35066
  • tpM
    Ja egyébként egy kis érdekesség a hiv. fórumról:
    "Suma : Infinite land will be basically empty, no roads, no buildings, no plants, only hills and grass in ArmA 2. Futhermore, while the technology for infinite terrain is "almost ready" and result look very good, we experienced some minor issues with it and we had to disable it before finalizing German master, therefore you will not see it in the first release of the game. Unless something unexpected happens, you should get in a patch sometimes later, though."

Tehát mikor kiérnénk Csernarusz szárazföld részéről akkor végtelen, random generált terep lesz dombokkal és fűvel, nem lesznek rajta épületek, erdők, utak stbk. Ez a technológia már "majdnem kész" és egész jól néz ki, viszont mivel akadt pár apró probléma így nem kerül bele a német verzióba, talán egy patchben valamikor később.

Kérdés akkor mi van a határolással?
  • tpM
    "Fullra húzva" azt jelenti, hogy a látótáv 10km volt ugye?
  • vandyke
    Nos könnyen lehet, de akkor nem volt időm ezzel bíbelődni. Mint most megtudtam ma megkapom az új verziót, majd akkor megnézem.
  • Icebird
    water off
  • [NST]Cifu
    Köszi az infokat! A legutolsó verziónál, ahol a parton belassult, nem lehet, hogy a vízfelület megjelenítése okozta a problémát? Mert ha máshol nem jelentkezett, akkor erre gyanakodnék. :S
  • vandyke
    Sziasztok!
    A 7végén befejeztük a tesztelést. Ma vagy holnap kapunk egy teljesen magyar telepítővel ellátott változatot. Ezt még gyorsan leellenőrizzük, mert és ha "minden" oké, akkor megy gyártásba. A tervezett időpontok tehát tartva vannak, tehát aggodalomra semmi ok. Hozzáteszem minden attól függ, hogy milyen lesz a master verzió. A fordítóink egész hétvégén dolgoztak, csiszolgattak annak érdekében, hogy minél jobb legyen a végleges verzió.

Néhány személyes tapasztalat pro és kontra:
    A menüje maga volt a pokol. Nagyon rövid minden, alig férnek el benne a magyar szövegek és mondatok. Szinte nem volt olyan hely ahol ne lett volna ilyen problémánk.
    A kiadó folyamatosan változtatott minden (szövegek, küldetések menete), aminek értelmében szinte soha nem volt ugyanaz mint korábban. A párbeszédek egyes kifejezéseit egy listából húzogatja be a játék, melynek értelmében néha nagyon értelmetlen ragtalan mondatok jöttek össze. Ez is igen nagy kihívást jelentett a fordítóknak.
    Bugok vannak még mindig, de SZERINTEM nem olyan eget rengetőek, mint az elején és a játékmenetet egyáltalán nem befolyásolja, mint egyes játékoknál. Bár a minap még mindig találkoztam olyannal, hogy az ellenség lazán elfutott mellettem, amin én is meglepődtem.
    No, és most lehet kövezni! :) Ismertem a korábbi ARMA játékot, láttam videókat is, de soha nem játszottam vele. Egy biztos! Ez a játék sztem nagyon jó lett és nem csak azért, mert mi adjuk ki és ezt kell kifelé súlykolni. Iszonyatosan tetszik a realisztikussága a bejárható óriási területe, a táj és tereptárgyak, valamint a részletekig kidolgozott eszközök és járművek széles skálája.
    A beta tesztek során az AI nem volt a helyzet magaslatán. Igaz megmondta a kiadó, hogy nem is lesz a végleges verzióig. Ezzel annyit értek el, hogy nem volt akkor a gépigénye mint legutóbb, mikor már bekapcsolták. No és el is érkeztem a rendszerkövetelményhez:
    Én egy Core 2 Duo 8500, 4 GB 1066 MHz RAM, Gigabyte 9800 GTX+-os, Vista Business gépen teszteltem fullra húzva.
    Nem tudom miért, de az utolsó verziónál már volt olyan problémám, hogy a part menti területeteken lagolt a játék, de nem kicsit... :( idővel igen bosszantóvá vált, jeleztem, de eddig még nem reagáltak. Lehet, hogy annyi lenne a megoldás, hogy kicsit visszaveszek a felbontáson és néhány grafikai beállításon.
    Azt hiszem egyelőre ennyi. Természetesen igyekszem tájékoztatni titeket, hogy mi lett az új verzió sorsa és hol tart a gyártás. A hazai megjelenés jelen állás szerint június 19-én lesz.

