35054
  • tpM
    A minimális gépigényről semmi hír ? :\
  • [NST]Cifu
    Sorban az újdonságok:

-Erősítés-rendszer. Aki játszott az X-wing sorozattal, az ezt jól ismeri: mindig csak X mennyiségű egység van jelen, és folyamatosan jön az utánpótlás, ahogy az egyik hullámot leírtottuk. Ennek már ott is azt volt az értelme, hogy valahogy kordában tartsák az egyszerre játékban lévő hajók számát (taktikailag őrültség, hiszen ha van 72 vadászgéped, akkor nem négyesével küldöd őket az ellenségre, hanem egyszerre az összeset). Itt ugyanez várható. Tehát időnként utánpótlás ill. erősítés érkezhet mindkét félhez, így az egyszerre harcban lévő egységek száma csak korlátozott (~60) lesz. Erre egyébként kitér a küldetésrendszer is: a másodolagos küldetés például lehet az, hogy egy ellenséges bázison rajtaütve megszünjön az elsődleges küldetés célpontjánál az utánpótlás. Ez nekem kissé zavaros... (illetve ez is)
    A lenti karakterváltogatós dologgal együtt én már csak 1-re tudok tippelni: alapvetően a küldetéssorozat valójában Co-opra lett kihegyezve...
  • pedro870
    wwIIec cikk
  • SötétBarom
    Ez egész jópofa hogy egy jelen pillanatban fél miskás gépen 20fps.. TECCIK!
  • Seaweed
    "-Egy Dell XPS gépen (a pontos változatot nem írják le, de "high-end"-ként aposztrofálták) 1600 méteres látótávolsággal cirka 20 fps-el futott a bemutatóküldetés."

Megjegyeznem hogy ennek nem igazan orulok! Mert ezek a gepek a dell weblapja szerint SLI gepek* 1-2GB rammal es 3Ghz+.... (ket high-end XPS gep van a kinalatban mind2 XPS600 egyik, masik....es mint a jelek* is mutatjak ezek brutal gepek...szal nem orulok...)

*.:tobb E3-as kepen latszik hogy az elso linkelt geppel bemutatoznak (SLI)
  • JohnnySmith
    És nem tudtál 2 DoD:Source-t venni :)))
  • [NST]Cifu
    Problémák már nekem is adódtak. A WoW-ot nem tudom fizetni kártyáról, mert azt írja, hogy hibás a megadott biztonsági kód. Úgy, hogy SWG-n és különféle netes boltokban soha nem volt gondom....
  • neuro
    én is vásároltam/fizettem már rengetegszer a neten, de például voltak gondjaim a Flaming Cliffsel és a Pe-2 addonnal is, mert vagy nem tudtam regisztrálni, vagy a bankkártyát nem fogadta el elsőre stb.
  • [NST]Cifu
    A probléma pont ez. Ehhez kellene egy megfelelő szerverpark és sávszélesség (csak gondolj bele, hogy több tízezer játékos cuppana rá a letöltésre...), valamint a bankkártyás fizetés megoldása, és persze kell egy megfelelő biztonsági rendszer a kalózkodás ellen. A Valve-nak sem véletlenül tartott évekbe amíg felhozta a Steamet ilyen szintre, és a harmadik pontott továbbra sem tudják biztosítani. Ha most állnak neki egy ilyen rendszer kiépítésének és fejlesztésének, akkor szvsz az év vége előtt nem lesz semmi az Armed Assaultból.
  • [NST]Cifu
    A Steam a Valve tulajdona, de egyben a Steammel végülis a Valve is kiadóvá vált. Lehetőség van arra, hogy valaki a Steam-en árusítsa a programját, amely a Half-Life 2-höz hasonlóan lesz elérhető, tehát a Steamen tölti le a felhasználó, a Steamen fizeti ki, és a Steam elindítása után tud játszani vele. Természetesen a Valve ezért valami összeget zsebre tesz. De így jelent meg a Steamen az Earth 2160, a Dangerous Waters vagy a Space Empires IV. Deluxe.
  • I.C.ram
    Én már vagy 20-30x fizettem neten különböző cégeknél, és egyikkel sem volt soha semmi gond.
  • Seaweed
    Tele a net cegekkel akik semmi mast csak a biztonsagos fizetest szolgaltatjak (sot sok banknal is van mar ilyen)...ez abszlut nem lehet akadaly....
