35
  • Mincsi
    #35
    Ez egy nagy SZAR film!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    KOMOLYAN!!!!!!!!!!


  • Derapo
    #34
    Én nem értem azt sem,hogy miért kell egy jó játékból hülye filmet készíteni?
    Resident egy szar,pedig én resident buzi vagyok az összes megvan az összes platformra( kivétel resi1 saturn-nincsen valakinek? )De a film milyen kaki. Ezt a mumusost meg tuti megnézem,szerintem jó kis filmecske lesz.Mostanában nem láttam jó filmet amit végig tudtam volna nézni. Ez lehet az?
  • John Wayne #33
    Tény, hogy a REV1 sokkal jobb, mint a 2. Nekem a 2 is tetszett, bár kicsit olyan volt, mint ha két egymáshoz csak épp hasonlító filmet néznék.

    Erről a mumusról egy Lovecraft novella jut eszembe, a mumus, hát, miután elolvastam, komolyan féltem, pedig nem szokásom:).
  • winnie
    #32
    simán. már most is erről van szó
  • Iori
    #31
    pár 10 év múlva ugy fognak emlékezni rá hogy a valaha készült legjobb remake horror film
  • Iori
    #30
    ez most hogy jön ide?
  • LowEnd
    #29
    Köpjetek le, de nekem a resident evil 1 nagyon teccett, a zenéje fasza, mila jovovics szexi és jól játszik,

    A R.E. 2 viszont akkora kalap szar volt, hogy csak örülni tudtam (mikor egy barátom DVD-jét láttam) hogy nem mentem el rá moziba. Majdnem abbahagytam az ingyen filmnézést.

    Nem vesztettem volna semmit....
  • Adrian Graves
    #28
    A kör, mint alapmű? Nono! Alapmű az Ördögűző, például. Ha a filmnek lesz több év múlva is kifutása, akkor talán rá lehet mondani, hogy az.
  • Robeast
    #27
    Na, az megin szép lesz! :D
    Erről nem is hallottam még :)
  • winnie
    #26
    de én még az erdő szellemén, az elm utcán meg a hasonló gagyikon nevelkedtem.

    két instant klasszikust szerintem nem ér legagyizni:)
  • winnie
    #25
    húha, erről jut eszembe, hogy jövőre amerikai PULSE remake!:)
  • Robeast
    #24
    Persze, hogy nem kell egyetértenünk. Szépen is néznénk ki, ha mindenkinek ugyanaz tetszene.
    Aminek a hangulata tetszett és mostanában láttam az pl a Dead Birds (2004) vagy a Deadwatch (2002). Mondjuk Dead Birds-be nem igazán vágtam, hogy mi történt, viszont nagyon hangulatos volt.
    Vagy pl van sok távol-keleti film, aminek félelmetes hangulata van. Pl. Iki Jigoku (/Living Hell, 2000); Audition (2000); The Circuit (/Kairo/Pulse, 2001).
    Én ilyeneket szeretek. Ezeken el kell agyalni picit, még ha nem is mindig logikus a cselekmény.
    Nem szeretem, ha csak szól a zene aztán meg jól megijesztenek.
    Zombis filmekből meg az Evil Dead trilógia, aminek 2., de inkább 3. része már teljesen vígjáték, vagy a Hullajó, a Bad Taste, meg persze Romero összes zombihorrorfilmje. Romero meg nem igazán arra törekszik, hogy beleket mutasson (azért kapunk rendesen), hanem picit dolgozik a karaktereken is. Meg nem próbál okokat adni, hogy miért is zombi (na jó...talán Day of the deadbe kicsit...), aki zombi, hanem csak van és azzal a problémával kell foglalkoznia a szereplőkek. Nem világot kell megváltaniuk, hanem "csak" túlélniük.
    Meg persze ott van a másik ágazat, a kannibálos szir-szarok, amik nem szórakoztatóak, nem jók, inkább undorítóak. Viszont ilyen az élet...

