35066
  • Kaszi46
    Dynamic Weather modot használja valaki? Ha igen érdekelne, hogy pl a felhők, a homok effekt müködnek e multi játék esetében is?
  • Boconadi
    Vótmá? Katonák voltunk Armásan :)
  • tpM
    ArmA 1.07 beta patchArmaholic mirror
  • kassaidezso
    Ja, még valami. Tegnap este raktam fel a játékot. Igaz, kb csak 10 percet toltam, de nekem ennyi játék is elég egy hétre.
  • kassaidezso
    Ez kérdés? Amúgy igen, én voltam. Kb hetente egyszer tudtam játszani, ez ment kb két hónapig, aztán szétment a hdd a gépben.
  • tpM
    Ha jól emléxem te mondtad, hogy 2 kezeden meg tudod számolni hányszor játszottál ArmA-val.Akkor persze, hogy nem tűntek fel az újítások.
  • kassaidezso
    Mondjuk kipróbálnám hogy t-72-vel rálőve a motorosra, mi történik..
  • kassaidezso
    Az 1.4 az eredeti verzióhoz képest nekem nagyon új volt. Például szuper hogy lehet már rejtőzködni a növények között, stb... Az 1.5-ben meg két dolgot vettem észre, a célkereszt sokkal jobb egér mozgatása közben, illetve van egy béna moötor, amivel nem lehet elesni. Ha ennyi látványos újítás lesz az 1.7-ben is, akkor nem is érdemes feltenni.
  • tpM
    1.07beta changelog
    Itt meg az összes changelog.
  • JohnnySmith
    1.07ben mi újdonság lesz? Igazából még az 1.05 sem raktam fel :))
  • tpM
    Ó Yeah!!!111
    Itt 1 topic az 1.07-ről ami állítólag 16.00-kor elérhető lesz s csekély 290MB :)
  • tpM
    :>
  • pedro870
    ezt a vitát már sok helyen elkezdték, tök felesleges

van, aki nem éri be 25-tel, mert hiába folyamatos, van különbség. ennyi. A crysis majd biztos fut 60-nal ;).
  • tpM
    30FPS? 25-től folyamatosnak látja az emberi szem a képet.
  • Romel
    Én feladtam az armázást. Optimalizálatlan szar. 30 Fps-el meg nem fogok játszani. A grafikai minőségről meg nem vagyok hajlandó lemondani.
  • Yula
    Köszi blash!

Tudom, hogy ez mindenki álma, hogy ilyen gyors és pontos választ kapjon.
    De érdekelne, hogy miért? :) Nyilván már fog működni, de akkor is ;)
    (persze, ha nem a programozás mély bugyrait érinti, mert akkor nekem tökmind1)
  • blash
    Parancsikonba vagy bat file-ba berakod ezt is, ugy hivod meg az arma.exe-t. Peldaul:

arma.exe -nosplash -maxmem=512

nosplash csak aze', hogy ne kelljen azt a vackot nezni az elejen.

http://community.bistudio.com/wiki/ArmA:_Startup_Parameters
  • Yula
    Ennyit ugyan találtam, de okosabb nem lettem :(
    If you are using 1.05 version, use -maxmem=512 command line option to reduce memory footprint.
    MIt is kéne csinálnom?
    Köszi!
  • Yula
    Tudna valaki segíteni, hogy ezzel az üzenettel miért léphet ki az arma:
    Cannot create system memory surface: 8007000e
    és ha van megoldás azt is szivesen veszem ;)
  • pedro870
    és valóban a crack az ok?
  • kiskorúbézoltán #9078
    "Nincs új a nap alatt."(Préd. 1,9)
  • tpM
    tessék
  • Seaweed
    énénénénéééén! Hagy én léééééciiii

"VEDD MEG!"

