35054
-
#2298 Ez már az OFP-ben is benne volt. :) -
#2297 Igen, dinamikusan változo. -
#2296 lesznek naqpszakok a játékban? (nappal-éjszaka) -
kiskorúbézoltán #2295 Hmm , érdekes képek , lefényképezték a monitort vagy mi ez ?
A harmadik kép meg vagy ferde vagy az én szememmel van baj , de legalább jól néz ki az M249(?) . -
kiskorúbézoltán #2294 Félreérted , tudom mi az (szebbik nevén : "csapott célgömb") , azon merészeltem kacarászni ahogy kinéz , emlékeim szerint az OFP-s jobban hasonlított az eredetihez . :) -
#2293 és az interjú -
#2292 új képek
-
#2291 41,5 -
#2290 Célzó tüske -
#2289 ennyi kell :) -
#2288 46 tonnás tank még mindig táncol:
-
kiskorúbézoltán #2287 Mi az a vékony kis pöcök a karikában ? :DDD -
#2286 Szerintem eddig sem lehetett csak engedtél a sok nyávogó emberke negatív hullámainak:) Think positively:D -
#2285 -
#2284 egy kép
és egy
Új ingame video!
-
#2283 Nah úgy látszik, hogy a grafikán tényleg egyre többet hegesztenek, lassan egy szavam sem lehet rá :) -
blash #2282 Mond ki bubu, hogy mire szamithatunk.
A kep bal aljan, a monitor alatt egy cd/dvd sutishenger van? Talan ugy osztogattak belole az eddig kesz verziot? ;P -
#2281 Igaz kicsit nagy de azt hiszem eza kép totál önmagáért beszél, hogy mire is számíthatunk:) -
bucsher #2280 -
#2279 nemtom, ofp multiban "kaotikus közelharcnál" se vettem észre semmi rosszaságot :)
szépen megfeküdt, akinek megkellett feküdnie (többek között én pl, de asszem ez nem a szerver hibája :))
egyedül ez a lobby várósdi nemtetszik, de arma-ban ez úgyis kikerül... -
Borg #2278 Bírja szerintem, mert más elven működik, mint egy bf vagy cs szerver. Alacsonyabb ticken, és többet bíz a kliensre. Cserébe kaotikus közelharcban nem lesz olyan "beadós". Dehát nem is erről szól ez a game.
Ha sok player látja egymást, és lő egymásra, akkor is a kliens előbb fog elkezdeni lagolni, a saját bw hiányából kifolyólag, mint a szerver. -
#2277 Igen emberi játékosra gondoltam. Az ofp-ben nincs korlátozva. Volt is valami rekorddöntés pár éve, hogy egy ofp szerveren 150-en voltak. Én sajnos lemaradtam mert akkor még nem volt eredetim, és ledobott a szerver :)
Amúgy a magyar szerveren úgyemléxem 1-2 éve volt egyszer amikor 40 ember összegyűlt, azt annyian játszottunk valami ctf-et asszem :) bírta a szerver. -
#2276 izé...128as a max most így jobban megnézve :)
amúgy a gyakorlatban létezett, hogy egy 128as szerver tele volt, és ment is reccenéstelenül? -
#2275 emberi játékosszámra gondolt, nem egységszámra...max 32 playeres szervert láttam csak eddig -
#2274 Eddig is több volt :) -
#2273 De akkor most többszáz vagy 50-100 lessz a max playerszám? -
#2272 Gondolom pont ezért vannak bizonyos megkötések is a katonák megjelenésében. Itt pl a magasságukra gondolok. Az arc vagy bőrszín úgyis csak közelről érdekes, messziről mindenki egyforma. -
#2271 És ott jön képbe a szerverproci, és memóriaigény :D -
#2270 És mivel általában a szerverek 10-100 megabitesek lehetnek az már nem kevés játékost tud elbírni :) -
#2269 Hírek német nyelvterületről, az információk a német kiadótól (Morphicon) ill. a BIS-től származik:
-Megjelenési dátum 2006 November 30.
-A német kiadó 100.000 példánnyal kezdi a terjesztést.