    Az Alien, meg Butterfly effect számomra meg nem horror, hanem inkább sci-fi.
    Na meguntam az írást, de ha nagyon agyalnék még biztos tudnék valami jó kis horrorral előjönni...Jó filmnézegetést! :)
  • mad363
    #23
    Sztem a legjobb horror a mai napig az alien 1 a tökéletes reménytelenség érzését váltota ki bennem amikor elször megnézztem a bezártság érzése egy olyasmivel amit nem ismersz..
  • Metadrone
    #22
    A BE-nek semmi köze a horrohoz csak jó film, miért a Hullajó is inkább paródia mint horror, annak ellenére hogy a legvéresebb film amit valaha gyártottak.
  • Iori
    #21
    a BEnek miköze a horrorhoz?

    én a The Ringet ajánlom (az 1!!!), rettentően jó atmoszférája van annak a filmnek, alapmű számomra
  • archkoven
    #20
    A fűrész tényleg nagyon jó volt, de én nem mondanám horrornak.
  • Metadrone
    #19
    Mondjuk ki hogy a HULLAJÓ-nál jobb nincs. Igaz inkább vígjáték. 10 éve 10 évesen láttam először de azóta is mesterműnek tekintem. Ja és a fűrész szerintem is fasza volt. De a Butterfly effect a legjobb film az utóbbi időkben.
  • archkoven
    #18
    Én alapjában véve egyáltalán nem szeretem a horror műfaját. Ugyanis nem tudja belőlem kiváltani azt amire készült. A hullajelenetek, meg a röpdöső végtagok inkább csak untatnak, legjobb esetben is megnevettetnek. Az elhalkulós, nyikorgós, vonyítós majd dübörgős jelenetek sincsenek rám általában semmilyen hatással. Azt mondhatnám, hogy szinte ez volt idáig az egyetlen film ami sok helyen elérte a célját.
    Nem is kell, hogy egyetértsünk, de én a horrorfilmet gyerekkorom óta nem néztem végig mert annyira nem érdekelt, annyira mesterkéltnek és unalmasnak találtam. Ez a film is mesterkélt, de számomra sokkal hatásosabb volt -a film végét leszámítva- mint a többi.
    Tucatszar??? Lehet, mert mint mondtam én nem nézek horrort mert nem érdekel. Lehet, hogy sokkal jobbak is vannak ennél, de én még az erdő szellemén, az elm utcán nevelkedtem meg a hasonló gagyikon nevelkedtem.
    Mondj egy olyat ami szerinted igazán jó! Majd megnézem.
  • Robeast
    #17
    Én winnie-vel értek egyet. A mai horrorok álatlában azzal vannak elcseszve, hogy direkt úgy van a zene, hogy elhalkul aztán meg hangos BUMM/CSATT/MIAÚ hang...Ezek a dolgok már kiszámíthatóak, mert elcsépeltek. Pl. utoljára úgy istenigazából én a Másvilág szekrényjelenetén ilyedtem meg, mint állat, mert nem számítottam arra, ami ott történt.
    Szal, ez egy modern tucatszar, amit csak azért csinálnak, hogy legyen ilyen is.
    És nem azt mondom, hogy "Hullák meg végtagok repüljenek mindenfelé, mert az az igazi horror!" (bár nem vetem meg őket, sőt :)), azért elvárom, hogy ne legyen az adott film sablonos (=unalmas).
  • winnie
    #16
    hangeffekteket és villanásokat használ vágás gyanánt" -szerintem pont ez a film legnagyobb pozitívuma

    láttad mondjuk a másvilágot vagy más olyan filmeket, ahol nem látszott a 'mumus'?

