35066
-
MrTressy #23052 Megveszed 4500ft-ot megér szerintem mint fadel vacakolni bár inkább akkor AO-t érdemes mert az még olcsóbb és megy magában is netes játék is ezzel megy a legtöbb helyen -
Solt #23051 Rühellem, de ez OTT van! :)) -
1.05 verziot lehet fade nélkül játszani valahogy? -
Tudom kubi, neked is igazad van, de solt a gafikon hosszak közötti különbségre gondolt(teljesítmény ugrás). Nem volt jó ötlet részemről, hogy a teljesítmény ugrásokra is %-os értéket írtam. Átfogalmazom: 3 krumli és 3 krumpli és nem 3 krumpli és 1,5 krumpli a közöttük lévő különbség. De hagyjuk ezt, mert tök lényegtelen :D -
fkubi #23048 Ha van egy 4 magos procim, es hirtelen 6 magos lesz, az 50%.
Ha tavaly kaptal 100% fizetesemelest, iden megint 100%-ot, akkor most az eredeti 400%-an allsz. De ha neked jo helyette a 300%-is, akkor te leszel minden fonokok alma :) -
Gascan #23047 valahol olvastam statisztikát, hogy a PC videokártya piac 70 százaléka alaplapra integrált, a maradékon osztozik nvidia és ati/amd -
JanáJ #23046 Nem mondom, hogy leáldozott, de ha nem lenne Arma - csak hogy picit érintsük a topik témáját :-) - akkor már konzoloznék, pont az elővesz, tv-re dug miatt.
Arra céloztam, hogy már nem játékra készítik a procikat, hanem dolgozni. Brand gépből és notiból nagyságrendekkel többet adnak el mint összeszereltből.
A többivel egyetértek. -
Gascan #23045 tudom :) -
Solt #23044 10 éve nyílt meg kb a "PC-s játékoknak leáldozott topik". Azóta már ki kellett volna halnia a PC-nek... A laptop piac meg virágzik... egyre jobb gépek kaphatók a 100.000.- Forintos kategória környékén, és így egyre népszerűbb... eddig luxuscikknek számított...
A konzol meg mindig is csak "hülyegyerekképző doboz" marad. Tömegtermék azoknak, akik minél kevesebb befektetett energia és idő mellett akarnak minél sikeresebbek lenni... azzal a biszbasszal a kezében megelőzi Alonsot, és boldog, mert ő F1 pilóta lett... Semmi nem számít, csak a könnyű és egyszerű sikerélmény, minél látványosabb keretek közt.
Ha rajtam múlna nem is engedném gyerekeknek használni, mert ebben az egyébként is idióta világban még jobban elszakítja őket a valóságtól. A konzol felnőtt játék kéne, hogy legyen! Azoknak akik könnyed szórakozásra vágynak mondjuk haveri társaságban... arra kiváló... előkap, tv-re rádug, sör elő, oszt indul a mandula...
Ha benézel azon játékok topikjába, amik főleg konzol orientáltak, megláthatod mire gondolok. Elképesztően ostoba "végtermékek", akik azon elakadnak, hogy esetleg, ha szemből nem tud bemenni egy házba, akkor tán meg kéne kerülni, hátha van hátsó bejárat... ( maffia2 )
Ehhez képest meg bemész egy szimulátor topikba, és az elenyésző számú fiatalkorú meglepetés szerűen értelmes... legalábbis az, aki komolyan gondolja...
Abban igazad van, hogy kevés az aki értőként vásárol, viszont ezek száma egyre nő, mivel a pénztárca nagy úr... egyre többen keresik a kiváló ér/érték arányú termékeket, és nem csak a szokásos intel nv páros után kapnak... -
JanáJ #23043 Privát véleményem szerint az almás pc és noti piac is leáldozóban. Mp3 lejátszó/e-book/telefon/zene letöltő, na abból megélnek.
Szvsz a játékos konfigu pc-k nem egy jelentős piac. Nyomulnak a konzolok. Aki meg mégis vesz az meg arra emlékszik, hogy intel volt már a 386-a is... Kevés aki értőként vásárol. -
Solt #23042 Kikre gondolsz? Tudtommal még az Apple is kacsingat feléjük... Az új mobil processzorokból meg tuti több fog fogyni, mert nagyon alacsony TDP-vel jönnek, ráadásul jó teljesítménnyel.
