35066
-
VeteransKUKaC #5909 A szálkereszt közepe lehet piros de az nem Red-dot, hanem egy távcső aminek ilyen a szálkeresztje. :) -
VeteransKUKaC #5908 Nem távcsőnél a 2 dolgot alkalmaznak egy infra van benne ( kis éjjel látó) vagy szálkereszt megvilágítást alkalmaznak.
A Red-dot jelentése tényleg pisos pont, de ez nem jelenet semmit mert képzeld én már láttam zöldszinüt is sőt állítható színüt is ( igazit ), sőt amit mondtam holografikus célzó eszköz ( hasonlít a reddothoz az sem egészen pont jellege van.
Ez az elnevezés a kezdetekből maradt rajta.
TASCO gyártmányú távcsöveke oldalát megnézhetitek ott asszem van erről a egy ksi értekezés a távcsövekről ( a TASCO távcsövekről ) hogy az egyes típusokban mi található milyen paraméterekkel dolgoznak.
Sőt távcsövekhez lehet kapi úgynevezett szitát is a távső elejére ez 2 dologra jó--> 1. nem verődik a lenycséről vissza a fény, 2. 1-ből következik akkor így te is látsz a távsőben nem vakít a nap! -
Hmmm ... Red dot dolgokhoz ... a Red dot piros pontot jelent, nyugodtan lehet távcsöveknél is használni, minthogy létezik is ilyen ... alkonyadtkor és sötétben van értelme mikor nem látod a hajszálkeresztet :)
Én eddig hagyományos értelembe vett Red-Dot irányzékot 2-szeres nagyitással láttam max, a többi már inkább távcső volt vagy megvilágitott szálkeresztel, vagy red-dot-al a közepén ... 2x-es nagyitás felett elveszti az értelmét a lentebb irtak miatt, a red-dot irányzék előnye az hogy nem kell belenézni, mindkét szem lehet nyitva célzáskor ...
Hogy létezik-e ilyen ACOG-ban ... na ez jó kérdés ... Szvsz nem lehetetlen ... Most kerestem rá, a Trijicon ACOG többféle nagyitással és illuminált "célkereszt" -el (kör, kereszt, stb ...)is kapható ...
Szóval létezik ACOG-ban is ... -
kassaidezso #5906 Kipróbáltam, és nem jó. Az összes lehetséges variációt kipróbáltam, de nem működik. Vagy nem lehet ilyet csinálni az armában, vagy csak én nem tudom hogy kell. Helyette mérgemben csináltam egy hatalmas sivatagi összecsapást, kb 10 m1a1 vs 10 t72, egy rakat gyalogos, helikopterek, miegymás. Kb 30 perc alatt felmorzsoltuk az ellenséget a csapatommal. És hát nem tudom miért van de ez a hatalmas hangzavar nem tűnt túl élethűnek. Valahogy a mélynyomó mintha elhalkult volna, és a hangokat nehezen lehetett megkülönböztetni. Valaki tapasztalt már hasonló anomáliát? Normális hangkártya van a géphez rendes hangfal szettel. Az eax be volt kapcsolva, a hardver acceleration (vagy mi) az pedig nem. Azt is bekapcsoltam de semmi különös változás. Mintha több hangot hallottam volna, talán annyi. -
beef #5905 Bocs, hogy beleugatok, de attól, hogy a Norton nem talál vírust, az semmit nem jelent. Próbálj ki bármilyen ingyenes írtót, csodát fogsz látni :)
Norton azon kívűl, hogy lassú és nagy, nem sok haszna van.
Esetleg kémprogram keresőket is lefuttathatsz.
