35066
  • DancZer
    Lőni nem elég, el is kell találni.
  • Hecker007
    Tegnap felnéztünk EUTW-re egy kicsit pvp-zni, de csak még jobban elment a kedv az egész ArmA3-től... Látom a gyereket, hogy settenkedik elkezdem lőni, kapja is a találatot, de nem zavartatja magát megy tovább, aztán egyszer csak meghalok és az lőtt le akit lőttem... mindezt úgy hogy Ő fal mögé ment, nem is látszott és látszólag felém se fordult, direkt figyeltem hol fog kibújni... azért 4-5 fejre leadott lövéstől megpusztulhatna 6.5mm lövedék nem hiszem hogy fejre ennyire hatástalan, sisakja nem volt és közel is voltam hozzá eléggé, lag se volt láthatólag.
  • Neoncsoves
    DayZ miatt nem kell összekapniuk magukat. Majd adogatnak ki 4 havonta dlc-t 10 euroért és el lesz intézve az Arma community a részükről
  • Solt
    Remélem lesz belőle valami... jó lenne valami konkurencia szerű, hátha akkor összekapná magát egy kicsit a BIS. Bár látva a dayz sikerét, tartok tőle, hogy az ArmA széria nem lesz túl hosszú életű...
  • Neoncsoves
    Ez szép és jó, de akkor ennyi erővel meddig tartana X féle térképet összerakni CryEngine3-ban (ha az "én" ötletemből indulunk ki) ahol szintén lenne Y variáció küldetésekre? Nehogy már megállapodjatok ezzel a sz*r minőséggel amit évről évre hozzánk vágnak. A játék kb. azon a szinten tart ahol az ArmA1. Vagy rosszabb. Esküszöm az OFP volt a legjobb...
  • Sith
    Kb most írom le 20x a nagy bejárható területnek nem csak annyi értelme van hogy az egész pályán szaladgálsz hanem arról hogy van 1 marha nagy mapod falvakkal városokkal gyárakkal stb ahol olyan helyszinre teszed a missiont amilyenre akarod.
  • Hecker007
    Basszus tényleg :D De erről a stand alone dologról se hallani túlzottan semmit :(
  • Neoncsoves
    Én évek óta mondom, hogy csicska csapat ez a BIS. Már a hardveres része is elég lehúzós ennek a játéknak, de ehelyett még kibasznak velünk szoftveres szinten is. Egy valamiért tehetik meg ezt: mert ez az egyetlen szimulátor. Kéne valami kis indie csapat ami elkezdene fejleszteni egy ArmA szintű szim-et, de nem lennének ennyire zsidók, sőt szerintem egy CryEngine 3-mal készült szimulátor is nagyon élvezhető lenne. Nem sok értelme van a nagy bejárható területnek, ha a küldetések 90%a pár négyzetkilóméteres területet ölel csak fel. És a PvP eventek is max 20v20 meg 30v30ak, mivel többet nem bírnak el a szervergépek és ehhez a létszámhoz k*rvára nem kell rohadt nagy pálya. Szerintem.
  • Hogthar
    Ott rontja el a bis, hogy gyors profit orientáltak.
    Oda fejlesztenek ami hirtelen több pénz hoz.
    De ha lenne rendes rendszerük a fejlesztésre, hosszabb távon többet keresnének mert drágábban adhatnák el a termékeiket.
    Például, van egy komplex repülés modell rendszerük a TOHból, de nem teszik bele az armába, vagy pl a sérülés rendszer a DayZ ből is jobban meg van oldva, az érdekli őket hogy megvegyük mind az armát a TOH és a DayZ-t.
    Ha közösség orientáltak lennének ezek mind benne lennének, nem is kerülne több időbe a fejlesztés mert ezek adottak, és hosszabb távon ez kifizetődő lenne számukra.
    Ráadásul ezeket a játékokat nem is a rendszerünk inkább a témájuk választja szét, tehát nem jönnének ki rosszul ha a rendszereket át tennék egyikből a másikba, maximum a TOH ami már 2 éves, így nem is profitál egyébként se annyit.
  • repvez
    Engem nem érdekel ha "köd" van,mert most sem tudsz nagyon mást csinálni messzebb. DE legalább a Cryengine nem arról hires, hogy nem lehetne benne rombolni a környezetet normális fizikával.ÉS ez nekem fontosabb lenne egy játékban mint az, hogy 5kmre ellássak.
    A fénykezelése is jobb meg elég jól futottak az azzal készült játékok is a nem éppen izmos gépemen.
  • Solt
    Végig olvastad az első hozzászólást? :)
  • Hecker007
    Ez csak egy BF2 mod, ráadásul nem is nagyon hallani felőle :( BF2 a Point of Existance(POE) és az Aix moddal volt nagyon jó, új mappok, fegyverek, sebzésrendszer, nagyon jókat lehetett játszani, POE-ban ha nem követted a csapatot és a squad leader utasításait ki is vágtak a szerverről sok esetben, nagyon jó csatákat mentünk benne akár random playerekkel csak úgy fellépve valahova is! Aix meg nagyon nagy móka :D volt értelme mindennek és ott is kellett rendesen a csapatmunka.
  • Sith
    Néztem (vagyis mutatták és véleményezték) szerintem nem veri az ARMA-t talán szorongatja de ha az ARMA-t megtolom egy ki ACE el akkor megeszi reggelire a PR-t szvsz.
  • tpM
    Áh, párszáz méterre már "köd" van.
  • repvez
    remélem lesz belőle használható konkurenciaA3nak.
    Az alsó videon lévő tárazást még mindig nem tudták megcsinálni a BIS fiuk OFP óta. Pedig csak animációról lenne szó
  • Solt
    A hadszíntér itt elég nagy ahhoz, hogy állandó lehessen 1-1 részen belül, ezek számát szerintem nem kéne DLC-k keretében növelni, mert akkor elaprózódhat a közösség. Arra kéne törekedni, hogy a meglévő játékosok minél inkább egy helyre összpontosuljanak...

