerűen megáll a kurzor villogása és kész"
    Biztos voltam benne, hogy ez a hiba nem csak nálam jelentkezik. Nekem ez volt a fő ok, hogy otthagyjam a Firefoxot.
    És mondd FTeR, neked ez nem kurva idegesítő???