• tpM
    Akkor mingyár valaki benyögi a tradicionális szöveget (:
  • sanka841002
    crackelt verzio
  • sanka841002
    crackelt verzio
  • Yula
    FDF sound pack
    Modwar sound
    Én ezeket találtam, ami jó szerintem.
  • bbchris
    Nagyjából sejtem hogy lehet na majd keresek rá parancsot , aztán vagy sikerül vagy nem .
  • bbchris
    Én ezt csak módosítani tudom úgy hogy van a gyári pályák amiben ez benne van és UnPBO-val kicsomagolom és megnézem hogyan csinálták a szerkesztőben . Aztán én is csak módosítgatom de általában balul sikerül .
  • tpM
    eredetid van s 1.055143-al indítod?
  • sanka841002
    hali

valaki nem tudja mi lehet nálam a gond, a vertex shaderrel van vmi gondja: error compliling vertex shader

amim van: Intel Dual Core 2.8 1,5GB RAM, ATI Radeon X1600PRO 256MB

ha tudja valaki pliz help

Thanx
  • wardogzombie
    mi a határ?pl ati 9550 en gyalázat játszani vele vuiszont ati 1650pro-n már élvezetes a játék 1024x768felbontás árnyék low látótáv 1200körülin. 20-25 fps
  • Icebird
  • norbre
    még egy láma kérdés.. :)
    a zászlófelvevés, vivés, visszakerülés mennyire bonyolult? van aki tudja hogy megy?
  • pedro870
    Az nem lehet megoldás, ha nem egy egységre hivatkozol, hanem a csoportra, amiben több katona is van? A group paranccsal lehet az egyes egységeket betenni egy csoportba, aztán lehet hogy tudsz utána erre hivatkozni a join-nál. BAS F-ből példa a groupra: initben "f_GrpBLU11A = group this;".
  • bbchris
    Nálam szerencsére megy a respawn , igen ám de itt is egy óriási nagy baj van . Csináltam egy olyan küldetést ahol menet közben joinolnak be a katonák hozzám , ezidáig nincs is baj ez működik . CSak az a baj hogy egészen addig míg le nem lőnek és utána másik katonában éledek és onnan kezdve jön a baj . Eljön a pillanat mikor joinolni kellene és hopsz , nem történik semmi . Ugye mivel másik katona bőrében vagyok a neve is más lesz és nem joinolnak hozzám , ez baj mind single mind multiban is . Gondoltam használom triggerben a not alive ugye létrehozok sok tirggert ugye ahány katona van , de mikor lelőnek máris indulnak a triggerek és még nem kellene . Tanácstalan vagyok ezügyben .
  • norbre
    hálás köszönet..
  • bbchris
    EZ egy saját lenne . Itt gondoltam azt hogy vissza kellene egy területet foglalni vagy akár egy konvojt szétlőni , pl helivel repülök és lezuhanok egy tetszőleges helyen . Előtte ugye kiugrom a heliből és ejtőernyővel lepottyanok , ilyenkor lenne az hogy Radio Alpha és jönne a mentőheli értem és visszavinne a bázisra . AZt hiszem a DoMove vagy mit kellene használni de nem tudom hogy kell .
  • kassaidezso
    Aki használ autentikus hang módot a játékhoz, az légyszi írja le hogy melyik most az amit érdemes letölteni. Köszi.
  • pedro870
    itt találsz részletes leírást. A lényeg: a respawn típusát a küldetés könyvtárában egy description.ext elnevezésű fájlban kell meghatározni.

ez a két sor kell hozzá:

respawn = RespawnTípus;
    respawndelay=KésleltetésMP;

Az első egy szám, 0 és 5 között:
    0 - nincs resp
    1 - galamb leszel
    2 - feléledsz ahol meghaltál
    3 - bázis - ehhez ki kell jelölni markerekkel, hogy hol legyenek a resp helyek
    4 - group, ami már nem tudom mit jelent, raj? :)
    5 - oldal, ami tök jó lenne, de nem működik

a markereket a következőképpen kell elnevezni 3-as esetben:

respawn_west
    respawn_east
    respawn_guerrila
    respawn_civilian

Szóval csinálsz pl notepaddel egy description.ext file-t, bele ez a két sor, beírod milyen típus, hány mp a késleltetés, ha kell csinálsz markereket, azt hajrá.