35066
-
fkubi #26497
tankponthu
-
Ja, ahogy mondtam. Épület rombolás. :-) -
JanáJ #26495 Nem értelek. Szétlőhető fal nincs benne. Max 2-3 méteres falrészek dönthetőek le. -
Akit érdekel egy nagyszabású csata jelezze a http://www.arma2.hu/forum/viewtopic.php?f=37&t=16250&p=17720#p17720 fórumba. -
Az épulet rombolás bennevan a jatekban, nem lehet ki-be kapcsolgatni. -
JanáJ #26492 Hogy tudnám ezt - ha tudnám - engedélyezni? -
Nem Crysis szinten megvan oldva. :)
-
tpM #26490 Bőven elég akkor átlátni amikor odazoomolsz, szerintem olyan gépekkel amik az A2/3 normális futtatásához kellenek igen is megoldható lenne, mégha nem is Crysis szinten. -
JanáJ #26489 Köszi.
Most, ha egy falrészt kidöntök (pl: hk-val) és ugyan így elkezdek távolodni, akkor amíg a falat látom addig a lyukon átfutó ellent is? -
Idővel erre is sor kerül, egyelőre még gépünk sincs hozzá. Ahogy szét esett az a sziklafal nekem a SOF 2 jutott eszembe, ott is az emberek feje hasonló képen háromszög alakokban esett szét.
Repvez. Az összes effekt működik, csak egy kettőnek vannak alapfeltételei, pl ha nincs az utófeldolgozás legalább lowon ,akkor csak a RBG csatornák fognak működni, ha játszadozol velük belehet finomhangolni szépen. -
Lényegében igen. Több féle megoldás létezik ilyenre:
1. Valós időbe rombolod, tehát felbontod a modellt(crysis fák szétlövése).
2. Kisebb darabokból építesz nagyobb elemet és mindegyiket külön kezeled(ezt láttuk a videóban).
Sajnos mindkét megoldásnak ugyan az a hibája. Kis látótávnál viszonylag egyszerűen megoldható, nagy látótávnál viszont nehéz jól megcsinálni. Mondok rá egy példát:
Tegyük fel, hogy szétlövöd a fal közepét V alakban(ahogy a videóban is szétlőtte).
Majd elkezdesz hátrálni és a fal egyre távolabb kerül tőled, vagy te a faltól? :D
A V alakú vájatot továbbra is fent kéne tartani, hogy átláss rajta. Ugyanakkor optimalizálni azaz a modell részletességét csökkenteni kell, mert különben nagyon erőforrás zabáló volna. És úgy csökkenteni a modell részletességét, hogy a V alakú vájat megmaradjon elég problémás. Főleg, ha már 1km-re vagy a faltól és még mindig azt akarod, hogy látható legyen a fal mögött elfutó ember.
Voxel technológia kéne, ami Arma-ban nincs, még! :) -
JanáJ #26486 Ez azt jelenti, hogy egy ekkora fal 100x annyi erőforrást vinne el? Mert nem tudom ezt elképzelni, akkor kb ez a fal annyi vasat eszik fel, mint egy kiépített falu. Vagy ez még túl béta és ezért eszik ennyi erőforrást?
Volt valami játék, amiben minden rombolható volt és az is már vagy 5 éves. Red Hummer vagy mi. -
Szerintem alapból tudja, csak nem így építik fel az objektumokat, mert akkor egy fal nem 10-20 polygon lenne hanem 1000-2000 :D -
jó kemény fal szilánkosra törik -
JanáJ #26483 Ezt most alapból "tudja" vagy mod? -
-
tegnap késö este sikerült kezdenem vele valamit.
Csak annyit tettem, hogy 2x rákattintottam a PBO-ra az megnyitotta a játékot és egyböl betett a pályára és a rádió menüben ott voltak a csüszkák.
HÁt azt hittem azért finobabban lehet állitgatni az értékeket és tobbminden értelmes változot, mert vanank amire semmit nem reagál és vannak olyanok ami eg teljesen szétcseszi az egészet a legkisebb változtatásra is.
Egyedül a brighness és az RGB csatornák állithatása hoz eredményt. -
Kipróbáltam,ha nem kb délig használható utána teljesen sötét lesz tőle minden,de amúgy elég feelinges nekem bejött,bár azért néha kikapcsolgattam : ) -
Ez a lényeg, mivel a játékot nem 3d ben látod hanem képernyőn mint a tv-t így a filmekben látott effekteket az ember élethűnek találja ha látja játékokban is(monitor - monitor hatás). Az élet színei fakóak, a kontrasztosabbak kényelmesebbek a szemnek, akkor lenne minden játék igazán élethű, ha minden apró részlet ki lenne dolgozva, de arra még ugyebár nincs megfelelő gép, ezek a látvány effectek pont arra vannak hogy a részlet hiány ne tűnjön fel. -
Szerintem az egészet elcseszi, nem csak az égboltot. :) -
Az égboltot így elcseszi, vagy csak a bemutató kép előnytelen? -
találtam egy ilyet: http://forums.bistudio.com/showpost.php?p=2086928&postcount=225
Eleg jonak tunik. Alul van a letoltes link.
