27277

105e4pi.png\"

• riccardogardoni
    utóbbi :D
  • monyox
    Magyarorszag vagy az Unione Sportiva Citta di Palermo elnöke?;)
  • Cucmey
    lájkolom az ötleted. :DDDDD
  • monyox
    CUCMEY FOR PRESIDENT!!=D
  • Cucmey
    én el se kezdtem ezér nem is szavaztam. :D
  • monyox
    Rohadt hülyen van megcsinalva különben, legalabb egy linket odanyomhatnanak... En a 3. meccsnel meguntam a keresgetest..:))
  • riccardogardoni
  • monyox
    Ize, most akkor fejben tekerjem vissza a lenti videokat?;)
  • riccardogardoni
    Miccoli recordman di gol nella storia rosanero. Qual è il tuo preferito?
    Palermo-Milan 2-1, 2007/08
    Palermo-Catania 1-0, 2007/08
    Palermo-Cagliari 2-0, 2008/09
    Milan-Palermo 0-1, 2009/10
    Juventus-Palermo 0-1, 2009/10
    Palermo-Inter 3-2, 2011/12
    Inter-Palermo 1-2, 2011/12

Ki melyikre nyom? :D
  • riccardogardoni
    majd kiderül
  • Cucmey
    amúgy itt már csak 100-200at irnak. egy hét mulva má csak 100 lesz. márc 15én meg kinyögik majd hogy kapunk 10 milliót ha kirakjuk az arab cégeik nevét a mezre :DDDDD
  • Cucmey
    Na ma már nálunk a helyi újságban a Kisalföldben írják hogy jönnek az arabok. :DDD
  • The Sopranos
    Szerintem Zamparini nem más, mint egy fociőrült üzletember. Ha megfelelő ajánlatot kap, nem fog sokat gondolkozni, hogy megváljon e a klubtól, de amennyire szereti a csapatot, megoldja, hogy legyen beleszólása a dolgokba. Személy szerint én örülnék a tulajváltásnak, de csak bizonyos keretek közt. A Napoli követendő példa lehetne.

• Pálka
    Valami ilyesmi konstrukcióval lehetne kiegyezni,ahogy a PSG-nél is megy: nem feltétlen Leonardo az alkalmas ember,de egy európai fociban is tapasztalt,ismert ember kell, (én mondjuk Zamparinit is megnézném,hogy mit tudna egy ilyen hátterű klubbal,de szerintem már csak a büszkesége miatt sem fog ő holmi sportigazgató lenni,de hátha) aki nem fog irreális üzleteket kötni. Nyilván döcögni fog az elején ez az egész,ha egyáltalán létrejön, de én örülnék neki.
  • Cucmey
    Én nem írom le a véleményem. Úgyis sokat trágárkodok itt is már. Állitólag a stressz miatt van. :DDD

Érdekes tegnap egy focibuzi haverom zseninek nevezte Miccolit pedig távolról se Palermo drukker.
  • Cucmey
    Ez lenne az optimális. Aztán engem nem érdekelne mennyi pénzt szednek ki a klubból ha marad a "régi stílus" de jönnek az eredmények néha két másodpercre meg megmutatják őket a turbánjukba a meccsen aztán kampó. ezzel én teljesen elégedett lennék.
  • Cucmey
    "csak a vak is látja, hogy Zampával ennyire vagyunk képesek."

Egyet értek. kurvára nem akar költeni többet a klubra.

"Szóval, ha "nagyobbak" akarunk lenni, akkor elkerülhetetlen az arabosítás."

Egy pénz alapu footballban nyilván elkerülhetetlen. De nem értem Olaszországon belül ezt nem lehet megoldani. Annyira szarba van Európában mindenki hogy az araboknál kell kuncsorogni??? Nem értem....
  • monyox
    Ezzel teljesen egyetértek.

