35066
  • Solt
    Kinyírta az idegrendszeremet párszor a kis pöcs! :D Arra jó, hogy az ember megvilágosodjon... az abortusznak igen is van értelme! :D
  • tpM
    Iamslow volt a neve :D
  • Solt
    Kész játékról volt szó, nem olyanról ami "készebb"! :) Az a gond, hogy ez is csak tákolva van, mint a lock-on a waterworld-el... a még nagyobb gond meg az, hogy nincs konkurencia, így szinte a végtelenségig húzható róla a bőr... Mert ugye csak megvesszük...

Újra kéne írni a motort, mert fizikai határok vannak... fizika + látvány a jelenlegi átlag gépeken csak akkor hozható össze, ha kiválóan van programozva, de még így is határeset...

A RoF mind fizikára, mind látványra, mind teljesítményre nagyon jó, viszont az AI ott is hol kurva jó, hol totál béna! Ilyen szimulátoroknál az AI már az MI szintjén kéne, hogy mozogjon ahhoz, hogy az olyan legyen, mint aminek szeretnénk...

Tényleg csak azt tudom mondani, hogy akit ez a játék érdekel, az online, human ellen! Belátható időn belül ezekben a játékokban kizárt, hogy kiváló AI legyen...

Arról nem beszélve, hogy volt olyan war, amin nem kevesen túl tettek az AI hülyeségén... "kedvenc" sipítozó kis helis hülyegyerekünk ( aki emlékszik a nevére segítsen ) rendre eljátszotta azt, hogy centire oda repült vissza, ugyanazon az útvonalon, ahol pár perccel korábban szitává lőtték... ha esetleg valami Isteni csodának köszönhetően túléltük a transzportot, akkor meg ijedtében lerakott minket valami olyan helyen, ahol semmi fedezék nem volt, viszont kiváló érzékkel megtalálta azt a 2-3 kóborló ellent, akik fülig érő szájjal várták, hogy földet érjünk...

Ugye járműből kilövöldözés nincs... szépen ott ültünk a kis heliben és végig néztük ahogy ez a szerencsétlen, tajgetosz pozitív, indoeurópai evolúciós zsákutca szarrá lövet minket úgy, hogy még csak nem is bökhettünk rá a tűzgombra!

Persze az ellen megvárta amíg földet érünk, hogy szépen sorban mindenkit ki tudjanak hámozni a bádogból... közben ez a kretén meg üvölti... mit üvölti, vinnyogja, hogy "go go go"! Párszor megfogadtam, hogy csak azért megtanulok angolul, hogy ennek az idiótának írhassak egy 4-5 oldalas "szerelmes" levelet!

Na most ehhez képest a lassan tankba mászó ai maga a felüdülés... lehet a bis az eu-s átlaghoz fejlesztette az ai-t... :D
  • repvez
    Armán kivul szinte bármelyik játék készebb állapotban van a kiadás pilanatában is . :)
  • JanáJ
    Azé' szimulátor, mert szimulálja a háborút/harcteret. Punktum. :-)

Az AT/4-es kérdést mondja má' meg valaki.

A pakolásnál ami rohadt idegesítő az az hogy pl ha egy hátizsákba beleteszel egy második válfegyvert, akkor 10 tárnyi helyet foglal. Ami szvsz vicc. Kb az oldalára kötöm. A súly, az ok.
  • tpM
    Őrök, elvezetni!
  • Solt
    Hogy is szokta nekem tpM mondani? Ja igen: ÁRULÓ! :D
  • Gascan #22965
    uuuuhhhhhmm....... BChez képest Arma sokkal lassabb? :)
  • Solt
    Tudsz nekem egy olyan játékot mondani ami kész van? :)
  • repvez
    Nos igen annak aki játékot akar fejleszteni annak egy jo platform elengedhetetlen, de aki játszani akar annak inkább egy kész játék jobban kell.
  • tpM
    Igen, én is egy platformnak tekintem, ahogyan ACE-t is. És ez a csőhossz dolog már ACE1 óta meg van oldva ;).
  • repvez
    Érzem tpM megérintett a sötét oldal szele :)
    Vagy csak kiszabadultál a fogvatartoid alol és már szabadon mersz beszélni a játék hibáirol ?