Kicsomagolod az arma konyvtarba majd a jatek inditasa utan Shift+insert billentyukkel lehet valtani. -
szerintem a tulzott kontraszt es szin inkabb film hatasu mintsem valosagos. a valosagban is csak akkor elenk zold a novenyzet, ha közvetlenul rasut a Nap, nem? felhos idoben minden olyan tompa szinu. effektezes helyett en megprobalnam a fű texturat lecserelni egy zoldebbre. -
Pbokat tudsz nyitni?
Ha igen holnap leírom ,hogy is kell részletesen. -
Egy kicsit részleteznéd, hogy az editor mod az hogy jón elö vagy a mission editorra gondoltál? ott hova kell tenni a pbo fájlt? nem nagyon foglalkoztam eddig az arma szerkesztésével. -
Editorban működik, ppeffect. Külön lehet a színeket és a fényeket kezelni, tehát ha csak színkontrasztot akarsz azt is lehet de ha pl felviszed a kontrasztot, de a színeket ugyanolyan fakóra akarod azt is meglehet vele csinálni.
letöltés
Használati utasítás:
1. rádió használata
2. kattincs az "enable" gombra, hogy az aktuális effekt érvényesüljön
3. játszadozz a csúszkákkal ,hogy megtaláld amit keresel
4. Állíthatod a napszakot is , ha editorban nem állítottad be.
5. kattint a copy to clipboardra.
6. beilleszted a küldetésed(amelyikbe szeretnéd érvényesíteni az effektet) init be, majd lezárod egy ; jelzéssel
7. alá írod még a következőket. "colorCorrections" ppEffectCommit 0;
"colorCorrections" ppEffectEnable true;
8. elmented és élvezed a Rock N' Roll t
-
mi a neve? mert ráférne az egész játékra a kontraszt és a szinek. -
arma 2 höz is van egy program amivel így kilehet kontrasztozni a játékot, csak az vele a gond, hogy csak azoknál a küldetéseknél működik ahová beteszed. -
EZ a cucc elég jól tudja színezni :) -
http://i29.fastpic.ru/big/2011/0927/a1/4ca6c23a855b67e76e5f63e5642bf6a1.jpg
http://i1208.photobucket.com/albums/cc379/comradekraze/ArmA%20II/arma2oa2011-09-1202-41-29-91.jpg
http://i1208.photobucket.com/albums/cc379/comradekraze/ArmA%20II/aa2oapp3-1.jpg
Bocsi a képek nem akarják az igazságot :D -
Tényleg van ebben a színezgetősben valami,ennyit a BF-3ról.. -
Azért már nem olyan kicsi, mint ARMA 2 idejében. Emlékezz csak vissza: http://www.gamestar.hu/harom-rivalisat-is-felvasarolta-a-bohemia-interactive.html
Nem erőforrás megosztás történt szerintem, hanem a felvásárolt stúdiók csapatai dolgoznak a TOH és a Carrier Commander projekteken. Amit te mondasz az visszalépés volna, mert az Arma 2 sem tudták befejezni időre. A TOH-el szerintem jót csináltak, mert így két csapat is fejleszti a játék motort. -
Biséknél szerintem a mottó a lassan de biztosan. Általában jön egy vagy 2 új sziget új addonok keverve a régiekkel, egy-két újdonság és grafika növelés és máris, egy új arma részt kapsz. Az animáció javításokon és a fizikán kívül ne is várjatok többet úgy csalódás max pozitív irányú lehet -
lehetséges de komplikált, ellenben a legtöbb addont átkonvertálták már, csak külön külön. a Caa1 ben csak az arma 1 es sziget van benne és a replacment egységek arra az esetre ha küldetést akarsz átkonvertálni az 1. ből, a régi egységek helyett beteszi az újakat. -
Rég írtam ide, bocsi.
Link újra -
Hello.
Arra lennék kiváncsi, hogy lehetséges e egy régi meglévő ArmA1 addont át konvertálni 2-be. Mármint embereket. Itt keresgéltem, de nem találtam semmit, bocsi ha mégis volt.
Máshol ezt találtam, de...jó angolos létemre se fogtam nagyon a dolgot:
http://forums.bistudio.com/showthread.php?t=109261
És a CAA1 Projects-et is megtaláltam..de az elv csak üres cuccokra jó.
Előre köszi ha tudtok valamit. -
tpM #26461 Hát igen, most erre mit lehet mondani. Dupla pénz. -
Azért azt nem keverném ide , ott nem volt generácios ugrás közte, csak egy küldetéslemez pár pussz featurrel egyetembe.
DE ez a carrier command és az A3 mégcsak nem is egy stilus, hogy valamit át tudnának emelni a másikba. -
tpM #26459 Arrowhead-et is 2009 januárjában kezdték el, Arma 2 pedig nyáron jött ki. -
JanáJ #26458 Arma 2-höz volt valami egyéni mod amivel lehetet kötelezni. Szvsz megvették kilóra. Nem túl látványos, mert kb állva csúsznak le rajta. :-) De végre lesz. :-)
@DancZer: Köszi. Azt gondolom a TOH demót próbáltad. Miért ilyen csúnya a táj? Mert Demo, vagy az eredeti is ilyen lesz?
Mondjuk nem értem mi kerül rajta 40 júróba. :-S
.png)