35066
-
Így saccra olyan 1600 méteres látótávolságot mondanék a kép alapján, az tény, hogy nem a legideálisabb, de azért még mindig tűrhető. Főleg, hogy bizonyosan felhúzható 10000 méterre (ArmA max. látótáv), persze az is tény, hogy a normális FPS-hez már olyan gép kellene, ami nem is létezik. :) -
Solt #14662 Én nem azt mondtam, hogy nem szép, hanem, hogy kicsi a látótáv! Próbálj meg 4-500km/h felett repkedni 1km-s látótávval... -
A Szu-25-ösök kidolgozottsága korrekt, tényleg jól néznek ki, de kezdek nagyon félni a függesztmény kiosztásoktól. 4x UB blokk, 4x FAB-250 és 2x R-73... Bár a bombafüggesztményes Mi-24-et még nem überelte semmi... -
tényleg egy kalap szar az egész 
Én még ilyen szép képeket nem láttam egyik játékban sem. -
Solt #14659 Nem valami nagy látótáv... -
tpM #14658 http://img401.imageshack.us/img401/8537/arma2ingamescreenshot3s.jpg -
SBProPE+Arma+Falcon+DCS=Überfasza királyság
-
blash #14656 "3. Több joystick támogatás"
Es majd tovabbra is egyszerubb lesz egerrel es billentyuzettel repkedni, mint normalis joy-jal. Tul sokat varok, hogy ne csak arkad legyen benne a teknika.
-
tpM #14655 UAV az lesz, remélem akkormár FLIR is :) -
blash #14654 ezt aze, hogy mi nem lesz sohasem normalisan az armaban:
SBProPE2 460 Preview http://youtube.com/watch?v=lhWbNQUa7fk -
tpM #14653 ArmAban specular meg normal van csak. -
Aha ezt értem, de amit az nvidia támogatott kék árnylatú csak 1 textura szintén szemből generálja a részleteket az most nem bump mapping mert a legtöbb játék azt használja, pl az arma is nohq néven. -
Vagy ha meg akarod nézni élőben, játék közben, akkor töltsd le ezt a magyar fejlesztésü szösszenetet, amiben online lehet egymást gyilkolni. A srác Delphiben fejleszti és elég sokan tombolnak rajta:)
Stickman -
Mindkét megoldás fekete-fehér vagy szürkeárnyalatos textúrát használ a height map előállításához, a különbség csak annyi, hogy a POM sokkal élethűbb, mivel nem a kamera irányába generálja a dudort (ezért van az a torzulás, hogy a dudor túloldala majdnem olyan széles mint az innenső) hanem a felület normál vektora irányába. -
hu várjunk nekem még a szakszavak magassak, de foglalkozom texturrázással, tehát a bump mapping amikor ilyen kékes lilás piror árnylatban domborítja ki a modelt ugye?
a Parallax Occlusion mapping pedig az amikor 2 fekete fehér domborítást használ egy X irányból való domborításhoz és Y domborításhoz ugye?
mint a Ghost recon 3 ban és Cod 4 ben és cod 5 ben is vagy keverem?
mert ha ilyenre váltanak az jó hír sokkal pontosabban és élethűbben ki lehet vele hozni a texturák mélységeit és részletességeit
-
1.: Force Feedback egér.
5.: Az EAX-et, de itt konkrétan az X-Fi-ről volt szó. Az EAX-el az a baj, hogy egy zárt standard a 2.0-tól felfele, és a játékosok csak kis hányada használhatja ki (érdemes e téren a Steam Hardware Survey-t megnézni, cirka 3%-nak van X-Fi hangkártyája). A gond az, hogy amíg az EAX helyett egy másik hangkezelő felületet választanak (mint az XAudio2), az mindenkinek jó (szoftveresen), addig az EAX esetén opció sincs arra, hogy az EAX HD-ben lévő dolgokat egy nem X-Fi hangkártyával rendelkező élvezni tudja. -
1 mit tudott ez az egér hogy annyira ki kellett emelni hogy ehhez nem lesz támogatás?
4.Hamár a DX9-re koncentrálnak akkor akár berakhatnának soft shadow,normális HDR, jobb fénykezelés.
5.Sztem azért lehetett volna hardwares hangtámogatás, mert ma már szinte az összes alaplapi hangkeltö is tudja az EAX-ot.Az armában elég rosszul kezeli a hardveres hangkezelést itt remélem jobb lesz.
6.Addig mig nincs normális softveres fizika sem benne addig felesleges is a physx-re eröforrást pazarolni.
Már volt rola szo hogy egy 6 évvel ezelötti játékban valosabb fizikai interakciok voltak mint az armában. -
4. Inkább a DX9 részére figyelnek mert nem látnak olyan jelentős dolgokat DX10-ben, 9ben viszont csinálnak pl Cascade Shadow Maps meg Parallax Occlusion mapping-et (nemtudom mik ezek)
Ekkora BS-t...
5. Nem lesz Soundblaster X-FI támogatás, hagynak minden ilyen HW gyorsításos dolgot és OpenAL-ről XAudio2-re váltanak. Így minden felhasználó egyenlő eredményt kaphat (reméli, hogy visszhangoknál is) és nem kell mindenféle driverrel szenvedni.
