35054
  • steve89
    ujra setup
  • Papirzacsi
    Nekem indításnál a következő hibaüzi jelenik meg. Vkinek hasonló, esetleg vmi ötlet a kiküszöbölésére?
    Ez lenne az üzi
  • DOGMAN
    Cifu:
    FAQ
    "Kérdés: Lehet benne már ugrani és úszni? A víz alá sétálva már legalább a víz átlátszó?
    Válasz: Ugrani és úszni még nem, de a víz már áttetsző."

Lehet úszni
  • steve89
    Ezaz ezzel sokkal könnyebb elinditani csak át kell nevezni arra ami az erdeti mds
  • Raptor 2
    Ha minden igaz itt ez egy crackitt
  • steve89
    Régen a mohpa csinálta de az nvidia drivert kicseréltem abit-ra (mert nekem abit silurio van) akkor jó lett. De már az se műkszik
  • [NST]Cifu
    Nem CPU limitált, legalábbis egy egyszerű, gyorsan összeütött küldetésénél egy 2400Mhz-en futó A64 X2-őn (ami ugye itt lényegtelen) 800x600 Low-ban simán 50 feletti FPS volt. A CPU limit szerintem csak akkor jönne elő, ha rengeteg AI lenne jelen és intenzív csata folyna. Ezt (is) le kéne tesztelni...

A játék jelenleg első sorban VGA limitált szerintem, azért nem jellemző a 30FPS feletti érték, mert az OFP-hez hasonlóan az ArmA is dinamikus LOD-vel és textúraméretekkel dolgozik. Ha nagyon leesik az FPS, akkor elkezd ezekkel játszani, ami persze kissé zavaró szerintem is (látványosan el/feltünnek az árnyokok, a járművek modeljeinek különböző részletességű modeljei cserélgetik egymást néha), de tény, hogy ez az ára a nagy látótávolságnak és a sok objectnek.
  • [NST]Cifu
    Még jó, hogy foglalkozom a FAQ-al, olykor csak bele kellene olvasni, de egyébként már többször említve volt, hogy a játék nem támogatja egyiket sem.
  • LizardX
    Nekem az OFP is csinált ilyet pl. a CSLA vagy milyen modnál, meg volt FlashFX-nél is, az SB Live hangkártyát rühellte, de csak bizonyos driver-nél. Estetleg megpróbálhatsz ennek is utána menni.
  • DOGMAN
    Cifu keress meg lécci privát üziben ha lenne kedved és időd pár fegyver leírás (Gearban) lefordítására...
  • pe205
    én is szinte komplett gépet cseréltem már mire rájöttem hogy mi a baja
  • Bucser
    Attól az még lehet hibás. Próbálj ki egy másik ramot. Bár IMO 512 ram bőven kevés.
  • pe205
    akkor passz de Bucser-nek igaza van egy probát megér
  • steve89
    de nekem csak 1 512es van szóval nemtom :S
  • Bucser
    Igazából ez szerintem memóriahiba.. ha tudsz kérj kölcsön memóriát valakitől.
  • pe205
    celeronrol váltottam 939-es amd-re áttettem a 2x512-es ramot ami egy per jelen kivül még verzioszámban is eggyezett.Na most a celeronos alaplapban hibbátlanul mentek,viszont az uj amd-s cuccban kb hasonlo hibákat produkáltak.Két egyforma ram lett a megoldás
  • steve89
    hát vmi olyasmit, hogy ha nem először jön fel ez az üzenet akkor ellenőrizzem a memóriát, cserljem le a videókártyát meg ilyen baromságokat,meg a szokásos hülyeségek h keressem meg a szolgáltatót meg hibajelentés stb. de megnézem ujra, de az egy kicsit tovább fog tartani mert az erdetit kölcsönadtam és most warez van itthon
  • Bucser
    inkább ha leírnád egy papírra milyen kék halált ad és egy részét betennéd ide lehet tudunk segíteni. de ez általában hardver hiba.
  • steve89
    Faszom meg már ki van tényleg h ujraindul a gép a játéktól reccsen a winyó és ujraindul, de ezt már eljátszotta más gammákkal is pl:mohpa,carbon,vietcong2.. a gamma eredeti(sk) Mi lehet a gond nem értem, persze ha kipipálom h ne induljon ujra a gép ha hibát észlel bejön egy kék halál és minden szart ir. Már a windowst is 80x ujratettem
  • tpM
    Már rég kijött :D
  • Mr Csé
    az a két sziget mekkora ?
  • bucsher
  • lee56
    Hátnem, és hogy kerültünk ide megint?, fps, amit szintén kitárgyaltunk már bőven, már lassan közhely lesz, vagy már az is
  • bandika64
    Ahogy elnézem a képeket szerintem nálaim is egész jól fog futni,CSAK JÖJJÖN MÁR KI!!!!
  • Sanyix
    Következő kép egyáltalán sehogy sincs rajta, mint mondtam, az időutazást még nem találták fel :) ha már/még nincs a kép készítésének pillanatában a képben az a dolog, akkor nincs rajta.
  • dronkZero
    Nem azt mondom, hogy rajta van a következő kép, hanem hogy van róla infó. Ha egy elmosódott csíkot látsz, akkor az információ arról, hogy hol volt, és hogy hol lesz a köv kockán. Nem _konkrétan_ az előző/következő kép van rajta, hanem infó arról, hogy mi volt/lesz.