-A demo az aranylemezre való kerüléskor várható.
-A víz át lett dolgozva, áttesztszőre van megcsinálva.
-A fű nem lesz kikapcsolható.
-A windows szervernél játékosonként 16kb/s sávszélességel kell számolni (ie.: 1Mbit elvileg 64 játékosra elég, 10Mbit 640-re).
-A linux szerver csak az aranylemezvre való kerülés után lesz várható (ie.: kiadás után fog csak megjeleni).
További képek, videók és hírek hamarosan várhatóak. -
#2268 Na az első képen már természetesebben tartja a fegyvert mint az eddigieken. -
blash #2267 irta szanyeegz: "Icebird szerzett valahonnan egy xboxot csinált videot miközbe játszik az elite-el. Asszem be is volt linkelve az ofp topigba, sőt valahol az ofphun biztos megvan. Tényleg jól futott rajta, és jobban nézett ki mint az ofp, ütközésvizsgálat is normálisabb volt."
ofp.hu -> OFP Elite ingame video, 2006.01.30.
Nahat, hogy itt mar bbcode-ok vannak... -
#2265 Q: Milyen készültségi szinten áll az ArmA?
A: Úgy gondolom per pillanat valahol 88-90%-ig késznek tekinthetjük, de az utolsó 10% mindig a legnehezebb. Befejeztük az új füst effektet, a több lövészpoziciót a járművekben, az új víztextúrákat, a földbe csapódó lövedékek után felverődő részecskéket, stb. Most következik az FPS optimalizálás, és a textúrák valamint az animációk továbbcsiszolása, és a hangokon is dolgozunk még.
Q: Rengeteg fejlődést láttunk az idei E3 óta, első sorban a garfika és az effektek terén. Úgy tűnik, mintha az eredetileg csak a Game2-be szánt jellegzetességek is belekerültek volna. Most mennyi van az ArmA-ban a Game2-ből illetve a VBS2-ből?
Q: Nem mondhatjuk, hogy ez a grafika a Game2-é vagy a VBS2-é. Jelenleg az ArmA és a VBS2 ugyanarra a motorra épül. A VBS2-ben talán kicsivel több kidolgozott elem van, és sok olyan apróság a harci szimuláció terén, ami nincs benne az ArmA-ban. A Game2 esetében csupán pár jellegzetességet lehetet az eddigiekben látni. Biztos lehetsz benne, hogy két év múlva a játék (a Game2 - Cifu) teljesen másképpen fog kinézni, mint az ArmA jelenleg.
Q: Az OFP-ben az összes katona és civil ugyanolyan magas volt. Ez így lesz az ArmA-ban is, vagy lesznek eltérő magasságú modellek? Lesznek benne például gyerekek?
A: Gyerekek nem (A fenébe, pedig már biztos is voltam benne, hogy nem hagyják ki a moralizálást :)) - Cifu). Rengeteg eltérő model lesz, de mindnek azonos a magassága. Erre az animációk miatt van szükségünk.
Q: A járművek felrobbanásakor történő animáció fejlesztve lesz, vagy marad a régi "összegyűrt papír" effekt?
A: Ez az egyik, amit az elején kivettünk a játékból. A szétlőtt járművek mindig feketék és égnek (jelenleg). Nem tudom megmondani, hogy a fejlesztés végén hogy fog viszont kinézni.
Q: Lesz T-80 vagy T-90 az ArmA-ban, hogy ellensúlyozza az amerikai M1A1-est?
A: Nem, csak T-72-esek lesznek, sok T-72-es. A létszámfölény jelenti a kiegyensúlyozást.
Q: Az OFP:RES esetében a pályakészítők egy problémába futottak ha túl sok egység volt a pályán. A waypontok a nagy tömegekben nehezen kezelhetőkké váltak. Lehetőség lesz, hogy minden egység waypontja külön színnel legyen jelölhető? Megmarad a játékban az OFP:RES-ben lévő létszámlimit, vagy az ArmA már képes lesz több AI-t is kezelni?