    ízlés kérdése, de nekem is az a véleményem, hogy ezek az effektek, villantgatások mind-mind az ötlet, a fantázia hiányát mutatják, vagyis azt, hogy a rnwedező saját eszközeivel képtelen volt megteremteni a megfelelő atmoszférát, így hozzányúlt a direktori kelléktár legelcsépeltebb eszközeihez, amivel még én, anno, amatőrfilmes koromba díszitettem a képeimet egy u-lead videoszerkesztő segítségével.

    zúgás, villan, hirtelen bumm, megint villan - _szerintem_ ezek csak hatásvadász eszközök, ezért se látsz ilyet nagyon filmekben, mert ez csak a nagyon szorult esetekben veszik elő. szerintem.
  • archkoven
    #15
    Az Átok egy igen látványosan, profi-módon megcsinált film, mégis egy kicsit sekélyes az egész, nem hiszem, hogy sikerült azt a hatást kiváltania a nézőből amit szrettek volna.

    A Fűrész viszont egy nagyon jó film szerintem, bár én ezt nem nevezném horrornak, és szerencsére nem is az. A rendező néha elég furcsa gyorsított felvételeket alkalmaz amik szerintem elég hatástalanok lettek, de ezt leszámítva nem lehet panasz.
    Ennek a filmnek is a vége sajnos elég gyenge lett, itt is valami miatt úgy érezte a forgatóköny-író, hogy minden áron valami óriási csattanót kell esütnie a film végére, aztán szépen túl is teljesítette a tervet, az egy csattanóból lett vagy öt és már is olyan valószínűtlenné vált az egész történet. Viszont örültem, hogy a hagyományokkal ellentétben lemaradt az egyébként lemaradhatatlan happy ending.
  • archkoven
    #14
    Nekem holokegyenest más a véleményem a filmről, mint itt egyeseknek!
    Szerintem szerintem rendkívül hatásos, hihetetlenül jól teremti meg a feszültséget és azt a film jelentős részéig fenn is tartja.
    Amit a cikkíró negatívumként jelentít meg: "ahelyett, hogy a lényt és az eseményeket mutatná a rendező, úgy érzi, hogy sokkal hatásosabb hangeffekteket és villanásokat használ vágás gyanánt" -szerintem pont ez a film legnagyobb pozitívuma Mindannyian láttunk már olyan "horrort" ahol az utcán özönlenek a halottak, meg a földből másznak ki és a feszültség gyakorlatilag nulla, az ember azt sem tudja most sírjon vagy nevessen annyira szánalmas az egész.
    A film története valóban egyszerű, de nem hiszem, hogy egy filmnek feltétlenül világmegváltó gondolatokat kellene közölnie, ez a műfaj egyébként sem erről szól.
    A rendezés és különösen az operatőri munka szerintem messze az átlag felett van.
    A film sajnos nagyon sokat veszít az erejéből a végefelé, mikor megjelenik a szörny, vagy mi a fene, és vele elveszik a feszültség. Innentől a film sajnos egy teljesen szokványos gagyihorror, csak éppen hullából nincs elég, hogy a gyerekek is ijedezhessenek egy kicsit. Szóval a végét nagyon csúnyán elbaszták.
    Aki utácán hömpölygő élőholtak hadát várja, mert arra gerjed (mint a cikkíró) az messze kerülje el a filmet, aki óriási sztorira számít az eltévesztette a házszámot, aki viszont feszültségre vágyik annak szerintem ez az egyik legjobb amit valaha készítettek.
  • Iori
    #13
    ne nézze meg senki, mert egy kalap sz*r! inkább várjatok a Coach Cartert nézzétek meg ha moziba akartok menni a hétvégén, vagy jövőhéten a Sin Cityre!
  • Robeast
    #12
    Jogos, dvdrip tényleg csak 10 napja van. Nekem már a DVDScr egybefügg a rip-el, ilyen kaliberű filmnél. Szal a dvdscr-t még hajlandó vagyok megnézni. My bad.

