35066
  • repvez
    Sajnos az ellen nem véd ! kérem kapcsolja ki :)
  • fkubi
    Es ez fogja az AI kezet, mikozben megprobal atmenni a hidon? :)
  • Gascan #26374
    Arma támogatja rendesen a 8gb ramot?

elég mostanában 1gb ram a videokártyára ilyen játékokhoz mint az arma, rof?
  • Solt
    Az igen! :))
  • Hogthar
    ACSE móddal hogy álltok, mikorra várható a megjelenés?
  • repvez
    ha esetleg érdekli valakit hogy az uj ATI hogy teljesit ARMA alatt
  • Hogthar
    Editorba rakj le egy Environment - effect modult, azután init.sqf be írd be a következőket :
    "colorCorrections" ppEffectAdjust[ 0.52, 1, 0, [0, 0.09, 0.09, -0.35],[1.62, 0.48, 0.85, 5],[0.02, -0.03, 0.29, 0.53]];
    "colorCorrections" ppEffectCommit 0;
    "colorCorrections" ppEffectEnable true;

Ez mondjuk elég látvány effect inkább introkhoz lehetne alkalmazni, de majd rájössz.
  • Scottt
    És ha nem akarok szelet,csak a fényeffeket érdekel,akkor, hogy néz ki a dolog?
  • wardogzombie
    este egy warfare?
  • Hogthar
    a legelső érték ami 0.52 van a fényerősség, ezt oda akartam még írni bocsának a dupla kommentért.
  • Hogthar
    Editorba leraksz egy egységet, legyen nyár, olyan reggel 06:00 tól max 10 ig legyen az idő, rakj le egy Environment - effect modult, rakj le egy weather modult, azután játékon kívül tallózd ki a küldetést. Ha nincs init.sqf ed csinálj egyet, egyszerű szöveges dokumentum, ha már van nyisd meg. írd be a következőket :
    waituntil {!isnil "bis_fnc_init"};
    [player,0.07,0.4,false] call bis_fnc_sandstorm; // ha a false értéket átrakod true ra akkor újságdarabokat is fog fújni a levegőben, városban igen látványos.
    setWind [10,10, true];
    "colorCorrections" ppEffectAdjust[ 0.52, 1, 0, [0, 0.09, 0.09, -0.35],[1.62, 0.48, 0.85, 5],[0.02, -0.03, 0.29, 0.53]]; // a legeslegelső érték a fényerősség, én reggel 6:20 ra állítottam a pályát, ha későbbre rakod a küldetést kiéghet a kép, úgyhogy ebben az esetben javaslom a lejebb vételét.
    "colorCorrections" ppEffectCommit 0;
    "colorCorrections" ppEffectEnable true;

ezután elmented az initet, indítod a küldetést és máris láthatod a hatást.
    jó tesztelgetést.
  • Scottt
    Nem vagyok nagy küldetésrajongó,inkább az Editorral csinálok kedvemre való küldiket,szóval érdekelne^^

Jól néznek ki (Y)
  • DancZer
    A fények tényleg nagyon jók és a részletesség is, de én még mindig egy multis videot varok ahol ugyan ez van(részletesség, rombolhatóság, fizika). Mer ez igy jelenleg egy jó engine arra, hogy ilyen látványos videókat készítsenek.

A penetráció van, de vajon kilőhető egy jármű ajtón keresztül a sofőr? Aztan ott a FLIR vajon változnak is a hőképek(járművek, halott ember)? Ezekre a kérdésekre nem ad választ a techdemo. Helyette mutat valamit, amibol az emberek nagy része következtet a többire, néha hibásan. :-(

Nekem csak ez az egyetlen bajom a RTI-el.
  • Hogthar
    Az effectet küldetésekbe lehet beágyazni ami azt jelenti ,hogy csak adott küldetéseknél fog működni. A fegyver és a karakter model saját, még finomítani kell rajtuk, de hamarosan publikálva lesznek.
  • Scottt
    Fuhh,milyen effekt,meg, hogy lehet beállítani?A modell milyen modból van?Elég pöpec lett..
  • Hogthar
    Itt a beígért videóm :effect
  • repvez
    Azért a videokbol lehet következtetni pár dologra, ha azok tényleg ingamek és nem csak a video kedvéért van megszerkesztve mint arma néhány videoja .Ott is agyonscriptelték a mozgást a video kedvéért aztán játékban soha nemjött elö az a mozgás vagy az a eset.

Ezekben a cryengines videoknál, ha mást nem azért az lehet tudni, hogy a lövedékek tényleg átmennek a tárgyakon és szét is viszik azt .A másik hogy a fények sokkal több és jobb eredményt mutatnak.Van dinamikus fény-árnyék éjjel nappal .ÉS ha más nem sokkal több és részletesebb a környezet.Az egész arma olyan sivár.
  • kifli
    szerintem inkább a crytek erölteti max a demókat, amik a játékfejlesztőknek mutat irányt, hogy használjanak cryengine 3-at.