A: Jelenleg minden waypoint ugyanolyan szinű, mint az OFP:RES-ben. Ugyanúgy a 64 group limit per oldal is megmaradt. De mostmár több, mint 12 egység lehet egy groupban. A küldetésekben az 1-10 terjedő egységeket az F1-F10 gombokkal irányíthatod, és az F11 és F12 pedig újabb tíz egységet hoz be (vagyis lépkedni lehet vele).
Q: A civil lakosság élni fogja a saját életét, és az állatok csak jelzésértékűként lesznek jelen, vagy veszélyt is jelenthetnek a játékosra vagy az AI-ra?
A: Talán a kutyák rádugatnak, majd elfutnak - semmi több. De ha lehasalsz a fűbe, és elkezdenek a legyek repkedni körülötted, hmmm, úgy gondolom ez veszélyes lehet a játékosra.
Q: Az ArmA megjelenése csak akkor lehetséges, ha már biztosak vagytok benne, hogy minden tökéletes, vagy felkészülhetünk arra, hogy folyamatosan jönnek megint a foltozások? Lehetséges lesz, hogy egyszerűen felpatcheljük a játékot, vagy várható lesz olyan, az egész játékot feje tetejére állító eset is, mint a béta patcheknél előfordult?
A: Nem csinálhatsz mindent tökéletesre, vagy a kiadási dátum 2010, vagy még annál is később fog bekövetkezni. Úgy vélem, hogy ha már az ArmA 99,9%-ban bugmentes lesz, akkor kerülhet kiadásra. Természetesen a patchelést igyekszünk egyszerűre megcsinálni.
Q: Mit gondolsz, az aranylemezre kerülés közel van már?
A: Nehéz kérdés. Talán 2-3 hónap még. Tudom, hogy ugyanezt mondtam az E3-on is, de azóta rengeteget dolgoztunk a játékon. Igen, talán 2-3 hónap. -
#2264 Icebird szerzett valahonnan egy xboxot csinált videot miközbe játszik az elite-el. Asszem be is volt linkelve az ofp topigba, sőt valahol az ofphun biztos megvan. Tényleg jól futott rajta, és jobban nézett ki mint az ofp, ütközésvizsgálat is normálisabb volt. -
#2263 700 ember az ofp-ben is megvan egy rendes cti-ben :) mondjuk csak 24 emberi, a többi ai. -
#2262 A katonák ruházata egységes lesz vagy lesz külön pl mesterlövész meg pilótaruha? Mert én a pilótaruhába bújt mesterlövészt komálom :) -
#2261 Az a "sz@r" azért elég meggyőző, legalábbis a hivatalos fórumon nem egy OFP fan csak ezért vett XBoxot, és nyilván nem azért, mert olyan rossz. :)
Csak pötyögd be a Youtube.com-on az OFP Elite kulcsszavakat. Pár példa:
A-10 Demo
Lighthouse -
#2260 Egyszer annó még régen készítettem egy küldit saját magamnak,ahol mindkét oldalon a maximális lélekszám volt (asszem kb.180fő/oldal), 1GHz-es gépen 512Mb rammal elviselhetően futott.Igaz nem voltak egyszerre a képen, hanem Everon egyik harmadán voltak elosztva. Szóval van remény. :-)) -
#2259 Tudod mit hiszem ha látom. Te már láttad xboxon azt a szart?(valóban jó lenne egyébként)
A másik dolog ami már nagyon ingerel, hogy azért most már kéne egy játszható demo, nem pedig videók meg képek mert azzal már nem csak a padlásom van tele...... -
#2258 Elsőre nekem is marhaságnak tűnik. De aztán belegondoltam, hogy megcsinálták azért az OFP:E-t XBox alá, aminek van kemény 64Mbyte ramja és egy 733Mhz-es Intel Mobile Celeron procija. Állítólag nagyon megküzdöttek vele, de megoldották hogy ezen a HW-n is fusson normálisan a játék olyan küldetésekkel, amelyekben van 100 AI. Ma pedig egy átlag PC-be azért van már 1 Giga ram, és egy 2,5Ghz-es proc...