Mondjuk ezt a csöhosszos meg ballisztikus dolgot nem igazán értem hogyha ekkora gond akkor az ACE csapat iért nem tett ellenne már sztem enél nagyobb változtatásokat is csinált már a játékban.

Nekem a legnagyobb bajom az hogy ez csak egy platform és nem egy kész játék, mert tényleg bármit meg lehet benne tenni szabadon, de csak akkor tudsz bármi értelmeset csinálni ha teljesen beleásod magadat a mission szerkesztöbe, mert hiába jonnek ki ujabb egységek azok nem befojásolnak semmit a kampányon vagy a single missionon
    Amugy az AI is csak parasztvakitás hogy önáloan szabadon megy ahova akar, mert megvannak ugyan ugy jelölve a tájon hogy merre mehet mintha scriptelve lenne csak nagyobb térbe mozoghat és random a scriptnél meg mindig ugyan ugy megy végbe, de ettöl még nem valos.

Én ha a BIS helyébe lennék és egy ilyen adu lenne a kezembe akkor mindenképpen rendbe tenném az AI-t akár annak árán is hogy bizonyos részeit scriptelném és tennék bele normális fizkát és sérülés modellt , majd ezután ontanám magambol a DLC kampányokat amiket coopként multiba is játszhatok.egy egy nagyobb frissités patch alkalmával kiadott DLC-t meg pénzért mint mondjuk most a Briteket , sztem lenne kereslet rá ha tudná az ember hogy 1-2 havonta kap uj kampányt.
  • tpM
  • Solt
    Azért abban bízom, hogy érzed a különbséget a BC2-höz képest...
  • tpM
    Nem magáról a szigetről beszélek, hanem arról, hogy ekkora terepet tudjon kezelni.
  • Gascan #22957
    maradok a laikus hozzáállásomnál... egy ilyen nagy pálya? azért az tény, hogy a pálya 90%-nak az összehozása szerintem 20perc alatt lezajlott... sima terep, néhol egy kis domb, egy-két fa ... a pályaszerkesztőt összehozni telhetett több időbe

az AI meg, hogy magától intézi a dolgokat scriptek nélkül ... kinek számit ez, ha hülyék mint a segg és csak elrontják a játékélményt? nem nagyon tudom pozitivba venni, ha egy tankba ami 50 méterre van előttük és az egész mapon még egy tapsifüles nyúl sincs 10 percig tart a beszállás...

én azt se bánnám, ha beszkriptelnék az egész kampányt úgy ahogy van, csak galibák nélkül lehssen élvezni a a játékot :D

Már OF1től fan vagyok de igazából még mindig nem értem miben más ez mint a Bad Company 2? Ritkáppan respawnolok és ha igen, akkor tovább tart mig a sűrűjébe kerülök? :)
  • tpM
    Csakugyan laikusként szerintem ez a nagy terep, könnyen szerkeszthetőség és az AI. Akármennyire szarnak tűnik, ha figyelembe veszed, hogy nincs megszabva nekik hova, merre mehetnek és teljesen "maguktól", scriptek nélkül cselekednek egész jó, mutass más játékot amiben hasonlóan van. :)

A fizika meg ilyenek hát... kipróbáltam ezt a VBS2 Lite-ot (ami ingyenes úgyhogy ne mondják azt, hogy ez a seregnek készül meg blabla) és van benne rendes kötél lengedezés, ha nekimész egy faládának akkor kicsit arrébb mozdul, billen meg ilyenek... talán majd A3-ban megkapjuk.
  • Gascan #22955
    multkor azon gondolkodtam, hogy mi ebben az engineben az, amiért annyira ragaszkodnak hozzá meg 10-15 éve fejlesztik? mert a fizika az tutira nem lehet, vagy igen? :)

