23
  • Inquisitor
    Bemutatkozik az Antenna Digital -- digitális műsorszórásba kezd az Antenna Hungária
    ... az Antenna Digital előfizetői közel száz televíziócsatorna műsorai közül válogathatnak majd. Az előzetes piackutatások szerint a nézők nagy része a magyar nyelvű adásokat részesíti előnyben, ezért az Antenna Hungária Rt. a piacon lévő valamennyi, mintegy 40 magyar nyelvű programot fel kívánja venni az Antenna Digital kínálatába.

Ez lesz a sima mikro helyett (tehát nem mellette, helyette) ősztől. Ezek szerint nincs is olyan messze ...
    De ha bejön az amit DOT kolléga mondott, vagy olyan f*s lesz a képminősége, mint az UPC digitális adásainak, akkor Grrrr.
  • DOT
    Igen ám, csakhogy az analóg tévé akkor is nézhető, ha kicsit "hangyás", legfeljebb morgunk.. A digitális meg olyankor meghal. Aki nem hiszi, nézze meg az AM-mikro dekódereket. Amint nem 100%-os az átvitel, már be is blokkol. Baromi idegesítő! Hálistennek nálam "hagyományos" kábel van :)
  • Ecology #21
    Analog ide,digitális oda én szeretnék elmerűlni a digitális cyberspace világában mihamarabb! :-))
  • Caro
    Szerinem sem. Főleg, ha interaktívvá tudják tenni a TV-t(meg akár a rádiót).
    A net erre már most is képes lenne. És az internet gyökeresen változtatja meg a fogyasztói szokásokat. Itt már mindenki beleszólhat a dolgokba, nem kell elhinnünk azt, amit ránkerőltetnek.
  • arty
    a műsorszórás módja nem ad lehetőséget annál nagyobb propagandára, mint ami most megy ... ld. még fogyasztók kinevelése valóságsók és egyéb lélekromboló müsorok segitségével :)
  • aroncohen
    Érdekes, nemtom miért, de ez a "rádió" kissé egy rádióval felszerelt mp3 lejátszóra emlékeztet.
  • mrzool
    Aha. Tehát véletlenül sem azért, mert gyakorlatilag fullos a frekvenciakihasználtság, és pl. DVB-T-vel azonos sávszélességen 6x annyi csatornát lehet szolgáltatni? Kösz, hogy ráébresztettél a VALÓSÁGRA, mester.:)
  • HUmanEmber41st
    Azért erőltetik a digitalizálást, mert így minden jobban nyomonkövethető.
    Ha a multik megszerzik és ellenőrzik ilyen módon a médiát, utána már olyan propagandát adnak be a népnek, amit csak akarnak...már most is ez megy sajnos..
  • palika22
    Nem értek ehhez a témához....... Kell új rádiót és TV-t vennem hogy majd halgathassam a zenét és nézhessem a műsort? Vagy legalább egy D/A konvertell kell? Ja.. a jogvédőknek meg
  • Andris
    Jah... és az átalakító tutira olyan drága lesz, hogy inkább vesz mindenki új cuccokat.
  • Caro
    Nem kell aggódni, tuti lehet majd kapni D/A konvertert, ami a digitális jelet rámodulálja egy frekvenciára, a régebbi eszközökhöz.
  • smv
    De ez msot azt jelenti, hogy az analóg rádiók megszünnek? tehát akor most mindenki dobhatja a kukába a rádióját? :)
  • fie
    Mikor a gazdasági fejlődés az USÁban, EU-ban megáll, senki nem fog eladni semmit, mert mindenhez megfelelő RFID-s cucc kell, és minden távolkeleti lesz, elgondolkozhatnak, hogy hol szúrták el és Kína miért lett elsőszámú nagyhatalom.
  • Ecology #10
    A jogvédők bekaphatják!Nekik csak az számít,hogy szegény állampolgárokból még több pénzt sajtoljanak ki!
  • Inquisitor
    Ha jól tudom földi digitális TV )kísérleti jelleggel) jó pár hónapja van itthon, műholdas meg már elég régen.*
    (* Megjegyzés: Csak kár, hogy sikerült olyan sz*r minőséget kihozni belőle műholdon, kedves UPC, mint aminek elkerülésére ki lett találva. Nem kéne spórólni ennyire ...)

Rádiók meg (külföldiek) eddig is voltak, és ha valaki mond nekem ólcsn beszerezhető digitális rádióvevőt, már rohanok is, de 80-100.000 forintért "kissé" drágálom.

Amúgy itthon is egyre több helyen kapni digitális TV vevő egységet számítógéphez, pedig a földi sugárzás még csak tesztelés alatt van.
  • Caro
    Nem tilthatják meg saját célra a felvételt. Ettől a ponttól kezdve meg nem érdekelnek.
  • mrzed001
    Mondjuk én sem értem, hogy a jogvédőket miért zavarja, hogy ugyanazt egy kicsit jobb minőségben "lopnak" el. Nem mindegy nekik ?
    Lassan kezdenek olyan lenni, mint a spanyol inkvizíció (és minden ami új rossz, ezért mágjára vele )
  • arty
    jah, az kimaradt, h a jogvédők menjenek a p*csába
  • arty
    amerika jobban csinálta: ott ugytudom elég korai idöpontot kikötöttek a DTV és a HDTV átállásra, kötelezően!
  • mrzed001
    Szívesen lemondenék ezen kúltúr csatornákról (az összesről, de tényleg mindről :)) a Sci-Fi + UPN + CityTV csomagért :)
  • zakika
    legalabb egy kis magyar kultura :) nem mindenkinek adatik meg
  • mrzed001
    én már anak is örülnék, ha a UPC kábelen küldött sz.r tisztulna és élesedne, valamint nem szednék ki szép sorban a jobb külföldi csatikat (helyette leshetem Anettkát, brrrrrr )
  • IoIa
    Az lehet a dolog mögött, hogy a digitális anyag jobban védhető. Szerintem a váltás csak a felszíni adásokra vonatkozik.