Ennek inkább örülök, mint bánkódok miatta (amúgy se vagyok nagy X-Fi rajongó), de kezdem érteni, hogy miért kell 4 magos proci a problémamentes és folyamatos futtatáshoz. :) -
Solt #14645 7: ? Arra céloz, hogy lehetett volna hangutasításokat adni? -
Parancsolj kérlek: POM Jóval élethűbb mint a sima bumpmap.
-
Gyakorlatilag ezek szvsz zsír lényegtelen dolgok^^ -
tpM #14642 A hiv. fórumon egy topikban kiderültek a következők(ArmA2): (maga Ondrej Spanel a főprogramozó erősítette meg ezeket)
1. Nem lessz iFEEL egér támogatás mert már nem árulják és nincs támogatás a gyártótól.
2. Továbbra is lesz forcefeedback
3. Több Joystick támogatás
4. Inkább a DX9 részére figyelnek mert nem látnak olyan jelentős dolgokat DX10-ben, 9ben viszont csinálnak pl Cascade Shadow Maps meg Parallax Occlusion mapping-et (nemtudom mik ezek)
5. Nem lesz Soundblaster X-FI támogatás, hagynak minden ilyen HW gyorsításos dolgot és OpenAL-ről XAudio2-re váltanak. Így minden felhasználó egyenlő eredményt kaphat (reméli, hogy visszhangoknál is) és nem kell mindenféle driverrel szenvedni.
6. Nem lesz PhysX támogatás.
7. Nem lesz hangérzékelés. -
tpM #14641 előbb egy ArmÁt kéne beszervezned :P -
Ha sokat kekeckedsz akkor beszervezem Pollit és beállok hozzá a veres csinnyag mozgalomba.Aztán lehet mesterlövész-spotter párbajozni. -
tpM #14639 lőszerhordozó :) -
tpM #14638 tehát ez lenne az eheti cucc? :\ -
egyszerűbb mint gondoltam, nagyon szépen köszönöm 
-
A hivatalos oldalon uj fül nyilt a fegyvereket mutatja majd be -
Miért egyszerre nem lehet több sniper?
Akkor mint 3diknak rádiós aztán lehet vitézkedni a tüzérséggel,vagy a repcsikkel^^
-
tpM #14634 Ha megszabott fegyvert akarsz akkor az egységtől elveszed initben (pl mindent):
removeallweapons this
aztán utána adjuk meg a dolgokat: pl MP5
this addweapon "MP5A5"
aztán tárak
this addmagazine "30Rnd_9x19_MP5" // annyiszor amennyit akarunk
A másik dolog mikor a briefingnél választható:
A küldetés Description.ext-jében:
class Weapons
{
class MP5A5 { count = 1; };
class M136 { count = 1; };
};
class Magazines
{
class 30Rnd_9x19_MP5 { count = 10; };
class M136 { count = 3; };
};
Értelem szerűen a class Weapons alatt a választható fegyvereket, a Magazines alatt pedig a tárakat. -
tpM #14633 új kép:
(olyan furcsák a fák, bár lehet hozzá kell szoknom az őszi tájhoz)
-
mostanában elkezdtem pálya szerkesztésekbe, meg belekostoltam a scriptelésbe is bár nem sok sikerrel
Nos van 1 kis problémám

Szeretnék missiókhoz meghatározott fegyvereket, erre 2 megoldást gondoltam az egyik hogy induló egységeknek meghatáozni milyen fegyver legyen náluk, vagy a másik amit már láttam más missiónál is ,hogy a menüben ahol a misszió is levan írva, az egységek fülnél amikor megnézük hogy kinek milyen fegyvere van ott még lehetne válogatni fegyvereket.
Esetleg valaki nem tudja, hogy ezek közül valamelyiket hogyan lehet kivitelezni?
-
Ma nem lesz uj megjelenés videobol vagy képböl?
Bár ha kihagynak heteket akkor el tudják huzni a megjelenést és igy nem mondhatjuk hogy hazudtak ,mert azt mondták hogy a megjelenésig 11 video lesz azt nem mondták, hogy milyen idöközzel.
Azt hittem legalább egy májusi idöpontban már kint lesz. -
Köszönjük!
Ugyanakkor nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez sajna megint ArmA1 feeling lesz megjelenésben. :S -
-
tpM #14628 Eh az június vége hmm nem is késik annyit... kössz az infót!
@Ice: nem tudsz megállítani :P :D -
Solt #14627 Mondom én, hogy a karácsonyfa alá talán meglesz! :D -
Sziasztok!
Rövid hírek az ARMA 2-ről. Tegnap sikerült a fejlesztőkkel beszélni. Megtudtuk, hogy a korábban beígért első teszt változat csak áprilisban fog megérkezni. Ez elvileg már egy igen végleges, de még bétaként emlegetett verzió. A hivatalos játékmegjelenés pedig 2009. Q2 végén lesz.
Jó 7végét mindenkinek!
-
Mikre nem vagy képes töki!:D -
tpM #14624 ACE 1.06 repcsi elhúzás hang
.png)