  • neuro
    egy letöltős - cd kulcsos változat jó lenne, csak oldják meg a biztonságos fizetést
  • Sanyix
    Hát steamen sztem nem, mer az a hl-es nemtommik tulajdona. De valami hasonló lehetséges. Azt ígérték, ha nem találnak az e3-on kiadót, kénytelenek lesznek saját maguk kiadni :) és abból letöltős, vagy lemezrendelős dolog lesz, ami nekünk is elfogadható, a bis-nek meg kifejezetten jó, hiszen nincs kiadó aki lehúzza a zsozsót.
  • Sanyix
    Igen, nemértesz. Ok ennyi, hagyjuk.
  • f2d
    Én is így gondolom. A kiadók nem jótékonysági intézmények és szeretnek jó sok bőrt lehúzni egy programról.
  • Seaweed
    Kivoltaz?! Hol..alljonelem...hogyaza...
  • [NST]Cifu
    Én anno már felvetettem ezt a lehetőséget, de rögtön kaptam is a fejemre minden jót. :D
  • JohnnySmith
    Nekem is bőven jó lenne ha csak és kizárólag neten leheten megrendelni, megvenni.
  • Seaweed
    nekem tokeletesen megfelelne steamen is.
  • SötétBarom
    Majd jól kiadják steam-en keresztül
  • Seaweed
    szerintem az elozo kalvaria utan (lasd OFP es a nev ahogy maradt az codemastersnel) mar komoly igenyeik vannak a BIS-eseknek is a kiadoval szemben...es ezt nem vallalja egyik sem..(+ amit te is irtal)
  • Seaweed
    Pl mit?! Wallhack lesz benne alapbol ha trackIR-t hasznal valaki?! ...ne csinald mar! Lassan oda lyukadunk ki hogy az egesz trackIR egy nagy csalas mert neked nincs.....
  • Bucser
    Bocs de nem értelek.. mit segíthetne egy a körbenézést ergó mouselookot helyettesítő eszköz??
  • Bucser
    Szerintem ez a nem találunk kiadót annyit jelent, hogy van egy kurva jó programjuk és nem találnak olyan kiadót aki hajlandó azokat az elveket követve amiket ők vallanak kiadni a programot. (ingyenes SDk + modok + pályaszerkesztők + userek mutyizása a scriptelésben a kiadó által támogatva) Hanem a kiadók többsége inkább szépen megtartana mindent magának és egyedül gyártogatnák a kiegeket hozzá... ÉS ez az egész scene halálát elentené.. holott az OFP-t is a modolhatósága tette igazán naggyá.
  • Sanyix
    Persze értem, de mondom, hogy nem az ofp-ből kell kiindulni, lehet hogy az arma-ban nemcsak a freelookot segíti az ir, hanem valami mást is. Majd kiderül.
  • [NST]Cifu
    Jujj, ez ki is maradt a #717-ből. Annyit említenek, hogy 2006 Júliusára tudják a játékot aranylemezre küldeni. Az IDEA Games és a BIS eddig nem talált kiadót, amelyet érdekelt volna az ArmA (azt ne mondja valaki, hogy bukás lenne...), de reményeik szerint hamarosan találnak egyet. Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e az, hogy saját maguk adják ki a játékot valamilyen formában, ha nem lesz kiadó azt volt a válasz, hogy ezt a lehetőséget nem vetik el, amennyiben nem sikerül kiadót találni.
  • Seaweed
    Amugy tudjuk mar mikor jelenik meg?! Mert meg meg se jelent de mar akkora port kavart...
  • [NST]Cifu
    Ez zavart meg engem is. Most nem tudom, hogy ez csak a szimpla küldikre vonatkozik (ahol volt eddig is hasonló), vagy a kampányra.
  • pedro870
    nade igazából nem a single kampány fog számítani, hanem a multi. Single-t pedig lehet úgy is játszani, hogyha meghal a fő karaktered, akkor újrakezded a pályát, nem "ülsz" át máshova. De lehet hogy a fő karakternél egyébként is így lesz
  • [NST]Cifu
    Hmm... most nézem, hogy ezek az árak netto árak... :\
  • [NST]Cifu
    Én egy kicsit pont ettől félek. :)
    Szeretem, ha egy karakterem van, aminek a helyzetébe bele tudom élni magam. Ez az "átugrok más bőrébe" effekt valahogy nekem nem jön be, olyan árkád beütésűnek tűnik így leírva.