    Sin City a téma akkor is felcseszi az agyam, ha kivételesen most nem hazai elbalfaszkodásról volt szó.
    Kíváncsi vagyok a második rész bemutatását is elbarmolják-e ennyire.
  • winnie
    #11
    15-én jött ki.

    a sin city sajnos a nemzetközi terjesztési politika áldozata, ez esetben nem a forgalmazót terheli a felelősség.
  • vg
    #10
    Furi, hogy azok az emberek vannak felháborodva azon, hogy valaki otthon nézi a legújabb mozifilmeket (dvd minőségben), akik nem tudnak letölteni filmeket mert nincsenek kapcsolataik, elérésük, stb... Amíg én otthon megnézem a legujabb filemeket, addig az ilyen emberek sírnak, hogy milyen csúnya dolog ez. Nekik marad a lassan 1200ft-os mozijegy, több hónappal azután, hogy én otthon megnézem a filmet tökéletes minőségben...
  • Robeast
    #9
    "2 hete sincs még dvdrip"
    Ebbe belekötnék :).

    Egyébként nem az ilyen nézhetetlen fosokat (mert azért ismerjük el, hogy a winnie által felsoroltak közül egyik se volt 10/10-es film...) kéne bemutatni hamar. Én még mindig a Sin City-n vagyok felháborodva, nagyon.
  • winnie
    #8
    remélem mindenki megnézte a feliratok utáni jelenetet.

    Giga nevetséges, hogy ilyen nagy késéssel hozzák be az ilyen jó kis filmeket... Még jó, hogy megbukik a film nálunk. Közel egy hónapja van dvdrip, természetesen felirattal.

    1. még szép, hogy a kis filmeket (és a gagyikat nem a kinti premierrel egyidőben mutatják be itthon) - azt meg pláne nem értem, hogy mi a baj, hiszen majdnem hetente van film, amit az amerikai premier előtt mutatnak be nálunk (sw3, kingdom of heaven, tolmács, xxx2 (ez utóbbi itthon is nagyot hasalt pedig azusa-premier előtt mutatták be))
    2. ez nem azért bukik, majd itthon, mert későn hozták be.
    3. 2 hete sincs még dvdrip
  • Major
    #7
    Lol...azért warezolsz mert legyártanak neked em tetsző filmeket?! :D
  • vg
    #6
    Giga nevetséges, hogy ilyen nagy késéssel hozzák be az ilyen jó kis filmeket... Még jó, hogy megbukik a film nálunk. Közel egy hónapja van dvdrip, természetesen felirattal.

    LOL!
  • edk
    #5
    Oszinten szolva az utobbi 2 honapban megneztem kb 40 filmet, amiknek a zome horror volt. Ezek kozott volt nehany olasz rendezo regi filmje is, es ezek a mostansag horrornak nevezett (szerintem) uj, gagyi "horrorok" is (koztuk ez is). 100x megfilmesitett, engem mar az elso perctol fogva nem lekoto, "szellemet/szornyet lattam, aki valahogy megprobal engem is elvinni, visszamegyek es legyozom" tipusu filmbol Dunat lehetne rekeszteni, de ugy nez ki, mostanaban ez a meno stilus :(. Ami horrorok meg nem jonnek be, azok a japan/kinai es egyeb keleti filmek. Ezekbol is lattam parat, de a 90%-uk ugyanarror szolt: valami uton-modon halottakat lattak, akik valamiert meg akartak oket olni.
  • csomi
    #4
    Szamomra nem volt olyan szornyu. Az igaz, hogy a mar leragott csont klasszikus horrorelemeket hasznaltak, de legalabb nem akarta a film megvaltani a vilagot. Nekem bejott egyszer siman nezheto es volt egy-ket egesz borzongato jelenet. A fent emlitett filmek kozul szvsz siman veri az atkot es a kor2-ot. Utobbi pl sokkal jobban el lett baszva hisz sokat vart volna az ember tole ettol meg semmit.
  • immovable
    #3
    lassan teljesen megcsömörlök...pff ennyi igénytelen sz*rt legyártani, s még csodálkoznak ha warezol az ember
  • Robeast
    #2
    Förtelmesen kiszámítható, bugyuta, ostoba film. A nézőt hülyének nézi. Összefüggéstelen.
    Ááá...nem is szídom tovább...nem éri meg időt pazarolnom rá...
  • gz8
    #1
    Persze, ott lakik a szomszédos lépcsőházban, a Markoláb szomszédja.