A válság senkinek nem jó, viszont egyre többen vesznek játékos konfigurációba AMD processzorokat, a kiváló ár/érték teljesítményük miatt.
Ha nem Q9550-m lenne, én is beneveznék egy AMD konfigra... Így várom a következő generációt, ahol már szépen megnövelt harmadszintű gyorsítótár lesz, és így bizony meglehetősen jónak ígérkezik... :) -
JanáJ #23041 Szerintem most nagy gebasz nekik a válság, mert mindenki kezdte kipattintani az amd-ket a portfólióból. -
Solt #23040 Egyértelműen az ATI húzza előre a szekeret... az új cpu család meg nagyon ígéretes. Szerverek terén nem nagyon lehet az Intelt megszorongatni, de a mobil, és a asztali szegmensben lesz keresnivalójuk... valószínűleg marad az Intel fölénye, de szűkül az olló... mint anno a HD3xxx esetében az NV-vel szemben... :) -
JanáJ #23039 Azt látom/tudom hogy nőnek, csak azt nem hogy miből. Elég sok vasgyártó mozdult el a szolgáltatások felé, így lehet náluk is az asztali cpukról másra terelődött a figyelem. -
Solt #23038 Pedig emelkedőben az AMD csillaga... :) -
Solt #23037 Vicc vót ám! Elég jól bírom a strapát... akkor kezdj gyanakodni arra, hogy morcos vagyok, ha kapsz egy cirka 5-600 soros szösszenetet! :D
@Radon:
- nyazsgem :D
- kéne böszéljünk... ( programozás ügyben )
Jövőhét végére lesz netem, majd ts-n zaklatlak... -
Azért minden negyedév végen marad egy kis cash a számlájukon. Ja, és tegyél minden számhoz még három nullát ;) -
JanáJ #23035 Én azt nem értem az AMD miből él meg. (az ATI-n kívül) Mert én azt látom hogy a nagy brandek - gondolom a válság miatt - szedik ki az AMD-s konfigokat a listájukból, úgy pc/nb mint server szinten. -
Majdnem jó a logikád, de mégsem : )
Azt kell figyelembe venned, hogy ha a 2 mag 100 % egységnyi teljesítményű, akkor a 4 mag 200% a 6 mag pedig 300 %, vagyis mindhárom proci között ugyanakkora egységnyi ugrás van (100%->100% és nem 100%->50%). Természetesen ez csak elmélet, a valóság nem - ahogy mondtad - messze nem ez.
Volt az egyik fejlesztői blogon egy diagram, ahol 4mag/8 szálon mutatták a különböző rutinok működési idejét 1 képkocka renderelési ideje alatt. És ott bizony voltak nagyon hosszú szálak is (TerrainShadowCasting, stb)
Amúgy a teszt elég érdekes beállításokkal dolgozik. Az viszont remekül látszik, hogy az I7-esek ennyivel jobbak szegény AMD-nél. Persze ez majdnem eltűnik magasabb VGA beállításoknál... -
Majd még eljöhet az az idő, hogy egy nagyhalacska bekebelezi a kis furikázó vállalkozásodat, és a szekereden egy rózsaszín InterTrans international Co.Ltd matrica virít majd (persze eltakarva a rozsdafoltokat) : D -
Gascan #23032 az nem jó tulajdonság ... :) -
fkubi #23031 "Én nem azt mondtam, hogy nincs több magos támogatás, hanem, hogy "olyan amilyen". Ha annyira jó lenne, akkor jelentős különbségnek kéne lennie a 4, illetve a 6 magos teljesítmények közt. Olyannak mint a 2 vs 4 mag közt... de ez ugye nincs..."
Meg elvileg se. Ha a program tokeletesen parhuzamosithato lenne, azaz sose kene egymasra varniuk az egyes szalaknak, akkor is 2->4 = 100%, 4->6 = 50% gyorsulas :)
Attol hogy mindnekepp van olyan allapot, amikor egymasra kell varniuk, meg rosszabb a helyzet.
Viszont az ffmpeg eleg jol skalazhato, szoval AMD X6 :)
-
Solt #23030 Multi? Megsértődöm ám könnyen...