Egyébként tényleg okozhatja USB-s egér/bill is. -
by tpM? -
tpM #5903 Nah végre kijött az első fegyver pack (New Sahrani unitshoz kell)
Desert pack
Basic Pack (fegyverekkel)
Lengyel (?) pack
Cold War Crisis pack
Uj
Sahrani
STG44 (2.vh-s Német gépkarabély lol)
-
nem értek, hozzá, de ha usb-s cuccaid vannak, probald meg átdugni az egyiket másikokba -
mondjuk hardver problémánál vírust keresni... no comment.. d eha masik egerrel billentyűzettel kipróbálnád lehet rájönnél hol a hiba... -
tszd #5900 Jó hír: nem talált a Norton vírust! :) -
tszd #5899 Hát, az az igazság, hogy más játékban is előjött, tehát nem az ArmA a ludas... Viszont nem tudom, hogy mi. Amennyire látom, a háttérben nem fut semmi különös. Vírusirtó folyamatosan megy, mondjuk egy rendszerellenőrés nem ártana. Ki is próbálom.
De ha nem talál semmit, akkor passz... :( -
tpM #5898 Nem... Most azon töröm a fejem ,hogy : ugyebár a G36nak 2 optikája van egy 'sima' 3x ami az ArmA-ban is használható és fölötte egy 1.5x red-dot.ArmA-ban az 1.5x be nem lehet belenézni így azt kéne megoldani a weapon.pbo/config-on belül ,hogy pl amikor Full Auto-ra van váltva akkor a red dot optikát lehessen használni... ,de én ehez már kevés vagyok :D
-
pedro870 #5897 nevezd át Laser+ACOG Optics-ra és próbálkozz újra :) -
VeteransKUKaC #5896 Egy kis kiegészítés a képzeletbeli horizont az ember szeméhez képest, tehát ha elfordítod a fejed akkor a képzeletbeli horizont is változik :).
Bazz nem tudom jobban megfogalmazni :(. -
VeteransKUKaC #5895 Igaza van Bucsernak, a red dot lényege nem az hogy a kereszt közepén van egy piros pötyi és nagyítva látod a dolgokat a red dot célzást segíti, aki volt katona az érteni fogja mert őket tanították lőni :), amikor célzol egy fegyverrel, a fegyveren 2 irányzék található egy első és egy hátsó ( tudomásom szerint igazi fegyvereken álatlában mind2 állítható, a hátsót egyszerűen lehet az elsőt általában csak valami kulcsal), a lényeg, ( ez csak egy kis kitérő volt:) ) hogy amikor lősz, akkor a hátsó itányzéknak a közepén kell látni az első irányzékot és mind a hátsó itányzéktetejének pont metszenie kell az első irányzék tetejét, illetve ez még nem elég a pontos lövéshez a hátsó itányzéknak párhuzamosnak kell lenni a képzeletbeli horizontal( azaz nem lehet pontosan lőni ferdén tartott fegyverrel ( ez nem azt jelenti hogy kisseb távolságokon belül nem találsz vele el egy embert hanem amikor tényleg messzire kell lőni).
A red dot ennek tudatában úgy segíti a célzást hogy a távcsővel ellentétben ebbe 2 szemmel kell belenézni így nem vesz el a látástérből semmit, illetve a Red-dotba bárhogy belenézhetek, mert az korigálja a pirospötty helyzetét, így nem kell avval bíbelődnömm hogy most a hátsó irányzék közepén van-e a ez első és a képzeletbeli horizontal most párhozamos és az első irányzék tetejet pont ott látom a hola hátsó irányzék teteje van ( metszi ), szal ezekkel nem kell foglalkoznom, mert bár hogy nézekbele, illetve bárhogy tartom a fegyvert tuti hogy pontos lesz.
Ha tévedek akkor az öreg veterán katonák kijavíthatnak!
Illetve manapság már nem hagyomásnyos értelemben vett red-dot-t használnak, hanem egy holografilus célzást segítőt eszközt (HWS). Egyik gyártó EOTech. -
Szerintem meg ökörség. Ugyanis a reddot lényege az, hogy nem vagy beleszoritva a scopeba. segíti a célzást felemelt fegyvernél (minimáls egylencsés nagyítással), de nem leszel hátrányba a csőlátás miatt. A Scope elonye pedig hogy nagyit nagy távolságból, viszont nagyon sokat kitakar a látómeződből.
