35066
  • repvez
    Nem akarok nagyon vitázni, mert egy oldalon álunk csak máshogy látjuk a dolgokat.
    Amit a BF vonalrol irtál igaz , de ugyan ugy igaz az arma-ra is.
    Mert it se mondhatod, hogy olyan sokat gondolkodnának az AI-k.Meg mennyit panaszkodtak mások is hogy érdemi fejlesztés nélkül kiadnak egy kuldetés lemezt és ujra eladják az alapjátékot. Mi lenne ez ha nem Profit szerzés a játékosok igényeinek figyelembevétele nélkül.
    3 lehetöségük lett volna már OFP ota kijavitani olyan hibákat és featuroket amik az arma 3 ba is lehet hogy benne hagynak.
    És hasonlo okok miatt nem tudok rendszeresen multizni sem, mert egyrészröl örülök hogy mindenki saját igényeire tudja formálni a játékot, de ez egyben meg is öli, mert ahány szerver annyi féle verzio amihez nem lehet csak ugy kapcsolodni.
    Mig a többi játékhoz a nap bármely szakában bárhova lehet kapcsolodni egy kis játékra ide meg csak 1 szerverhez kell beállitanod a játékot és a többirol akkor le kell mondani kompatibilitási hibák miatt.
    És hozzáteszem én is örülök és nagyon várom az arma3-at mert eddig azt látom hogy történnek érdemi változások, de kicsit félek is hogy ujra csalodnom kell mint az eddigiekben.
  • Solt
    Ha a két rész között legalább a villódzó textúrákat, a bozótban tizedelődő fps-t, a lagokat, a multiban elfogyó cpu erőt megoldották volna, már nem lenne az ember ilyen elégedetlen... az élsimítási anomáliákat már említeni sem merem...

Ha ilyen téren látnék némi változást, még optimista is lennék...
  • Neoncsoves
    valahogy nincs keretem arra, hogy minden évben kidobjak valami olyanra 8ezer forintot amit aligha játszok 1 napig, akkor is szenvedve a multiban lévő desync és lag miatt, aztán 6-7ezrekért vegyek meg kis DLCket meg kiegeket mert hú dejó... persze egy normális újításért meg várjak a következő részre ami megint 8-10ezer lesz és megint jön hozzá a sok szar! már unom ezt a profitbuzi világot... persze az ArmA sorozat még közel nincs ahhoz ami mostanában a CoD és a BF sorozattal történik pénzügyileg (5 pályáért adjál 4ezer forintot, stb), de elindultak ezen az úton ami rossz.
  • Solt
    Már megbocsáss, de én az 1-hez képest nem érzek valami hűűűű, de nagy fejlődést. Azt hiszem játszottam vele eleget ahhoz, lássam az értékeit, hátrányait.

A fikázás meg jogos... egy szót nem szólnék, ha a BIS által elhangzott ígéretek benne lennének a játékban.