én nem értek hozzá, csak laikus szinten.. ezért kérdezem
  • tpM
    És amiért nagyon zavar az AT4, az az, hogy hülyén oldották meg az "egylövetűségét". Ahelyett, hogy a VBS1-ből át copypaste-elték volna a kódot, úgy csinálták, hogy az AT4 lövedéke 6 tárhelyet foglaljon, így próbálják rákényszeríteni a játékost, hogy csak egyet vigyen (a való életben ugye a vetőcső magában foglalja a lövedéket, nem is lehet kivenni belőle, tehát nem kéne helyet foglalnia). Namost a többi, nem egylövetű AT fegyver esetében pl. RPG-7, Carl Gustav stb a rakéták 2 férőhelyet vesznek el, így simán vihetsz 3 rakétát/gránátot hozzá. Hol ebben a logika? A valóságban egyszerűsége, könnyűsége miatt kedvelt fegyvert itt, ha választhat senki sem fogja használni ilyen irreális hülyeség miatt, a többi valóságban nehéz, körülményesebben kezelhető fegyvert pedig mindenki szereti, mert 3x annyi lőszert vihet hozzá, ráadásul hatásosabb is.

Ilyen kalovgyutikban meg béefekben még elnézi az ember, de Arma szériánál nem tudom hova tenni az ilyeneket.
  • tpM
    Áruld már el nekem, hogy jelenlegi formában mitől szimulátor :)? Egy nagy terepen játszódó, egyszerre sok egységet kezelni képes, nehéz FPS. Ennyi. Nem szőrszál hasogatásként, de amíg MP5-tel szét tudok roncsolni egy harckocsilöveget és a G36C (csőhossz 228mm) / G36A (480mm) ballisztikai modellje között nincsen különbség, addíg szerintem ne nevezzük szimnek. Tudom játéknak sem nevezhető, hiszen eléggé elüt a többitől, de akkor is... ilyen "szimhez közeli ám mégsem az" valami.

reggel van... :)
  • repvez
    Ez igy van amig nem lehet egy normális kampányt singlébe végigvinni , addig felesleges ilyen kis nüansznyi hibákat felroni.Most mi különbséget hozna a játékban az a pár m/s-os különbség?A sérülés a fizika és az AI gondok sokkal nagyobbak ennél.
  • JanáJ
    Mi a különbség NATO/bluefor oldalon a AT-4-be (nem az valami mapad vagy mi a neve) való HEAT és másik lövedék között? A Heat ugye pc.-ok ellen lenne, a másik meg gondolom puha célok ellen. De ha hp alapú a sérülés akkor ez mit számít?
  • JanáJ
    Akkor szimulátorabb, mint a többi.
    Nem érzem ilyen nagy gondnak az általad leírtakat. Mert ha megvalósulnának az általad említettek, az ai akkor is hülye maradna.
  • tpM
    ACE bűvült egy fontos összetevővel. Hamar meg lehet szokni, és szerintem sokkal jobb mint az alap megoldás. :)
  • Hogthar
    Ezek minimális dolgok, ha szimulátort akartok menjetek ki Afganisztánba ott megkapjátok:D.

Nekem az Arma egy játék ami az átlag játékhoz képest hardcore, tehát van benne kihívás, és a lényeg, hogy van szabadságérzeted(nem lineáris). Igazán szimulátort sose lesz PC-n mert nincsenek meg az eszközök rá, Nem fogod tudni pontosan kitámasztani a kezed és úgy kihajolni hogy épphogy csak a szemed lóg ki, nem fogod érezni az igazi fáradságot miközben rohansz, és azt sem ahogy rázkódik az autó a feneked alatt, vagy ahogy a homok belepi az arcod miközben becsapódik melletted a repesz, sose fogod olyan komolyan venni bajtársad halálát, tehát szerintem fölösleges ennyire belemerülni a szimulátort akarok témába. Én játszani szeretnék és szórakozni.
  • tpM
    Majd szimulátor lesz, ha az AT4 egylövetű lesz, a lövedék sebessége függeni fog a fegyver csőhosszától és mondjuk kapnak a harckocsik rendes sérülésmodellt, oké? :)
  • JanáJ
    Szvsz nem ez a cél. A realitást megközelítő háború szimulátor. Tény, hogy nem képes egységek százait mozgatni itt magyarisztánban, de combosabb konfigokon csak elmegy az 1000-1500 egység. Igazából szerintem szakasz szint felett már mindegy, ha mint egy szem baka mész. Szzd pk-t játszani meg kevesen akarnak és tudnak. Egy rajt is macera vezetni ezzel az ai-val.

