35066
  • kifli
    nem olvastam :(

Majd meglesem valamikor...
  • DancZer
    Ezek szerint nem olvasod az arma2.hu-t, mert ott irtam errol egy hirt meg anno amikor megjelent. Probaltad mar? A videok alapjan egesz jo.
  • kifli
    Ma EZT találtam :D
  • Hogthar
    Egyébként milyen egered van?
  • DancZer
    meg az jutott eszembe, hogy csinalj egy uj jatekos profilt hatha az megoldja.
  • DancZer
    a jelenseg palya fuggetlen? mondjuk ha inditasz egy mod nelkuli arma 2-t a desert palyan, szerkesztoben akkor is lassu?
  • Feró Flex
    Nálam Ati 4850/512mb simán ment,5800+,2gbram.Közepesen,2000m,1050*1650-ben.
  • DancZer
    Szerintem is a leghatasosabb teszt az volna ha tudnal szerezni kolcsonbe egy jobb karit. Valoban az lehet, hogy a cpu mar jobban kihajtana a gamet, csak a kartya nem birja az iramot.
  • Petko
    Van az NVidia control panelben egy előre reprodukált képkockák száma beállítás, angolul valami preprocessed frames lehet... azt lejjebb kell venni és akkor talán javul
  • Solt
    A választ nem tudom, de látod volt rá másnál is példa. ( Petko ) No meg nem is a vga limiten van a hangsúly, hanem a vga nagyobb terhelésén... lehet valami nem kóser vele... lehet valami driver akad...

Vedd ki a hangkártyád, vagy tiltsd le az alaplapit, és próbáld úgy... vagy tesztelj másik vga-val, vagy ezzel egy másik gépen, vagy valami vga nyíró programmal...
  • Gascan #26246
    nekem is ilyen videokarim volt, és semmi gondom nem volt vele... most meg a procim ilyen, meg ennyi ramom is van
  • repvez
    #26212 hsz-ben és egy asrock 970extrem4 lapban .
  • Gascan #26244
    milyen géped is van most pontosan?
  • repvez
    Csak ha VGA limitrol is van szó akkor miért nem szaggat a játék még maximális beálitás mellett sem (1000m-es látotáv élsimitás és postprocess nélkül) , de a késés még a legkisebb részletességnél is ugyan ugy megvan .
    10m-röl 5 percig szarakodtam mire egy tehénre rá tudtam célozni :(
  • Gascan #26242
    egyet értek
  • Solt
    Ha tényleg a vga miatt van, akkor a gépcsere indokolhatja, hogy most jobban előjött. Lehet a vga limit hozta elő mégjobban...
  • repvez
    Csak az a durva , hogy a gépcserével nem cseréltem VGA-t és elötte ennyire durván nem tapasztaltam ezt a dolgot, csak amit a Gascan is mondott a smooth és dead zone és lengés f@szságokat.Már azok is teljesen kiakasztottak, de ez aztán végkép.ÉS még ezek vannak kiakadva, hogy mindenki warezolja, mikor az eredeti is egy játszhatatlan fos .
  • Petko
    Nekem volt az említett hiba 2,5 éve amikor az Arma2-t megvettem kiadás után. Akkor a graf kártya miatt volt, Nvidia 8600GT. Bár az fura volt, hogy egyébként birta fps-el. Mindenesetre utánna vid. kártya váltásnál megszűnt a probléma.
  • Fürtös
    Nem az.
    Ezt úgy képzeld el,hogy megnyomod az előre billentyűt és nem történik semmi,nyomva tartod és kb fél másodperc után elindul,és minden mozgás parancsra egérmozgásra ugyanez és fordítva: fordulsz az egérrel megállítod az egeret és vígan fordul tovább,ha bedurvul akkor néha egy másodpercet is késik.
    Elég érdekes jelenség,nekem lanon volt először, de akkor azt hittem a pálesz miatt laggolok...
  • Gascan #26237
    csak nekem Arma 2 releasetől zavart ez a hiba... úgyhogy nekem picit továbbtartott mig rájöttem :D
  • Gascan #26236
    javitom magam.. mouse smoothing ... nem aiming deadzone
  • Gascan #26235
    pedig ott az aiming deadzone a hiba.. nekem is pont ez a gondom volt és kikapcsoltam és mostmár ok
  • balazsgigi
    Nálam is ilyen!Vagyis volt,most nincs fenn a gépem,de nagyon zavart engem is a dolog.
  • repvez
    Ez a irj a bis forumra is marha jó dolog beirtam erre nem jelenik meg , beirtam mégegyszer erre kiirja hogy duplaposztot nem fogad el 5 percen belül, várok vele megint beirok erre kiirja hogy a moderátor majd eldonti hogy bekerülhet e a forumba.
    ennyi a szolás szabdsága náluk
  • Fürtös
    Igazat beszél repvez,én is találkoztam ezzel a jelenséggel,csak nem emlékszem ,hogy oldottuk meg,de valami apróság volt csak...
    Néz körül a fórumokon,mert szerintem ismert probléma.
  • tpM
    ah :D
  • repvez
    Az a fegyver kilengés is nagyon b@ssza a csöröm, de most konkrétan az van amit leirtam hogy mp-etkésik minden ami az irányitáshoz tartozik
  • tpM
    Szerintem nem egér lag-ra gondol, hanem a fegyver kilengéséről. Megállítod az egeret, de a fegyver így "kileng", és nem akkor áll meg mikor az egér.
  • DancZer
    probalj meg esetleg defragmentalni a hdd-t, egy forumban azt irta a gyerek hogy neki segitett, es sokkal simabban ment utana a jatek.
  • DancZer
    ha van lehetőséged próbálj beszerezni kölcsönbe egy jobb grafkártyát, hátha az okozza a problémát.
  • repvez
    amugy még 16 órán keresztül 66%-al olcsobb a OA
  • DancZer
    Nalam nincs ilyen problema, viszont a bis forumon mar olvastam hogy egyes hardvereken elojon eaz altalad leirt hiba. probalj rakeresni a Troubleshot topicban, hatha talalsz valami hasznosat. vagy meg az arma2.hu forumga is irhatsz, hatha masbak is volt mar ilyen. :-)
  • repvez
    Azt értem direct célzáson mint az összes többi FPS esetében, hogy tényleg azt érzi az ember hogy ha 1mm-t mozdit csak az egeren akkor azt azonnal lereagálja a fegyver olyan utemben és olyan mértékben ahogy az egeret mozgatom.
    Nem ugy mint itt, hogy megmozditom az egeret majd 1mp-re rá megmozdul és fogalmam sincs rola hogy az az elmozdulás után hol fog megállapodni a végén és az egész célzás abbol áll, hogy rángatom ide-oda az egeret és mivel késön reagál rá ezért esélytelen odatenni a célkerestet ahova szeretném.
    Más játékoknál ahogy megmozditom az egeret megy vele a célkerest és amikor elérte a célt megállitom és azonnal meg is áll és már löhetek is.