Jó páran kizárólag azért játszunk vele, mert nincs jobb. De ez még nem jelenti azt, hogy ami van, az jó.
  • DancZer
    Bizonyára te is tudod, hogy a BF a MW sokkal sikeresebb játék mint az ArmA pusztán azért, mert ők azt tálalják amit az emberek többsége igényel (gondolkodás nélkül menni előre és lelőni az AI-t ami szintén nem gondolkodik, csak annyit tesz, hogy ha egy adott pontba elér a játékos, akkor a trigger hatására megjelenik a szobában és kifut az ajtón és ha nincs a játékos és közte fal, akkor lő is) ebből nagyon sokat profitálnak, mégjobb programozókat és grafikusokat fizetnek meg, hogy tovább fokozzák a hatást továbbá az sem érdekli őket, hogy aki mondjuk a régi BF-ek csalódottak lesznek ha megtudják, hogy nem kapnak egy jobb,minőségibb játékot amit szeretnek játszani, egyedül az számít nekik, hogy legyen profit. A BIS most ért abba az állapotba, hogy tud áldozni egy projektre több erőforrást, nem véletlen, hogy 3 játékot is fejlesztenek párhuzamosan. Én örülök annak, hogy mikor jövőre megjelenik az Arma 3 egy csomó új dolgot kapunk és ami a legfontosabb, hogy a szoftver folyamatosan fejlődik, miden kiadásnál újabb dolgokat viszek be. Ezért nem értem miért megy itt a rinya és a fikázás olyan emberektől akik eddig se játszottak és nagy valószínűséggel az arma 3-al sem fognak.
  • tpM
    A másik, hogy a nagy terület nem gond ennek a motornak, hiszen csak azt a részt tölti be ahol a játékos tartózkodik. Bele lehetne tenni akár egy kontinenst is, és normálisan futna, csak az elején a betöltési idő lenne nagyon hosszú. :)
  • repvez
    Szetem azok az idök elmultak mikor még rá lehetett fogni, hogy azért nincs ez meg az mert sok egység meg nagy terület .
    Meglehet nézni a BF3-at vagy bármelyik mostani sandboxos cuccot, sztem semmivel sincs kevesebb egység a pályákon mint az armában és a terület is hasonlo egy pályán. Mert mi értelme van a nagy szigetnek ha egy falu egyik részére korlátozodik a küldetés és a sikeres teljesités után ujra tölti a kovetkezö pályát. Vagy ha kicsivel kisebb is a terület avgy az egységek száma azt kompenzálja a többszörös polygonszám és shaderek meg a fizika, mert bár lehet hogy árkád és nem realisztikus de mégis van benne fizika törnek az üveget a fények árnyékok szebbek , sokkal részletesebb a belsö és külsö tér, nem olyan sivár mint egy sivatag, pár sárkunyhoval.
  • Gascan #25209
    a gondod az hogy a battleeyet kell külön feltenni.. lehet csak be kell másolni valahová...

a battleeye az a csaló elleni védelem a játékban, azért nem tudsz neten játszani mert nincs a megfelelő helyre téve.. ha nagyon visszaolvasol pont 500x meg fogod találni a megoldás menetét...

ha nincs kedved akkor ott a net :)
  • kifli
    nem akarlak elkeseríteni, de egy oa-val jobban jártál volna (eredeti oa+warez arma2-vel meg a combined operation is, fordítva nemtudom...)

bár mi nem warezal próbáltuk, hanem az én arma2-met feltettük havernál, akinek csak oa van meg :)
  • Solt
    Üdv,

Szerintem OA lesz a megoldás! :)
  • magyarl
    Hali! Kicsit fáziskéséssel ugyan, de szert tettem egy eredeti Arma2-re :)
    Fel is peccseltem a legújabb 1.09-re, de azt tapasztaltam hogy arra a néhány életjelet mutató szerver közül eddig egyikre sem sikerült belépnem. Mission-t áttölti, aztán 1-2 villanás múlva újra a szerverkeresőben találom magam, még csak hibaüzenetet sem dob.

Mit kell még letöltenem, felraknom (pl: mod) hogy tudjak online public serveren játszani?
    Vagy már sima Arma2-vel esélyem sincs multizni, mindenki az OA kombóval tolja?
    Kösz a segítséget előre is :)
  • Solt
    Tény, de azért a végletek közt lehetne valami arany középúton szambázni... :)
  • DancZer
    Visszapillantó tükör meg már NFS 1-ben is volt. Csak azzal nem tudtál 80 emberrel együtt csatázni egy több négyzetkilométeres pályán. :)
  • tpM
    2020-ban játszódik, hátha ki fognak... :D
  • Solt
    Minek is az... hiszen még csak 2011-t írunk... 2020-ra talán majd az üvegek kitörnek...
  • tpM
    Egy fejlesztő aztmondta, hogy nem lesz összetettebb rombolás...
  • Solt
    Azért a fizikához annyit, hogy ezt a ki tudja hány éves HL2 is tudta... sőt...
  • JanáJ
    Mert elkaszálták a programot a hidegháború végével, de már sorozatgyártásra kész volt a cucc. Engem inkább a ruszki "hibrid" heli borított ki.
  • Icebird
    Nagyobb súlyt kell megadni a modellben, ezt már OFP-ben is lehetett variálni.
    Azért az nem lesz rossz ezzel a fizikával hogy a tank szépen félre fordítja az útban lévő járműveket.
    Én igazából majd a rombolásra leszek kíváncsi, meg megoldott lesz-e így már a mozgó járművön való lövés, mászkálás.
  • DancZer
    Végre lesz benne egy magyar fegyver is: http://www.youtube.com/watch?v=l1_aCmV0vu0&feature=feedu :)
  • DancZer
    Azt mondták az interjúban, hogy az animációs redszert áttdolgozzák. Én örülnék egy hibrid megoldásnak, amiben volnának scriptelt mozgások kombinálva ragdollal.