Nekem egész jól megy sp-ben, igaz csak 1280x1024-ben. Mondjuk tépni kel a procit és még akkor sem bírja kihajtani a vga-t.
  • repvez
    Hát ezaz.
    Akkor ez egy 22es csapdája mert pont azzal akar kitunni a többi közül hogy több egységet mozgat egyszerre, de ha nem tudja ezt akkor mitöl más mint a többi?

Amugy a VGA nem minden mert nekem is 4850em van és mégis slideshow az egész x2 4000+ már kevés neki.
  • smusher
    4850 rulez :-)
  • JanáJ
    Nem flém, de szerintem feltaláltad a langyos vízet.
    A gond vele, hogy nincs rá szükség. Armán kívűl sehol nem tudnád használni. Armában meg két század nem tud egmásnak feszlni, mert a nasa b@szik ezért kölcsönadni a szerverfarmját. :-)
  • kifli
    ja, hát igen, a lényegesen gyengébb :)

De akkor sok fps-t és fraget kívánok :)
  • balazsgigi
    8600Gt
  • repvez
    Na egy táphiba miatt egy hétig gép nélkül voltam igy volt idöm elmélkedni :P
    ÉS azon gondolkoztam, hogy hogyan lehetne jobban, ésszerübben irányitani a játékban a játékosokat és az AI-t is könnyebb lehetne menedszelni ha kevesebb részre kéne figyelned harc közben ill kevesebb billentyüvel tehetnéd meg azt amit eddig .
    Rajzoltam egy ábrát amin a parancsnoki lánc felépitése látszik nagy vonalakban.A legtöbb árkád játékban már egész jol bevált a 4 emberes parancskiadás, de az még nem jelenti azt hogy itt is le kéne arcadosodni miatta.Egyszerüen csak a menü felépitése lehetne hasonlo hozzá csak itt nem négy embert hanem mint az ábrábol majd látni fogjuk akár több ezer embert is lehetne 4 irányba elágaztatva.A rajz a valoságot alapul véve épül fel igy minden csoportnak van egy parancsnoka aki kiadja a parancsot az alatta lévö 3 beosztottjának akik döntenek arrol hogy miként tevékenykednek és mit addnak tovább az ö beosztottjaiknak.És ezzel a felállással kedvükre lehetne variálni a harcosok mennyiségét és összetételét anélkül hogy nagy változás lenne.
    ez 3 elágazást jelent a 4.ik pedig a más alakulatokkal valo kapcsolatokra lenne fenntartva(légierö, páncélos stb..)
    nézzünk egy példát:
    Az ezredes kiadja a parancsot a 2. zászloaljnak, hogy el kell foglalni egy falut, a 2. zászloalj parancsnok a 2. szakasszal támad a másik kettövel fedezi oket , a 2. szakaszpk a 2 és 3. rajjal megtámadja a 2 elsö épületet az 1. raj fedezi öket közelebbröl ,az 1. raj pkja felfedez egy géppuska állást utasitja a bravo tüzcsoportot hogy kerüljön az oldalába mig az alfa tüzcsoportja eltereli a figyelmét.
    Természetesen ehhez sokmindent át kéne alakitani a mostani rendszerhez képest , de sztem ezzel egy dinamikusabb és nagyobb csatákat lehetne végrehajtani akár még MMO szintre is.
    Ha esetleg valakinek van észrevétele mással is akkor sztem johetnek , ha másra nem a kovetkezö verziohoz vagy a forum ferpörgetéséhez mindenkép jo lesz :P
  • kifli
    mit cseréltél?
  • balazsgigi
    Ma megjött a 4850-es karim.Hát nem számítottam ekkora változásra.
    Köszönöm a segítséget!
  • Tetsuo
    :) Alright.
  • kifli
    öö azok nyilak akarnak lenni :D

relációs jelekkel pedig, igen, fordítva :)
  • Tetsuo
    A relacios jelek forditva vannak, nem?
  • balazsgigi
    Vagy akkor marad ez.És akkor az MSI?
  • balazsgigi
    Na eladta a gyerek.Úgyhogy válogathatok ismét.