De szerintem ebben is van egy normalis középút. Az arabok adják a pénzt meg ülnek a vip-páholyban, az összes többihez meg semmi közük. Szerintem úgy is lehetne csinálni..
  • monyox
    Egy buzigyuri a blogon Miccoli-t úgy aposztrofálta, hogy "a szegényember Del Pieroja"... Na, én ezen felhúztam magam, de csak azért, mert ez elég degradáló Miccoli-ra nézve, szerintem hülyeség éppen Del Piero-hoz hasonlítani. Akkor már a srác tutira Di Natale-ra is ezt írná..

Mi a véleményetek?
  • Cucmey
    Értem én amit mondasz. Igazából én azt nem akarom hogy egy olyan klub legyünk aminek olasz a neve, arabok a tulajok, ruszki az elnök, angol az edző, kameruntól indiáig összefogdosott játékosok játszanak benne.
    Mer ennek már semmi köze nem lesz Olaszországhoz. Semmi köze nem lesz a dél-olasz játékstílushoz, mentalitáshoz, temperamentumhoz. Az ilyen klubb akárhol lehetne. Akár Kuala Lumpurban is.
  • monyox
    Én annyit tudok, hogy szeretem a csapatot, és arabokkal vagy arabok nélkül, Zamparinivel vagy Zamparini nélkül is szeretni fogom.

Igazából nem tudom, hogy mi lenne a jó út. Elsülhet úgy is, hogy az arabok beledobnak egy csomó pénzt, aztán mondjuk később meggondolják magukat, kiszállnak, Zampa meghal, a klub meg csődbe megy.

Aztán az is lehet, hogy az arabok csak eljöttek múlt héten nyaralni egyet, Zamparininek megjön az esze, és önerőből is fel tudja futtatni a csapatot. Az én szemem előtt a Napoli példája lebeg. Rövid időn belül B-ből a BL-be.

Szóval szerintem Zamparinivel is el lehetne sokkal többet érni kicsit átgondoltabb, logikusabb döntésekkel.
    Én kicsit idegenkedek az arab tőkétől, de ha ez az ára, hogy felzárkózzunk az élvonalhoz, akkor azért nem kell elutasítani.

Azért azt hozzátenném, ami Szicíliára annyira igaz: Nyugtával dicsérd a napot. Ki tudja, hogy a nagy arabozás mögött mennyi a valóság?
  • riccardogardoni
    abból a szempontból viszont rossz, hogy nem marad teljesen olasz kézben :S
  • riccardogardoni
    én támogatom az arabokat ilyen téren
  • gabber_saviola
    Hát ez jó kérdés, inkább felvezetem, azután majd eldöntitek, hogy melyik lehetőség a jobb.

Kezdjük a sztorit az ezredfordulónál, mikor is a római Sensi megvásárolta az akkor a Serie C2-ben vitézkedő klubunkat, úgy hogy, ha Ő akkor nem jön, talán mostanra már nem is lenne futball a Barberában. Ám azonban akkor hamar kiderült, hogy Sensi csak egy második csapatnak akart minket (a római elitklub mellett), és ekkor jött Zampa, aki a kezdeti fellángolás (na jó, megígérte, hogy feljuttat minket az első osztályba) után - első négy év - hamar elfogyott a lendület és beálltunk a Serie A-s középmezőnyébe, ahonnan már nincs kiút. Nincs kiút, mert jelen állás szerint van vagy 6 olyan Olasz "mamut klub", akikkel hosszútávon nem tudjuk felvenni a versenyt.

Szóval most lehet választani, vagy jó nekünk ez a középmezőny .... vagy pedig behódolunk az araboknak és ...

Ha Zampa marad, akkor marad minden a régiben. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nekem ez a jelenlegi helyzet nem tetszik - mivel én nem szkudettóban mérem a csapat iránti szeretetemet -, csak a vak is látja, hogy Zampával ennyire vagyunk képesek.

Ha jönnek az arabok, akkor Ők pénzt hoznának - jó sokat-, amivel már versenybe szállhatunk a "mamut" csapatokkal szemben. Szerencsére Olaszországban nincsenek Barcák meg Realok és jelenleg - mondjuk ki - az olasz foci sem olyan, mint 10 éve, ezért most "relatíve" könnyebb lenne 1-2-3 ... stb. szkudettó megszerzése ill. a stabil BL szereplés is.