• Solt
    Nem a DX-re gondoltam, hanem a komplett optimizmusra! :))) Én sem értettem, hogy mit nyavalyog a sok morgómedve... :D
  • Solt
    No, de most az alapjáték új megjelenéskor mennyi volt, 8000.-Ft? Ha ez maradna annyi, plusz lennének a kiegészítők, akkor tuti nem csökkenne a bevételük.

Repszimes körökben is ez a modell működik, mivel kicsi a közösség... sokan azokat a modelleket is megvesszük 1-1 akcióban, amikkel keveset repülünk, csak azért, hogy támogassuk az egyébként hasonlóan kutyaütő brigádot... :))

A repszimeknél az ArmA széria meg jóval népszerűbb... közel sem olyan réteg játék mint egy DCS...
  • Hecker007
    Inkább hadszíntérrel kéne adniuk a fegyvereket+járműveket, normálisan kidolgozva, pl mint régen a BF1942-nél csinálta az EA. Hasonló itt is megvalósítható lenne, csak így többet kéne gondolkozniuk, hogy mit hogyan csináljanak meg és ezt normálisan ütemezni kéne, hogy meg is vegyék a playerek.
  • DancZer
    Azért A2-kor már volt DX-11, csak akkor nem akartak még váltani. Vak voltál ha ezt nem láttad előre. :)
  • DancZer
    Ez így jó is lenne, sztem az egyedüli probléma vele a: "Ezen felül aki pilóta, vagy harckocsizó akar lenni, az megvehetné ezeket a csomagokat DLC-ben..." résszel van.

Jelenleg mindenki kénytelen megvenni a játékot ha játszani akar. Amit te mondasz annál viszont előfordulhat, hogy nem térül meg a befektetett idő és pénz, mert valaki csak gyalogos akar lenni vagy elüldögél a harckocsi/heli hátuljában.
  • Solt
    Ne menjünk el a szélsőségek felé! :) Meg lehetne úgy oldani, hogy fegyvernemenként jönnének a DLC-k... Lenne egy alap játék, ami tartalmazna pár kiválón szimulált kézifegyvert, pár földi járművet, ami szintén kiválóan és részletesen van szimulálva. Mondjuk UAZ, Ural, BTR kategóriáig...

Ezen felül aki pilóta, vagy harckocsizó akar lenni, az megvehetné ezeket a csomagokat DLC-ben... plusz elég lenne jóval kisebb fegyverarzenál is, jóval pontosabb animációkkal, és szimulációval...