  • neuro
    szerintem végre megszabadulunk a lináris sztori hadjárattól, és talán olyami lesz a kampány, hogy megvan adva a cél, a felhasználható technika és élőerő, aztán old meg a feladatot úgy ahogy tudod - azaz nincs egy "karakter", akivel végig kel vinni a játékot
  • [NST]Cifu
    Pont ezt a "meghal" dolgot nem tetszik. Oké, hogy az OFP-ben is volt olyan, hogy ha meghaltunk, akkor a szakaszunk még élő tagjaiba "szált át a lelkünk", de az nem kampány módban volt. Egy kicsit kutyulósnak tünik ez nekem itten.
  • [NST]Cifu
    Itt 30 700 forint a TrackIR 3Pro (7 700 forint hozzá a 6 DOF kiegészítő), és 39 900 a TrackIR 4Pro (ez alapból 6 DOF-os).
  • neuro
    Azt írják, hogy a hadjárat mód több szálon fog futni. A fő küldetést több párhuzamos misszió kíséri majd, és ha végeztünk az egyikkel, vagy meghal a játékos karakter, "át lehet ülni" a párhuzamos küldetések egyik katonájába.
  • [NST]Cifu
    Hopp, már rémlik hogy tényleg csak DirectPlayes módban volt VoIP...
  • [NST]Cifu
    Nagyon kevered a szezont a fazonnal, és tényleg savanyú a szőlő, meg dögöljön meg a másik tehene effekt olvasható ki ebből.

1.: A TrackIR nélküli játékos is tud normálisan játszani, csak egy kényelmi opcióval kevesebb lesz neki. Eddig is lehetett freelookot külön használni billentyűzetről, vagy külön irányítóról, tehát ez nem újdonság. A TrackIR mindössze megkönnyíti ezt.
    2.: Szimulátoroknál a TrackIR értelemszerűen nagyban megkönnyíti a játékot, hiszen sokkal természetesebb a fejmozgással irányítani a nézőpontot, mint a billentyűzetről vagy a hat switchről, márpedig ugye a fejmozgás elég fontos egy vadászgépszimulátorban.
    Ezen kívűl viszont miért kellene a szimulátorokban korlátozni a TrackIR használatát? Azért, mert akinek nincs, annak egy kicsivel nehezebb a dolga? Nem vagyok otthon a szimulátor sceneben, de van rá egy tippem, hogy sok profi játékos TrackIR nélkül is nagyon profin tud játszani, akár TrackIR-t használó, akár azt mellőző játékossal szemben.
    Egyébként meg vicces a hozzáállásod. Volt amikor még 56k-val CS-ztem és DoD-oztam, mikor a játékosok jó részének már volt szélessávú netje, és így kétszer akkora pingel játszottam, mint ők. Különösebben nem érdekelt, élveztem a játékot, annyira rosszul sem ment, ennyi. Nem fogom a falat kaparni csak azért, mert valaki öt fraggel megelőzött a listán, mivel jobb gépe volt, jobb netje volt, vagy csak egyszerűen jobban játszik nálam...
    3.: A grafikai beállítás nagyon rossz hasonlat, hiszen akinek 5 fps-e van, az egyszerűen nem tud játszani, és pont, tehát érthető, hogy lejjebb van véve a látótávolság a játékosállomány miatt. A TrackIR azonban nem a játékot teszi játszhatattlanná, hanem csak egy kényelmi opció, mint ahogy az a jobb egér, a nagyobb monitor vagy a gyorsabb proci és videokártya. Éppen erre világítottam rá a #721-ben...
    4.: Tételezzük fel, hogy a TrackIR szerveroldalról letiltható. Ez esetben annyi fog történni, hogy mi nem fogunk egy szerveren játszani. Slusz.
  • SötétBarom
    Eddig nemis hallottam erről a trackIR dologról, de most néztem demonstrációs videókat, és kifejezetten teccik.. Utóbbi idők egyik legjobb 5lete, szvsz.. És a legolcsóbb 119 USD körül van a hivatalos szájton.. Itthon mennyiért szórnak egy ilyet, mert 25ezret sztem megér.. Ezt úgysem kell 2 évente cserélgetni.. Veszed, aztán használod évekig.. (elvileg ugye.. ) Ilyen árban még normális kormányt sem lehet venni, ez a cucc viszont szélesebb körben alkalmazható (repszim, arma, autós gémek)..
  • pedro870
    beépített voice csak a dplay-es multiban volt, amióta bevezették a resistance-szal a socket-es módot, ott már nem volt hangkommunikáció