üdv,
  • tpM
    Special: In Formation helyett None legyen.
  • Scottt
    Ilyen nincs,ha lerakok 3raj egyesével behúzgálom őket, hogy mindenkit én irányítsak.Irány a terep,erre minden kit teljesen logikátlanul bepakol egyetlen hatalmas ék alakzatba:'(

Ez a rész tök homályos számomra nem lehet valahogy beállítani Editorban, hogy olyan alakzatban legyünk ahogy leraktam őket.Mert úgy egy fokkal könnyebb egyesével kijelölgetni őket aztán berakni őket 3darab rajba(Teamok a parancsoki izében)Mert azt szerettem volna, hogy a 3rajból csinálni egy szakaszt aztán azokat 3teambe szervezve lehentelni a lázadókat de így képtelenség-.-"
  • tpM
    BTW 505 azt is mondta, hogy még az EU kiadás előtt (Jún 19) lesz demo!
  • tpM
    Mondjuk szerintem a jó öreg FADE bent maradt...
  • Solt
    Csak egy alternatívát vázoltam sebtiben... :)
  • [NST]Cifu
    Hogy nektek mindenre van válaszotok...
  • Solt
    Pár nap alatt feltörik... amíg nálunk nem jelenik meg, addig játszunk a feltört verzióval! :)
  • [NST]Cifu
    És nyálcsorgatva nézed a képeket, videókat, ahogy játszanak? Nem vagyok elvakult (na jó, nem nagyon), pár napot még én is kibírnék, de három hét az nekem kicsit sok... :S
  • n003
    ez azér megnyugtató (nekem e6630 880gts 2gb ram) mert akkor max ramra kell majd költenem :) amúgyis csak 1440/900ban tudom futtatni
  • tpM
    3 hét alatt az ACE pár német fejlesztője felméri a terepet :)
  • [NST]Cifu
    BTW találtam egy mókás kis infót. Placebó elejtette, hogy milyen gépen játszik:

AMD 63 X2 4600+ (helyesbítés: AMD Athlon 64 X2 4600+ akar szerintem az lenni)
    6 giga ram
    ATi/AMD Radeon 4870
    Windows 7 64bit RC1

1680x1050-as felbontásban Very High részletességgel szórakozott az editorral, nulla "lag" (én szaggatásnak mondanám...) és gyarolatilag nulla LOD töltögetéssel (a LOD töltögetés az, amikor a gép egy objektum nagyobb felbontású/részletességű modelljét tölti be ha közelebb mész hozzá - hozzá kell tenni, hogy 6 giga ram mellett ez nem is olyan meglepő hír...).
  • [NST]Cifu
    Hát átböngészve a fórumokat azt látni, hogy elég biztosak a népek abban, hogy márpedig jövő pénteken az ArmA2 megjelenik német nyelvterületen. Lehet, hogy nem lesz teljesen letesztelve, de a verzió közel biztosan hasonló lesz, mint az 505-öt által kiadott, max. kap egy patchet mikor kijön az 505 féle változat.

Ez sajnos nagyon ArmA utánérzésű eset. Noha Május 29 és Június 19 között nincs akkora időbeli különbség, azért mégis három hét. A németek jól lenyúlják ez esetben a többi terjesztőt, mert a fanok bizony elő fogják rendelni a németektől a játékot - megint lesz Morphicon-os online terjesztés.

Lásd ArmA és a német/cseh verzió esete...

