12
-
Caro #12 Szerintem az asva a tolvaj nem a warezos. A warezos nem lopna, ha nem lenne asva. Így az asva megkárosítja a szerzőt. Jelentsük fel! -
Sityi #11 Hmm... Nekm akartam magamra venni. Helyesbítek: rám = minden magyar állampolgárra, aki belföldön tartózkodik -
Sityi #10 Pert indíthatnak, de akkor is a magyar jogszabályok rám az irányadóak, nem? Így az ASVA kapásból megszívja, mert letölteni nem bűn, és a lemezek árában ott a kompenzáció. Elvégre a svéd Pirate Bay is jókat röhög a markába, amikor amcsik fenyegetik... -
dez #9 "és bár nem fogja megakadályozni a zenei kiadókat a hasonló perek indításában"
Nos, ha idehaza teszik, fogadok, hogy a bíróságok kapásból behódolnak... A rendőrség máris úgy táncol, ahogy a BSA, ASVA, stb. fütyül. (Te nem állampolgár vagy, csak egy fogyasztó. A te jogaid semmisek az övékhez képest.) -
saba30 #8 Hát hogy, honnan használták ahhoz még kell a halózatüzemeltető (mondjuk a matáv). Mert ugye egy ADSL felhasználó bárhonnan be tud jelentkezni ahova ki van építve az ADSL. Aztán ha megvan a hely, akkor még az egy háztartásban/légtérben élők között, ismét el kell dönteni, hogy ki volt a tettes. Mert azt az user nevet + a jelszót akár többen is használhatják, hiába van egy személyhez kötve szerződéssel. Ha meg családban van a dolog lehet hivatkozni arra, ilyenkor nincs bűnpártolás. Bár ekkor már elég zizis a dolog. Ez olyan mikor gyorshajtásért kiküldik a fotot meg a csekket, te meg visszaírod, hogy nem én használtam akkor éppen, és nem vagyok köteles kiadni, hogy ki volt mert családtag az illető. A jard meg tudomásult veszi. Ez a dolog meg tuti működik kishazánkban. Céges autónál már más a helyzet ott kell lenni menetlevélnek..... -
dez #7 Adott pillanatban igen, de később már nem biztos. És amúgy könnyen lehet kifelé hamis IP-t mutatni. -
Cat #6 az egy dolog hogy kié az előfizetés, de az alapján azt még nem lehet bebizonyítani hogy valójában ki ült a gép előtt -
Garfield #5 Az ügyben eljáró bíró egyébként többször is kitért arra, hogy egy dinamikus IP-cím, amely "akár több számítógép között is vándorolhat", egész egyszerűen nem tekinthető olyan mindent eldöntő, megcáfolhatatlan bizonyítéknak,
Ezt nem értem.
A szolgáltató meg tudja mondani, hogy egy adott pillanatban ki használja azt a bizonyos IP-t, nem? -
#4 mit nem mondasz télleg a csajszi van a megadott linken :) -
Caro #3 A csajsziról infó:
http://www.sg.hu/kep/2005_05/0522zene1.jpg
:)
Egyébként nagyon helyes!
Ne a jónépet szivassák a rohadt kiadók, mikor évről évre újabb meg újabb rekordnyereségeket könyvelnek el! -
palika22 #2 TISZTELT KANADI BÍRÓSÁGNAK:
A KIADÓKNAK MEG: -
#1 nagyon helyes... hagyják szegény usereket békén...
arról a csajsziról nincs vmi info?