-
Gascan #23029 melyik multi? -
Solt #23028 Persze... :D -
tpM #23027 A Moszadnál, de titkos úgyhogy psssssszt... -
Gascan #23026 megkérdezhetem hol dolgozol? -
Solt #23025 Tudtommal 99%-ban vagy ez, vagy az. Ott nincs variálás...
Én a notit csak munkára használom, így a 40GB-s Intel SSD bőven elég a W7-nek, officenak, munkának, stb... ha meg valakinek annyira kell a hely, akkor usb-s külső vinyó oszt kész... szerintem...
( próbaképpen visszaraktam a régi vinyót... irdatlan lassú az ssd-hez képest. ) -
JanáJ #23024 -capsl -
JanáJ #23023 ERŐSEN OFF, DE EGY NOTIBAN NINCS ÉS, CCSAK VAGY EZ VAGY AZ -
Solt #23022 Rendszert, meg játékokat kell rárakni... háttértárnak meg ott vannak az 1TB-s vinyók... azokon lehet ide-oda bűvészkedni! :)) -
JanáJ #23021 Az SSD jó dolog, míg véletlen elérésed van, de folyamatos másolásnál elvész ez az előny. Tény, hogy Armára/notiba jó dolog. -
Solt #23020 Ne vicceljen az úr, van ilyen! ;) -
Solt #23019 No igen... SSD más világ. ( ezzel a random eléréssel burkoltan erre céloztam! :D )
Kivágtam a laptopból az 5200rpm-s samsung vinyót, és kapott egy Intel SSD-t! Döbbenetes különbség van! Amire rákattintok az abban a pillanatban fut, nincs szarozás... lemértem az Outlook indulási sebességét a régi vinyón. 1 perc körül volt, mire teljesen használatra kész volt... SSD-n ez 1-2 másodperc! :D
Lesz egy kis manim veszek az asztali gépembe is egyet... tuti megszűnnének ezek a megakadások meg hirtelen fps esések ArmA alatt... -
Köszi szépen és igazad van.
Egyenlőre még nem akarlak terhelni vele, ha már kész lesz az összes USMC Desert és Woodland, az US Woodland és a fegyverek akkor ha még benne vagy, állok csak neki. -
JanáJ #23017 Bocs, bocs. én 2 vs 4 magban gondolkodtam. Nem 4 vs 6 magban. -
Gascan #23016 SSD vinyón jobban fut.. egyik ismerősöm tapasztalata ... mondjuk ezzel nem hiszem h neked új dolgot mondtam :D -
Solt #23015 Én nem azt mondtam, hogy nincs több magos támogatás, hanem, hogy "olyan amilyen". Ha annyira jó lenne, akkor jelentős különbségnek kéne lennie a 4, illetve a 6 magos teljesítmények közt. Olyannak mint a 2 vs 4 mag közt... de ez ugye nincs...
Az optimalizáláshoz még annyit, hogy a látótáv városban irdatlanul zabálja a cpu-t... még akkor is, ha nem is kell "kirajzolnia"... olyan ez, mint a lockon-ban a mindenhol hullámzó waterworld...
A gyorsítótár szempontjából jobb az intel... viszont a teszteknél azt figyeltem meg, hogy a különbség a maximum, és nem a minimum fps esetében jön elő... ergo hiába hoz jobb átlagot az intel, ha valahol 20 fps van, akkor az mindkét procinál 20 fps... mondjuk ez arma esetében lehet akár a vinyó random elérési sebessége miatt is... szóval fene tudja mi a szent igazság! :) -
JanáJ #23014 Persze, ha az én szintemen elmondod melyik fájlok kellenek.
Amúgy valami okos itt azt mondta, a "butított" BAF texturák benne vannak az utolsó patchben és hogy majd valaki úgyis újratextúrázza. Ezek szerint bejött neki... :-) -
JanáJ #23013 Nem értek egyet. Haver alacsonyabb órajelű, de négymagos procija hülyére "verte" az én gyorsabb kétmagosom. Mindkettő intel és uolyan VGA volt. Az a baj, hogy nemtudom a konkrét proci típust. AMD szinten nem tudom mennyit számít. Nem lehet hogy az inteles négymagosok tudnak valamit amit amd-ék nem?
.png)