582
  • theone91
    A bökkenő ezzel az, hogy ők nem a Daft Punk. Nézz már rá Toma sisakjára. Egy down-kóros Daft Punk. :D

Guy-Man sisakja még okés, de szintén replika. Ráadásul ő fél fejjel alacsonyabb.

Ez is csak egy listening party volt. Hidd el, a Daft Punk nem koncertezik, ha mégis akkor arról jóelőre szólnak (pont azért mert volt már visszaélés hamis jegyek ráulásával).
  • HeadHunter86
    :D
  • sirdond
    valaki szólhatna már a szújónak,hogy 'a'-val írják a daft punk-ot
  • HeadHunter86
    Bár szerintem a videót nem fogod látni, mert ő töltötte fel és csak a barátainak van engedélyezve.
  • HeadHunter86
    Május 24.-ei videó! Kép is van a a csajjal róluk:
    https://www.facebook.com/toltesi.david/posts/4406755461981

Kép: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4178294674444&set=a.1268215884293.34514.1796712634&type=3&theater
  • theone91
    Linket a videóhoz, különben azt mondom a haverod kamuzik. Hidd el, ha lett volna, akkot zenei szaksajtó már rég elárasztotta volna vele az világhálót.

Nem volt Daft Punk koncert. Egy sem. Pláne ami a RAM-hoz köthető.Ráadásul tervben sincs. Ausztráliában a Wee Waa fesztiválon volt egy "lemezbemutató", de csak lejátszották az albumot, a Daft Punk nem volt ott.

A Daft Punk nem klubozgat már. Utoljára 2007-ben voltak színpadon az Alive-turnén. (2010-ben volt egy nagyon rövid meglepetés-fellépés egy Phoenix-koncert végén, mert a Phoenix gitárosa volt a Darlin' Darlin' harmadik tagja és emiatt puszipajtások).

Thomas Bangalter nagyon ritkán klubbozgat privát bulin, de akkor sem Daft Punkként.

Ha jön Magyarországra, akkor ne A38-ra meg pecsára gondolj. Csak is fesztiválra. De a BBC Radio 1 interjúban is elmondták: Nincs tervben élő zenélés.
  • HeadHunter86
    Tudtok arról valamit, hogy idehaza jönnek-e fellépni? Mert igazán elmennék egy koncertre. Egyik ismerősöm most volt írországi koncertükön. Hát eléggé irigykedtem. Ráadásul le is van velük fényképezve. Feltöltött egy videót amiben épp a Contact megy. Hát beszarás, élőben ezt hallanom kell.
    (Hétfőn, ha minden igaz megjön a pólóm is, majd dobok képet)
  • theone91
    A RAM szerintem remek album, de nem a legjobb Daft Punk album. Homework-öt és a Discovery-t felülmúlni igazán nehéz, de ennek más is az összképe. Perverzmód rajongok a Human After All-ért is (pedig rengetegen lehúzták a szaksajtóban), imádom a kemény, karcos de mégis minimalista hangzását.

Jól sikerült stílus-kitekintés lett a RAM, de szerintem vissza fognak térni az előző albumok világába is. Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám 2017-ig nem lesz teljesen új stúdióalbum, valamint szerintem akkor lesz újra világtúrné (eddig csak 1997-ben és 2006/7-ben volt).
  • sirdond
    sajnos csütörtök óta csak most sikerült meghallgatnom a lemezt, de azt kell mondjam, hogy az élmény kárpótolt. egyszerűen zseniális, minél többször hallgatom annál inkább tetszik és a végére már úgy voltam vele,hogy jobban tetszik,mint a Discovery. aztán felraktam utána azt is és rájöttem,hogy mégsem :D
    egyszerűen kurva jó album RAM, de a Discovery-n meg még jobb számok vannak. a d side valami elképesztően jó, már el is felejtettem hogy mennyire.
    imádom mindkettőt
  • sirdond
    FUCK YEAH, végre megjött
  • theone91
    Bónusz track a Japánban megjelent RAM-on.
  • sirdond
    király

bárcsak nekem is megjönne már...
  • HeadHunter86
    Na megvan a lemez :)

• HeadHunter86
    Gombokat nem tudom milyenek lesznek. Csak a póló típusát, színét, méretét lehet állítani.
  • sirdond
    nem rossz, de én elől a maszkokat kicsit nagyobbra csináltam volna. meg nekem kicsit zavaróak azok a ezüst színű gombok
  • HeadHunter86
    Media Markt-ban 3k a CD és 6k a Vinyl. Ma megyek a CD-ért.
  • HeadHunter86
    Ezt készítettem és rendeltem. Majd ha megjön jön még kép róla. Vélemény Milyen lett szerintetek. Nagyon agy felbontású átlátszó PNG-t használtam, hogy jó minőségű legyen a cucc. Polomania.hu-n rendeltem meg.

