35066
  • tpM
    Jóvan de már benne van a gamestarban biztos kiadja valamelyik
  • Sanyix
    Hát ha eddig nem jelentkezett kiadó, akkor nem valószínű hogy lesz :\
  • pedro870
    "Már 26-szor le lett írva: Magyarországon NEM LESZ hivatalosan kiadva az arma, szal cd galaxisban tuti nemlesz"

Ez azért ebben a formában nem igaz, jelenleg nincs magyar forgalmazó/kiadó, de pl senki nem mondta, hogy februárra vagy márciusra nem lesz egy.
  • Raptor 2
    Azért szerintem ne túlozzátok el, és amugy se a konzol vs PC forumban vagyunk!!!!
  • Sanyix
    Én 750 duronnal, 128 mega rammal, voodoo2-vel nyomtam. Hát nem ment zökkenőmentesen. És ez még mindíg jobb hardver mint az xbox, ráadásul most az új konzolok úgy nyers teljesítményben is jobbak mint egy csúcspc...
  • Sanyix
    Pedig van lehetőség a játékokat irányítani ezekkel.
  • SötétBarom
    Én anno egy 500mhz-s P3-al és egy Voodoo3-al játszottam OFP-t.. Nem volt a legjobb gémer élmény ami létezik, de elfutott..
  • BoZsoó
    OFF
    De egyenlőre szó sincs arról h a gamék irányítására is lehessen használni.Mint ahogy a #4766 hsz-ben linkelt cikkben a PS3 kapcsán írják is: "Érdekes lehetőségként merült fel, hogy a jövőben a PS3 billentyűzet és egér kíséretében jelenik meg a boltok polcain, ami megkönnyítené az internet elérését és a médiacenteri szerephez kötődő funkciók használatát."
    Utalás sincs a gamék irányításának lehetőségéről,bár talán firmware frissítéssel +oldható lenne,de ahhoz úgy kéne +írni a játékokat,amivel a fejlesztők sztm nemigen vacakolnak mivel nincs rá igény.És ez 2010 utánig,tehát a PS4 +jelenéséig így is marad.Úgyhogy PC Forever
  • Sanyix
    Viszont a konzol előnye pont az általad említett hátrány :) amiatt hogy nem dinamikus, azt a kevesebb erőforrást jobban ki lehet használni, mert jobban lehet rá optimalizálni.