Nemvéletlen a baszottnagy cryengine 3 logo.
  • DancZer
    szoval ez a tobbieknek keszul, hogy az usa felvaghasson milyen fasza enginet licenceltek? csak nehogy az legyen belole mint az Unreal 3 engine licencelesebol,mlasd americans army... :-)
    minden esetre en szkeptikus vagyok ezugyben. szerintem meg soka lesz belole szimulator, addig meg maradnak a filmes bemutato videok :-)

Mas: kepzeljetek javitottek a TOW hibat es az uj beta ban mar benne van.
  • kifli
    hát elvileg, ingame videók. És olyantól meg nemkell tartani, hogy ezzel akarják lenyőgözni a vásárlókat, mert us hadsereg megkapja, a többieknek meg szopó :D
  • DancZer
    Jaja, csak aztan birjunk ala vasat rakni! :-D Egyebkent VBS 2.0 ban mar teszteltek a A3 renderét, szóval remelhetoleg az A3 ala sikerul elfogadhatoan optimalizalni. :-)
  • DancZer
    Ilyen videokat ovatosan kell kezelni. Amit latsz az az hogy milyen szep animaciokat lehet vele kesziteni(pl. egy filmhez). Amit emlitesz fizika az pl multiban nincs meg, es meg ezen kivul sokminden mas se. Nem veletlen, hogy az osszes videoban a latvanyra mennek ra, es nem a szimulacio ra.
  • Hogthar
    Hamarosan jön az arma 3 amiben már lesz fizikai motor, és animáció javítás, extrém élethű grafika nekem nem is kell annyira, ha beleteszik még a bf 2 es hang megoldásokat, macit ragadok és elkezdem szopogatni a nagy ujjam.
  • kifli
    Ingame videók, és azért látszik, hogy a fizika elég jó például.

Legalábbis második videóban, 15mp körül, mikor mennek a csapatszállítók, a kerekeik egész realisztikusan mozognak a talajviszonyoknak megfelelően. Ha ilyen részletekre is gondoltak, akkor bizony a többi dolog sem lehet rosz.
  • Hogthar
    Ehez hasonló grafikára képes az arma is csak effectekkel. mutatok egy egyszerű példát, holnapra feltöltöm a videót.
  • DancZer
    Mar egy ideje nyomon kovetem a temahoz kapcsolodo BIS forumot es ezeken a fantasztikus marketing videokon kivul semmit sem tudni az engine-rol. Jó jó, az egy dolog hogy szép, de mit tud még? Folyton csak ilyen videokkal jonnek elo. Ki nem vagja mirol irok, az nezzen meg egy VBS techdemot.

Speciel en nem orulnek, ha ilyen lenne az arma, mert mar igy is szaggat.
  • DrRadon
    Ó, abszolút nem OFF. Álmainkban mindig így jelenik meg az Arma.
  • Hogthar
    Jah ezt néztem én is, sajnálatos ,hogy ezt mi nem kapjuk meg, tabu mint a VBS.
  • kifli
    kicsit off:

• Hogthar
    Jah jó rég voltam fenn, de felnézek a kedvedért
  • wardogzombie
    zsír Am sokat fogytál stresszelsz az új munkahelyeden?Valszeg msnre is azért baszol feljönni.
  • Hogthar
    Igen, és te kedvedért hajlandó lennék leszedni magamról az armás tokokat is
  • wardogzombie
    első 3 másodpercben te vagy?
  • Hexex
    Üdv!Arma 2 FREE-n szokott valaki játszani?Valamikor jo lenne egy coop pályán menni Magyarokkal!
  • Hogthar
    ilyen egy saját coop pálya: coop
  • Scottt
    Szükséges, hogy legyen jármű,ami lehet üres is.Trógernek tróger,de azért általában szokott lenni szerintem,ha más nem 1-1 civil autó.
  • tpM
    Ugyan az a marhaság... "its really
    important to have always an vehicle on the map. No matter what vehicle, could be an empty car,
    helicopters, Jets and so on."

Szükséges, hogy legyen egy üres jármű a pályán, különben nem működik. Most ez szerinted nem igénytelen? :D
  • Hogthar
    most adta ki az 1.41 es verzióját ebben már javította : armaholic
  • DancZer
    Ha ez tenyleg igy van, talan:-)jelezni kene fele a hibat. Mig nem jon ki az ACSE addig is volna valami. :-)
  • tpM
    Hát igen, ez a JSRS eléggé elb*szott megoldást használ. Techinkailag annyi, hogy minden egyes lövésnél kreál egy láthatatlan objektumot, ami kiadja magát a távolság hangot. Ezek az objektumok végül sosem kerülnek törlésre, szóval minél többet lősz, annál több ilyen szar generálódik, és egyre jobban laggol...

Ezért is lesz jó az ACSE, mert a többi hangmodder is átveheti, lesz egy egységes hangkezelő motor.

Ez a PKM-es vidi szép és jó, de ez csak egy fegyver. Úgy nem lehet, hogy a PKM-ből minden ilyen hangzású, a többi fegyver meg innenonnan lesz összekapkodva.