Ez így felesleges. A scope-ba nem kell középre a dot mert a lovés távolságfuggő és a célkereszt megfelelo. Míg a dot elé nem használnak soha scope-ot. Egyszerűen csak nincs értelme. -
lehetséges de nagyon jó megoldás. scope és reddot egyben. -
tpM #5892 Red Dot ACOG Opticsby tpM ;D (nemtudom ilyen létezik-e) -
fkubi #5891 Ha OFP-ben futsz a katonaddal, es kozben kitaskolsz, az fut tovabb szepen.
Lehet, hogy valami elindul a hatterben, es elszedi a billentyuzet es eger fokouszt a jatektol... -
ilyen -
kassaidezso #5889 mi ez? -
kezdetleges kipróbálható ArmARTS -
pedro870 #5887 volt ilyen ofpben is...nem emlékszem a megoldásra -
szerintem ennek elég sok oka lehet és nem valószínű, hogy az ArmA a ludas, ha legális verziód és 1.02 patch-ed van
mindig előjön, vagy csak néha?
más progiban is vagy csak arma?
nem fut vmi a háttérben közben?
vírusokkal hogy állsz?
... -
tpM #5885 qsss -
Floatingot vedd minimalisra es akokr nem fog. ugyanis azzal hogy fordítod az egeret egy ideig csakapuska csovet mozgatod es nem az embered forog körbe. -
tszd #5883 Miért van az, hogy játék közben egy ideje késik az egerem, billentyűzetem válasza? Hiába mozdítom pl. az egeret, az emberem fut tovább egy irányba meg ilyenek. És eddig jó volt...
Kösz a segítséget előre is! -
Monkis #5882 Sziasztok. Egy kérdésem lenne: demo, coop módban mikor, hogyan lehet fegyvereket választani, egyszer sikerült, de azóta sem tudom hogyan.
Köszi -
VeteransKUKaC #5881 Sajna ez csak 1.01 es a kiírás szerint, pedig ha 1.02 lenne akkor mennék :D! -
VeteransKUKaC #5880 tpM aszem téged örök időkig szopatni fog ez a társaság :) még a síron túl is :D! -
tpM #5879 A karrierem már akkor beindult mikor 1,5éve csináltam egy textura nélküli hordót OFP-hez ;D -
Szekig #5878 1 fos klán by tempi :D 

-
lee56 #5877 logo by tpM
klán by tpM
télleg kezd felfutni a karriered, tpM frencsájz beindul :) -
Mit szoktatok nyomni? Netán team, vagy hold? Mert akkor megyek:) Sőt ha chillmasta-s capture&hold missziok is vannak akkor be is költözök:) -
Szekig #5875 Szóval, hogy mindenkinek működjön: http://basc.fabinet.hu/ -
Szekig #5874 Amíg nem készül el a szerver esetleg próbálkozhatnátok náluk: http://basc.fabinet.hu/
Biztos örülnek majd a BASC-os srácok :D -
tpM #5873 Eddig volt zerver s ez 'régi' klán :) csak át lett nevezve... -
VeteransKUKaC #5872 tpM elöbb legyen server amin tudunk játszani gyakorolni csak aztán szervezz szerintem klánosdit :), de a kezdeményezést támogatom, jó lenne ha össze jönne egy jó kis társaság akikkel lehetne ARMA-zni esténkén :)! -
tpM #5871 Nem.... ugyebár volt a hírhedt Clan of Pilots klán OFP-hez 6taggal. Indultunk a DesertCombat II bajnokságon és 14 ből 5.helyezést értünk el :) aztán valamiér a tagok nagyrésze kilépett , maradtunk 2en :\ és átneveztük Joint Strike Force-ra :D
(CoP since 2005 Nov.21 ;) ) -
bocsi no ekezet:D
egy fős klán:DÚ
.png)