19
  • Astaroth
    Valószínű csak szertartási eszköz volt..."temetkezési szertartásokhoz készült kőeszközöket"
  • sz4bolcs
    Igen, gratulálok! Magyarázd bele! :D
  • mad mind
    " A kutatók röntgensugár segítségével elemezték a szerszámokat, és megállapították, hogy legdominánsabb ásványi összetevője a korundúm - azaz a rubin vörös formája - és a zafír. "
    Ez messze nem fém én kőnek nevezném.
  • rolika
    "a kutatók a legmodernebb csiszolási technikákkal sem tudtak olyan sima felületet elérni, mint ami az ősi baltákon tapasztalható"

akkor hogyan csinálták???
  • sz4bolcs
    Igen, ezt nálunk kapának hívják.
  • Caine
    Bárhogy nézem szerintem ez nem balta. Ha a képen lévő fejekbe egy nyelet képzelek el, akkor nekem egy kapa jut róla az eszembe. Persze lehet hogy a réri kínaiak ilyennel vágtak fát. Vagy baltát használtak a rizsföldeken. Ki tudja ...
  • sz4bolcs
    Nem akartam írni, de az alsó kép nekem is furának tűnik. Emlékszem, amikor photoshoppal foglalkoztam, az első effektkombó, az ez a "rozsda a metálon" volt amit megtanultam...

Olyan nagyon mű a kép. Persze nem akarom kétségbe vonni, ha ez az, akkor ez az. :)
  • jefferson83
    Hiszem ha látom. Ha a legalsó képen lévő kőbalta valóságban is így néz ki akkor minden elismerésem,de az a kép egy kicsit furának tűnik.
  • sz4bolcs
    Ezt ahogy elképzelem...
  • Kensin
    Honnan tudod, hogy faszi? Lehet, hogy a tisztaságmániás barátnője ápolgatta minden nap
  • sz4bolcs
    Azon nevettem, hogy jó sokáig smirglizhette a faszi, aki készítette. Neki volt kitartása, és kézügyessége. ;-)
  • sweech
    nem meglepő hogy ebben is a kínaiak voltak az elsők :D
  • mikike
    mi ebben a nagyon lol?
  • sz4bolcs
    Hát nem olvastad elég figyelmesen... TÜKÖRNEK HASZNÁLTÁK :D
  • sz4bolcs
    Nem semmi a cucc, ahogy tükröződik...

"Mindezek mellett azonban azt mindenképpen meg kell említeni, hogy a kutatók a legmodernebb csiszolási technikákkal sem tudtak olyan sima felületet elérni, mint ami az ősi baltákon tapasztalható" - Ez nagyon LOL : )
  • Zsoldos
    Egy baltafej soha nem fog neked ilyen egyenletesen kopni, hacsak nem vizet csapkodtak vele 200 evig :)
  • Mijo
    Ez egy hirtelen ötlet:
    Talán ezt a baltafejet nem <5 évig használták, mint a mostani dolgokat. Így lehet, hogy a sok kis piszmogás vele, végülis ilyen eredményt hozott.
  • juhand
    "hogy a kutatók a legmodernebb csiszolási technikákkal sem tudtak olyan sima felületet elérni, mint ami az ősi baltákon tapasztalható" A szokásos, ma nem tudnánk piramist építeni hülye duma.

Viszon a plazmából gyorsan nagy gyémántot téma eltűnt mostanában, viszont a gyémántnak esett az ára. Nem tudja valaki, hogy blöff volt plazmás ügylet és csak valaki gyémánt felvásárláshoz használta, vagy a hír igaz, de pihentetik addig míg a nagyhalak megszabadulnak a gyorsan értéktelenné váló cuccaiktól.
  • Inquisitor
    :)