Ezért irtam, hogy jöhettek itt azzal hogy azok arcad lövöldék, de a játszatoság miatt sztem az elfogadhatobb és mint irtam itt a ballisztika és egyéb nehezitő körülmények miatt sem lenne olyan árkád még igy sem hogy csipőböl fejlövéseket löne mindenki.

A beállitásoknál az volt az alap hogy a egér smooth opciot a célzási holtsávot és a fejmozgást 0-ra huztam, söt most visszavettem a grafikát átlagosra mindenhol az élsimitásokat kikapcsolva utofeldolgozást low-ra és ugy is csinálja ezt a késleltelést , de nem csak az egérnél hanem a karakter mozgása sem azonnali ott is észrevehetö a késés mind az elindulásnál mind a megállásnál.
  • DancZer
    Take On Helicopter 1.03-as patch el érkezik az új script rendszer kiegészítve a jelenlegi SQF-et. Az új nyelv pedig a JAVA és így valószínűleg ez Arma 3-ban is benne lesz.
  • DancZer
    Nem tudom mit értesz direkt célzáson, de lehet hogy nem lagg problémád van, hanem egyszerűen rossz beállítás.
    Options->Game options->Aiming deadzone, ezt húzd le minimumra és akkor nincs a fegyvernek holtjátéka.
  • tpM
    Csak ACE-ben van, alapjátékban nincs.
  • Solt
    Rosszul tudtad! :))
  • Gascan #26219
    szél úgy tudtam h nincs. ????
  • repvez
    2gb DDR2, x2 4000+ és maradt a VGA, ez volt a régi gép amirol váltottam, de már akkor is ezért utáltam, mert egyszerüen lehetetlen volt célozni vele, de akkor betudtam a gép gyengéjének.Miért nem lehet olyan direktre megcsinálni mint a legtöbb FPS-be, itt ugy sem lehetne elönyt szerezni belöle a ballisztika és a szél miatt.

Minden driverbol a legujabb win7 64bit társaságában.
    Azt azért nem hinném hogy egy egérkezelés fogná meg a VGA-t, bár BIS-nél ki tudja. És hogy egy lassan 4 éves játékot nem képesek játszható szintre kalapálni mostanáig.
    A legujabb játékok akadásmentesen mennek a mostani gépemen, pedig oda azért jobban elhinném hogy kevés neki a VGA.
  • DancZer
    Nem tudom mit újítottál, de armánál a memória pont nem számít, hogy 4 vagy 8GB.

Ahogy olvastam a lagg problémát valamiért az ugrott be, hogy hangkártya driver, de nem tudom miért. Mindenesetre próbáld meg feltenni a legújabb drivereket ha új windows-t tettél fel. Az FPS megvan, csak lassan reagál?