19
-
#19 Valószínű csak szertartási eszköz volt..."temetkezési szertartásokhoz készült kőeszközöket" -
#18 Igen, gratulálok! Magyarázd bele! :D -
#17 " A kutatók röntgensugár segítségével elemezték a szerszámokat, és megállapították, hogy legdominánsabb ásványi összetevője a korundúm - azaz a rubin vörös formája - és a zafír. "
Ez messze nem fém én kőnek nevezném. -
rolika #16 "a kutatók a legmodernebb csiszolási technikákkal sem tudtak olyan sima felületet elérni, mint ami az ősi baltákon tapasztalható"
akkor hogyan csinálták??? -
#15 Igen, ezt nálunk kapának hívják. -
Caine #14 Bárhogy nézem szerintem ez nem balta. Ha a képen lévő fejekbe egy nyelet képzelek el, akkor nekem egy kapa jut róla az eszembe. Persze lehet hogy a réri kínaiak ilyennel vágtak fát. Vagy baltát használtak a rizsföldeken. Ki tudja ... -
#13 Nem akartam írni, de az alsó kép nekem is furának tűnik. Emlékszem, amikor photoshoppal foglalkoztam, az első effektkombó, az ez a "rozsda a metálon" volt amit megtanultam...
Olyan nagyon mű a kép. Persze nem akarom kétségbe vonni, ha ez az, akkor ez az. :) -
jefferson83 #12 Hiszem ha látom. Ha a legalsó képen lévő kőbalta valóságban is így néz ki akkor minden elismerésem,de az a kép egy kicsit furának tűnik. -
#11 Ezt ahogy elképzelem... -
#10 Honnan tudod, hogy faszi? Lehet, hogy a tisztaságmániás barátnője ápolgatta minden nap -
#9 Azon nevettem, hogy jó sokáig smirglizhette a faszi, aki készítette. Neki volt kitartása, és kézügyessége. ;-) -
#8 nem meglepő hogy ebben is a kínaiak voltak az elsők :D -
#7 mi ebben a nagyon lol? -
#6 Hát nem olvastad elég figyelmesen... TÜKÖRNEK HASZNÁLTÁK :D -
#5 Nem semmi a cucc, ahogy tükröződik...
"Mindezek mellett azonban azt mindenképpen meg kell említeni, hogy a kutatók a legmodernebb csiszolási technikákkal sem tudtak olyan sima felületet elérni, mint ami az ősi baltákon tapasztalható" - Ez nagyon LOL : ) -
Zsoldos #4 Egy baltafej soha nem fog neked ilyen egyenletesen kopni, hacsak nem vizet csapkodtak vele 200 evig :) -
Mijo #3 Ez egy hirtelen ötlet:
Talán ezt a baltafejet nem <5 évig használták, mint a mostani dolgokat. Így lehet, hogy a sok kis piszmogás vele, végülis ilyen eredményt hozott. -
juhand #2 "hogy a kutatók a legmodernebb csiszolási technikákkal sem tudtak olyan sima felületet elérni, mint ami az ősi baltákon tapasztalható" A szokásos, ma nem tudnánk piramist építeni hülye duma.
Viszon a plazmából gyorsan nagy gyémántot téma eltűnt mostanában, viszont a gyémántnak esett az ára. Nem tudja valaki, hogy blöff volt plazmás ügylet és csak valaki gyémánt felvásárláshoz használta, vagy a hír igaz, de pihentetik addig míg a nagyhalak megszabadulnak a gyorsan értéktelenné váló cuccaiktól. -
Inquisitor #1 :)