@Most már igen... de eddig több volt! :)

#31194: Ez meg pont olyan, mintha magamat hallanám A2 megjelenése után, és vitáznék a többiekkel, akik szerint fos az A1-hez képest, az OFP-hez képest meg aztán főleg! :D Anno én is kötekedő vén pöcsöknek hittem őket, ma már értem mi volt a nyűgjük! :D
  • Hecker007
    A steames küldi terjesztésen is lenne mit csiszolni, múltkor kb 15 küldit szedtünk le haverral és abból 2 darabot tudtunk multiban elindítani, pedig mind coop küldi volt! És alattuk HSZ-ben is írták hogy ilyen meg olyan jók coopban. De ez nem biztos hogy a BIS sara.
  • Solt
    Ne menjünk el a szélsőségek felé! :) Meg lehetne úgy oldani, hogy fegyvernemenként jönnének a DLC-k... Lenne egy alap játék, ami tartalmazna pár kiválón szimulált kézifegyvert, pár földi járművet, ami szintén kiválóan és részletesen van szimulálva. Mondjuk UAZ, Ural, BTR kategóriáig...

Ezen felül aki pilóta, vagy harckocsizó akar lenni, az megvehetné ezeket a csomagokat DLC-ben... plusz elég lenne jóval kisebb fegyverarzenál is, jóval pontosabb animációkkal, és szimulációval...

@Most már igen... de eddig több volt! :)
  • DancZer
    Valószínűleg ezért van csak egy darab belőle. :D
  • DancZer
    Sztem a következő rész sokat el fog árulni a BIS jövőbeli terveiről.
    Most már van nagy, nagy?, hatalmas sziget! DX11, physx meg víz alatti rész is. Volumetrikus felhőket is átemelték a TOH-ből. Steam is van, könnyebb a küldetések terjesztése, felhasználó barátabb lett az egész.

Ezek után már nem látom mi az ami nagyobb prioritást élvezne mint amiket felsoroltatok, szóval én optimista vagyok.
  • Solt
    A méretek csökkentése szóba sem jöhet... :) Viszont amíg a látótáv ilyen erőforrászabáló, addig a merev szárnyú gépeknek nem sok értelme van! :)
  • DancZer
    Teszem azt kiadnák a játékot amiben valósághű a karakter irányítás és a kézi fegyverek szimulációja, de nem volna semmilyen jármű. Azt majd negyedévente adnak egyet és talán 2-3 év múlva már lehetne is játszani egy rendes combinált harcot? Szted így jobb lenne?
  • DancZer
    Ha lecsökkentenék a szigetek méretét, akkor minden küldetés ugyan ott játszódna és előbb utóbb megunnák a játékosok, mert már kiismernéd magad. A nagy pálya pont azért jó, mert nehéz megjegyezni és változatos rákényszerülsz a tájékozódásra. Lényegében kapnál egy BF, CoD klónt csak valós fizikával és szimulációval.

A nagy pálya kicsinyítésével felszabadul a csapatból a pályaszerkesztő, meg max 1 modelező akik egy árva kódot nem tudnak neked írni a valósághű penetrációhoz. :S

Nagy pálya továbbá lehetőséget ad a helikopterek, tankok és járművek szakszerű használatára. Szóval sztem a pálya méret fontos. Emlékszem mikor arma 2-ben a Utes pályán úgy játszottunk, hogy én megyek oda, te ide te pedig ide és a felderítők lefedték az egész szigetet. Chernarus már egy fokkal jobb volt.

Sérülés fejlődött, házak jobban rombolódnak mint A2-ben. A gyalogság sérülésén is fejlesztettek, befolyásolja a ruha a sebzést. A mozgás valósághűbb lett, hisz hányféleképpen el tudsz helyezkedni.

Az AI irányítás sajnos tényleg gáz. Én most egy hangvezérlést fogok kipróbálni.
  • Solt
    Future soldier + szép grafikára ott a BF4... kár ebbe az irányba menni, mert a DICE-vel nem fognak tudni sem versenyezni, sem lépést tartani.