• sirdond
    sadly, Magyar Posta not delivered
  • theone91
    Toma maszkjában egy agy van? Tehát ő nem android, hanem cyborg. :D

Viszont tényleg átgongolt tervrajzok, ugyanis Guy-Man maszkja alatt tényleg így nézett ki a "nyák-arc" az Electroma-ban.
  • sirdond
    úgy látszik valaki már megkapta:
    http://imgur.com/a/Sl2RR

igaz nem hi-res, de wow, még jobban várom,hogy itt legyen :D
  • sirdond
    igen, engem is az érdekel a legjobban.

egyébként leginkább azért rendeltem elő instant, mert egyes források szerint a korábbi daft punk albumoknál az előrendelői kiadásban több minden volt, mint a megjelenés után kaphatóakban.
    épp most láttam,hogy az amazon-on pl már 19 fontért is meg lehet venni,ami azért sokkal barátibb ár.
  • theone91
    Igen, viszont egy pillanat erejéig látni benne egy blueprintet Guy-Man maszkjától és rohadtul érdekelne befotóztva/beszkennelve. A videón nem sokat lehet kihámozni belőle. :)
  • sirdond
    igen. és persze,csinálhatok, de a legutóbbi videóban már lehetett látni,hogy mik lesznek benne.

myplaydirect.com, ami a hivatalos daft punk oldalról érhető el, még rögtön akkor rendeltem, mikor először felrakták a lehetőséget. 40$ +8$ shipping, ami elég drága ár az átlaghoz képes, na de ez mégis csak egy daft punk stúdió album :)
  • HeadHunter86
    Honnan rendlted és mennyi volt?
  • theone91
    LP? A zsír. Nyomsz majd képeket a hozzá adott extrákról? :)
  • sirdond
    végre kaptam emailt,hogy postára adták a lemezt és UK-ből, szóval jövő hét elejére itt is lehet a kezemben
    (mert ugye eddig csak a CD-sek kaptak visszaigazolást)
  • Blasta
    "ennél megpróbálták kicsit beszűkíteni ezt"

Pont ez a bajom vele :)
  • theone91
    A Daft Punkot úgy felfogni, mint egy statikus zsáner művelőit azért elég merész. Ne felejtsük el, hogy ők folyamatosan kísérleteznek a műfajokkal. Minden albumnak nagy a stílusdinamikája, ennél megpróbálták kicsit beszűkíteni ezt. Tisztelik ezt a zenei érát, ez egy tribute. Ennyi.

"Tul sok a nyalas enek, nekem ez nem Daft Punk."

A Discovery-n (a közízlés szerint legjobbnak titulált DP-korongon) található olyan dalok, amelyek nem sample-ként vagy loopként használnak szöveget mind ilyenek voltak. Képzeld el a Something about us, a Digital Love, Face to Face szövegeit a vocoder nélkül.

Szerintem is lehetett volna kicsit több instrumentális dal, esetleg karcosabb hangzással, mint a Homework-ön, de annyira nem illett volna bele ebbe az arculatba. De a Human After All-t is szidták a kritikusok, mert eltűnt a Dicovery harsánysága és életvidámsága. A Homework után a Discovery is túl selymes volt. Nem aggódom, a következő stúdiólemezen szerintem megint visszatérnek ezek a stílusjegyek. Vagy akár a RAM-remix albumon, ha megvalósul.
  • Blasta
    Tinglitangli pl. egy The funk-hoz, vagy Harder Better Faster-hez kepest.
    Tul sok a nyalas enek, nekem ez nem Daft Punk.
    De ez nem azt jelenti, hogy ez szar, csak en nem ezert szeretem oket.
    Discrovery-t tartalmaz nyomokban, Homework-ot semennyire sem, de azt meg elviselem, leven az egy megismetelhetetlen muremek volt, nem varhato el, hogy egy banda konstans ilyen szinvonalu lemezeket csinaljon. ;)
    Tobb szinti kellett volna nekem, tobb robot, tobb elektronikus kiserletezes, kevesebb enek :)
  • bujcsik555
    Nekem nagyon tetszik, bár aki ismer az szerint nekem elcseszett egy ízlésem van :) Ez az album nekem valahogy azt az érzést idézi mintha egy korai Pink Floyd albumot összepakoltak volna egy Alan Parsons Project albummal, meglocsolva egy nagy kanál funkyval, megszórva egy kis modern elektronikával. Meg egy pici Gorillaz érzés is befigyel nekem.

