58
-
FTeR #18 ajánlom figyelmedbe a xml webspec dolgait (bal oldalt második menü rész)
és javallom nézd meg mit tud az opera.
kb minden második mondat az, hogy not supported.
legjobban a sima xhtml-t támogatja, de azt sem teljesen és hát lássuk be az xhtmles oldalt még egy mezei htmles böngi is támogatja (erre lett kitalálva - átmenet html és xml között).
xml-ben csak arra képes hogy struktúráltan megjelenítsen 1 xml forrás kódot és szépen kiszínezze, de semien műveletet nem képes végezni rajta.
aztán gőze sincs sem az XSL, sem a XSLT-ről, ami igen erősen webre kitalált xmles cucc.
ezeket firefox tökéletesen a w3cben meghatározott módon támogatja, IE meg már vagy 5 éve támogatja, csak az obejektumok és 1-2 event mások, mivel előbb támogatta mint ahogy az ajánlás megjelent.
opera 7nél még a képünkbe röhögtek és azt mondták xml nem jó semmire, ha nagyon használni akarjuk intézzük el server oldalon (pont a kliens oldal lenne a lényeg).
de ha megnézed a kis linkedet, akkor az XML Technologies résznél (majdnem a legalja) láthatod, h opera szinte semmit nem támogat. amit meg támogat az nem közvetlenűl kapcsolodik (pl xml voice).
mielőt felhoznád, az IE oszlopot, ajánlom olvasd el mit írtam és láthatod azokat támogatja is.
szal LOL
egyébként csak azért zavar az egész, mert készítettem egy site motort ami nagyban az xmlre alapoz és O8 elődéhez hasonlóan továbbra sem képes megjeleníteni semmit (kliens oldalon - server oldalon bármit lehet, de az lassítja az egészet és a szervert is túlterheli). -
#17 LOL
az XML alapú dolgokat legalább annyira támogatja mint a FF, sőt jobban is :) az IE meg a fasorban sincs. Amúgy az XMLben megvalósítható dolgok száma nagyon nagy és messze túlmutat a weben. Nem értem mire gondolsz. PL a Gmail is remekül megy pedig annak is van köze az XMLhez.
Ajánlott olvasmány -
#16 4 ismert és nem javított sebezhetőség van benne, ebből 3 "less critical" (ráadásul az egyik az Apple Java-val kapcsolatos, azaz csak Mac alatt van), és 1 "not critical". Szemben a továbbra is "highly critical" IE-vel meg az ő 19 ismert és nem javított sebezhetőségével. -
FTeR #15 nem támogatja semien szinten az xml-t. innentől kezdve lehet akármilyen jó én nem tekintem szabványosnak... -
#14 Ez fordítva is igaz.
Tudom, csak nem akartam greek alá adni a lovat :) mivel látszik, hogy gőze sincs a dologról.
-
valaé valaé ná #13 Ez fordítva is igaz. -
#12 A hangzatos hülyeségeid helyett mondanál bármi konkrátat az Opera ellen. Persze lehet, hogy viccesnek találod a szabványokhoz leginkább hű böngészőt...
Térj észhez, senki nem fényez semmit. Tökéletes böngésző nincs, te viszont minden alap nélkül lehúzod a sok tekintetben rangos és elismert böngészőket és "fényezel" egy olyan fércmunkát melynek fejlesztői nem tettek mást mint összehozták a 2 legnagyobb bázissal rendelkező böngészőt, ami ha belegondolsz kisebb munka mint amit a többi böngészőfejlesztő cég/community végez. -
greekboy #11 Az opera egy vicc... Ennyi az innováció náluk: go, back... -
greekboy #10 "...nem is lenne szükség, ha nem használnák az IE motorját..." Alig nem vagy elfogult, nézzél már lécci utána, hogy hány biztonsági hiba van a te agyonfényezett tűzrókádban. -
#9 Valódi újítások? Mint például? -
#8 Ja, pontosan. Elhitetik az emberekkel, hogy milyen biztonságos, mert szól, ha veszélyes oldalra tévednek meg hasonlók, de ezeknek a dolgoknak a nagy többségére nem is lenne szükség, ha nem használnák az IE motorját. -
#7 "Kussoljon má' ez Mozillás okoska, a Netscape egy igényes, szép, jól kivitelezett böngésző..."
... ami nem jöhetett volna lértre a mozilla nélkül :) pont. -
#6 Nem érted a kérdést :)
Szvsz ha van is a netscapből bármilyen más rendszer alá, az IE enginet úgy sem viszi magával...
Amúgy ezt a több engine dolgot meg lehet oldani az operában is, nemtudom mit keménykednek vele annyira :)
a hamis biztonságérzetkeltésről nem is beszélve. -
greekboy #5 Nem csak pici puhás van. Úgy műxik, hogy két engine van, beállíthatod defaultnak ie-t, de a mozillát is. Ha pl. nem jön be valamivel egy oldal, akkor beállíthatod, hogy ie engine-t használjon netcápa. Tartalmazza néhány website-nak a url-jét, amit kapásból ie-vel hozz be, mivel ott a mozilla csődött mondd! (pl. www.microsoft.com :))) Tényleg érdemes kipróbálni, a design is jó és itt tényleg jóval többről van szó, mint egy firefox+ie extension, ami jobb klikkre behozza az explorert (már csak azért is, mert ott még mindig net pop up killer stb.). -
#4 >jelentette ki Goodger, amivel gyakorlatilag útjára indította a két böngésző közötti harcot a felhasználók kegyeiért
Hogy ezt miert kelett?
Amugy a Netscape-bol csak pici puhas van? -
FTeR #3 nem! a tűzróka teljesen tökéletes és minden hibától mentes! Mint tudjuk ;) -
greekboy #2 Kussoljon má' ez Mozillás okoska, a Netscape egy igényes, szép, jól kivitelezett böngésző, amiben valódi újítások vannak, nem egy extensionnal is szar, elpukkanó böngésző. Én Netcápa 7.2-őt használtam, soha nem pukkant, de ez a tűzróka, inkább hagyjuk. -
FTeR #1 ez aranyos :)