A szimulátoros réteg van olyan hülye, hogy mélyen a zsebébe nyúl... (lásd fostalicska DCS széria! :D) Ha maradtak volna az OFP-s vonalnál, plusz belekerültek volna a felsorolt dolgok, simán adhatnák az alapjátékot dupla áron, és jöhetnének a különböző kiegészítők DLC-ként... DCS-ben egy repülő kerül akciósan annyiba, mint itt a komplett játék...

Ha lenne minőség, nyugodtan emelhetnének árat... (lásd még FSX kiegészítők, Steel Beasts)
  • Hecker007
  • Solt
    Óóó... ez kurva jó, a csúcson vonulj is vissza! :D
  • tpM
    Nehari, de ennek ki kellett jönnie.
  • tpM
    Megjött tpM, az Arma krónikus
    Kinek Armafíliája meglehetősen krónikus
    Ez már nem szim, hogy bassza meg a BIS
    Vagy BIS-sze meg a basz,
    Nem tudom én, de kéne már egy tapasz
    'isz oly régóta várjuk már a rendes fizikát
    Addonok? Ó, van sok, akár traktor vagy fürdőkád
    De nem, ez nem oldja meg a problémát.

• Solt
    Nekem is fontos, de a kinézet a felsoroltakhoz képest szerintem csak másodlagos. Már az ArmAII OA is teljesen vállalható volt grafikailag, az említett dolgok a véleményem szerint sokkal többet dobtak volna a játékélményen mint a DX11, meg a pisix...

A csalódottságomban főként az játszik szerepet, hogy a számomra lényeges dolgokban csak helyben járás, vagy visszalépés van. ArmA első része óta rengeteg idő telt el érdemi fejlődés nélkül... ez kiábrándító.

Ami tetszik, és ami lényegi előrelépés, az az animáció, bár azon is lenne mit csiszolni. :)
  • repvez
    Majd én válaszolok arra :)

Én kivenném a hatalmas területet, minek ha max 40 ember rohangál rajta egy kis részre koncentrálva.Meg csak feleslegesen eszi a gépet.Meg ugy talán maradna erőforrás részlesebb városokat kialakitani.Ki látott már egy olyan várost ahol senki és semmi nincs a házakban és körülöttük.
    Kivenném a vizalatti buvárkodást.elenyésző kis százalékban fog valaki buvár kundot játszani.
    Kivenném a repülöket is ,legalábbis addig mig nincs normálisan megcsinálva max DLC ként külön.
    Egyébként nem is értem miért nem azt csinálják, hogy az alapjáték után DLC ként részletesen kidolgozott és leszimulált jármüveket adnak ki. a missionokat majd a community megoldja.

És a szokásos sérülés, fizika ,részecske rendszert AI-t meg parancsolási modokat fejleszteni .
  • Hecker007
    Már a 2-nek is rá volt írva, hogy "Valósághű harci szimuláció, az OFP és ArmA alkotóitól", ezek után a 3. résztől ugyanezt várná az ember fejlesztett, mégtöbbet nyújtó formában. Ehhez képest a harci szimuláció rész inkább romlott, kaptunk egy future soldier szerű valamit, meg egy szép grafikát és még olyan bugok se lettek javítva, hogy ne "merüljön" el a karakter egy sziklában, arról nem is beszélve hogy szimuláció szinten semmit nem fejlődött...
  • DancZer
    Ez a te véleményed. Számomra fontos, hogy jól nézzen ki a játék. Sztem a physx-es füst meg járműfizika is jobb lett mint az előző részekben. Összeségében nekem haladás az előző részhez képset.
  • Solt
    Azért hívom annak, mert anno ezt a BIS hívta így... az ArmA2-s oldalon még mindig ez van: Combat Simulation! Persze, ha már ők sem így nevezik, akkor vissza minden, egy szót nem szóltam, és én vagyok a balfasz, hogy fizettem érte! :)

Sőt, a felsoroltak jó része ígéretként elhangzott anno a részükről, de ezt konkrétabban tpM tudná elmondani...
  • DancZer
    Értem, akkor sztem egyelőre irreális amit szeretnél, mert az a jelenlegi megoldásoknak a végleges verzióját jelenti ami után már nincs hova mit fejleszteni.

Nem tudom miért hívod szimulátornak. Az Arma egy massive military sandbox játék, nem pedig szimulátor. Szimulátor a VBS.