És hát az OFP:Elite-t beleszúfolták az xbox 64 mega ddr ramjába, és elfutott az xbox geforce3 szintű videokártyáján, a 733 P3 procival, szebb grafikával mint a pc-s ofp, és jópár javítással amit az armában láthattunk. Ez azért elég durva. Egy ilyen pc-n az ofp el sem indult volna :)
    Egy konzolból egy idő után több mint 90% teljesítményt ki tudnak hozni, egy pc-ből, meg jóesetben optimalizált programoknál 75%-ot, de azt átlagos inkább az 50%.
  • Bucser
    Ja csak a driver ami normálisan lekezelné nem lesz hozzá.. ez az igazán szara Sexbox360-al...
  • Icebird
    jah meg TrackIR, x52 joy:)
  • Raptor 2
    Én se temetem a PC-t, hamarosan veszek pedig X360-at is...Én azért örülnék ha lenne rajta ArmA :D
    Meg amuigy is egyszerüen hozzáköcc az X360-hz egy egeret+bill.-t, oszt ottvan az irányíításs!!!
  • joebacsi
    megnézem mikor optimalizálnak bele egy arma szintű játékot 256mb ramba :)
  • Bucser
    miután a konzolos applikációk 95%-a a kinézetre van kituningolva és nem a belső AI-ra kampányra szigtre technológiára ezért gonodlom azt, hogy erősen végesek ilyen szimulátor terén egy konzol lehetőségei... szerintem... egyszerűen a Pécé előne egyenlőre a dinamikus elemekben rejlő lehetőségek.. Ha statkus világot építessz abban konzol űbrekirály de egy dinamikusan változó világot (pont a memóriakorlátja miatt) max megjeleníteni tud egy next gen konzol is és nem pedig folyamatosan működtetni.
  • Sanyix
    Egy új konzol még mindíg olcsóbb mint egy új pc ;) a pc-nek bizonyos alkatrészeit meg azért kell cserélgetni, hogy egyáltalán elinduljon rajta egy játék. Ráadásul az hogy ugyanazon konzolon ugyanazt a grafikai színvonalt kapod mint mint a játék előző részében ez nagyon nem igaz. A fejlesztők a fix hardver miatt egyre jobban ki tudják használni a gép képességeit, így ugyanazon a gépen, egyre szebbek a játékok. Meg lehet nézni egy konzol kiadásakor készült játék grafikáját, és ugyanarra a konzolra pár évvel később kiadott kiadott játék grafikáját, hát van külömbség bőven.
    A másik meg az, hogy a grafika sokadlagos tényező egy ilyen játéknál.
    Nameg ugye majdnem mindegyik konzolra lehet egeret, billentyűzetet csatlakoztatni, xboxokra asszem egyszerű usb-set, szal semmi különleges cucc nem kell...
  • Raptor 2
    De akkor én hogy a rákba csinjjam meg, hogy ne ájjon egy helyben, hanem a Ofp féle: Körbeforog, és zoomol legyen?
  • tpM
    Igen és a commandok alapján kell mozgatni a kamerát pos-ról pos-ra :)
  • Raptor 2
    Mostmár sikerült, a marker megvlt, annyira nem vok láma :D
    Most végre van kamera, de egy kibaszott helyben áll, és sosincs vége! Írhatok Camera Effect-nek bármit, ugyanaz! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
    (de legalább most van kamera)
  • tpM
    Kéne csinálni egy markert ahova a camerát akarod "cam1" névvel ;)
  • Raptor 2
    Mindent megcsináltam, nekem ezt írja ki:

• tpM
    Aha nem kell félteni a PC-t mindig is lesz annyi millomos ,h a Dell, Alianware stb-nek megérje :D . Nvidia továbbra is lefizeti a kiadókat ,h "Runs best on nVidia" logoval induljon a játék.
  • DummyBoy
    Akkor egy kis OFF az OFF-hoz ... asszem már a sima Xbox-hoz is lehet billentyűt meg egeret csatlakoztatni ... de onnan kezdve meg PC lesz belőlle ... ráadásul az egy dolog hogy a ratyi játékok nagy része átmegy konzolra, a java valszeg marad PC-n ... például a szimulátorok és a stratégiák nagyrésze ... arról nem is beszélve, hogy ha valaki villantani akar majd valami újdonságot, azt tuti hogy PC-n teszi majd ... mivel a HW-ek itt jobban fejlődnek ... Szóval én nem temetném a PC-t ...

Ja, mielőtt valaki elkezdene autószimulátorokkal jönni ... nem azokra gondolok, kormányt már régóta lehet csatlakoztatni ... :)

Én is gondolkozom különben egy konzolon ... az ugrabugri, autós meg ilyen game-k mehetnek TV-n, Arma meg BS meg mehet PC-n :)
  • bucsher
    billentyűzettel ps3-at aha hihető
  • okosszöszi26
    OFF

A konzol témához egy kis hozzászólás.
    Amint ennek a cikknek a végén is olvasható, felmerült már, hogy a PS3-at egérrel és billentyűzettel fogják majd forgalmazni.
    Onnantól kezdve semmi akadálya nem lesz, hogy az ember normálisan játsszon konzolon még egy ilyen összetettebb irányítást igénylő játékot is mint az ArmA. Akkor asszem eljön a PC-s játékok vesszőfutása, mert ugyan melyik fejlesztőcsapatnak lesz kedve, ideje, pénze X-féle hardverre optimalizálni egy játékot, ha konzolra fejlesztve csak 1 adott konfigra kell koncentrálni. Főleg, hogy közben a kiadó cég meg ott liheg a nyakukban, hogy mikor lesz már kész a játék, mikor lehet piacra dobni, és bezsebelni a nagy dellát.
    Szóval a PC-s játékoknak szvsz eléggé sötét a jövője.
    A vége az lesz, hogy konzolt kell vennem.
    Utálnám
  • Raptor 2
    Ez égő...
  • Raptor 2
    Dehülye vagyok!Elfelejtettem idelinkelni magát a videót!