Harmadik - számomra legelképzelhetetlenebb - variáció pedig az lenne, ha Zampa marad és mellé jönnének az arabok. Zampának maradna pár százalék a klubból, de ahogyan Őt ismerem, nem tudna csendben maradni, és még a végén csúnyán "jönnénk ki" az egészből.

Szóval, ha "nagyobbak" akarunk lenni, akkor elkerülhetetlen az arabosítás, csak az a kérdés, hogy ezt ki akarja és ki nem.

(bocsi, ha tele van hibákkal a mondókám, tudom összecsaptam, de ez most kijött belőlem és gyorsan le akartam írni)
  • tmp
    Nekem kifejezetten tetszik a mez, amiatt írtam :D
  • monyox
    Figyelj, ez azért annyira nem fekete-fehér dolog.
    Egyrészt lehet okosan is költekezni, meg úgy is, hogy abnormálisan sokat kifizetsz egy játékosért, akire nincs is szükséged. Remélem, valakinek azért helyén lesz az esze, ha befigyelne a nagy lóvé.

Másrészt. Vegyük például a PSG vagy a Malaga helyzetét. OK, a Malaga még a kanyarban sincs, de a PSG vezeti a bajnokságot, és szerintem egyelőre még nem divat pariszenzsörmenesnek lenni. Bár biztos változna a helyzet, ha mondjuk BL-t nyernének, de egy francia bajnoki címmel még nem hiszem, hogy többen fogják őket szeretni.
    A Barcelona meg a Madrid esetében meg igazából a médiának van nagy szerepe ebben, mert kábé a csapból is ők folynak..
    Bár ki tudja, mi lesz, ha Zamparini bácsi leszerződteti azt a Messi nevű hobbitot..:))))
  • Cucmey
    Ez egy elit szín. Ha jönnek az arabok azt mindent nyerünk má nem lesz az mer boldog boldogtalan Palermo mezbe fog flangálni. Kb mint most a Barcelona drukkerek.
    Nem azt akarom hogy ne legyünk eredményesek csak nem tom... Nehéz ezt megfogalmazni. De gondolkodom rajta. :DDD
  • monyox
    Azt vártam, hogy a srác elesik-e a saját lábában, eltalálja-e a labdát vagy mi lesz...:)))
  • monyox
    Cucmey, nyugi, nem vagyok homo!!:))))
    Csak a tököm kivan már azoktól, akik a klub színein rugóznak..
  • Cucmey
    Ez meg a másik. 3 kapufából egy bemegy Ilicic meg berugja amit kötelező aztán 4-1 a vége. de én nem vagyok elégedetlen. lényeg a 3 pont.
  • riccardogardoni
    ilicsics LOL XD ezt még anyám is berúgja :D
  • Cucmey
    Ja pont mondtam Anitának hogy kb igy szoktam csatárként védekezni. Hátrakocogok azt nézem hogy rúgják be a gólt.
    Mondjuk ez kicsit felháborított mer tényleg lehetett volna akár 4-0 is.
  • Cucmey
    "beavatási szertartásról illetve a győzelmek utáni ünneplésről"

Erről mesélj valamit mer ezt még én se hallottam. :DD
  • monyox
    Cagliari-ban visszatér Abel!!! Nagy fegyvertény lenne győzni..
    Pinilla tégláskodik?
  • monyox
    2:24-nél milyen tüzijáték van..:)))

Kis szerencsével Miccoli megint hozhatott volna egy 3ast meg nyertünk volna 6tal. Kár a kapott gólért, Mantovani meg Balza összehozták..:-/

Az külön tetszett, hogy Vivianonak van vér a pucájában.
  • monyox
    Aztán buzi-e vagy?
    Mert azt tudnod kell, hogy Palermo-szurkolo csak akkor lehetsz, ha vagy csaj vagy, vagy meleg.

A beavatási szertartásról illetve a győzelmek utáni ünneplésről majd részletesebben, ha posztoltad a felvételi videodat.
  • Cucmey
    Összefoglaló
  • riccardogardoni
  • The Sopranos
    Üdv a klubban! :))
  • Cucmey
    :DDDD