35054
  • [NST]Cifu
    Mintha valahol említették volna, hogy a helikopterek rotorjainak forgási sebessége immár függeni fog attól, hogy irányítja a játékos a helit.
  • pedro870
    lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem egyszerűen a kamera és a kijelző képfrissítése miatti különbség van ez? Ez egy beépített effekt lenne?
  • pedro870
    nekem a fények tetszenek a szabadban, ahogy áll a katona a domboldalban olyan mint egy valódi táj dögmelegben... ez kvára szubjektív, de nekem nagyon bejön a hangulata megint.
  • pedro870
    hát ezt sajnos eddig sem ígérték sehol
  • JohnnySmith
    A járművekben való sétálás....nincs tervbe véve, szal ez már nem tetszik így elsőpillantásra.
  • [NST]Cifu
    A Sallangot kihagyom, csak a lényeg:

Tenga: A játék motorja rendelkezik valamiféle fejlett fizikával? Ha igen, ez a BIS saját munkája, vagy egy kereskedelmi forgalomba bocsátott fizikai motor mint a Havok vagy a PhysX?
    Paul: A motor saját fizikai technológiával van felvértezve, nem használ kereskedelmi forgalomban lévő fizikai motort.

Tenga: Minden OFP fan kiváncsi arra, hogy a folyamatosan "úszó" célkereszt a játékban marad-e? A videókban fix célkeresztet láthattunk eddig. Lesz lehetőség az opciók között, hogy átváltsunk a mozgó célkeresztre?
    Paul: A játékosnak lehetősége lesz választania melyik célkeresztfajtát szeretné használni.

Tenga: A netkód fejlesztve lett (az OFP-hez képest)? Az OFP-ben akár több száz játékos is játszhatott, igaz komoly lag mellett. Van jelenleg limitálva esetleg hogy hány játékos lehet egyszerre játékban?
    Paul: Természetesen, ahogy azt korábban is említettem komoly fejlesztésnek let alávetve, amikor az XBoX játékot készítettük, és az ArmA-ban ezt még tovább csiszoltuk. Végső számokat nem tudok mondani amíg a játék nem lett masszív többjátékos játéknak alávetve, de konzervatív becslések szerint az ArmA 50 és 100 játékost képes lekezelni, úgy, hogy ennél is több AI van jelen az adott küldetésben.

Tenga: Miben különbözik a BIS-féle CTI (Capture The Island) az OFP alá kijött, fan-made CTI-től?
    Paul: A mi CTI-nk egy kissé karcsúsított változata az eredeti CTI-nek, és egy kissé populárisabbra lett alakítva.

Tenga: Az animációk, amiket jelenleg látunk a végső állapotát tükrözik a játéknak?
    Paul: Mi folyamatosan újabb dolgokat adunk bele a játékba, és polirozzuk a benne lévőket, és ez így fog menni, amíg az arany mesterlemezre kerülő kód nem hagyja el bütykösre gépelt ujjainkat!

Tenga: A járművekben való sétálás tervben van? Lehetőség lesz arra, hogy lőjünk ha benne ülönk (pl. vezetés közben az ablakon át kilőni)?
    Paul: Ezek nincsenek tervbe véve az ArmA-ban.

Tenga: Lesznek repülőgépek a játékban, vagy ki lettek véve a sziget méretkorlátai miatt? A repülőgépek és helikopterek repülési modellje fejlesztve lett?
    Paul: Igen, lesz repülőgép valamilyen módon minkét oldalon. A repülési modellen rengeteget dolgoztunk, és egy fél-szimulátor szerű módozatot lőttünk be, miközben az irányíthatóság könnyű maradt. A fejlesztett repülésmodel ugyanakkor lehetővé teszi a különféle légi manőverek végrehajtását.