Pl.
    Filmen:
    1. autó eleje belóg kép jobb szélén
    2. autó eleje a kép felénél, onnantól halványodó elmosódott csík
    3. autó kilóg balra a képről, elmosódva

Ugyanez kis záridővel fotózva, vagy számítógépes játékban:
    1. autó eleje belóg kép jobb szélén
    2. autó a kép felénél
    3. autó kilóg a képről
    mindhárom kép teljesen éles.

Szerinted melyik látszik folyamatosabbnak?
    És az elmosódott csík az az információ, ami hiányzik a második sorozatból.

Na, mindegy, nem igazán ArmA téma ez...
  • pe205
    köszönöm a kod-ot.Beszámolok a játékélményről is igazi JO OFP-s:)
  • bucsher
    Na mégegyet :)
  • bucsher
    Ez hülyeség :)
  • bucsher
    nézd meg ezt a videót.
    30fps mégsem folytonos mert olyan rövid záridővel készült hogy nincsenek elmosódva a képkockák.
    egy mozifilm 24fps-el sokkal folyamatosabbnak látszik.
  • Sanyix
    nem, mert az előző kép már elkészült, és utána jön a következő, következő képről meg semmiképpen nincs információ, mert az időutazást még nem találták fel :)
  • SötétBarom
    Nem. Nézz egy filmet mondjuk 19 fpssel.. Az már nem lesz folyamatos.
  • dronkZero
    Nem állítottam az ellenkezőjét.
    Mindemellet ez nem információ az előző és következő képről? Nem tűnik tőle folyamatosabbnak a mozgás?
  • Sanyix
    Az azért van, mert az exponálás közben is mozdul a téma, és ezért elmosódik. Ezt próbálják utánozni a játékokban is a motion blurral.
  • dronkZero
    Te még nem pauséltál le videót? Mondjuk ne egy drámát nézz, hanem inkább akciófilmet, ahol pl futnak. Bármilyen gyors mozdulatot kockázz ki, aztán majd rájössz...
  • Sanyix
    "Ja, csak egy film adott képe információkat tartalmaz az előtte és utána lévő képkockákról. (Ilyen elmosódások formájában)." Te valamit nagyon elnéztél :\

Filmnek minden képkockája egy darab egész, teljes kép, pont úgy ahogy a játékoknál egy frame. Az emberi szem 24 képkocka/másodperc körül már folyamatosnak látja, ami nem azt jelenti, hogy a 24 és 50 képkocka közötti különbség nem észlelhető, de már 24 is elég a folyamatossághoz.
  • dronkZero
    És ez az én hibám, vagy mi van?
    Csak megemlítettem, hogy amit írtál, az egy elég olcsó kifogásnak tűnik a fejlesztők részéről...
  • dronkZero
    Ja, csak egy film adott képe információkat tartalmaz az előtte és utána lévő képkockákról. (Ilyen elmosódások formájában). Ezzel szemben egy játékból vet screenshot semmi ilyesmit nem tartalmaz, csak egy statikus kép. Ilyenből viszont nem teljesen elég a 25 darab másodpercenként.
  • Bucser
    hány játék is támogatja? 1 -2-3?? Mennyi is? Én egyel találkoztam eddig... Az is kritikán aluli volt. Másrészt nem kötelező megvenni.. ahogy dual core procit sem kötelező venni.
  • dronkZero
    Hát, nem kötekedni akarok, de ha már külön kártyát akarnak ránktukmálni a fizikai gyorsításra, akkor azt azért ne mondjátok, hogy az olyan qrva nehezen különválasztható folyamat a játék többi részétől... Sőt, volt itt valami olyan hír is SG-n, hogy AI-gyorsítókártyán is gondolkoztak már...
    Erre lenne jó a több mag, de sajnos vagy hülyék hozzá, vagy jobban megkente őket a gyorsítókártyák gyártója. (Ezzel most nem elsősorban az ArmÁra célzok, hanem a fizikai gyorsítót támogató játékokra)