A régi diszkós vonalhoz hasonlításhoz nem tudok hozzászólni, azokat nem ismerem, alapvetően metal, rock, blues, jazz amit hallgatok, de a Daft Punkba mindig is találtam valami különöset ami miatt szerettem. Ebben az albumban meg főleg, olyan mint egy jó prog/pszichedelikus rock, igazi utazás hallgatni.
  • sirdond
    érdekes, hogy ezeket mondod, mihez képest tinglitangli?
    illetve melyik daft punk-ot tartalmazza csak nyomokban?

nem akadékoskodásból, csak érdekelne a válaszod és legalább pörög a topik.
  • Blasta
    En is meghallgattam.
    Az jutott rola eszembe, hogy a Daft Punk csinalt egy funky lemezt 2013ban tele olyan szamokkal amiket a 60as 70es evekben a Kool & the Gang meg Donna Summer ket igazan utos disco slager KOZE rakott be tolteleknek, hogy beteljen vegre az album :D Na ilyenekkel van tele ez a lemez.
    Nem rossz, de nem is jo, olyan tipikus "semmi extra".

Giorgio by moroder egyertelmuen a csucs, ha valamiert, hat azert a szinti-gyonyorert megerte meghallgatni az albumot. Csak az a szoveg ne lenne rajta, 3. meghallgatasra mar kurva unalmas es zavaro az az osztrak/olasz(?) akcentus es az ember csak beletekerne, hogy kezdodjon mar a lenyeg.
    A Get lucky-t mar amikor bemutattak sem tetszett, tinglitangli csokkerzene, ha nem daft punk lenne a kutya nem hallgatna meg tobbszor. Es sajnos a lemez 70%-a ilyennel van tele.
    Doin' it right. Franko, talan ez all a legkozelebb az eddigi DP munkassaghoz, de ez is kicsit tinglitangliba megy at vegul. Kar, hogy csak ennyi jutott belole erre a lemezre.
    Contact. Gyonyoru, kozel olyan eros mint a Giorgio, csak ebben nincs az uncsi szoveg. Egyertelmuen az album 2. legjobb szama reszemrol (de a befejezes azert fulserto tud lenni).

Ha egy mondatban kellene jellemezni, azt mondanam, hogy: "Nem rossz album, Daft Punkot csak nyomokban tartalmaz"
  • sirdond
    így másodszori hallgatásra is annyira lehet érezni a számokon, hogy le van vágva az egész teteje és hiányzik, nem teljes. kellemetlen, lehet ezért nem tetszik sokaknak.
    viszont jó zenék vannak rajta, a giorgio by moroder, ami nagyon tetszik, meg utána a within és a legvégén a contact. nálam ez a top 3

annyira várom már,hogy megjöjjön a lemez és felrakjam a pörgetőre.
  • HeadHunter86
    +1
  • theone91
    Előre is elnézést a rizsa miatt, ki kellett írnom magamból. :D

Az új album lágy, kevésbé alapoz loopokra és sample-ökre. a 70-es évek hangzását hozza vissza és vegyíti minimális electroval. Szerintem zseniális lett, főleg a 'Give Life Back To Music'. Valahogy nagyon eltalálták a funky és a talkboxos vokál arányát. Remek nyitótrackje az albumnak. Teljes fülgazmus. Indokolatlan fejrázásba is csettintgetésbe kezdtem mikor először hallottam. Nálam az abszolút győztes az albumon.

A Contact zárja az albumot, ami szintén remek lett. A NASA-tól kaptak hangokat a holdraszállásról, azaz eredeti hangfelvételek mennek alatta. Az alapja a The Sherbs - We Ride Tonight c. szám, ők is játszották fel az instrumentális elemeket.

Maga az album más mint az eddigi Daft Punk, amiért szerintem sokan fognak hörögni, annak ellenére, hogy ez szinte minden lemezeikre elmondható. Tetszik a szellemisége az albumnak: Tisztelgés a disco/funk/yacht rock hőskora előtt, ami megalapozta Guy-Man és Thomas zenei érdeklődését. Nile Rodgers remek kollaborátor volt, a gitárjátéka egy messziről felismerhető brand, és sokat tett a funk-atmoszférához. Egy-két esetben úgy éreztem, hogy a kollaborátorok túl nagy szerephez jutottak ezen a korongon ami akaratlanul háttérbe nyomta a Daft Punkot. És amúgy lehet hogy lesz remixalbum (megszellőztették a srácok egy rádióinterjúban, de ez náluk nem sokat jelent). Reménykedem. :)

Remek lett az album, az eddigi legnagyobb stílus-szédelgés az eddig stúdióalbumok közt, de ebben is jól teljesítettek. A három hónapos intenzív felkészítő-marketingtábor elérte célját, nem számítottam se többre se kevesebbre. Ez is a rojtosra hallgatott, időtálló és megunhatatlan lemez mint az eddigiek.
  • sirdond
    nekem még szoknom kell kicsit, lehet csak a minősége miatt
  • HeadHunter86
    Elég ütős ez az új album srácok! Nálam nagy kedvenc már most!
  • theone91
    Hivatalos Get Lucky single. Ez már tutira a végleges (radio edit legalábbis). :)

• Berselius
    Első videó:

• Berselius
    És itt meg is lehet rendelni előre.