Tenga: Visszatér az akciómenű, és ha igen, fejlesztve lett, vagy egy új rendszer lesz a játékban? Mi a helyzet a parancsmenüvel? Lehetőség lesz a kézjelekkel való kommunikációra?
    Paul: Az akciómenű megmaradt, de alaposan át lett dolgozva, és egyszerűbben kezelhető lesz. A főbb tevékenységek egy kattintással elérhetőek lesznek, és így kevésbé akasztják meg a játékost. Ugyanez igaz a parancsmenüre. A legfontosabb változás, hogy immár a parancsmenüt is lehet egérgörgővel kezelni. Az ArmA-ban nem lesz kézjellel való kommunkáció.

Tenga: Milyen elemei lettek fejlesztve a ballisztikának?
    Paul: Az elsődleges cél amin dolgozunk a lövedékek átütése illetve megállítása. Például hogy a puha anyagokon, mint a fa átmenjen a lövedék, míg a kemény anyagokon, mint a fém vagy kő megállítják illetve gellert kap rajtuk.

Tenga: Lehetőség lesz a játékban hogy a fegyverünkre kiegészítőket szereljünk fel?
    Paul: A leszerelhető fegyverkiegészítők lehetősége nincs tervbe véve az ArmA-ban.

Tenga: Ami AI-t látunk a videókban azok a véglegesek, vagy még fejlesztés alatt állnak? Mi lesz fejlesztve? Koordinálni fogják a támadásaikat?
    Paul: A videókban nem a fejlesztett AI szerepel. Az fejlesztett AI esetében a célunk hogy egy komoly kihívást nyújtó, és nehezen kiszámítható mesterséges inteligencia létrehozása, amely például alaphelyzet a könnyebb navigáció miatt a kiépített utat használja, de ha veszélyt érez nem haboz beugrani a legközelebbi bokorba. Az AI sokkal jobban ki fogja használni a fedezékeket, és például tárcsere elött fedezékbe húzódik, nem az út közepén kezdi el a hevedert befűzni. Az AI képes lesz indirekt tűztámogatást (aknavető v. tüzérség - Cifu) kérni ha a úgy látja jónak, például nem tudja pontosan merről érte támadás.

Tenga: Mi a tervezett megjelenési dátum? A rajongótábor különféle időpontokat kapott eddig válaszként.
    Paul: Mivel az ArmA megjelenése eltérhet régiónként, nehéz kőbe vésett dátumot megadni. De minden az irányba mutat, hogy ez év utolsó negyedévében. A konkrét dátumot az adott országban működő kiadó jelenti be, mikor végleges lesz.

Tenga: A VBS2 hozzáférhető lesz valamikor a nagyközönségnek?
    Paul: Ebben a pillanatban ez nagyon valószinűtlennek tűnik. A VBS2 kifejezetten a kiképzett katonák számára készül.
  • Bucser
    Igaz de csakazt akartam mondani, hogy ez a valóságban is így működik.
  • Sanyix
    Az nem valami jó, mert a videoban szereplő Harrier nem igazán gyorsul hangsebességre :)
  • kiskorúbézoltán #2209
    Nekem soha nem tünt állónak ...
    ... nekem inkább úgy tűnt lassan forog a valós forgási iránnyal ellentétesen .
  • Icebird
    interjú
    rövid diskurálás Placebo-val
    addon lista lista(m1a1 vs t72:) elég soványka a felhozatal)
  • Fenrir
    Meggyőztél