Szal ITT van!
  • bucsher
    Milyen vidit
  • Kaszi46
  • Raptor 2
    Köszi, nemsokára kipróbálom!
  • Raptor 2
    Tyűűűűű gyerekek!!! Ha valaki nem látta még, mindenképpen nézze meg ezt a vidit! Valami gyönyörű
  • SgtChris
    Köszi! Ott nem is néztem, csak a game mappájában keresgettem lázasan...
  • vsly
    "C:\Documents and Settings\neved\Dokumentumok\ArmA"
    ill.:
    "C:\Documents and Settings\neved\Dokumentumok\ArmA Other Profiles"
  • SgtChris
    Üdv! Hol találom a mentéseket az Arma-ban? Mert le kellene mentenem. Feltettem az 1.02-es patchet és előjött az alábbiakban részletezett FADE-védelem... Most újraraknám a cuccot, de rühelleném előről kezdeni...
  • tpM
    Rakd a triggert true-ra és nevezd el cam-nek aztán On Activation : [cam] exec "camera.sqs" (ha pl camera a scripted neve)
  • Raptor 2
    TPM! csak annyit monny még, hogy mit irjak a triggerbe?
  • Kaszi46

OFF
    -ezt mindíg is szerettem volna valahol elmondani, bocs hogy itt teszem meg-:)

Veszel egy konzolt, akkor a következő generáció eljöveteléig, kb állandó grafikai szinvonalu játékokkal játszol.
    Veszel egy pc-t, akkor a következő pc-d megvásárlásáig az új, és szebb grafikáju játékoknál visszábbveszed a grafot, ergo ugyanolyan grafikai szinvonalu játékokkal játszol.
    Csak annak kell súlyos pénzeket költenie fejlesztésre akik mindíg a full grafon akarnak játszani.
    Értitek mire gondolok:) Pc-nél csak az a csapda, hogy látod a hardwerek fejlődése miatt a játékoknál is a fejlődést, a konzolnál meg ilyen grafikai fejlődés nincs, csak akkor amikor eljöna nextgen.

ON
  • Thanatos
    ott a pont, ráaádsul a konzolok eddigi stilusa alapján inkább csak ne tartson semmi abba az irányba :)
  • BoZsoó
    Sanyix: "Amúgy tartsanak is a konozolok irányába, persze úgy hogy ez ne menjen az élethűség rovására, akkor legalább nem kell minden új résznél azon görcsölni hogy milyen szarul fog menni a gépemen, meg milyen rohadt sok pénzt kell költeni a fejlesztésre, hanem bevágod a konzolba, és simán megy :)"
    tpM'91: "akkor mondjuk 2010-re kijön és talán akkor már mindenkinek lesz jó gépe"

Párszor már eljátszottam a gondolattal h vennék XBOXot,és akkor nem kéne súlyos pénzeket költenem fejlesztésre,de csak akkor ha lehetne rákötni USB egeret billentyűzetet.Dehát a PC az csak PC.
    Bocs az OFF-ért.
  • Kaszi46
    Persze, ha pc-re is ugyanazzal a graffal jönne ki a következő rész, nem kellene görcsölni a fejlesztésen. És akkor mizsinálsz amikor a következő rész a nextgen konzolra jön ki? fejleszted a konzolt?
  • Bucser
    Mármint úgy érted az ARMA-hoz?:D