A fene tudja, hogy a BiS miért megy bele ilyen helyzetekbe. Az egy dolog, hogy pár nap eltérés van mondjuk a cseh verzió esetén (júni 17 vs. 19), de három hét sok idő. :S
  • [NST]Cifu
    Azért kicsit megint kapkodósnak tűnik a dolog, ha egy hónappal a megjelenés előtt még mindig nincs (például) az Itthoni megjelenésről pontos információ. :S
  • tpM
    29, az Eu. volt 26, de az meg 19 lett :)
  • MrJoe
    tempi nem ugy volt h. a német megjelenés máj. 25? :S
  • Icebird
    Köszi, most már az olyan profi Angol tudásuaknak is érthetővé vált, mint én!:)
  • JohnnySmith
    "Leírják, hogy az egyik BIS fejlesztő Intel E6400 procival bíró gépén az ArmA2 simábban fut, mint az AmrA."
  • tpM
    Tempi cikkführernek nem kell sírnia, Ő állítja be az ilyeneket. :)
  • Feró Flex
    Jó lett,köszi Bajtárs
  • DrRadon
    Pssszt... tempi kisirta magának, hogy az ő cikkei 0+ priorításuak legyenek, így az ő alkotásai vannak a szekció élén:)
  • [NST]Cifu
    Áhhh... konicsiváááá... :D
  • Icebird
    Kiadási dátum cikk alatt van, ugylátszik belett rá állítva az legyen mindig felül.
  • DrRadon
    Picit lejjebb görgettem és hopp...
  • [NST]Cifu
    Érdekes, nekem nem jelenik meg a főoldalon, gondolom tpM-nek még jóvá kell hagynia. Te hol olvastad?
  • DrRadon
    Kössz Cifu. Jó lett.
  • [NST]Cifu
    Ez inkább azt jelenti, hogy a te általad figyelt multiplatform játékoknál nem hallottál még ilyenről. :)
  • [NST]Cifu
    A frászt nem, írja, hogy semmiféle teljesítmény problémával nem találkozott, folyamatos volt a játék. :)

Amúgy a cikk gyors magyarítása, tömörített formában elment az Armahura. :)
  • tpM
    A régi Sahrani vs Csernarusz terület témához, hiv fórumból:
    Sahrani: 419.4304 km2, ebből 101 km2 a szárazföld, a többi víz.
    Csernarusz: ~275 km2, ebből 225 a szárazföld, tehát a játszható terület kb 2x akkora mint Sahranin (az is teljesen korrekt volt már).
  • DrRadon
    Kritikus szöveg egy volt AMD fantól, a K6 és a Phenom II közötti időszak AMD-s botlásainak termékéről. 1-2 magos alkalmazásokban még a p4 Dual Core procik (15-25 ezer akkori forint) is gyorsabbak voltak azonos órajelen mint a ezek a phenom I-esek. És kevesebbet is fogyasztanak.

Az olyan programoknál viszont van értelmük ezeknek a hárommagosoknak, ahol kettőnél több magot is képes kezelni a program ( Pl. Arma2) mert így nagyon olcsón lehet kihozni egy a kétmagosnál nagyobb teljesítményt nyújtó gépet.
  • bakvarnyu
    ez meg milyen szöveg már ha másra nem is de ARMA2 -re
  • DrRadon
    AMD Phenom X3 (Trio) = 18 e. Ha másra nem is, de ArmA 2-re jó. Legfeljebb kicsit több lesz a villanyszámla.

Azért jó lenne tudni, hogy E6400-on mekkora látótávval játszott.
  • bakvarnyu
    na ilyet is rég hallottam már, hogy előbb jön ki valami PC-re
  • TitaniumRR #15785
    Intel Core 2 Duo E6400 = 23 e.
    Intel Core 2 Duo 8400 = 43 e.

15784 és 783 alapján arra következtetek érdemes megvárni a PC felújítással a játék kijövetelét.

Lehet, hogy szaladni fog a 3.0 GHz feletti egy magos procin is. Az más kérdés, hogy... :-)

Ez kicsit olyan, mintha veszel egy OZ vagy BBS felnit, majd megveszed köré a Subit vagy Mitsu EVO-t. :-)
  • m1c1mack0
    "One of the BIS guys did mention that he runs ArmA 2 on his E6400 (2.13GHz) and it runs far smoother than Armed Assault does."

Tehát az egyik BIS-es emberke aztmondtja, hogy ő E6400 (2.13GHz)-en játsza az arma II.-őt és sokkal jobban (FPS) megy neki mint az I.