De a Minigunt még mindig nem magyaráztátok meg :)
  • Bucser
    de nem áll teljesen.... csak úgy látszik mintha megállt volna. így működik a szemed számára is a dolog ha megnézel egy helikopet collective-t élőben az is úgy tűnik mintha állna. ezt hívják stroboszkóp efektusnak.
  • SötétBarom
    OMGOMGOMGOMG!!!!!!
    most kell. most. kell.
  • Icebird
    hangcsúszás belöve, modosított videot ofp.hu-ról lehet szedni!
    most látom van valami effekt a repcsinél mikor hangsebességre gyorsul:)
  • [NST]Cifu
    Oké. Áll padlón. A füst nekem nagyon tetszik. A járművek mozgása is korrekt. Az emberek mozgása is korrekt. Amitől még kicsit félek, az a repülőgépek mozgása, de majd a spanyol inkvició segedelmével azt is megoldjuk. Kérem szépen, jön a messiás, valaki nyisson már kaput neki. :)
  • Fenrir
    Nade teljesen álljon?
  • [NST]Cifu
    Az is figyelted mikor csinált ilyeneket? Igen? Amikor a helikopter fordult!!! Ezt is lemodellezték. :)
  • Bucser
  • Icebird
    ááá, hihetetlenül durva előzetes video jött ki, minden mozgásban!
    ofp.hu-n!
  • kiskorúbézoltán #2198
    Látom sérülésmodellezés elmarad , hp rendszer megen ...
  • Fenrir
    A minigunos videó nem tetszett, nekm igaz hogy nem tudták volna rámodellezni az elsütőbillentyűkre a lövész kezét.

A másik videón meg sokszor állt a blackhawk farokrotorja vagy extrém módon lassan pörgött.
  • joebacsi
    számomra eddig nemvolt egyértelmű, hogy lesznek e benne merevszárnyú repülő alkalmatosságok...mostanáig :)
  • Icebird
    több gyengébb minőségű kép itt
  • Icebird
    3D ironsights
  • Icebird
    a kisebbik videon az M134 alatt jobbra mintha gerjedne
  • [NST]Cifu
    Ohhh... köszike szépen, három perc alatt leért. :)

Tényleg nem túl sok. De például az M134 kidolgozottsága elég korrekt. :)
  • Sanyix
    Mirrorról 80k-val jött :)
  • Icebird
    ofp.hu-n fent, nem egy hosszú video:(
  • f2d
    A 3. képen már megint füstöl valami.:) Szerintem T-72-re az NSVT modolható, vagy egy kis idő múlva rákerül, csak még nincs kéz.
  • [NST]Cifu
    Nekem jön... bár ezt az ereszd el a hajamat sebességet (kemény 3.2KB/s) még az 56k-s időkben sem dicsértem volna... elvileg 31 mega. A többi oldal nem rakja ki, mert nem kapnak rá engedélyt (exclusive akkor is ha beledöglik a szerverünk...).

Ha lejön (HA), akkor megpróbálom felrakni, de még így is legalább másfél óra... minimum. :(
  • repvez
    Nekem kér jelszot meg nevet a letöltéshez :(
    Ha valakinek már lejött fel tudná tenni valahova?
  • [NST]Cifu
    Whaoo... ez a GC egyre jobban tetszik, csak úgy özönlenek az új képek - és videók. Legalábbis elvileg letölthető egy exclusive videó Innen. Csak éppen jelenleg a szerver túlterhelt pötyet...

Addig is a képek:

[center]
    Felhívnám a figyelmet az asszimetrikus felfüggesztésre... customizálható fegyverzet?

Sajnos a T-72-eseken továbbra sincs légvédelmi géppuska... :\

• Mr Csé
    100% cpu :)
  • Adam II
    Engem is érdekel úgy ,hogy fest.
  • [NST]Cifu
    Mondjuk azért megnézném mozgás közben is... :)))
  • Adam II
    Ezt a füstöt vagy porfelhőt nagyon mutogatják. Biztos büszkék rá...joggal.
  • kiskorúbézoltán #2181
    Már ha megoldották ...
  • Bucser
    majd meglátjuk, hogy messziről a takarást hogy oldoták meg.
  • Icebird
    Csak az a szép zöld gyep fog nekem hiányozni, semmi más. 1000m-ig minimum, mert ez a 2m-ig látom füvet, inkább ne rakták volna bele. Semmi funkciója nincs, max addig gyönyörködhetsz, fetrenghetsz bent míg az ellen simán szét nem kapja a burádat!
  • kiskorúbézoltán #2178
    Rossz belegondolni , hogy ha többen is vesznek olyan gépet amin így fut bírni fogja-e Paks ? :D