A jármű fizika szerintem nagyon jólesz, végre lehet faralni a kocsikkal és eltolni az útból a nem kívánatos roncsokat. :D A repülés model is változik, lásd a Take On Helicoptert előfutáraként. Azok a dobozok meg szerintem nem tömör vaskockák, hanem üres konténerek azért viselkednek úgy. :)
  • DancZer
    A játék még csak alfa verzió, nemtudom mit vártatok... Nem véletlen, hogy csak egy prezentációt mutattak zárt ajtók mövött. Egyetértek ICEBIRD-el, lehet az arma akármennyire is jó, nem lesz több magyar játékos. Vagy azért mert nincs rá vasa a magyar embernek, vagy azért mert valaki csak beszélni szeret róla...
  • Gascan #25194
    őszintén nekem azok a fémdobozok a játékban inkább hasonlitanak egy levegővel teli lufi mozgására mint egy fémére... ahogy neki megy a kocsival a piros dobozoknak
  • repvez
    DE azok a dobozok is olyanok mintha papirbol lennének, egy vasládának azért van sulya még akkor is ha autoval megyek neki, nem kéne hhogy ilyen könnyen elmozduljanak, vagy csak deformálodniuk kéne.
    A tobbirol még nem tudok véleményt mondani,mert tul homályos volt a kép, remélem nemsokára fennt lesz jominoségbe is.
  • wardogzombie
    nem elég szopatás a lézerpisztoly? uristen nekem ez nem kell.(még ha futna se...)
  • Solt
    Megint csak az ígérgetés... tele a padlás vele...
  • tpM
    Van ragdoll, mindenki boldog, el is van adva a cucc...
  • Scottt
    Árkád lesz annyira, hogy modokkal se lehet megmenteni?
  • Solt
    És mi lesz helyette? Mert, hogy e-mellé lesz valami szopatás is, az is biztos...
  • tpM
    Mert most meg végképp nem lesz hozzá gépünk. :\
  • Icebird
    Eltűnik végre a járműpattogás, beakadás, normális fizika és ragdoll! Ezt is megértük!
    Már csak a HP mentes sérülés, az hiányzik.
    Csak félek ez sem elég majd ahhoz hogy tele legyen a szerver Magyarokkal!

• repvez
  • tpM
    Wiki szerint összesen 2 darab készült csak belőle.
  • lee56
    "...hanem (remélhetőleg) élethű fizikát kap a halott test." Reméljük az élőkről sem feledkeznek meg :D

Amúgy a futurisztikusságról, kb 2000-ben volt egy commanche helicopáter futurisztikus, igaz nem száll épp a fejünk fölött naponta több tucat, de attól még ez messze nem sci-fi :)

Maradjunk annyiban hogy a közeljövőről fog szólni kb., így a képek meg "videó" alapján
  • zmok
    Románok a Zűrben...., ledöbbenés röhögőgörccsel kombinálva. :DDD
  • DrRadon
    Hehe, látom ledöbbentél :D
    Romanians in Space a neve
  • zmok
    Közben megtaláltam...a világ urai, meg ilyenek....
  • zmok
    Ezt nem vagyok köteles elhinni! Volt ilyen játék?!
  • DrRadon
    Hát mondjuk érthető. Nekünk magyaroknak sem igazán tetszett annak a román sci-fi lövöldözős játéknak az a küldetése, amelyben a lázadó magyarokat kellett irtani.
  • zmok
    Szia! Az Armaholicon van egy sp misszió, Mountian Warriors- címmel, ebben a küldetésben ááááz jó amerikai katonákra kell lövöldözni... Volt aki ezt neheztelte a hozzászólásokban. Allah Akbar!!!